Şimdi Ara

* Frene Basınca (Tak-Tık) Diye Ses Geliyor. Ne Yapmalıyım ? *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar benim ilginç bir sorunum var. Bu sorun aşağı yukarı 1.5 haftadır baş göstermeye başladı. Seyir halindeyken fren yapınca arabanın ön tarafından bir yerden (Tak-Tık) diye bir ses geliyor. Hatta sesi hissediyorum, yani şöyle hissediyorum sol ayağım boştayken yere basılıyken sesi hissediyorum. Arkadaşlar bunun sebebi nedir gerçekten çok endişeliyim. 2 hafta önce balatalarım değişti. 4-5 gün öncede 4 adet yeni lastik ve çelik jant aldım. Kısacası ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok makbule geçer . . .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Frene Basınca Tak veya Tık Sesi Gelmesi

Frene bastığında aracından "tak" veya "tık" sesi geliyorsa, bu, çözülmesi gereken bir sorunun işareti olabilir. İşte bu sorunu gidermek için yapabileceğin birkaç şey:

Sorunun Kaynağını Belirle

Sesi tam olarak nereden geldiğini belirleyerek işe başla. Önden mi, arkadan mı yoksa belirli bir tekerlekten mi geliyor? Bu bilgi, sorun giderme sürecini daraltmana yardımcı olacaktır.

Fren Balatalarını Kontrol Et

Fren balataları aşındıkça incelir ve fren yaptığında tak veya tık sesi çıkarabilirler. Balataların durumunu kontrol et ve gerekirse değiştir.

Kaliperleri İncele

Fren kaliperleri, fren balatalarını disk rotorlarına bastırır. Kaliperler gevşekse veya düzgün çalışmıyorsa, fren yaptığında tak sesi çıkarabilirler. Kaliperleri sık ve kaygan olduklarından emin ol.

Rotorları Denetle

Fren rotorları zamanla eğilebilir veya hasar görebilir. Eğik veya hasarlı rotorlar, fren yaptığında tak veya tık sesi çıkarabilirler. Rotorları kontrol et ve gerekirse tornala veya değiştir.

Fren Hortumlarını Kontrol Et

Fren hortumları, fren sıvısını ana silindirden fren kaliperlerine taşıyan esnek borulardır. Hortumlar çatlamışsa veya hasar görmüşse, fren yaptığında tak sesi çıkarabilirler. Hortumları kontrol et ve gerekirse değiştir.

ABS Sensörlerini İncele

ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) sensörleri, tekerlek hızını izler ve frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önler. Arızalı bir ABS sensörü, fren yaptığında tak veya tık sesi çıkarabilir. Sensörleri kontrol et ve gerekirse değiştir.

Sorunu kendin çözemiyorsan, aracını derhal bir tamirciye göstermek en iyisidir. Frenler aracın en önemli güvenlik özelliklerinden biridir ve düzgün çalıştıklarından emin olmak hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arabanızın marka modeli ?
  • 98 Model Vw Polo . . .
  • Disklerde prolem vardır.
  • Araçta ABS varsa ABS devreye giriyor olabilir. özellikle diskler yeni olduğunda alışana kadar gereksiz yerlerde ABS devreye girebiliyor.
  • Bende disklerde diye düşünmüştüm. Ek olarak 100 Km ile giderken fren yapıncada titreme yapıyor. Aklıma ilk olarak diskler geldi . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

Bende disklerde diye düşünmüştüm. Ek olarak 100 Km ile giderken fren yapıncada titreme yapıyor. Aklıma ilk olarak diskler geldi . . .

hazır kullanıcısını bulmuşken :D Polo'nuzdan memnunmusunuz :)

Ve ihmal ettirme değiştirdiğin yere git göster sor okadar para vermişindir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

quote:

Orijinalden alıntı: Auto CAD

Bende disklerde diye düşünmüştüm. Ek olarak 100 Km ile giderken fren yapıncada titreme yapıyor. Aklıma ilk olarak diskler geldi . . .

hazır kullanıcısını bulmuşken :D Polo'nuzdan memnunmusunuz :)

Ve ihmal ettirme değiştirdiğin yere git göster sor okadar para vermişindir.

Çok şükür bir problem yok genel anlamda idare ediyoruz. Ama şu ses olayı kafamı kurcaladı . . .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.