Yaşayan efsane geldi hocam Sayende oldu, teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (12. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun memnuniyetinizi bana sorunlarınızı Fritzbox a bildirebilirsiniz 😀😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sağolasın hocam.
Cihazı kolaylıkla kurup çalıştırdım.
İnternet kullanıcı adı, şifresi, VLAN ID:35, VPI:8, VCI:35 girişi yapıldığında internete bağlanıyor zaten. Hatta 7.31 güncellemesini yapıp, hesap oluşturdum. Modemi tasarlayanlar çizgi roman kahramanlarından özenmişler galiba, ara yüz renkleri, logo ve modem dizaynı çok güzel. Üzerindeki koruyucu jelatinin sökmeye kıyamadım.
sorum olacaktı size.
Modemin yanına mesh cihazı almayı düşünüyorum. Hangi model sinyal genişletici almam gerekir? Tavsiyeniz ne olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 17 Eylül 2022; 17:32:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AX destekli olması iyi olur aslında. Komple sistem kurulmuş olur.
İyi günlerde kullanın.
Çok eski 1-2 model hariç tüm repeaterları, Powerline adaptörleri Mesh destekler.
en.avm.de ye göz atarsınız
Bende bir tane 1750E var. 2-3 tane de 310 var.
Aktif olarak 1750E yi kullanıyorum.
AX destekli repeater şu an 4060 ve 1200AX var.
AX geriye dönük hepsini desteklediği için tüm repeaterlarla çalışır.
Aktif olarak repeatera ihtiyacınız olacaksa dualband almanız faydalı olur.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Ben AVM yi ve ismini verdiğiniz ürünleri inceleyeyim.
Sayın hocalarım, donanım haberdeki telefon numarası problemim nedeniyle özel mesajları okuyabiliyorum fakat cevap yazamıyorum. Buradan yazmayı düşündüm. Öncelikle güveniniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Fakat dün gece ilan verdiğim Keenetic telegram gruplarından bir arkadaş Hero modemi satın aldı. Gece 2 gibi alacağı yönde mesaj yazmıştı. Bugünde satın aldı.
Umarım çok daha iyileri sizlere nasip olur.
-
teşekkürler cevap için, hayırlı olsun hocam. alan arkadaşımız da güle güle kullansın inşallah.
hero ile dsl reports, bufferbloat gibi test yapmış mıydınız? varsa reiim yükleyebilir misiniz? bir de firtzbox ile test yapıp payalaşabilir misiniz?
-
Teşekkürler hocam fritzbox modeminizi güle güle kullanın.
-
Çok teşekkür ederim. Hocam Keenetic Hero DSL ile Bufferbloat testlerinde A bazen de B alıyordu. "Low Latency Gaming" sonucu bazen B almama neden oluyordu.
Fritzbox test sonucunu ekliyorum fakat karşılaştırma açısından yanıltıcı olur. Çünkü bugün elektrikçi geldi ve alt yapıda ciddi düzenlemeler yaptı. 17-15 arasında oynayan SNR, düzenlemeden sonra 9 a düştü fakat en ufak dalgalanma oluşmuyor. Tadilat esnasında sitenin ilk ankastresindeki farklı kabloları kullanarak alt yapıya yeni bir dizayn verildi. Söylediğine göre hattaki sağlıklı kabloların kullanılmasının yanında, 2 adet ek noktasını da iptal etmiş.
Fritzbox yeni alt yapı ile Bufferbloat testinde A ve B alıyor.
Hero DSL kullandığım dönemdeki hat değerleri;
Fritzbox-yeni alt yapı ile hat değerleri;
(Hat değişmeden önce SNR 15-17 arasında dalgalanıyordu. Şimdi ise 9 da fakat çakılmış gibi sabit)
Aşağıdaki resimde Fritzbox Bufferbloat test sonucu;
A puanı alan sonucu koydum fakat Fritzbox ta bazen B puanı alabiliyor.
TÜM TESTLER MODEME YAKIN ŞEKİLDE VE 5 GHZ WİFİ İLE YAPILMIŞTIR.
-
Çok teşekkür ederim hocam, çok keyifli bir modem dizayn etmişler. Yaşım küçük olsaydı oyuncak gibi oynardım. Modem arayüzüde profesyonel bir görüntü çiziyor. SNR ayarını bulamadım yada yok. Bu ayarın olmasını isterdim.
Çok daha güzeli sizlere nasip olsun.
-
-
Hocam bendeki arayüzde "Line Setting" kısmı farklı.
Sizin SNR yanılmıyorsan 5 ve 8. aslında çok parlak değerler değil fakat modem gayet iyi tolere ediyor demekki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 19 Eylül 2022; 1:8:0 > -
Ana ekranda sağ üstteki 3 noktadan Advanced View i açmalısınız
Line Settingste mavi yazıya tıklayınca SNR ayarları açılır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 19 Eylül 2022; 7:29:48 >
wmg3625-t50b'nin qos ayarı ile kablolu ve kablosuz bağlantı için buferbloat test sonuçları, hem kablolu hem de kablosuz için sabit "A" hatta kablolu test sonuçlarında +A bile çıkıyor. avm'de "B" görüyorsan eğer, ayar yapmalısın gibi geliyor bana.
-
Hocam nasıl yapıyoruz bu bufferbloat testini ben de deniyeyim
DSL ReportsSpeed test - how fast is your internet? | DSLReports, ISP Informationhttps://www.dslreports.com/speedtest
-
Süper haber hocam.
Modem ile ilgili ilk izlenimim, gerçekten çok stabil çalışıyor. 2 gecedir saat 03:10 da PPPoe kesintisi yapıyordu. “Eyvah Fritzbox ta fayda etmedi” diye düşünürken yabancı formları araştırdım.
Modem default ayarlarda gece 3-4 arası restart a ayarlıymış. Tabi hemen kapattım.
Biraz Tplink repeater ile sorun yaşattı. WiFi isimlerini birleştirince düzeldi.
Asus DSL 82U modem ile aynı işlemci kullandığını öğrendim.
Gerçekten çok keyifli bir cihazmış.
Hocam kesinlile haklısın. Tamamen default ayarlar ile kullanıyordum. Hatta SNR ayarı olduğunu az önce buradan öğrendim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X