Kusura bakmayın özelden cevap yazamadığınız için burdan sorayım.35 mbps vdsl kullanıyorum.İleriye dönük vdsl/fiber destekli modem almayı da düşünüyorum. Extra dsl ve xiamio giga router var satıp keenetic gigamı alayım yoksa sizin aldığınız model veya daha alt modelimi alayım.Alt yapı nedeniyle 60 mbps ye vdsl ye takıldım.Şehrin merkezindeyim.Binada süperonline fiber var.Pahalı.Uzun süre tt fiberde gelmeyecek gibi masraf yapmaya değermi?Sakıncası yoksa kaça aldınız başka satan varmı nerden alabilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Eylül 2022; 12:2:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (13. sayfa)
-
-
Hocam merhaba,
Ben Fritzbox 7530 AX , baya az kullanılmış şekilde 1750 TL ye aldım ( 6001 km araba gibi ). 82 TL de kargo ödedim. İstanbuldan geldi.
Hocam düşünüyorsanız çift bant Fritzbox olması iyi olur. Sahibinden sitesinde şu sıralarda genelde tek bant ( N ) eski model Fritzboxlar var. Bu konuya dikkat edersek iyi olur. Bu siteden aldım bende.
Sıfır ürün olarak şu an Fritbox 7530 (AX olmayan model) amazon.com.tr de satılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2800 TL.
Yine diğer bir seçenek VDSL/Fiber destekli Keenetic Hero DSL olabilir.
Giga ürün router, yani VDSL alt yapıda modem olarak kullanamazsınız. Ev kendinizin ise ve fiberden dönüş olmaz diyorsanız, o zaman Keenetic Giga gayet iyi bir tercih olur. Çünkü fiber hatlarda, VDSL hatlarda yaşanan abuk sabuk hatalar olmuyor hocam. Fiber ya var, ya yok şeklinde çalışıyor.
VDSL/Fiber için tavsiyem;
- Fritzbox AC veya AX modem ( internet hattınızda extra ile sorunlar yaşıyorsanız, Fritzbox daha stabil bir cihazmış gibi geldi, sorun YAŞATMAYABİLİR )
- Keenetic Hero DSL ( internet hattınızda extra ile sorunlar yaşıyorsanız, Hero ilede yaşamanız olası )
Fiber için tavsiyem;
- Fritzbox 7510 AX router ( amazon.com.tr de 1835 TL )
- Keenetic Giga router
- Keenetic Ultra router
-
Giga routermiş karıştırmışım.Ev dublex değil sadece modem kullanmak yetiyor.Alt yapı çok iyi değil.Ev kira ev içi tesisat sorunlu diyor ama sorun yaşadığımda 2 kez port arızalı çıktı değiştiler düzeldi.Extra dsl bile fazlasıyla yetiyor.Meraktan duramıyorum.Bütçem oranında yeni bir şeyler alıp denemek istiyorum.Xiamio giga indirimde denk geldi aldım.Birde pandemide oğlumda evdeydi oyun vs oynuyordu internet kullanımı yoğundu.Bir süre kullandım şimdi kutusunda duruyor.Şu an hero dsl veya sizin aldığınız gibi uygun fiyata modem denk gelirse sizinkinden almak daha mantıklı.Alt yapı 60 mbps takıldı.Türknet 100 mbps lik pakete geçtim snr ile oynayarak 95 mbps ler alıyordum ama kopmalar oluyordu.Tt ekibi sen kıpmasız 50 mbps anca alırsın dedi.Comnet 35 mbps vdsl geçtim 1.5 ay sorunsuz kullandım.Daha sonra ufak tefek sorunlar olsada düzeliyor memnunum.Günlük işlerde fazlasıyla yetiyor.Vdsl hızım ne zaman 100 e çıkar ne zaman fiber gelir gelse bile fiyatlar ne olur?Alabilecekmiyiz belirsiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam aynı sorunları bende yaşadım. TT ekibi hızınız 50 Mbit destekliyor demişti. Gerçektende 80 Mbite sabitletince sorunlar bitmişti.
Sıkıntılı hatlarda yüksek hız problem çıkartıyor. Bence sorun yoksa bir müddet daha bu cihazlar ile devam edin.
AX li ürünler yaygınlaştığında sisteminizi güncellersiniz.
Fakat bu esnada ikinci el temiz bir Fritzbox AX li ürün denk getirirseniz tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Heyecanla tüm sayfaları okudum.Acelem yok elimdeki modem yetiyor ama meraktan yurt içi satan bulabilirsem ilk tercihim fritz!Box modem alacağım.Satış ilanı gören veya burda satan arkadaş olurda pm ile haber verirse sevinirim.Bulamazsam keenetic hero dsl alacağım.Ama aklım yine fritz!Box modemde olacak.Elimdeki keenetic extra dsl yi satacağım.
Hat değerlerin pek iyi değil.Kiradayım ve 10. kattayım iç tesisata kalıcı bir şey yapamıyorum.Bu hat değerleri ile kullanıyorum.Çok büyük sorun yaşamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Eylül 2022; 10:11:22 > -
Hero DSL gerçekten güzel bir modem. Ben 8 ay kullandım.
Eğer alt yapınızda sorun yoksa tadından yenmiyor. Fakat alt yapı sıkıntılıysa mucize yaratmıyor. Büyük beklenti oluşmaması gerek, VDSL sorunlu hatlarda özellikle yeni yazılımlarda kırılganlık gösterebiliyor.
Extra dsl de bile son 3.8.5 kararlı sürümde sorun var.Eski 3.6.12 kullanıyordum dün 3.8.4 yükledim.Şimdilik sonunsuz.Son günlerde aduguard dsn de sorun vardı internet sağlayıcının dns ile çakışınca net gidiyordu dün bir arkadaşın yardımı ile modemden dns yok say diyerek sadece adguard dns si kullanıyorum bağlı cihazlarda reklam vs çıkmıyor iyi oluyor.
-
Hocam Hero DSL nin Extra dan çok farkı yok. Kişisel tahminim Hero DSL büyük ihtimal sorunlarınızı çözmeyebilir.
Açık konuşmak gerekirse imkan olursa Fritzbox tedarik etmeye çalışın.
Bende çok daha kararlı bir cihaz algısı oluşturdu.
Keeneticle beraber kullanılan VDSL alt yapısı zayıf olduğunda film başlıyor. Hele ki yeni yazılımlar dahada kırılgan. Yazılım ve modem istedikleri uygun alt yapıyı bulamayınca sorunlar oluşuyor.
Firma bence haklı olarak, yazılımlarına yeni eklentileri entegre edebilmek için DSL sürücülerinide güncelliyor. Zaten hararetli olan internet iyice yanmaya başlıyor.
Yeni yazılımlara eklen özellikler küçümsenemez. En son 3.9.xx yazılımı Superonline gibi firmaların sakladığı kullanıcı adı ve şifresini alabilme kapasitesine sahip.
Keenetic Hero ile son gözlemim şu olmuştu, 100 lük hızımı 80 Mbite düşürdüm. SNR yide 20 ye sabitledim, toplamda hızım 65 civarlarına düşmüştü. Bu şekilde kullanırken sorun falan kalmamıştı.
Yaşadığım durum, telekom yetkilisini onaylayan bir şekilde sonuçlandı. Yetkili, sitedeki ankastrelerin çok kötü durumda olduğunu ve alt yapının ancak 50 Mbitleri karşılayabileceğini söylemişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorun çıktığında bina içi tesisat deyip kestirip atıyorlar.Bina içerindeki ankastrelerin,iç tesisatın durumunun bizde de çok iyi olduğunu zannetmiyorum.
Çok acelem yok.Önceliğim fritzbox bulmak için ilanlara bakıyorum,yurt içi uygun fiyata sizin gibi bulmam zaman alacak gibi gözüküyor,ilana ,satana rastlayan arkadaş haber verrise sevinirim.
-
Tamamdır hocam. Denk gelirse bende mesaj atarım size.
İyi çalışmalar.
Hocam söylediğinizi yaptım. SNR ayarının olduğu kısım 1 mili saniye kadar açılıp hemen kapanıyor. Çözümü var mıdır? Yoksa fabrika ayarlarına mı alayım?
-
😀 sizin Browser ya da farede sorun olabilir mobil uygulama ile denediniz mi?
MyFritz!App
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 20 Eylül 2022; 20:6:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu amazon tr ne işe yarıyor bilen var mı? hiç bir şey yok bu sitede.
bu arada bir site var satan ama yani anormal fiyatlar çekiyor ürünlere. enteresan bir site, reklamını da yapmayalım. şaka gibi
-
Hocam AX arıyorsanız sadece sahibinden.com da 1 tane 7590AX var. Bunun dışında ikinci elde AX yok.
Şu an benim gördüğüm satılıklar:
7590 - dualband ax
7590 - dual band ac 4x4
7490 - dual band ac 3x3
7530 - dual band ac 2x2
7520 - dual band ac 2x2
7362 - 2.4 ghz (eos)
7369 - 2.4 ghz (eos)
7430 - 2.4 ghz
7390 - dual band N (eos)
7560 - dual band ac 2x2
7412 - 2.4 ghz (eos)
eos: end of support
7412 ve 7520 bende
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 20 Eylül 2022; 22:4:19 >
ben diğer üye almak istiyorum deyince baktım satışı var mı diye. yoksa bana 3625-t50b yetiyor. gerçi köprü modunda wifi'sini kullanıyorum sadece.
bu asus'un tr serisi avm'yi eziyor gibi gördüm. doğru ya da yanlış bilmem ama bu avm hiç ilgimi çekmiyor. bende mikrotik merakı var biraz.
-
Fritzboxları dahili telefon sistemi, ev otomasyon sistemi, uzun süreli güncelleme gibi daha bir çok eksta özellik farklı kılıyor.
Asusa da ben çok soğuk bakıyorum. Neyi beğeniyorsan onu takip edeceksin hocam
Fiyatları nasıl,uzun süre vdsl kullanacak gibiyim?Satlık modemlerden tavsiye edeceğiniz 2.4 ve 5 ghz li vdsl modem varmı?Size zahmet link verebilirmisiniz?
ilgimi çekmiyor derken satın alma yönünden. yoksa hepsine bakıyorum ama uzaktan.
emulatorleri varsa inceliyorum da. avm'nin iyi olduğuna şüphem yok yani. eski bir model için arayüz vereyim..
http://billybiros.com/data/sims/avm/fritz_7140.67// (emu v2)
-
AX zor bulunuyor tcebeci1 iyi denk getirdi.
AC olarak 7590, 7530 ve ikizi 7520 güncel modeller alınabilir
7490 - 2013 de lansmanı yapılan eski amiral gemisi ama hala birçok modemden üstün ve en son güncellemeleri alıyor. Yanılmıyorsam 2018 e kadar üretildi.
7560 gördüm bir de bu model de aslında 74 serisi döneminde çıkıp yanlışlıkla 75 serisi numarası almış bir model; kasa eski ama hemen hemen 7530 ile aynı özelliklerde.
Sahibinden ve Dolap uygulamalarına bakabilirsiniz
7590 -> 1500 - 2000
7530 -> 1000 -1500
7490 -> 800 - 1100
alınabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X