Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
17
Favori
38.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstad o bölüm aslında Wifi ile alakalı değil, hatla alakalı. AX wifi konusu. Sanırım hocamın bilgisayarı ile alakalı. İspanyadan dönünce bakacaktır 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Ben yanlış yere mi baktım 😂 Line Setting DSL altında var. Başka nerede var ki ? Wifi nerede yazmış kafam döndü 😀 Alttaki kısım ben bunu anladım. Buranın tabi wifi ile ilgisi yok 😇

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Eylül 2022; 15:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Doğru yere baktın, O mavi Interference Resistance Setting yazısına basınca altı açılmıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 25 Eylül 2022; 17:56:12 >

Hiç açılmıyorsa tamam, ben de normalde AC olanlar gibi sandım. Çünkü AX’lerde yok o kısım sadece 1 satır var. ADSL olmadığından yok o alttakiler. Yanlış anlamışlm 😇

Başka tarayıcı vs denemek lazım. O menüler JS ile açılır. Engel vs varsa olabilir. İlginç ana sürümlerde hiç böyle bir sorun duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Eylül 2022; 15:55:35 >
  • Hocam değil İspanya'ya, il dışına bile çıkamadım. Hanımı gönderdim, benim yerime arkadaş grubuyla geziyor Barselona'da. Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

İphone 14 hevesim vardı, millet kapış kapış götürmüş. Alabilirse 13 e mum olacağım gibi.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

@gps.navigation hocam ben FritzBox 7530 AX kullanıyorum. Dediğiniz gibi o bölümde tek satır çıkıyor. Yazılımsal sorun var sanmıştım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

FritzBox ile ilgili görüşlerinize katılıyorum, gerçekten çok stabil bir modem. 4-5 gündür kullanıyorum en ufak kopma yok. Kaya gibi sağlam cihaz yapmışlar. Sanırım benimde artık tek favorim oldu.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

Son test için beklemedeyim. Modem ile saha dolabının elektrik kesintisi sonrası restart yapması. Çünkü Türk Telekom tescilli sorunlu alt yapım, bu durumda Hero DSL yi darmadağın ediyordu. Bakalım ne olacak?Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Eylül 2022; 17:47:30 >

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Evet doğru anlamışım demekki 😇 Fritzbox efsaneden ötedir 👍

Bende 7590 AX ve mesh’te 7530 AX var harika ortam. Sıfır sıkıntı. Millet ipv6’da deli olurken hiç sıkıntım olmadı. Güle güle kullanın 🙏

iPhone’a gelince, her yıl yeni model alan biri olarak yazayım 14 değmez. Bende 13PM’de kaldım. Ama davetli olduğum için satış günü Zorlu’ya gittim. İnanın değmez bu model.

Bu halde bile harika iken 7.50 yazılımda mükemmel olacak 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Eylül 2022; 18:34:0 >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Cimix Store diye bir satıcı 7590 AX satıyordu. Kim aldı acaba?

İspanyada fotolar geldi galiba 😀

Şanslı biri kapmıştır. Yurt dışı ile bağı olan için daha garanti almak. Şahsen riske girmem neme lazım.

• Özel bir firmanın Extravaganza etkinlikleri kapsamında gidecektim, planlar uymadı.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü  Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

@gps.navigation teşekkür ederim. Görüşlerinize katılıyorum. 13PM zaten amiral gemisi bir model. Fakat satıştan kaldırmışlar. En azından Barcelona Apple mağazasında yokmuş. Satılıyor olsaydı aldıracaktım, düz 13 ve mini varmış. Bende bir ara Midilli'den günübirlik alırız sözünü verdim. Şimdilik kaldı telefon işi.

Mesh olayı kesinlikle bir sonraki planımda var. Fakat evin yapısı gereği prize takılan FritzBox menzil genişletici almayı planlıyorum.

Fiyat ne kadardı?Hangi sitedeydı ilan?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Sahibinden.com da 3500 idi.

• Keenetic extra dsl de uzun süredir adguard dns kullanıyorum.Son zamanlarda sorun oluyor internet gidiyor.Kapatınca düzeliyor.Bazen kapatmakta çözüm olmuyor modemi sıfırlayıp kurulum yapınca düzeliyor.Kapalı bir süre kullanıyorum .Sonra tekrar açıp sorunsuz kullanıyorum. Bir süre sonra tekrar oluyor.Fritzbox kullanıp bu sorunu yaşayan varmı? Fritzbox alınca düzelirmi?Bunun kullandığım modemle ıss ile bağlantısı olabilirmi?Çözümü hakkında fikri olan varmı?

• Oyunlarda sorun yaşatmıyormuş fakat sonuç bazen böyle çıkabiliyor.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü Yanlış ölçüm diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 6 Ekim 2022; 23:40:23 >

• ttnet - 50/8 , test sonuçları, (fritzbox 7530)

• dream_04 D kullanıcısına yanıt

Gerçekten çok temiz ve güzel sonuçlar. İnternet hızıda 100 Mbit olsaymış harika olurdu.

Bendeki sorunlu internet alt yapısı sonuçlarıda etkiliyor. Kullanımda hiç bir problem yaşamıyorum fakat testlerde 10 bin milisaniye gecikme gibi dünya rekorları verebiliyorFritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

• Tespit ettiğim bir problemi paylaşmak isterim;

FritzBox 7530 AX ile beraber kulandığım TpLink RE305 AC repeater cihaz sorun yaşatıyordu. Repeater sebepsiz yere sinyal kesiyordu.
    Çözümü şöyle buldum. Modemin 2,4 Ghz WiFi yayınını a,b,n,AX modunu değiştirip sadece a,b,n(4 Ghz) olarak ayarladım. Repeater ile modemi sadece 2,4 Ghz ile haberleşecek şekilde ayarladım.
    Repeater WiFi sinyalini a,b,n (4 Ghz) ile alıyor. 5 Ghz ile uzaktaki bölgelere yayıyor. Her hangi kopma yada sinyal kapatma problemi kalmadı.

Kişisel düşüncem, AX yayın desteği olmayan repeater işin içine AX sinyali girince sapıtıyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 7 Ekim 2022; 12:27:54 >

Slm hocam, kişisel tavsiyem standart tekrarlayıcı kullanmayınız. Eğer imkanınız varsa fritzbox tekrarlayıcı kullanın, aslında fritz repeaterler standart tekrarlayıcı gibi davranmaz FB ile arasında MESH ağı kurar. Frtiz ürün gamının en güzel özelliklerinden birisi de budur. Profesyonel kablosuz cihaz teklonojilerinde tekrarlayıcı diye bir kavram yoktur. Hiçbir Aruba, Ruckus, Cisco vs cihazda tekrarlayıcı modu göremezsiniz. Malesef ülkemizdeki çoğunlukla bilgisizlik bazen de ithalatçıların bu konudaki yönlendirmeleri insanları bu yöne teşvik ediyor.

Kabaca izah etmem gerekirse; repeaterlar kablosuz ağınızdaki herhangi bir client olarak davranır. Yani ana yayın kaynağındaki band genişliğini böler, daha sonra bölünen yayını işlemcisinin yetiştirebildiği ölçüde kötü bir kopyasını ortama yayar, yani ağınızdaki en zayıf halka bu repeater olur. İnternette "why not use repeater" araması yaparsanız daha detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. İnanın fritzboxda standart repeater kullanmak Porsche aracın arkasına traktör römorku bağlamak gibi bişey olur.

• https://www.youtube.com/watch?v=09gdKcXbDjQ&feature=youtu.be

bu hat en fazla 75 alıyor gözüküyor, ancak 65-67 arası geliyor, fiber gelmeden daha fazla iyileşme olmaz hocam.

ama kesin bir şekilde fritzbox fark etti, daha önce gün içinde az da olsa kopmalar oluyordu.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.