Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
17
Favori
38.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fritzbox kullanmak ayrıcalıktır 😍 Siz bir de benim gibi kombi, radyatör vs kontrol etseniz asla vazgeçmezsiniz. Tabi ben onları aldığımda TL’nin bu kadar içine etmemişlerdi. Şimdi servet resmen 😡

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben robot süpürge aldım, masa sehpa ayaklarında sorunlar oluyor, bizi masrafa sokacak. Bu modem de sizi masrafa sokacağa benziyor 😀😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @gps.navigation hocam gerçekten bambaşka bir dünyaymış. Çok sevdim ben FritzBox olayını.

@alibaba hocam, rahmetli Almanyalı tırcı Ali kardeşi hatırladım. 760 BMW almıştı. Kullanırken göstergede yakıt sarfiyatını görünce tedirgin olmuştu. Sonra " yak len, yak. Yaksın len, yaksın" diye keyif naraları atıyordu.Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

• 7590 modelini direk olarak dsl hattına bağlayabiliyor muyuz uluslararası modeli alınca, yoksa kablolamaya bir ayar çekmek mi gerekiyor dizilim farkı vs yüzünden?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    RJ11 telefon soketini 7590 ın gri DSL girişinin tam ortasına direkt takabilirsiniz. Başka bir şey gerekmez.
    Ama sabit telefon hattınız var ve modemden yönetecekseniz, detaylı bir anlatım lazım size

Tüm fritzbox cihazların DSL portu rj45'dir. Ülkemizde yaygın kullanım rj11'dir. Bir ucu rj45 olan standart eternet kablosunun diğer ucunu kesip rj45 in ortasındaki 4 ve 5. kabloyu dişi bir rj11'e (veya erkek rj11'e ve onu da dönüştürücüye) takarsanız bağlantınızı sağlıklı bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşılabilir olması açısından kendi yaptığım kablonun görselini ekledim.

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

• Çok teşekkür ederim hızlı yanıtlarınız için.
    Sabit hat yok, sadece dsl İnternet için kullanılacak alırsam 7590 ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 19 Ekim 2022; 13:14:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam 7590'a takılmayın çok da, elbette çok güzel son nesil bir cihazdır ama şundan emin olun 10 yıl önce üretilen 7390 bile alsanız stabilite açısından şu anda piyasada satılan modemlerin %99 un dişini kırar. Tabiki bütçeniz-imkanınız varsa cihazın üretilen son modelini almanızda bir sakınca yok. Model seçimi tamamen beklentiyle alakalı. Bu cihazlar ödenen ücreti son kuruşuna kadar hak eden cihazlar.

• asuzi A kullanıcısına yanıt

wifi6 cihaz bakınıyordum da 7530 ax modelinin de varmış wifi6 lı ürünü, aynı şekilde 7510 unda.

https://www.amazon.de/dp/B09N8NJD66

Kasım aralık gibi yurt dışına gitme durumum mevcut, aradan bu tür ülkemizde olmayan bazı şeyleri almayı planlıyorum.

7510 sadece 2.4ghz. Ax alacaksanız 7530AX

• alibaba A kullanıcısına yanıt

Ona dikkat ettim hocam 2.4 olup wifi6 lı bir ürüne ilk kez denk gelince paylaşayım dedim :) Bizde aynı modeme anten/usb vs ekleyip farklı ürün diye satarken orada daha farklı alternatifler olması dikkatimi çekince paylaşayım dedim.

7530 ax en mantıklısı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 19 Ekim 2022; 13:53:19 >
  • Evdeki eski laptop ve telefon, WiFi 6 yayın açık iken nadirende olsa internet bağlantılarında sorun çıkıyordu. YouTube ve sayfalar bu iki cihazda bir süre açılmıyordu.

Şimdilik WiFi 6 yı iptal ettim, sorun düzeldi.

Modem ve repeater mesh sistemi altında otomatik olarak WiFi 6 ile haberleşiyor. Fakat her iki cihaz yayınları 2,4 ve 5 Ghz yani AC olarak veriyor.

Eski cihazların WiFi 6 da biraz nazlı çalıştığını söyleyebilirim.

Aslında 2,4 Ghz i komple kapatmayı düşünüyorum fakat mesh sistemi nasıl tepki verir bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 21 Ekim 2022; 17:8:4 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    2.4 ü komple kapatamıyorsunuz maalesef. Repeater modem önce 2.4 den birbirlerine Hello diyor. Evde robot süpürge varsa yine 2.4 lazım

Yeni çıkacak 7.50 fw ile bu sıkıntı düzeliyor kısmetse.

• gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Feedback ler işe yaramış 😀

O zaman 7.39 lab versiyonu deneyebilirsiniz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Ekim 2022; 19:56:9 >

Ben zaten lab kullanıyorum 👍 Deli gibi feedback attım. Bugünkü verilen yazılımda henüz bir şey bulamadım bakalım devam 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 21 Ekim 2022; 22:30:47 >
  • Geri dönüşler için çok teşekkürlerFritz!Box Kullanıcılar Kulübü 

• "The status message informs you that a source of interference was detected on channel 40 (frequency 5200 GHz)."

(Durum mesajı, kanal 40'ta (frekans 5200 GHz) bir parazit kaynağının algılandığını size bildirir.)

Sistem log kayıtlarında bu rapor ile karşılaştım. 5 ghz kanalını yine 36 yaptım.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Neden otomatik kullanmıyorsunuz?

Hocam Keenetic modem kullanırken DFS taramasına girdiği için 36-44 arası kanallar tavsiye ediliyordu. Tarama başladığında 5 Ghz bir müddet kayboluyordu. Oradan gelen bir alışkanlık aslında.

Eğer FritxBox ta böyle bir sıkıntı yok ise otomatikte kullanayım. Hatta daha çok işime gelir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.