Şimdi Ara

Front-End yeteneklerini geliştirmek için proje önerileriniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son birkaç aydır Front-End teknolojileri üzerine çalışıyorum ve mezun olduktan sonra bu yönde çalışmak iştiyorum. Bu teknolojileri öğrenirken kendi kendine sıfırdan bir şeyler yapmak oldukça yararlı ama açıkçası fikir konusunda sıkıntı çekiyorum. Ufak tefek şeyler yapıyorum(modern görünümlü formlar, quiz, pomodoro sayacı, hesaplayıcı vesaire) ama portfolyoma koymak için daha çok uğraş vereceğim, çok kolay ya da çok zor olmayacak proje fikirleri arıyorum. Amacım sadece olabildiğinde pratik yapıp bilgimi arttırmak. Bunun için orta seviye proje önerileriniz nelerdir?

• Ben de frontend öğreniyorum. Kendime koyduğum ilk hedef MySQL'deki bir tabloyu, PHP'de PDO ile acıp backend'te işleyip HTML olarak göndermek yerine, tablo verilerini belli bir formatta (atıyorum kafadan REST veya JSON formatında) tarayıcıya gönderip tarayıcı üzerinde Angular kullanarak dinamik bir tablo yapmak. Bunun için önce tablonun veri formatını, nasıl sunulacağını belirlemem ve biraz daha Angular çalışmam gerekiyor. Bu sekilde bir şey yapmadıysan böyle yapmanı tavsiye edebilirim. Onu bir kere yaptıktan sonra tabloda satırları tıklayarak kullanıcının verileri güncelleyebilmesi özelliğini eklemeyi düşünüyorum.
  • Google'a front-end developer must know diye aratırsan framework tarzında şeyler çıkacak onları bilmen senin açından çok iyi olur.
  • Mutluluğun Web based app ini spa olarak flux pattern ile state yöneterek yap.
  • 1) Blog sitesi yap. Basit bir arayüz, site kullanıcıların olsun, hepsinin kendine ait postları olsun. Bu foruma benzer ilgili alanlarda listelesim falan, mesela pc bileşenler>monitor>ips tarzı. Yapılması zor değil senin açından çeşitli uygun bir proje örneğidir.

2) instagram yap. Yani basit şekilde, kullanıcıların ve fotoları olsun, diğer kullanıcılar yorum yapsın, ve google vb. ile giriş yapabilsin. Takip ettiklern be etmediklerm olsun. Bu kadar ayrıntı yeterli olur. Bu proje için firebase araştır.

Güzel iki proje kabataslağı verdim. Gerisi sende, iyi çalışmalar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sordugun soru bu degil biliyorum ama yine de sana fullstack gitmeni oneririm, is olanaklarin ciddi anlamda artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.