Şimdi Ara

Frontend Maaşları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

22 yaşında grafik tasarım mezunu olarak şuan frontend olarak bir işyerine devlet destekli girdim ve çalışmaya başladım.

Grafik tasarım mesleğini bırakıp frontende dönüş sağladım. HTML+CSS ileri seviye ve Jquery orta seviyenin bi tık altı bilmekteyim. Çalıştığım firma vue.js ile bana eğitim vereceklerini söylediler.

Şimdi bu bilgiler ardına sizlere bir soru sormak istiyorum. Benim ne kadar tanıdığım var ise bu mesleklerde 5000tl üstü maaş alamıyorlar ve deneyimleri 5-7 sene. Bu sorundan kaynaklı kafamda polislik belirdi ve kpssye girdim.

Sizce polis olup 1 sene sonra 5 bin tl maaş almak mı daha mantıklı yoksa 5 sene çalışacağım meslekte 5 bin tl alamayacağımı bile kestiremeden devam etmek mi?

(grafik tasarımda 3 senelik deneyimim var ve şuana kadar asgari ücretten düşük maaşlar verdiler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekonomik olarak geriye gittiğimizin işaretidir, kafa isteyen işleri yapan ve üreten kişilerin hiçbirşey üretmeyen polisten düşük maaş alması.

Asgari ücretten düşük maaş verdiler derken konuyu biraz daha açar mısınız, yani hesabınıza her ay 2020TL altında ücret mi yatırdılar? Bu maaşın SGK ve başka ödemeleri var, onlarda da kesintiye gittiler mi?
  • Sevdiğiniz işi yapın. Sevdiğiniz işi yaparsanız para zaten kazanırsınız. Sevmediğiniz ve yapamayacağınız bir işe girerseniz yarın bir gün pişman olur, kazandığınız parayı da görmez hale gelirsiniz...

Arkadaşın dediği gibi kafa isteyen üretken işlerin peşinden koşun. Mevcut konumunuz ve donanımınıza göre polislik sizi köreltir.
  • Bu işlerin nasıl işlediğini çok iyi biliyorum ajans deneyimimden ötürü. Seni işe alanların ucuz iş gücüne ihtiyacı var. O yüzden seni eğitmek istiyorlar. Sen de daha iyi iş bulamadığın için mecbur burada 12-18 ay takılacaksın. Ancak birkaç proje tamamladıktan sonra hemen başka yerlerde iş aramaya başlacaksın. Artık hem işi öğrendin hem de tecrüben var. Daha iyi maaşla daha iyi bir yerde çalışacaksın. Aynı algoritma burada da çalışacak. Kısacası sürekli kendini geliştirip sürekli iş arıyor olman lazım. Bizim sektör rekabet üzerine kurulu. Çok kurumsal değilse firma en iyi çözüm böyle.
  • 
    arkadaşlar ana problemi es geçtiniz. paragraf içini tekrar okuyun:

quote:

(grafik tasarımda 3 senelik deneyimim var ve şuana kadar asgari ücretten düşük maaşlar verdiler)

"asgariden düşük maaş verdiler"

asgariden düşük ücret kim hangi deneyim ve nitelikte olursa olsun problemdir. Bursa'da Suriyeli eleman çalıştıran bir arkadaşım var; aylık 2400TL net veriyor fakat SGK vs ödemiyor, fakat sonuçta asgari üstü ödüyor. Burada frontend de olsa sonuçta bilgi gerektiren ve ortaya bir ürün çıkarılan bir işten bahsediyoruz. Asgari altı ücret, 3/4 oranında 1515TL ise haftalık mesai de 3/4 x 45 saat = 33 saat olmalı. Haftalık mesai aynı oranda düşük değilse problem daha derin. SGK ödenmiyorsa daha da derin.
  • Elma ile armutu karşılaştırmak bu. Birincisi tecrübe sadece sene ile ölçülmez bizim sektörde. Belki kendilerini geliştirmedi ve konfor alanında kaldılar. 5000 altı cok az.
    Stack Overflow
    Stack Overflow Salary Calculator
    https://stackoverflow.com/jobs/salary
    dunyada maaşlar nasıl bakabilirsin. illa türkiyede çalışmak veya türkiyeden bir firma ile çalışmak zorunda değilsin (bu meslekte)

ikincisi ben hiç mesleki risk sebebi ile vurulan developer görmedim. Mesleki riskleri bile bambaşka. Sen Masabaşında macbook kucağında elinde kahve ile internet bağlantısı olarak mi 5.000 almak istersin? Yoksa karakolda bimbir türlü sorunla uğraşarak mı?

Ayrıca bu iş sevmezsen yapılmaz. Eziyet gelir. Sürekli sorun çözerek kulllanıcının IE 9 ile aldığı hatayı çözerek geçiyor. Bir polis işten cıkınca eve gider ve dinlenir. Bizde iş mesaide bitmez. Sürekil kendini geliştirmek zorundasın 2 yılda bir sil baştan olur teknoji. (hele frontend de uyu uyan değişir herşey)

Birde polis olursan gidip polonya da iş bulamazsın. Yahut remote polislik diye br kavram yok. Özetle elma ile karşılaştırma. O rakalmalr da cokaz. arkadaşların iş bulsun veya il değiştirsin.

stackover flow girdim. gelişi güzel bir frontend iş ilanı seçtim
    stackoverflow.com
    Senior React & React Native Developer / Remote at CloseCross
    https://stackoverflow.com/jobs/272193/senior-react-react-native-developer-closecross?med=clc&clc-var=26

en düşük aylık 16.250 TL ve en yüksek 48.750 TL maaş teklif ediyor. Sen neden türkiyedeki sorunlu vasat sektör örneklerinir eferans alıyorsun ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 20 Haziran 2019; 16:8:21 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Problemi fark etmediniz hala. Arkadaş parantez içinde asgari altı ücret alıyorum diyor siz SO'daki senyor frontend ücretlerinden bahsediyorsunuz. Belediyede sokak temizlik işçisi olarak çalışıp asgari x 2.37 yani 4788TL maaş alan var ve SGK vs tam ücret üzerinden ödeniyor. Bursa'da bir fabrikada depo görevlisi olarak çalışan arkadaşım var, yaptığı şey sadece deponun başında beklemek. İstediği zaman Internette sörf chat yapıyor, istedigi zaman depo etrafında volta atıyor. Aldığı maaş net 3000TL ve SGK'sı tam ödeniyor. Bu bahsettiğim işler torpilli. Belediyedeki eleman belli bir partiye yakın olduğu için, depodaki elemanda tanıdık vasıtasıyla ve evli cocuklu olduğu için o işlere yerleşti yani bilgi, teknik bilgi, deneyim, gibi kriterlere göre ödenmiyor ücretler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Ticaret database hk.
    12 yıl önce açıldı
    SQL ve Python hk.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Problemi fark etmediniz hala. Arkadaş parantez içinde asgari altı ücret alıyorum diyor siz SO'daki senyor frontend ücretlerinden bahsediyorsunuz. Belediyede sokak temizlik işçisi olarak çalışıp asgari x 2.37 yani 4788TL maaş alan var ve SGK vs tam ücret üzerinden ödeniyor. Bursa'da bir fabrikada depo görevlisi olarak çalışan arkadaşım var, yaptığı şey sadece deponun başında beklemek. İstediği zaman Internette sörf chat yapıyor, istedigi zaman depo etrafında volta atıyor. Aldığı maaş net 3000TL ve SGK'sı tam ödeniyor. Bu bahsettiğim işler torpilli. Belediyedeki eleman belli bir partiye yakın olduğu için, depodaki elemanda tanıdık vasıtasıyla ve evli cocuklu olduğu için o işlere yerleşti yani bilgi, teknik bilgi, deneyim, gibi kriterlere göre ödenmiyor ücretler.
    İyi de hocam. Ben ne yapayım. istifa dilekçesi mi vefeyim.Arkadaşlarının ne kadar aldığını biliyor. Sirketin ona vereceği kursu udemy de 24.99 alabileceğini de biliyordur. Hal böyle iken biz ne diyelim ki. karar onun kararı taktir onun taktiri. Bir kazanım görüyor ki çalışıyor. So linkini koydum işte. Bu işin raişi bu değil diye. Ben bildiğini sanıyordum. Bize de saçma maaşlar teklif edildi. BAzen kabul ettik bir kaç zaman çalışıp hak ettiğimiz aldık bazen haha,i no ! diyip devam ettik.

Bill gates der ki hayat adil değildir, buna alışın. Ücret dengesi olmadığını bende biliyorum. Herkes bbiliyor. Bizim malledeki tekir de biliyor. Birey olarak bunu değiştirmek ayrı bir senaryo. Biz burada polis vs Yazılımcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 20 Haziran 2019; 17:48:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.