Şimdi Ara

FRONTOSA AKVARYUM KURLUMU (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler ben akavryum hobisiyle uzun zamandir uğraşmaktayim 60 cm lik akvaryumumuz küçük gelmeye başlayina 120x40x50 boyutlarinda masali birr akvaryumsipariş ettim akvaryumducudan sağolsun getirdiiyi hoş malzme kuöuda aldim şimdi sayiyorum malzemelerii

@ 3 adet gözenekli orta boy taş \ 2 tane testi \ gerçek beyaz mercn \ 1 tane ortasi delik dağ şeklinde taşş
    @ hailea 6604 çift çikişli hava motoru \ 2 tane top şkelinde hava taşi
    @tetra ex600 plus diş filtre gayet iyi
    @sera protein ve bitkisel ağirlikli yem ve yine sera su dezenfektani
    @markasini bilmiyorum ama silis kumdan kalin minik kum ile taş karişimi birşey kum diyelim 10 kg ondan beyaz
    @roxin 200w isitici ve roxin 50w mavi lamba

malzemelrimi taktim çaliştirdim kumlari 2 gün kayalari 1 gün suda beklettim akvaryuma koymadan önce kumu defalrca yikadim uyu berrakalaşana kadar akvaryuma herşeyi koydum 2-3 saat geçti dezenfektani koyup çaliştirdim ama hala su bulanik akvaryumda şuan sadece vatoz var şuanda baliklar petshop ta sorum şu vatoz kumlarla oynadikça hareket ettirdikçe su beyazlaşiyor suyu mahveiyor kum kg sini 3 tlye aldik bende elimi soktum kumlarihareket ettirdim beyazlaşmayabaşladi bu doğalmidir sizce ne yapmaliyim ??

suyu boşaltip kumu takrarmi yikayayim kumu ellemezsek eğer salinim yapmiyor ama baliklar kumla oynaycaktir kumumu yikamaliyim ? geçici bir durmumu ? baliklari 2 günn sonra ilave etsek oluröu cevaplarsaniz sevinirim
    ha birde frontozalrin tanesi 3-4 cm 12 tl ben 8 tanesini 90 tl ye alavagim uygunmudur ?

cevaplyan herkeze teşekür ederim ç

• TheLastFather kullanıcısına yanıt
    Hocam suyun beyaz olmasının nedeni içinde bakteri oluşmadığı için. Birkaç gün sabret bakteri oluşunca su normal rengine döner.

Edit: Hava motorunun çalışması önemli çünkü bakteri oluşumu için bol oksijen gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekemen -- 3 Temmuz 2015; 1:57:59 >
  • Akvaryum suyunun berrak görünmesini sağlayan yararlı bakteriler adını verdiğimiz mikroskopik organizmalar,akvaryum filtreniz içerisindeki seramik yüzük adı verilen yuvarlak malzemelerin içerisinde zamanla oluşur.Bu oluşum için filtre içerisinden daimi su akışı gereklidir ve oksijensiz kalmamalıdırlar.Akvaryum şartlarının durumuna göre 15-20 günde berrak bir görünüm elde edilir.Balıklar kumda suyu çok kirletecek kadar aşırı şekilde oynamazlar.En fazla kumu hareket ettirecek olan vatoz'unuz olur.Vatozuda zaten frontoza akvaryumunda tutmayın.Doğal ortamda birlikte yaşayan canlılar değiller.Akvaryumunuza dezanfektan yada benzeri kimyasalları çok sık atmayın.Hatta hiç atmayın.On yıllardır akvaryumlarıma 1 damla kimyasal atmadım,atmam.Düzenli yapılan su değişimleri akvaryum hobisinde yapılacak en iyi sağlığı koruma eylemidir.Akvaryumun dibindeki kumu,taşı yada her ne varsa hiç karıştırmayın.Taban malzemesi içinde,altında yerleşen ve yetişen yararlı bakterileri böylece yok etmemiş olursunuz.Onlarda hem balıklar için toksik olan amonyumu,nitrite,nitriti'de nitrata çeviririler,hemde suyun berraklaşmasına yardımcı olurlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: yassyoss

Akvaryum suyunun berrak görünmesini sağlayan yararlı bakteriler adını verdiğimiz mikroskopik organizmalar,akvaryum filtreniz içerisindeki seramik yüzük adı verilen yuvarlak malzemelerin içerisinde zamanla oluşur.Bu oluşum için filtre içerisinden daimi su akışı gereklidir ve oksijensiz kalmamalıdırlar.Akvaryum şartlarının durumuna göre 15-20 günde berrak bir görünüm elde edilir.Balıklar kumda suyu çok kirletecek kadar aşırı şekilde oynamazlar.En fazla kumu hareket ettirecek olan vatoz'unuz olur.Vatozuda zaten frontoza akvaryumunda tutmayın.Doğal ortamda birlikte yaşayan canlılar değiller.Akvaryumunuza dezanfektan yada benzeri kimyasalları çok sık atmayın.Hatta hiç atmayın.On yıllardır akvaryumlarıma 1 damla kimyasal atmadım,atmam.Düzenli yapılan su değişimleri akvaryum hobisinde yapılacak en iyi sağlığı koruma eylemidir.Akvaryumun dibindeki kumu,taşı yada her ne varsa hiç karıştırmayın.Taban malzemesi içinde,altında yerleşen ve yetişen yararlı bakterileri böylece yok etmemiş olursunuz.Onlarda hem balıklar için toksik olan amonyumu,nitrite,nitriti'de nitrata çeviririler,hemde suyun berraklaşmasına yardımcı olurlar...

cevabiniz için teşekürler suyum düzeldi bugun ilk %30 su değişimimizi yaptik yanliz merak ettiğim birşey var balilarim yemden 1 parça alip birakiyorlar sari prenses beslemiştim onla direk yiyorlardi bunlar ucundan issrip birakiyorlar nedeni yavru olmalirmi ??
    ?
    kullandigim yemler;;
    rotifish kabuksuz artemiaa
    sera discus granule protein
    sera bitkisel yem

• Balıklar attığınız her yemi hemen mide'ye indirmezler.Öncelikle tadı hoşlarına gitmeli.Özellikle yeni Yeme alışmaları için biraz zaman gerekli.Diyette çeşitlilik bu yüzden önemli.Tanımadıkları yemlere başlarda şüphe ile yaklaşırlar ama zamanla düzelir bu durum.Sera akvaryum hobisinde bilinen kaliteli bir markadır.Zamanla balıklar yeme alışırlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.