Şimdi Ara

FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.275
Cevap
32
Favori
203.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hulusi1962 -- 19 Mayıs 2011; 7:08:57 >
  • harika resimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeDieM-TR- -- 19 Mayıs 2011; 14:36:46 >
  • Boeing 737-800 ve Aerosoft Antalya scenerysi.

• Sonunda iFly 737NG serisi FSX için çıkarıldı. Daha üzrinden 3-5 gün geçmeden kurulum dosyaları malum yerlere düşmüş bile.
    İşte FSX te ilk deneme videom.

•  FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz

• Boeing 737-800 Manchester Kaplamalı Tunceli uçağı
    ait olduğu uçağın paneli fs98 ve fs2000 den kalma çok eski. İndirdiğim yerde 12 yaşında bir çocuk tarafından yapıldığı yazıyor.
    vaps.hooxs.com
    TC-JFV Turkish Airlines Manchester United (Posky 737-800)
    http://vaps.hooxs.com/t1241-tc-jfv-turkish-airlines-manchester-united-posky-737-800

• Valla arkadaslar ,

Fs9 ıcın ifly ilac gibi geldi pmdg 737ng den sonra.Amma velakın fsx te pmdg her kosulda iflyın onunde.
  • FS 2004 için PMDG 737NG serisinden Boeing 737-800 ile LTBA 35R ye iniş.

• gg'dan flight simulator x gold siparişi verdim, şu an elime ulaştı. akşama ilk deneyimlerimi paylaşcam :) hb'dan bi tane de joystick aldım, o da geliyo birazdan bende olur. bekle beni gökyüzü!!!

ivao id'imi de aldım, online uçmaya başlıycam, sabırsızlanıyorum ey ahali!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 24 Mayıs 2011; 10:20:18 >
  • daha önce uçmadıysan bu simde, onlinea hemen başlamanı tavsiye etmem
  • biraz deneyimim var. kalkıp inebiliyorum en azından :P online kendimi geliştirmem için daha iyi olacak bence.
  • ya şu ils sistemi ile başım dertte. o kadar döküman okudum inceledim. ama bir türlü ils ile yaklaşma yapamadım. 10 larca video izlemem ve ordakilerin aynılarını yapmama rağmen ils sistemi ile yaklaşamıyorum. örneğin izmirden havalanıp atatürk gps ile gidiyorum daha sonra ils ile inmeye çalışıyorum. atatürk havalanının değerlerini igili yerlere girmeme rağmen uçak ukrayna taraflarına gidiyor. bir türlü ils yardımıyla atatürke inmeyi başaramadım.
  • açıkçası ben hiç ils ile iniş yapmadım. hatta yeni öğrendim, yani varlığını yeni öğrendim ama nette yaptığım araştırmalara göre o kadar da zor görünmüyor. bence mutlaka atladığın bir yer vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

ya şu ils sistemi ile başım dertte. o kadar döküman okudum inceledim. ama bir türlü ils ile yaklaşma yapamadım. 10 larca video izlemem ve ordakilerin aynılarını yapmama rağmen ils sistemi ile yaklaşamıyorum. örneğin izmirden havalanıp atatürk gps ile gidiyorum daha sonra ils ile inmeye çalışıyorum. atatürk havalanının değerlerini igili yerlere girmeme rağmen uçak ukrayna taraflarına gidiyor. bir türlü ils yardımıyla atatürke inmeyi başaramadım.

Dökümanda yazanların aynısını yapmanıza rağmen inememenizin nedeni ATC'yi dinlemiyor olmanız. Hallbuki ATC'yi dinleseniz o zaten sizi tam GS'u yakalacağınız noktaya getirecektir. Gerisi zaten sadece APP tuşuna basmak.
  • İls değilde zor pistlere chartlara bakarak inmek daha zevkli

• Chart okumayı zaten beceremiyorum. ils denen illeti videolarda ve dökümanlarda söylendiği gibi tıpatıp yapıyorum ama nafile. ATC dediğinizi biraz açıklayabilir misiniz? videolarda hiç ATC yi dinleyen görmedim. herkes ils koordinatlarını girip havalimanına yaklaşabilyor. ben ise ukraynaya gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 24 Mayıs 2011; 15:16:28 >
  • atc seni yaklaştıracak belli bir açıyla ve yükseklikte. bu sebeple IFR olarak uçuş planı hazırlamalı ve atc direktiflerine aynen uymalısın.
  • quote:

atc seni yaklaştıracak belli bir açıyla ve yükseklikte. bu sebeple IFR olarak uçuş planı hazırlamalı ve atc direktiflerine aynen uymalısın.

öhööm.

yani?

hocam teşekkür ederim sabırla cevap verdiğiniz için. elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum fakat ben sadece ils yi araştırmıştım. sizin söylediğiniz terimler hakkında bilgim yok maalesef.

ben kısaca anlatırsam uçarken uçağı manuel kaldırıp hız ve yükseklik bilgilerini girdikten sonra otomatik pilota bırakıyorum. gps den de gideceğim havaalanını seçiyorum. gps ile havaalanına yol alıyorum, yaklaşırkende havaalanı bilgilerini course ve nav1 e kaydedip aktif ettikten sonra sinyal alıyorum ve gps den nav a geçince uçak direk rotadan sapıp ukraynaya doğru yol alıyor. (tabi bunları yaparken video ve dökümanlarda gösterilen basılması gereken ilgili tuşlara harfiyen riayet ediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 24 Mayıs 2011; 16:15:05 >

• GPS den çıktıktan sonra gideceğin rotayı HDG ye giriyormusun. Çünkü gps den nav a geçince rotayı elle girmek gerekiyor. Ben genelde gps den çıkmadan evvel hdg ye girmem gereken radiali girip aktif ediyor ondan sonra gps den nav a geçiyorum.
  • gps den çıkmadan önce ils ile ilgili course ve nav verileri girip sonra nav a geçiyorum ama nav a geçtiğim gibi uçak ukrayna taraflarına yöneliyor. HDG bilgisi giriyorum. yön doğru oluyor u seferde havaalanı sağda ya da solda kalıyor. ukraynaya doğru giderken gps e geçince geri dönüp atatürk havalalanı etrafında tur atıyor. yani bu ils denen sistem sinyal alıp havaalanına yaklaşına otomatik orayı bulmuyor mu. onu da biz yapacaksak bu sistem ne poha yarıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 24 Mayıs 2011; 19:32:10 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.