Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fsx öğrenme aşamasındayım, herkese selamlar. 5 gündür uçağı normal kaldırabiliyorken bugün neolduysa uçak 100 knotta burun kaldırıyor ve stall oluyor. Yardımınızaihtiyacım var. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

quote:

Orijinalden alıntı: ufk07

arkadaşlar birkaç gündür acayip heves yaptım şu fsx oyununa ama en ufak bir bilgim yok biraz yazıları okuyorum terimler çok uak tabi:) ve ciddi ciddi uçuş gibi anladığım kadarıyla.Ben önce orjinal fsx cdsi almayı düşünüyorum daha sonra eklenti paketlerinden hangisini önerirsiniz? en ufak bir bilgim yok acaba yavaş yavaş kavrayabilir miyim? yoksa önceden bi eğitim olmassa bu iş olmaz mı pc başından? Yardımcı olursanız sevinirim.

Okuyarakta ogrenilir tabi ama bu isi bilen bir arkadasin varsa on kat hizli ogrenirsin. İngilizcen varsa avantajin buyuk olur. Herkes sifirdan basladi bu ise. Eklentilerde ucretli ama kurekleri var tabi. Herseyden once temel ucmayi ogrenmelisin. Ucak nasil ucar ne tepkiler verir vs. Joystick almayi unutma. Kolay gelsin

Oynayan bi arkadaşım yok malesef ama ingilizcem iş yapar.Temel ucmayı nasıl ogrenecem işte? orjinal alıcam eklentileri filanda yani değer dimi? eklenti olarak önerin hangisi? mouse ile olmaz mı şuan yok joystik ama alrıım.

• orjinal fsx alacağına prp3d v2 al fsx i malum yerden çekersin.
  • @oldumlord

Hangi ucak? Hiziniz az ucaga gore demek ki. Birde flaplari acin kalkarken. Kac flap acilacagida ucaga gore degisir. 737 icin 5 flap yeterli mesela

@ufk07
    Joystick sart. Bilgisayarinizin ozellikleri ne? İslemci ram ekran karti. Oyunda optimizasyon sorunu var ciddi bir sistem istiyor. Eklenti olarak pmdg 737, rex, fsglobal ya da orbx global. Bunlar olmazsa olmazlar. Hepsi orjinal olarak satiliyor fakat kurekli halleri mevcut. Daha bir suru eklenti mevcut. Gsx, fs2crew, fspassangers, havalimanari.. Bunlarda ikinci planda olanlar (benim icin) youtubeda aratin bu eklentileri, gorun ne ise yariyor. Simulasyonuda videolarla ve okuyarak ogreneceksiniz. Birde kurcalayarak. İlk etapta bi joystick alin ve oyuna girip bi ucak secip gazi kokleyip kalkin havada soyle bi tur atin. Genel olarak ucak nasil ucar havada ve yerde nasil saga sola doner bunlari ogrenin. Bu en temelidir. Yavas yavas gerisi gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar imzamda yazan bilgiyarimi yeni aldim ve fsx onboard ekran kartımı görüyor sadece, nvidia'nın ayarlarından sadece nvidia olarak ayarladım yine olmuyor yok mu çözümü?

• quote:

@oldumlord

Hangi ucak? Hiziniz az ucaga gore demek ki. Birde flaplari acin kalkarken. Kac flap acilacagida ucaga gore degisir. 737 icin 5 flap yeterli mesela

@ufk07
    Joystick sart. Bilgisayarinizin ozellikleri ne? İslemci ram ekran karti. Oyunda optimizasyon sorunu var ciddi bir sistem istiyor. Eklenti olarak pmdg 737, rex, fsglobal ya da orbx global. Bunlar olmazsa olmazlar. Hepsi orjinal olarak satiliyor fakat kurekli halleri mevcut. Daha bir suru eklenti mevcut. Gsx, fs2crew, fspassangers, havalimanari.. Bunlarda ikinci planda olanlar (benim icin) youtubeda aratin bu eklentileri, gorun ne ise yariyor. Simulasyonuda videolarla ve okuyarak ogreneceksiniz. Birde kurcalayarak. İlk etapta bi joystick alin ve oyuna girip bi ucak secip gazi kokleyip kalkin havada soyle bi tur atin. Genel olarak ucak nasil ucar havada ve yerde nasil saga sola doner bunlari ogrenin. Bu en temelidir. Yavas yavas gerisi gelir.

B737 uçağım hep aynı oluyor f4 le hızlanıyorum. hız 100-105 olunca burun kalkıyor. zorla havada tutuyorum ve zorla kalkıyor doğal olarak. sebebini bulamadım.
    normalde şöyle değil mi klavyeden oynuyorum şu an, f4 le hızlanıp hız 160 knot falan olunca (Mouse yoke de olmalıyız tabi) kolu kendimize çekeceğiz. hızlanma aşamasında kolu çekmiyorum. neyi yanlış yapıyorum acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldumlord

quote:

@oldumlord

@ufk07

B737 uçağım hep aynı oluyor f4 le hızlanıyorum. hız 100-105 olunca burun kalkıyor. zorla havada tutuyorum ve zorla kalkıyor doğal olarak. sebebini bulamadım.
    normalde şöyle değil mi klavyeden oynuyorum şu an, f4 le hızlanıp hız 160 knot falan olunca (Mouse yoke de olmalıyız tabi) kolu kendimize çekeceğiz. hızlanma aşamasında kolu çekmiyorum. neyi yanlış yapıyorum acaba.

Ucak pmdg degil sanirim yani default ucak. Klavyeden ok tuslarina basiyorsunuz galiba. Klavyedeki ok tuslarina basincada yoke takili kalir. Eger klavyeden degilse, mouse ile ilgili bir sorun olabilir. Pistte hizlanirken yoke'u ileri itin 150 gibi hizlarda burunu 5 dereceye kaldirin ve bi 5 saniye sonra yavas yavas 15-20li derecelere cekin. 20 dereceyi gecmeyin. Ayni sekilde 10000 ft'e kadar 250yi gecmeyin. Aslinda pmdg edinin en ilk olarak.

• merhabalar.
    b-737/800 ngx cd sı almak ıstıyorum.yardımcı olabılırmısınız.
  • volky001985 V kullanıcısına yanıt
    nasıl bir yardım istiyorsunuz
  • 777 alın almışken daha iyi :)
  • mesajım bulunsun...
  • Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacaktı bildiğiniz üzere iki motorumuz bozulduğunda (kalkıştan sonra) en yakın hava limanına inmemiz gerekiyor hiçbir havalimanı yoksa "Ditching" yani denize acil iniş yapyoruz fakat bu fsx de olmuyor ben denize indiğimde bütün prosedürleri uyguluyorum ama uçak suya değdikten sonra havada yeniden başlıyor bunun için bir yama vs. varmıdır veya çözümünü söylerseniz sevinirim teşekkürler.
  • realism kısmından "detect crashes" kısmını işaretleyip dener misiniz?
  • GUERRA hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama detect crashes butonunu işareledikten sonra suya iniş yapınca "SPLASH" diyor ve oyun duruyor aynı görevlerdeki gibi uçağı çarptığımızda falan görevin sona ermesi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ac4

GUERRA hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama detect crashes butonunu işareledikten sonra suya iniş yapınca "SPLASH" diyor ve oyun duruyor aynı görevlerdeki gibi uçağı çarptığımızda falan görevin sona ermesi gibi

Çözümü detect crashes işaretleyip ditching yaparken tekerlekleri açmaman. Bende oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle selamlar,
    Ben son günlerde ils inişleri deniyorum sevgili pmdg'im ile :) çok güzelde indiriyorum ancak benim sorum biraz tekniksel. Neyse soruma gelelim
    Şimdi charlarda CAT belirmeyen approachlarda var (ILS/DME gibi) bunlar neden kategori belirtimiyor benim bildiğim her bir ils'in categorisi vardır. Birde ben uçuşumu gerçek hayattaki gibi isterim o yüzden gerçekte her pist CATIII olmadığından Bu CAT I veya II'lerde ne zaman devre dışı kaldığı chartlarda yazıyormu veya nerden öğrenebiliriz ona göre A/P kapatıp sanki devre dışıymış gibi indirmeye çalışıyorum. Ve şu Radio veya barometre altitude ayarı arasında fark nedir. Ve şu aproaching minimums....minimums...minimums ! diyor bunlar tam olarak neyi gösteriyor? Birde şu OM, LOM, MM, LMM, IM iyice açıklarsanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESKİFORUMLU hocam olmuyor suya dalınca splash diyor resetliyor oyunu oyunun kılavuzunda da belirtiyor eğer detect crashes kısmını işaretlersek falan oyun durur diyor
    acaba ditching yaparken hata yapıyor olabilirmiyim yani (Airbus için) flap 3 yapıyorum 140-130 knt ve 100ft kala burnumu 11 derece kaldırıyorum
  • bana pek 11 derece gibi gelmedi. youtuba da birkaç video var. fsx ditching diye aratırsanız.

• Arkadaşlar selamlar hepinize,

Yaklaşık 4 sene önce FSX oynuyordum baya da bir süre zevk aldım fakat bu eklentiler falan yoktu o zaman ve üniye başlayınca bıraktım. Şimdi üniyi bitiriyorum ve içimdeki FSX aşkı yeniden doğdu , ay başında oyunu almayı planlıyorum tabi bir joystick de şart.

Sistemim şöyle;

6 GB Ram
    İ5 2.30 (2410M)
    Nvidia GT 520M

Pek iyi değil biliyorum ama beni idare ediyor, birkaç güzel add-on için para ayırdım , sistemime göre önerdiğiniz add-onlar (Grafik,havaalanı,uçak) ne olabilir?

Dipnot: Öyle çok fps takıntım yok , biraz takılma falan olsa bile benim için hiç sorun değil , yeter ki oynanabilir olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malibumsu

Arkadaşlar selamlar hepinize,

Yaklaşık 4 sene önce FSX oynuyordum baya da bir süre zevk aldım fakat bu eklentiler falan yoktu o zaman ve üniye başlayınca bıraktım. Şimdi üniyi bitiriyorum ve içimdeki FSX aşkı yeniden doğdu , ay başında oyunu almayı planlıyorum tabi bir joystick de şart.

Sistemim şöyle;

6 GB Ram
    İ5 2.30 (2410M)
    Nvidia GT 520M

Pek iyi değil biliyorum ama beni idare ediyor, birkaç güzel add-on için para ayırdım , sistemime göre önerdiğiniz add-onlar (Grafik,havaalanı,uçak) ne olabilir?

Dipnot: Öyle çok fps takıntım yok , biraz takılma falan olsa bile benim için hiç sorun değil , yeter ki oynanabilir olsun.

oynarsın ama aman aman güzel ayarlarda oynayamazsın. uçak olarak 737 pmdg veya 777 pmdg öneririm. havalimanı LTBA taxi2gate. REX ve GSX

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.