Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baştan soyleyim geçince ''voooov p3d neymiş ya harika'' falan gibi şeyler demeyeceksiniz,
    ekran canlılığı daha soluk, bu durum fsx de yok fsx de ekran çok canlı renklerle dolu,
    stabilize bakımından p3d tabiki daha stabil, ama işlemciniz zaten orta seviye ve üstüyse hem fsx de hem p3d de farkı hissetmezsiniz,
    p3d de scenery eklemek elle yapılıyor, ve bütün sceneryler p3d ye uyumlu değil,
    ne zaman uzun soluklu p3d uçuşları yapsam çölde susuz kalmış gibi hissediyorum fsx e geçince rahatlıyorum cidden böyle
    fps olarak zaten hem p3d hem fsx gddr3 128 bit kartlarda aynı fpsyi veriyor farkı 256bit gddr5 ve üstü kartlarda hissedersiniz
    ekran kartınız gddr5 ve 256bit üstüyse p3d sizin için idealdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 27 Mart 2016; 12:00:28 >
  • Arkadaşlar Merhaba;
    Bu gün lisanslı bir aerosoft Airbus a320/321 aldım kokpit içinde radar ekranları ve bir çok şey çalışmıyor. Ekranları açmak için düğmeleri çeviriyorum ama gelmiyor. Bu MCDU tam işlevli değil. joystick işlevsiz, F2 F4 çalşıyor.

Başına gelen ve ya anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.
  • eature E kullanıcısına yanıt
    Aerosoft forumdan ticket açın hemen Donus yapıyorlar,
    Kullnabilecegimi bilsem Bende a320 satin alacagim ama takeoff sonrası yapılacaklari bilmiyorum, o yüzden 737 ile devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sagol sorunu çözdüm simconnetten kaynaklanan bir sorunmus SDK içindeki simconnetti çalistirinca sorun düzeliyor

• fsx se var ve 1950 mb civarında ram kullanımına ulaşınca oyun patlıyor, 8 gb ramli 64bit pc var, enine boyuna kullansın istiyorum, nasıl yapabilirim?
  • Arkadaşlar pmdg 737'de kalkış yapmadan önce basınç değerini yüksekliği 0 feet gösterecek şekilde ayarlıyorum, atıyorum 1025 hPa. Bunun dışında bir de baro değeri var. Bir eğitim videosunda engine out acceleration'a ilaveten + veya - pistin yüksekliğine göre ayarlandığını gördüm. Doğru mudur? Ayrıca bu engine out acceleration chartta nerede yazar? Baro değerini girmemiz ne işe yarar?
  • Albay7 kullanıcısına yanıt
    İlk sorunuzdan başlayacak olursam basınç değeri yani qnh metarda verilir.Yada benim gibi ayrı Atc addon kullanıyorsanız o kendisi söyler basınç değeri hpa cinsinden girersiniz ve B ye basınca doğru olup olmadığını anlarsınız verilen qnh değerinin.
    Baro değeri minimum karar irtifasını girdiğimiz değerdir.Aletli inişlerde baro değeri değil radio değeri girilir.Manuel inişlerde ise baro değeri girilir.Radio veya baro olmasını basıncı ayarladığınız yerin solunda görebilirsiniz.
    Chartta MDA(Minimum Decision Altitude) diye yazar.
    Genelde her ikisinin değeride 200 dür ve Boeinglerde ayar yapmadan direkt olarak 200 karşınıza çıkar ayarlamak istediğinizde tabi charta da bakmak lazım.
    MDA yüksekliğinde normal inişte go around olup olmamasına karar verilir.Bu yükseklik missed approach prosedürü için ve uçağı riske sokmamak için güvenli yüksekliktir.

Ek olarak basınç değeri yani qnh transition altitude e gelince standart değerine alınmalıdır.Standart değerinin adı qne olarak geçer.STD yazan switch ile alınır.Transition altitude chartlarda yazar.Avrupa için genelde 5000 ft,Türkiyede 10000 Amerikada ise 18000 ft tir.Tabi bölgesel farklılıklar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 3 Mayıs 2016; 23:05:22 >

• Tr vfr turu için hangi tayareyi onerirsiniz, elimde pc12 var daha hiç kullanmadim,
    Ve İvaonun kar severler için düzenlediği bir kutup turu karlı soğuk yerlerin vfr turu varmi, yeni Zelanda vfr turu var ama oda pek istediğim gibi değil cunki kutuplardan uzak ve her pist karlı değil

• daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla inişte gireceğimiz o değer inişten vazgeçmemiz gereken minimum güvenli yüksekliği bize hatırlatması için önemli. Bu durumda MDA = gireceğimiz baro veya radio değeri diyebilir miyiz? Ayrıca kalkışlarda da bu değerin girilmesine gerek var mı? Bu arada ben PMDG 737 kullanıyorum. FMC'de default engine out accelaration değeri 200 değil de 800 olarak ayarlı geliyor. Bunun dışında FMC'de aynı sayfada reduction değeri de var. Bu değer hakkında bir fikriniz var mı?

Transition Level, Altidute kısmında anlamadığım pek bir şey kalmadı. Transition Level'i ATC veriyor. Transition Altidute zaten chartlarda var. Bu ikisi arasındaki fark Transition Layer'ı oluşturuyor. Bu geçiş bölgesindeyken de kalkışta bölgesel basınçtan standart değere alıyoruz. İnişlerde ise tam tersi. Doğru anlamışımdır umarım bu mevzuyu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albay7 -- 7 Mayıs 2016; 15:34:02 >
    MDA'ya baro ve radio değeri diyebiliriz.Baro değeri daha yüksek olur genelde hassas yaklaşma olmadığı için.Kalkışta girmemize gerek yok ama takeoff minima denilen birşey var.O değer nereye giriliyor bilmiyorum açıkçası girildiğini de düşünmüyorum.
    Engine out acceleration değeri sanırım engine failure durumunda bulunulması gereken minimum irtifa.Default olarak kalsın 800 ft olması mantıklı olabilir.Yinede PMDG manueline bir bakın.
    Reduction değeri motor devri kısıtlama değeri sanırım.N1 limit sayfasındaysa öyledir.N1 limit sayfasında TO,TO-1,TO-2,CLB-1,CLB-2 diye değerler vardır.Bunlar uçuş boyunca motorun nasıl çalışacağını belirler.TOGA içinde geçerlidir bu değerler.24k,22k falan yazar.Bunları charta da bağlı biraz.Mesela TO-2 seçerseniz motor maksimum %96'ya kadar güç verilir gibi.22K derate yazar mesela TO-2 için.Max thrust ise TO değeri oluyor sanırım.Bunlar birçok şeye göre değişiyor.Hem charta hemde havayolunun tercihine bağlı diye biliyorum.
    Go around yapılacaksa TOGA tuşuna basılıp yükselmeye başlanır ve yükselme açısından tutun ses hafifletme kurallarına kadar herşey bu N1 limit sayfasındaki değerlere bağlı ve önemli değerler bunlar.Engine out acceleration ve reductionda bunlarla ilgili.
    Transition level konusu ise dediğiniz gibi.İnişte standart değerden çıkılır ve bölgesel basınç değeri girilir.

• daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sanırım bu eo acceleration ve reduction pratikte pek kullanılmayacak değerler ama yine de ne olduğunu bilmemiz de fayda var. Son bir soru daha sorayım internette bulamadım çünkü. Bu 737'de ki runway takeoff ışıkları ne zaman açılır ne zaman kapanır? Sizi de uğraştırdım bayağı ama kusura bakmayın.
    Yok ne kusuru hocam bildiğim kadar söylüyorum.
    Runway turnoff ışıkları piste girerken açılır ve pistten çıkarken kapatılır.Bazen taxi yaparkende açılır kapatılır.Yani böyle kesin bir yasak yok kullanımı ile ilgili.Taxi yollarının ve pistin daha iyi aydınlatılması için kullanılıyor diye biliyorum.
    Ben piste girerken açarım genelde.

• s.a hocalarım sizden bi konuda bilgi almak istiyorum.öncelikle işletim sistemimden başlayalım.
    AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
    CORSAIR 32GB Vengeance DDR3 1600MHz rem
    CORSAIR 240GB SSD
    XIGMATEK GAIA SD1283 INTEL LGA775/1156/1366&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
    MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    Windows 7 Ultimate 64 bit
    sistemim bu
    FS GLOBAL REAL WEATHER
    REX - REX Essential PLUS w/OverDrive
    REX - REX4 TEXTURE DIRECT HD WITH SOFT CLOUDS FSX
    REX - REX4 TEXTURE DIRECT HD FSX P3D
    MYTRAFFIC 6 FSX+FSXSE+P3D
    PETE DOWSON - FSUIPC4
    TAXI2GATE - ISTANBUL ATATÜRK AIRPORT LTBA FSX P3D
    SCENERYTR - ISTANBUL SABIHA GÖKCEN INTERNATIONAL FSX P3D
    FSPASSENGERS X 2015 FOR FSX
    GSX Ground Services for FSX - FSDreamTeam
    EZdokCamera
    fsx orbx
    PMDG 737NGX -800/900
    kullandığım programlar
    FSX.cfg – tweak ayarlarını biraz değiştirdim ama genelde intel için ayarlar var
    fps 3.4 bazı yerlerde 5.6 almaktayım ayarları kısdığım zaman 10.3 bazı yerlerde 30 a kadar çıkıyor ful ayarlarda 15 veya 20 gibi değer elde etmem mümkün müdür. sistemimin yeterli olduğuna inanıyorum bazı videolara baktığımda müthiş görüntüler var amd olduğundan mı kaynaklanıyor bu konuda bilgisi olana hocalarım varsa bilgi verirlerse sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusra -- 6 Eylül 2016; 10:03:56 >

• simulasyon için intelin alabildiğiniz en iyi işlemcisini alın.
  • tecrübeli arkadaşlar lütfen yardımcı olunuz. saitek x52 joystickim var fsx steam edition'da sorunsuz kullanıyordum ancak son zamanlarda buton konfigurasyonunu kaydedemiyorum bir türlü fsxi kapatıp açtığımda hepsi siliniyor. cfg dosyasını alıp yeniden yüklemeyide denedim ama olmadı. her seferinde bununla uğraşamam lütfen bi yardımcı olunuz.

bu arada controller bölümünde "saitek x52" değilde " 9 ekseni 34 düğmesi aygıt with hat switch" olarak görünüyor sanki daha önce saitek x52 yazıodu orada??
  • FSX için en iyi türk sitesi hangisi? Şöyle ki tweak için yardıma ihtiyacım var. İmzamdaki sistemle bile sürünüyor fps. Zaten GPU'nun %10 unu CPU'nun % 20 sini falan kullanıyor. GPU ve CPU kullanımı artsa fps de düzelecek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak08

FSX için en iyi türk sitesi hangisi? Şöyle ki tweak için yardıma ihtiyacım var. İmzamdaki sistemle bile sürünüyor fps. Zaten GPU'nun %10 unu CPU'nun % 20 sini falan kullanıyor. GPU ve CPU kullanımı artsa fps de düzelecek sanırım.

İmzandaki sistem fena değil. Artık FSX değil de Prepar3D'ye geçmelisin. Orada farkı zaten anlayacaksın.
  • fspassenger yedeği nasıl alabilirim? fspassenger içindeki tüm dosyayı yedekledim yeni kurduğum fspassenger dosyasının içine attım yine olmadı bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • Beyler acceleration'un crackini hiçbir yerde bulamadım. Hayrına PM'den göndermek isteyen var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfd mod tuşlarıyla aşağıdaki moda geliyorsa sol üst köşede yönünü ve hızını gösterir.
    default uçak zevk vermez hocam pmdg ya da ifly indirin malum yerlerden bulup.

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.