Şimdi Ara

FSB'ye Göre Ram??Yardım Lütfen !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ŞUANDA KULLANILAN RAM ;

KİNGSTON 1 GB 667 MHZ

1) ŞUANDA KULLANDIĞIM 1 GB 667 MHZ RAM'e 2 GB TAKVİYE YAPMAK İSTİYORUM.ALACAĞIM (2 GB)'LIK RAM HIZI KAÇ MHZ OLMALIDIR.

YANİ BU 2GB'LIK RAM'İ ALIRKEN SATICIYA;

KİNGSTON 2GB ...?... KAÇ MHZ LİK RAM ALACAĞIM DEMEM LAZIM ??? SORUNSUZ UYUMLU ÇALIŞMASI İÇİN...

(AMAÇ SİSTEMİ 3GB RAM YAPMAK)

2) SİSTEMDE HIZ ARTIŞI SAĞLANIR MI ??YOKSA PEK BİR FARK OLMAZ MI? (BAZI TANIDIKLAR OLMAZ DİYOR.)

Önemsiz Soru : Önce Üsttekiler :))
    3) 800 MHZ'LİK BİR RAM ALSAM ANAKART DESTEKLER Mİ?

4) Bu sistemDEN Faydalanacağım En iyi Ram Hangi Ram Olabilir?

DOSTLAR HER KAFADAN BİR ŞEY DUYDUM ÇILDIRMAK ÜZEREYİM. YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRM.Şimdiden Çok Tşkler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 2 Haziran 2009; 18:22:32 >

• arkadaşın senn anakrtın tam olarak okuyabldğim kadarıyla foxcon 45cmx bu anakartın desteklediği ram hızı zaten maksimum 667 mhz dir.senin alacağın tek bir 667 mhz lık ram bile performansta baya bi artış gösterecektir.yani alcağın ram hızı 667 mhz olsun ister ama gidipte 2 gblık alma derim dual channel destekliyor anakartın git bir tane 1 gb 667 mhz hızında bir ram al ve dual olarak tak daha iyi performans alırsın.
  • 800 mhzlik yada 1066 lık alacğın ram sana oc de faydası olur , anakrtın desteklediği 667 ok ama oc yaparken çıkacağın üst değerler de aldığın yüksek mhzli ramlar zorlanmaz ha oc yapmam dersen oem 1 gb 667 al işini görür illaki perf farkı olur 1 gb ye nazaran
  • 800 yada 1066 mhz lık ram demişsin buama arkadaşım anakrt oc desteklemiyor yani sadece 667 mhz çalıştırabilirsin.
  • oc desteklemdiğini nasıl anladınız
  • maximum 4 gb destekliyor ve sadece 2 adet ram slotu var...

bir tane 2gb 667 veya 2gb 800 lük ram almanı tavsiye ederim... toplamda 3gb olur... oyun oynuyorsan faydasını görürsün...
    1gb artık XP SP3 - vista ve windows 7 için az.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonhack

800 yada 1066 mhz lık ram demişsin buama arkadaşım anakrt oc desteklemiyor yani sadece 667 mhz çalıştırabilirsin.

quote:

1333(oc*) / 1066 / 800 / 533 MHz (FSB)

oc desteklemiyorum diyen anakart hiç duymadım...

ama 1066 lık ram almasını tavsiye etmem arkadaşın.
    667 veya 800 hızında yetecektir...arkadaş zaten oc yapmayacak büyük ihtimalle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım istersen bi anakartı araştır üreticisi bile en fazla 667 mhz de çalışır diyor nasıl oc yapacaksın işte burdan anladım.
    burayı incele anlarsın
    http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000341

Intel® Core™2 Duo, Pentium® Dual-Core, Pentium® D, Pentium® 4, Celeron® D, Celeron® processors, Socket T (LGA775)
    - 1333(oc*)/1066/800/533 MHz (FSB)
    - Dual Channel DDR2 667/533/400 x 2 DIMMs, Max. 4GB
    - 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
    - ATA x 1, SATA II x 4
    - 5.1 channel Audio
    - 10/100M LAN
    - 8 USB 2.0 ports

bunlarda boardın özellikleri bak ram hızlarının yanında o.c yazıyormu yazmıyor ama bak işlemcide yazıyor oc yani overclock ile 1333 mhz lik işlemcileri çalıştırır.ama bu board en fazla 667 mhz lıkm ddr2 ram çalıştırır.umarım açıklayıcı olmuşumdur.

• Konuşmaları şöyle bi inceledimde, Sonhack kusura bakma ama sana sadece birşey iletmek istiyorum, Fsb ve ram orantılı biçimde çalışırlar, Anakartın özellikleri kısmında fsb 1333 ( OC ) yazıyor ise bu kartın oc potansiyenin olduğunu az'da olsa gösterebiliyor demektir nitekimde OC ile o fsb hızlarına çıkılabilmektedir, Bendede Gigabyte'in 90Tl'lik bir kartı mevcut, senin kartın ile aynı özellikler hemen hemen aynı, şurdan bu çıkarılabilirki, Bilmediğin konularda tartışmaya ve diyaloğa girmeni tavsiye etmem, Burda amaç paylaşım yapmak, Bildiklerini yazmaki okumak, Bilmediğimiz halde size kartnız overclock oluyor diye bunun münakaşasına girmeyiz zaten, amacımız yardımda bulunmak bildiklerimizi paylaşmak.
  • 2000fsb yi bilmem ama ben Foxconn ile kırılmış rekorları çok gördüm DH de.

Arınç açıklamış olayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arınç

Konuşmaları şöyle bi inceledimde, Sonhack kusura bakma ama sana sadece birşey iletmek istiyorum, Fsb ve ram orantılı biçimde çalışırlar, Anakartın özellikleri kısmında fsb 1333 ( OC ) yazıyor ise bu kartın oc potansiyenin olduğunu az'da olsa gösterebiliyor demektir nitekimde OC ile o fsb hızlarına çıkılabilmektedir, Bendede Gigabyte'in 90Tl'lik bir kartı mevcut, senin kartın ile aynı özellikler hemen hemen aynı, şurdan bu çıkarılabilirki, Bilmediğin konularda tartışmaya ve diyaloğa girmeni tavsiye etmem, Burda amaç paylaşım yapmak, Bildiklerini yazmaki okumak, Bilmediğimiz halde size kartnız overclock oluyor diye bunun münakaşasına girmeyiz zaten, amacımız yardımda bulunmak bildiklerimizi paylaşmak.

fsb ile ram nasıl orantılı çalışırlar arkadaşım ram bir parçadır fsb de onun hızıdır kullandığın kelimeye bak birde en başta anakart özelliklerinde yazan oc 1333 mhz bu anakartın çıkacağı maksimum işlemci fsb hızıdır tamam mı bende onu anlatıyorum.yani bu işlemci ram hızı ancak ve ancak 667 mhz destekliyor şimdi anladınmı sen birşeyler bildiğini sanıp bi takım şeylr yazmışsın ama inanki birbirleriyle çok uyumsuzlar kelimelerin.bende bburda zaten senin dediğin gibi diyaloğa girmiyorumsadece konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalışıyorum bu konuyu açtığına göre belliki bu işlerden anlamıyor yada az anlıyor amacım sizin gibi bu arkadaşa gidipte 800 mhzlık ne bilim yada 1066 mhzlık ram al demiyorum biliyorumki çünkü alsa elinde kalacak ben bu anakrta 667 mhzden fazla ramle çalışır ma sorun çıkarır diyorum aksini ispat edebilen ve yapabilen varsa buyursun.izleyecem.okmı arınç bence bilmediğin işlere fazla birisde diyorki maksimum oc ile hız 1600 adam 2000 mhz de çalıştırmış hayatımda böyle bişey görmedim ya adama diyorumki ne yaptın sen bu işlemciye çarpanlarınımı değştirdin yoksa yenidenmi ürettin diyorum cevap veremiyo işte böyle arınç bu işi tam 13 yıldır yapıyorum insanları burda yanıltmayın bilmiyorsanız bilene saygı gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonhack -- 2 Haziran 2009; 22:50:16 >

• quote:

arkadaşım istersen bi anakartı araştır üreticisi bile en fazla 667 mhz de çalışır diyor nasıl oc yapacaksın işte burdan anladım.
    burayı incele anlarsın
    http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000341

Intel® Core™2 Duo, Pentium® Dual-Core, Pentium® D, Pentium® 4, Celeron® D, Celeron® processors, Socket T (LGA775)
    - 1333(oc*)/1066/800/533 MHz (FSB)
    - Dual Channel DDR2 667/533/400 x 2 DIMMs, Max. 4GB
    - 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
    - ATA x 1, SATA II x 4
    - 5.1 channel Audio
    - 10/100M LAN
    - 8 USB 2.0 ports

bunlarda boardın özellikleri bak ram hızlarının yanında o.c yazıyormu yazmıyor ama bak işlemcide yazıyor oc yani overclock ile 1333 mhz lik işlemcileri çalıştırır.ama bu board en fazla 667 mhz lıkm ddr2 ram çalıştırır.umarım açıklayıcı olmuşumdur.

bakın arkadaşalr siz değerli arkadaşlarıma tekrar konuyu anlatmaya çalışacam benim amacım tartışmak değil polemiğe girmek değil umarım burda anlaşmışızdır.şimdi olay şu bu anakartı üreten insanlar bize demişki bakın arkadaşlar bu anakart işlemci bazında overclock ile en fazla 1333 mhz hızında overclock yapılmış bir işlemciyi çalıştırır diyorlar anladınızmı burayı.şimdi gelelim ramlere bakın üreticici sitesini bile verdim adamalr bu anakartı ilk burda yayınlıyorlar herhalde bunada yanlış demeyeceksiniz umarım neyse olay şuki bakın yukarıda siyah kalınyazı ile yazan yerde bu anakrtın ne kadar fsb hzıında ve hangi ramleri taşıdığını yazmış bakın yukarıya bu arada ne gördünüz diyorki ddr2 ramin sınıfı anlaşıldımı 667 mhz/533 mhz/400 mhz ram hızlarında çalıştığını gösteriri anlaşıldımı arkadaşlar.şimdi siz bu anakarta bir ram takıpta 800 mhz overclock yapabilirmisiniz hayır siz değil bunu kimse yapamaz çünkü ram o hızı desteklemiyor he orda oc ile 800 mhz yazsaydı o zmana 800 mhz yapılabilirdi.benim olmaz dediğim yer burası bakın hepsini okuyun yazılarımın anlatmak istediğim bu bilmiyorsanız size işte gösterdim anlattım kim haklı görün

• fsb ile ram nasıl orantılı çalışırlar arkadaşım ram bir parçadır fsb de onun hızıdır diyen biriyle karşı karşıyayz bu kişinin bilgisayar bilgisi tartışılır , amacım kimseyi küçük düşürmek değil ama herkes haddini bilirse sorun kalmaz
  • @ Sonhack

Burada amaç birşeyleri ortaya atmak değil, Ben Yanlış verilen cevapları, kendi bilgime dayanarak doğruluyla ortaya sunuyorum.
    2. olarak 13 yıldır bu işi yapıyormuşsunuz fakat o 13 yıldır ne yazıkki konuşmalarınızı ön plana alarak, boşa kürek çektiğinizi görüyorum, söyledikleriniz birbiriyle çelişkili, Daha Ram ile Fsb hızının orantılı olduğunu 13 yılda Bilgisayar üzerinde çalışarak çözememişseniz benim size söyleyecek tek bir kelimem dahi yok.

quote:

ram bir parçadır fsb de onun hızıdır

İşlemci Fsb'si arttırıldığında, Ram Mhz'si de işlemci fsb'sine orantılı olarak yükselir, Ayrıca şunu düzeltmek isterimki, Ram bir parçadır Mhz ise onun hızıdır, Bakın bakalım biraz araştırın, hangi yerde ram'in yanında Fsb hızı yazıyor, bulursanız bende görmek isterim.

quote:

en başta anakart özelliklerinde yazan oc 1333 mhz bu anakartın çıkacağı maksimum işlemci fsb hızıdır

Burada kendimden örnek vereyim, benimde anakartım maksimum 1333Mhz desteklemekte ama ben oc ile 1600Mhz kullanmaktayım, peki buna nasıl bir cevap verebilrsiniz ?

• @Sonhack

Sana kendi Overclock çalışmamı göstermek istiyorum, 7/24 Stabil Bak bakalım 1600 yada 2000Mhz'de çalışırmıymış çalışmazmıymış sistem.
    Anakartm Maksimum 1333Mhz Fsb desteklemekte.
    Ediit: Ayrıca işlemci'nin çarpan kilidi'de ortada değişiklik söz konusu değil.

Resim 1 :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 2 Haziran 2009; 23:30:18 >
  • quote:

@Sonhack

Sana kendi Overclock çalışmamı göstermek istiyorum, 7/24 Stabil Bak bakalım 1600 yada 2000Mhz'de çalışırmıymış çalışmazmıymış sistem.

Resim 1 :

sen bu işten gerçekten anlamıyorsun arkadaşım ne kadar bilgisizsin biraz arzştır yada gelde anlatayım sana ben işlemci çarpanında bahsetmiyorum burda ikinizde çokmbiliyıorunuz ama hiçbirşey bilmiyorsunuz ne yazıkki arkadaşım senin board la bu board aynımı hayır değil tamam mı bu boardun en fazla çalıştıracağı işlemci 1333 mhz bunu o kıt aklına yerleştir tamam mı bak arkadaşım tekrar söylüyorum işlemci çarpanı ile makismum hıza ulaşırsın ama anakrt bunu desteklemiyorsa bu işi yapamassın hala anlayamadım allah senle çalışanalra yardımcı olsun ne diyim.

• @Sonhack kıvırma delikanlı ol , fsb ile ram nasıl orantılı çalışırlar arkadaşım ram bir parçadır fsb de onun hızıdır
    böyle düşünen birinin ya ustası dandiktir yada okuldan boş kafayla mezun olmuştur , ve kıt aklıyla doğru bilgiyi öğrenmeye kapalı olup tek doğruyu kendi bildiği sanan at gözlüğü takmış biridir , YANLIŞININ FARKINA VARDIĞINDA SEN UTANACAKSIN ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: SMTRSLN

@Sonhack kıvırma delikanlı ol , fsb ile ram nasıl orantılı çalışırlar arkadaşım ram bir parçadır fsb de onun hızıdır
    böyle düşünen birinin ya ustası dandiktir yada okuldan boş kafayla mezun olmuştur , ve kıt aklıyla doğru bilgiyi öğrenmeye kapalı olup tek doğruyu kendi bildiği sanan at gözlüğü takmış biridir , YANLIŞININ FARKINA VARDIĞINDA SEN UTANACAKSIN ,

burda yanlış olan ben değilim bence sensn biraz önceki yazılarında s,ldin tabiki bunu herlkes gördü neyse orda ne diyordun 1600 mhz le çalışan bir aleti 2000 mhze aşırttın öylemi ya güleyimmi buna ya izin veririsen sen neyse baba ya harbiden yoksa çarpan üretenimisin hemde bunu foxcon ile yaptın öylemi yapma göxünü seveyim ya bir daha gülecem ben vall asan ne diyeyimki arkadaşım allah akıl fikir versin sana yalan atılırda bu kadar olmaz ölçülü at biraz buna kimse inanmaz sokaktan hiç anlamayan birni bul 5 dakika konuyu anlat sana ne der biliyonmu hadi git başımdan ya der arkadaşım birşey isptlamak zorunda değilsin ben belgelrle açıkladım yapabiliyorsan eğer bu board uda bak arkadaş orda yardım buyur yap bakalımm nasıl yapacan sonucuda yaz bari yavana gitmesi sonuç ne biliyonmu ben söylim patlamış bir psu yanmış bir işlemci ve anakrt ayrıca ram işte bu senin başardığın aklını başına al yalandan vazgeç arkadaşım silmede insanlarda görsün yalanlarını.UTANIYORMUSUN YOKSA YANLIŞININ FARKINA VARDIN DİYE ikinizde hiçbirşey bilmiyorsunuz öğreninde gelin beni neden bu kadar yargılıyorsunuzki demekki sizden daha iyi bildiğimi kabul ettiniz.sizle overclock diye oynarım adamım.

• quote:

quote:

@Sonhack

Resim 1 :

sen bu işten gerçekten anlamıyorsun arkadaşım ne kadar bilgisizsin biraz arzştır yada gelde anlatayım sana ben işlemci çarpanında bahsetmiyorum burda ikinizde çokmbiliyıorunuz ama hiçbirşey bilmiyorsunuz ne yazıkki arkadaşım senin board la bu board aynımı hayır değil tamam mı bu boardun en fazla çalıştıracağı işlemci 1333 mhz bunu o kıt aklına yerleştir tamam mı bak arkadaşım tekrar söylüyorum işlemci çarpanı ile makismum hıza ulaşırsın ama anakrt bunu desteklemiyorsa bu işi yapamassın hala anlayamadım allah senle çalışanalra yardımcı olsun ne diyim.

- Öncelikle Adaplı, terbiyeli olmayı öğrenin, sonra gelin bu konu hakkında fikir dağarcıklarımızı sunalım, Siz kim oluyorsunuzda böyle bi konuşma tarzını oluşturabilecek yakınlığı görüyosunuz. Gerçi konuşma tarzınızda yaşınızdan belli oluyor zaten.

Git overclock bölümüne bu konuyu aç, Bakalım nasıl bi tepki alıcaksın, Hadi buyur denemesi bedava, Ayrıca bu konunun linkinide oraya transfer etki, konuya bakanlar burada ne olup döndüğünü görsün. Sen bu bilginle devam et Uğurlar olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.