Şimdi Ara

Fsp 50Yd Psu Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün itibariyle parça parça toplamakta olduğum oyuncu kasayı bir araya getirdim. Uzun ömürlü olması açısından sıfır fsp 50 yd 1300w mining psu tercih ettim. Fakat daha önce mining psu kullanmadığım için sesli olacağını hesaba katmamıştım. Ne yazık ki odada durulmayacak kadar ses yapıyor. Geri iade şansım yok. Yenisini de alamayacağım. Ses yalıtımı yapsam işe yarar mı ya da iç fanlarını çıkarıp ortadan delik açarak ortaya normal psular gibi büyük fan yerleştirsem işe yarar mı acaba ? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• Psu yu söküp kapağa delik açarak 14cm fan monte etmeye karar verdim ama fan marka model konusunda karar veremiyorum. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
  • filozof86 kullanıcısına yanıt
    Sanırım soğutma tek 80 ya da 92 lik bir fanla yapılıyor. Yapmak istediklerinize bakılırsa garantide önemli değil. Tavsiyem üst kapağı komple kesin, buraya nalburdan alabileceğiniz sineklik tarzı bir malzeme ile kaplayıp gücünü molexlerden alan uygun bir 14 lük (sığarsa, sığmazsa 12 de olur) fan monte edin. Hatta eliniz değmişken kasasınıda siyaha boyarsanız görsel olarakda güzel olur.
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim soğutma hem sağdan hem soldan 8cmlik iki fanla yapılıyor.Ürün sıfır ama garantisi yok. İç dizaynı alttan soğutma fan içine sığmayacak şekilde yapılmış.O yüzden üst kapağı 14cm kesip fanı dıştan kapağa monte etmeyi düşünüyorum. Fsp servisi direnç değiştirerek rpm düşürmemi önerdi ama gerek yok. Ses şimdikinin yarısına düşse bile yeterli benim için. Mining işi için tasarlandığından dolayı fanlar hep yüksek devirde dönecek şekilde tasarlanmış. Bu kısmı tamam ama bu kez de hangi fanı alacağımı bilemiyorum. Yeterli gelir mi diye şüphe duyuyorum. 14cm olunca seçeneklerim de biraz kısıtlı kalıyor. Fluid dynamic bearing rulman arıyordum sessizliğe katkısı olsun diye ama 14 cm bulmak biraz zor.NZXT AER P 140MM aradım o da stoklarda yok. Gri renk istemediğim için zaten siyaha boyamıştım tekrar rötuş yaparım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof86 -- 17 Aralık 2019; 15:28:25 >
  • filozof86 kullanıcısına yanıt
    İsterseniz hiç kesip biçmeyin, max 1500 2000 devir dönen iki adet 80 lik fan alıp orjinalleri ile değiştirin. %60 70 yüke kadar sorun olmayacaktır. Üstü için soğutma yeterli gelmeyebilir. Yanlış hatırlamıyorsam bilişimportta bequite ın 14 lük kaliteli sessiz fanları vardı, orayada bakabilirsiniz. Ucuz alternatif olarak aynı yerde arctic in fanları da var.
  • Hocam hala fan arayışı içindeyseniz eğer kesinlikle BeQuite marka öneririm. Kendim de kullandım yıllarca, sessizlik konusunda mükemmeller ve düşük devirde yüksek hava akımı yaratabiliyorlar. Tam model adı BeQuite SilentWings 3
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    psu 1300w olduğu için fanlar kaliteli bilyalı fan. Fakat sanırım miningde kullanılacağı için hiç yavaşlatma modu yapmadılar çok fazla motor sesi geliyor. Fsp nin kendi servisi direnç değiştirerek rpm düşürmemi önerdi fabrikadan bize böyle söyleniyor demek ki soğutma ihtiyacından fazlası takılmış olabilir içine dediler. 80 likler her halikarda ses yapacak gibi duruyor. Arctic fazla ucuz gelmişti şüphe duymuştum önerinizi dikkate alacağım.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    O markayı gördüm ama tanımadığım için kafamda soru işareti kalmıştı teşekkür ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: filozof86

O markayı gördüm ama tanımadığım için kafamda soru işareti kalmıştı teşekkür ediyorum :)
    Soru işareti kalmasın hocam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.