Şimdi Ara

Fsp yüksekken takılmalar içeeriii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben mesela bi oyun oynayayım (Gta san andresta bile ) fps yüksek oluyor ama anlamsız takılmalar oluyor :(
    Bunun sebebi nedir ?
    En düşük oyunda bile takılmasa inanın sormam .
    Şimdiden teşekkürler .

Sistem özellikleri:
    İşlemci : İ7 2670qm
    Ekran kartı : GeForCe gt 525m
    Ram: 4 gb ddr3
    İşletim sistemi : Windows 7 64 bit.

• Asiri isinmayla alakali olabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoXyBuLL

Asiri isinmayla alakali olabilir...

Isınma değerlerim normal .
    Bir de ısınmadan olamaz çünkü oyuna ilk girdiğimde de böyle oynamaya devam ettiğimde de . :(
  • Driver guncel degilse guncellemeyi deneyin. Bir de oyunla ilgili patch filan olabilir. Onu yukleyin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoXyBuLL

Driver guncel degilse guncellemeyi deneyin. Bir de oyunla ilgili patch filan olabilir. Onu yukleyin...

Arkadaş da aynı cd den yükledi ve sorun yok .
    Benim notebook umda neden sorun var anlamıyorum.
    Ekran kartını dün güncelledim ve pc de oyunda takılmadan başka bir sorun yok .
    Performansından falan çok memnunum .
    Daha 1 hafta oldu format atalı ve bütün driverler güncel.
  • Aklıma bir şey geldi ama bilmiyorum ne kadar doğrudur. Eğer bu çift ekran kartlı zımbırtı varsa düşük güç tüketen ekran kartıyla açıyor olabilir oyunları. Nvidia denetim masasından tercih edilen grafik işlemcisini değiştirirsen belki bir faydası olabilir.
  • Bellek sorunu olabilir, genelde bu sorunun sebebi de işletim sistemi yahut arka plânda çalışan bir program olur.

Bir diğer mesele de yırtılma efekti dediğimiz hadiseye maruz kalıyor olabilirisiniz. Eğer fps 60'ın üzerindeyse ve takılma hissettiğiniz anda da herhangi bir düşüş olmuyorsa sorun yırtılma efektidir. Bunu ortadan kaldırmak için Vsync açmanız gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gta 4 özürlü bir oyun yamalarını yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: straighthate

Aklıma bir şey geldi ama bilmiyorum ne kadar doğrudur. Eğer bu çift ekran kartlı zımbırtı varsa düşük güç tüketen ekran kartıyla açıyor olabilir oyunları. Nvidia denetim masasından tercih edilen grafik işlemcisini değiştirirsen belki bir faydası olabilir.

Öyle kullanıyorum ama nafile :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Bellek sorunu olabilir, genelde bu sorunun sebebi de işletim sistemi yahut arka plânda çalışan bir program olur.

Bir diğer mesele de yırtılma efekti dediğimiz hadiseye maruz kalıyor olabilirisiniz. Eğer fps 60'ın üzerindeyse ve takılma hissettiğiniz anda da herhangi bir düşüş olmuyorsa sorun yırtılma efektidir. Bunu ortadan kaldırmak için Vsync açmanız gerekiyor.

Nasıl yapacağım bu dediğini bi yardım eder misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

gta 4 özürlü bir oyun yamalarını yapın.

gta 4 denemedim daha :(
    San andreasta denedikten sonra umudumu kaybettim zaten :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyjojok223

quote:

Bellek sorunu olabilir, genelde bu sorunun sebebi de işletim sistemi yahut arka plânda çalışan bir program olur.

Vsync açmayı soruyorsanız kullandığınız kartın markasına göre sürücü ayarlarına girip 3d ayar kısmından Vsync'i etkin/açık hale getirmeniz gerekiyor. Türkçe ise dikey senkronizasyon şeklinde belirtilmiş olabilir.

Tabi neredeyse bütün oyunlarda bu ayar, görüntü ve grafik ayar menüsünde bulunur. Oyunun ayarlarından Vsync açmak daha iyi olur. Sürücüden açılan ayarlar bazı oyunlarda etkin hale gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Mart 2012; 23:29:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyjojok223

quote:

Vsync açmayı soruyorsanız kullandığınız kartın markasına göre sürücü ayarlarına girip 3d ayar kısmından Vsync'i etkin/açık hale getirmeniz gerekiyor. Türkçe ise dikey senkronizasyon şeklinde belirtilmiş olabilir.

Tabi neredeyse bütün oyunlarda bu ayar, görüntü ve grafik ayar menüsünde bulunur. Oyunun ayarlarından Vsync açmak daha iyi olur. Sürücüden açılan ayarlar bazı oyunlarda etkin hale gelmiyor.

Yaptım ama takılmalar devam ediyor :(
    Notebook olduğundan kaynaklanıyor diyeceğim arkadaş daha dandik notebook uyla oynamıştı çok rahat ( Rami 2 gb falandı )
    Onun fps si daha düşük geliyor sistemi daha kötü . Benim fps yüksek geliyor ama takılyor
    Yine de teşekkürler başka çözümün var mı hocam ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.