Selamlar, Evimizde hem Superonline hem de Turk Telekom altyapısı var. Şu an Superonline 1000 mbit kullanıyorum ama özellikle akşam saatlerinde sosyal medyada imajlar vs çok geç açılıyor. Hızımı kontrol ettiğimde her şey normal gibi gözükse de nedenini anlayamadığım bir yavaşlık oluyor. Bu nedenle Superonline'ı bırakıp Turk Telekom'a geçmek istiyorum ama bu sorunum çözülecek mi emin değilim.
|
FTTH Altyapıda Superonline mı Turk Telekom mu?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Türk Telekom Superonline'dan daha iyidir. Superonline demek sansür demek. Pingde ise yine Türk Telekom daha iyi. Yeni aboneliklerde 14 gün cayma süresi bulunuyor. Türk Telekom'a abone olacaksanız siz yine de müşteri hizmetlerinden teyit edin ve deyin ki "14 gün içinde iptal etmek istersem; kurulum ücreti, modem ücreti ve taahhüt cayma bedeli çıkacak mı? " Şeklinde teyit edin.
Modem seçeneklerinde bu modem varsa bunu alabilirsiniz. Güzel bir router.
Tp-Link Türk Telekom ex20v wifi6 router
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CE2E848 -- 22 Ekim 2024; 22:1:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bende 2 seneye yakındır superonline fiber 200 mbps kullanıyordum. Akşam saatlerinde Ping artışı packet loss ve twitterda özellikle resim ve videolar geç açılması sebebiyle binama yeni getirilen Türk telekom fiber altyapısında Ttnet 200 mbps fibere geçtim. Pingimde hatırı sayılır bir düşme oldu oyunlar paket lostu olmuyor stabil bir internet deneyimi yaşadım şuan memnunum gayet tavsiye ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Süperonline Fiber kullanacağıma 35 Mbit VDSL Türk Telekom veya Türknet kullanırım daha iyi.
-
Benim evde hem Türk Telekom Ffth hem de Superonline ftth var. Türk Telekom ftth bariz daha iyi. Superonline i türk Telekom kalitesini gördükten sonra kapattım.
Taahhüt bitimine 20 gün falan var. Şimdi iptal ettirince cayma bedeli falan yansıtıyorlar mı? Atıyorum bir de iptal etsem kullanmadığım günleri fiyattan düşüyorlar mı?
-
Müşteri hizmetlerinden yada superonline mobil uygulamsından canlı destek kısmından caymanız durumunda ne kadar bedel çıkacağını öğrenebilirsiniz. Son ay genellikle düşük bir cayma bedeli çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 24 Ekim 2024; 12:12:1 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar,
TT nin bağlantı kalitesi Superonline'dan çok daha iyi.
TT 200 lira pahalı bile olsa tercihinizi ondan yana kullanmanızı öneririm.
Şöyle söyleyeyim, ben evde 500/50 superonline kullanıyorum, gittim yanına bir de 100/20 VDSL aldım (zorunda kaldım).
Rutin günlük kullanımda (youtube, streaming servisleri, sosyal medya vs) 100'lük vdsl'im daha konforlu
-
Bütçe el verirse Türk Telekom. Olmazsa Superonline.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TT diyip konuyu kapatalım.
-
en son tercih edilecek firma superonline.
-
Süperonline nin dayatıp verdiği ve her haltı engellediği süper modemindendir o yavaşlama
-
Tercih sırası bence şöyle olmalı
Gigafiber>TT fiber > VDSL > ADSL>Türksat Fiber >Türksat Docsis > AirFiber > Çevirmeli Bağlantı > Faks bağlantı > PTT acele posta > PTT normal posta > Superonline
İşte bu kadar berbat bir hizmet.
.
Türksat fiberi, Tt fiberin sağına.
Hızları güzel ama Superonline ile aynı engellemeleri uyguluyorlar, benim için Turksat demek minik Superonline demektir. Devamlı kullanıyorum ben Turksat akrabalarımda, VPN DNS çalışmıyor. Tracert yaptığımda karşılaştığım manzara bu, Turksat ana sunucularında Superonline kullanıyor.
Ne diyorsunuz; oradan da EsPi mi çıktı. Pes vallahi; hem de Pes 2024. Türknet'e laf sületmiyoruz şu arada.
İstanbulda yaşayacağım yere sadece Türknet fiber getirdi.
Ayrıca DNS girerek her yere girilmesi olsun, müşteri hizmetlerinin hızı olsun, Türknetten çok memnunum.
5 yılı geçti Türknet kullanıyorum, şimdiye kadar Türknet kaynaklı hiçbir sorun veya kesinti hatırlamıyorum, 3-4 yıl önce 1 defacık 2 saat pppoe kesilmişti o var bir tek.
Yaşadığım sorunlar hep Türk Telekom kaynaklı oluyor, dslam arızası mı dersin, ev telefonu arızası mı dersin.
O yüzden benim için artık tek bir Telekom firması var, o da turknet
Aynen; özgür internet olayı gerçek. Dns kısıtlaması yoh. Bende Gigafiber var; ayda 350 TL taahhütsüz, indirme sürem kısaldı, ping düşük bunlar artı.
Uç de bir Türknet'e sitem edenler var; baha niye Gagafiber vermiyosun. Sanki diğerleri veriyor. Reklam yapıyosun; youtuperlere altyapıyı döşüyosun, baha neden döşemiyosun. Diğer firmalar reklam yapmıyor sanki; sen de youtuber ol sana da altyapıyı döşesinler.
Namkör insanımız namkör; hem altyapı yok diye şikayet ediyor, hem de altyapı getireni tabandan tavana vuruyor. Sana bile haksız ithamlarda bulunuyorlar; ayıp be.
Ben ne form doldurdum, ne başvurdum, şans eseri geldi. On da var; ben de niye yok, o zaman vur abalıya, fesatlık kardeşim fesatlık. Yalnız; modem iade işi biraz sıkıntı galiba; bayağı şikayet var, iade edilmedi diye. Bize de 3300 kitlerlerse o zaman; bu zaman gibi konuşmam yahni.
-
Gigafiber'in büyük şehirlerdeki yayılım hızı son zamanlarda çok arttı, özellikle İstanbul ve İzmirde hızlı ilerliyorlar. İstanbul'da 3-4 yıla her yer Gigafiber olacak, Türk Telekom ve Superonline'ın 20 yıldır yapmadığı kadar yatırımı yaptı adamlar sadece 4 yılda, ama yine de yaranamıyorlar.
Türknet gibi arkasında kimsenin olmadığı, sadece mevcut abonelerden aldıkları paralar ile altyapı döşeyen bir firma bile 3-4 yılda İstanbul'a böyle yayılabilyse,
Türk Telekom ve Superonline gibi arkasında devlet olan firmaların 20 yılda DSL olan ev bırakmaması gerekiyordu, eğer Türknet gibi çalışsalardı şimdi hepimizin evinde Türk Telekom 10 GBit internet olurdu, ama elde ne var? 50 Mbit VDSL var.
O yüzden bu saatten sonra ben Turknet'çiyim, bunun tek sebebi verdikleri hizmet değil, çalışma azimleridir, uğraşan firmanın her zaman yanında olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Türk Telekom Superonline'dan daha iyidir. Superonline demek sansür demek. Pingde ise yine Türk Telekom daha iyi. Yeni aboneliklerde 14 gün cayma süresi bulunuyor. Türk Telekom'a abone olacaksanız siz yine de müşteri hizmetlerinden teyit edin ve deyin ki "14 gün içinde iptal etmek istersem; kurulum ücreti, modem ücreti ve taahhüt cayma bedeli çıkacak mı? " Şeklinde teyit edin. Modem seçeneklerinde bu modem varsa bunu alabilirsiniz. Güzel bir router. Tp-Link Türk Telekom ex20v wifi6 router |
Benzer içerikler
- tarife değişikliği ne zaman yapılmalı
- dsl bağlantısı yok
- internet altyapısı yok ne yapmalıyım
- türk telekom dns değiştirme
- hgw fiber güçlü modem
- ağda kayıtlı değil samsung
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- cep magnet nedir
- turkcell abone sayısı
- türk telekom internet çekmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X