Şimdi Ara

FUJI - Finepix S7000 (sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta ismi yazılı olan dijital fotoğraf makinemi bilgisayara bağlayıp resim aktarmıştım... daha sonra kart içinde ( diğer bilgisayarlardan bulaşmış virüs tarzında) dosyalar olduğunu farkettim... bunun üzerine o dosyaların bir kısmını sildim...

ancak,

daha sonra bilgisayar bağlantısını kesip makineyi açmaya çalıştığımda "cardn not initialized" tarzında bir uyarı vermeye başladı ve şu anda makine kartı göremediği için fotoğraf çekemiyorum... (silme işlemi esnasında kartın içinde dahili bir kaç dosyayı da sildim sanırım)

sildiğim dosyaları geri yüklemeyi de denedim ama dosyaları bilgisayardan tamamen silmişim :S el alışkanlığı :S

bu konuda ne yapmam gerekir yardımlarınızı bekliyorum...

• Kartı biçimlendirmeyi denedin mi?
    Hafıza kartının içinde dahili dosya derken? Hafıza kartı içinde FUJI dieye bi klasör var onun içinede fotoğafları kaydediyo zaten. Eğer PC'den makinayı çıkarmadan önce donanımı güvenli kaldır demediysen o da zarar vermiş olabilir. Kartı kart okuyucu ile falan pc ye bağlama imkanın varsa biçimledirip bi dene bakalım.

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photomaniac -- 8 Ocak 2008; 9:40:05 >
  • kartı biçimlendirmayi daha sonra denedim, biçimlendirdim ama değişen pek bir şey olmadı...

pcden ayırırken güvenle kaldırma seçeniğe dikkat ederim çoğu zaman (her türlü alet olsun farketmez)..

kart okuyucum yok, ama onu da denemeye çalışırım...

ilgilendiğin için teşekkür ederim....
  • arkadaşım hangi kartı takarsan tak makine kendi klasörünü kendisi oluşturur...açıklama...simdi ben 512 mb bi kartım vardı makinede gittim 2 gb aldım...onu taktım...yeni 2 gb karta klasörü makinenin kendi sistemi atar...yani makinenin kendi hafızasında yer alan sistem.....

kart bozulmuş olabilir kartı anlamanın tek yolu makineyi bağlamak yerine pc yi kart okuyucuya takıp önce bir dosyalarını kurtarmaya çalış varsa....yoksa partition magic veya vindowstan biçimlendirme yap...ama kısa süreli değil...unutmadan biçimlendirme yaparken biçimlendirme sisteminde önemlidir...yani fat32 mi ntfs mi gibi...

ayrıca pc nin kendisindede virüs bulaşmıssa yine aynı sorun devam eder biçimlendirdin kartı açtın diyelim hemen virüs kendini kopyalar oraya...önce kaspersky tarzı iyi bir virüs tarayıcıyla sistemini tara sonra kartı takıp biçimlendir....hatta içine bir iki jpeg resmi at ki kartın çalışıp çalışmadığını anlayasın................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 8 Ocak 2008; 20:35:12 >

• çok sağolun arkadaşlar,

yardımlarınız için teşekkürler...

ben bi deneyim dediklerinizi olmazsa artık başka şeyler deneyeceğiz :)
  • Eğer, XP veya win2000 veya Vista kullanıyorsanız Atacağınız format NTFS olacaktır. ve Makineniz tanımayacaktır. Fotograf makinelerinin formatları genellikle FAT 16 olur ama FAT 32 yide tanıyabilirler. Bu noktaya mutlaka dikkat edin ve ihtiyaç duyduğunuzda formatı makinede atın. İkincisi Partition Magic gibi bir yardımcı prg ile karta FAT-16 formatı atın eğer makinenize virüs bulaşmadı ise ( genellikle ilk sektörü tanıma ile ilişkilidir), Makineniz kartı tanıyacaktır. Sağlam bir kartla deneyin. Yine aynı hatayla karşılaşılıyorsa makinenizin yeniden yüklenmesi de gerekebilir.
    Daima kart okuturken arada kart okuyucu kullanın yararlıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: Mustt

çok sağolun arkadaşlar,

yardımlarınız için teşekkürler...

ben bi deneyim dediklerinizi olmazsa artık başka şeyler deneyeceğiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Ocak 2008; 23:06:21 >

• acronis disk director suit ile fat,fat16,fat32yi dene.bu programın formatlama işlemi daha fazrklı.bende 400gblık harddiski fat32 olarak formatladım dvd player görmesi için(senin işleminden daha hassas bir iş) sonuçta işe yaradaı şuan dvd playerım bir divx kutusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    nikon coolpix L310 kapanma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Nikon Coolpix P1000
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.