Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Bende bir yaklaşım yapayım senin için bu zoom olayına.Bizim makina zoomsuz çekimde 30mm çekim yapıyor.Ama piyasada en çok kullanlılan manzara lenslerinden olan sigma 10-20 ye göre bizim ki 3kat zoom lu oluyor.MAnzara çekiminde en geniş açı tercih edilir.Çoğu kişiye göre 18mm bile az gelir ve 10-20 gibi bir lens isteriAmacınız manzara ise zooma ihtiyaç yok.Tabi zoom işe yaramaz diyemem.Çünkü karşınıza acayip bişey çıkar çekmek için gerekebilir.Ama manzara için asla gerekmez.

Teşekkür ederim bilgilerin için
  • pmetin zor şartlarda güzel çekim olmuş.
  • kamuflajlı kelebek

FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • pmetin Bunun bir tanesini de ben çekmiştim.
    Anadolu Karameleği

Anadolu karameleği by AyhanKorkmaz, on Flickr

• Çok güzel olmuş, tebrik ederim.
  • Teşekkürler.Aramıza bir kişinin daha katılması güzel oldu.Fotoğraf paylaşımı artacaktır..:)
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

Kivi by AyhanKorkmaz, on Flickr

• quote:

Bende bir yaklaşım yapayım senin için bu zoom olayına.Bizim makina zoomsuz çekimde 30mm çekim yapıyor.Ama piyasada en çok kullanlılan manzara lenslerinden olan sigma 10-20 ye göre bizim ki 3kat zoom lu oluyor.MAnzara çekiminde en geniş açı tercih edilir.Çoğu kişiye göre 18mm bile az gelir ve 10-20 gibi bir lens isteriAmacınız manzara ise zooma ihtiyaç yok.Tabi zoom işe yaramaz diyemem.Çünkü karşınıza acayip bişey çıkar çekmek için gerekebilir.Ama manzara için asla gerekmez.

Çok doğru bir şekilde anlatmışsınız,tebrikler. :)
  • http://imageshack.us/photo/my-images/708/dscf3999o.jpg

Arkadaşlar bir sorunum var fotoğraflarımda resimdeki işaretli bölgedeki gibi ufak çizgiler çıkmaya başladı.Ancak şöyle bir durum var.Bu çizgiyi akinada gözükmüyor.İyice inceledim ama mkianayken bu çizgi yok.Bilgisayara atınca çıkıyor.Sorun nedir sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 23 Ekim 2011; 23:47:08 >
  • quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/708/dscf3999o.jpg

Arkadaşlar bir sorunum var fotoğraflarımda resimdeki işaretli bölgedeki gibi ufak çizgiler çıkmaya başladı.Ancak şöyle bir durum var.Bu çizgiyi akinada gözükmüyor.İyice inceledim ama mkianayken bu çizgi yok.Bilgisayara atınca çıkıyor.Sorun nedir sizce

bu çizgi her fotda varsa makinede problerm vardır...ama ısrarla "hayır!! sadece pc ye attığımda var" diyorsan çok ilginç bir durum..hafıza kartını değiştir diyebilriim sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: seth86

Bilgili biri şu manuel odaklama halkasının nasıl ve ne durumlarda kullanıldığını anlatabilir mi? aldığım günden beri 1 2 defa manuel odaklamaya getirdim onda da halkanın işlevini çözemedim, manuel odaklama tuşuna basınca odaklıyo zaten?

manuel odaklama slr makinede de pek kullanılmaz..makine bu işi en iyi şekilde yapar zaten..ha olmazsa olmazdır o ayrı..ne zaman mı??makineler odak noktasını uzaklığa göre yapar yani yan yana iki insan çekecekseniz makine kadrajın ortasındaki nesneyi netler ve o iki insandan makinenin algıladığı kadrajın ortasına olan insana yapar.insanlar kadrajın kenarlarında kalıyorsa ozaman ortadan arka tarfı netler insanlar bulanık çıkar..diyelimki bu insanlardan biri az önde diğeri az arkada ama sen arkadakine odaklamak istiyorsun ve poz kilidi kullanmadan yapman gerekiyor..ozaman odağın nerde olacağını manuel odakla ayarlarsın..aşağıdaki resmi paintte hızlıca hazırladım..bu konumda makine otomatik odakta kesinlikle kırmızı ile gösterilen bölüme odaklanır..ama sen sarı veya mavi bölüme odaklanmak istersen makinenin konumu değiştirmeden..manuel netlemeyi kullanırsın.işte olay bu .bu durumla ilgili otomatik odak kullanarak netlenecek bölgeyi kendin belirleyeceğin bir mod bulunduğunu geçen sayfalarda anlatmıştım..bu da bir alternatiftir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34203483/mpage_36/tm.htm bu sayfada 9 Mayıs 2011; 20:57:37 mesajıma bakabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrucci82 -- 24 Ekim 2011; 1:34:02 >

• quote:

Fotoğrafları bilgisayara aktarırken oluşmuş olabilir. Bir kere benim de başıma gelmişti. Hafıza kartını bilgisayara takıp aktardıysan. Bu sefer hafıza kartını çıkarmadan usb kabloyla aktarmayı dene. Veya tam tersi...

• Sonbahar geldi geçiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: petrucci82

quote:

bu çizgi her fotda varsa makinede problerm vardır...ama ısrarla "hayır!! sadece pc ye attığımda var" diyorsan çok ilginç bir durum..hafıza kartını değiştir diyebilriim sadece

Hayır bütün fotoğraflarımda oluşmuyor.Bazılarında oluyor.Ama sıkıntı su ki buverdiğim sorunlu resmin numarasına göre makinada baktım zoom yaptım orada bu leke gözükmüyor.Sıkıntı da burada geldi bana.Makinadan bakınca gözükmüyor.Atınca oluyor.Hafıza kartını bi değiştirip denemem gerekecek herhalde.

• Dostlar benim makine gene satılık :/ Bu sefer yanında Youngnuo YN 460 Mark 2 Flaş da veriyorum. İki ürün toplam 775 TL ! Hatta isteyen olursa yanında Raynox DCR 250'yi de vereceğim, tüm set 1000 TL ! Bu setle benim çekmiş olduğum amatörce makrolar için :http://www.flickr.com/photos/mpekpak/

Ayrı ayrı satılırsa Gövde 700, Flaş 100, Raynox 200. Gövde satılmadan diğer aksesuarları satmayacağım... İyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: G1Y071N

Dostlar benim makine gene satılık :/ Bu sefer yanında Youngnuo YN 460 Mark 2 Flaş da veriyorum. İki ürün toplam 775 TL ! Hatta isteyen olursa yanında Raynox DCR 250'yi de vereceğim, tüm set 1000 TL ! Bu setle benim çekmiş olduğum amatörce makrolar için :http://www.flickr.com/photos/mpekpak/

Ayrı ayrı satılırsa Gövde 700, Flaş 100, Raynox 200. Gövde satılmadan diğer aksesuarları satmayacağım... İyi günler..

muhammet ,sadece raynoxa ne istersin?

• Abi dediğim gibi gövde satılmadan raynox'u satmam da, gövde satılırsa 200'den biraz daha düşerim senin için..
  • Biraz foto ekleyelimm.

• Biraz daha foto...

• VEEE BİRAZ DAHA FOTOO..

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.