Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özellikle İSO performansından dolayı mutlaka a-p-s-m kullanılmalı çünkü bunlarda isoya müdahele edilebilir ve düşük tutulur.S200 sensörünün boyutu itibarı ile yüksek iso değerlerinde bozuyor ne yazık ki..o yüzden 400 iso yu geçmeden herhangi bir modda kullanabilirsin.Ama arkadaşının dediği gibi M yalnızca sabit ışıklı(studyo v.b) yerlerde kullanılır diye bir kaide yok.Ben fujiyi aldığım andan itibaren hep M kullandım.her karede yeni bir ayar yaparak..zaten altta ışığın yeterlilik düzeyini gösteren pozometre var sana çok yardımcı oluyor.haaa ayarları yaptın pozometre tam ortada yani ışık tam ayar.ama denklanşöre yarım bastın bu değer değişti..bu olabiliyor bazen o yüzden çekeceğin yere doğru makineyi çevirip o şekilde S ve F değerlerini ayarlamalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: petrucci82

özellikle İSO performansından dolayı mutlaka a-p-s-m kullanılmalı çünkü bunlarda isoya müdahele edilebilir ve düşük tutulur.S200 sensörünün boyutu itibarı ile yüksek iso değerlerinde bozuyor ne yazık ki..o yüzden 400 iso yu geçmeden herhangi bir modda kullanabilirsin.Ama arkadaşının dediği gibi M yalnızca sabit ışıklı(studyo v.b) yerlerde kullanılır diye bir kaide yok.Ben fujiyi aldığım andan itibaren hep M kullandım.her karede yeni bir ayar yaparak..zaten altta ışığın yeterlilik düzeyini gösteren pozometre var sana çok yardımcı oluyor.haaa ayarları yaptın pozometre tam ortada yani ışık tam ayar.ama denklanşöre yarım bastın bu değer değişti..bu olabiliyor bazen o yüzden çekeceğin yere doğru makineyi çevirip o şekilde S ve F değerlerini ayarlamalısın..

pozometrenin oynaması bence ölçümün genel ya da merkezi değilde spot metring ile yapılmasından kaynaklanır, diğerlerinde aşağı yukarı aynı değerleri vereceği için değişme olmaz diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Orijinalden alıntı: petrucci82

özellikle İSO performansından dolayı mutlaka a-p-s-m kullanılmalı çünkü bunlarda isoya müdahele edilebilir ve düşük tutulur.S200 sensörünün boyutu itibarı ile yüksek iso değerlerinde bozuyor ne yazık ki..o yüzden 400 iso yu geçmeden herhangi bir modda kullanabilirsin.Ama arkadaşının dediği gibi M yalnızca sabit ışıklı(studyo v.b) yerlerde kullanılır diye bir kaide yok.Ben fujiyi aldığım andan itibaren hep M kullandım.her karede yeni bir ayar yaparak..zaten altta ışığın yeterlilik düzeyini gösteren pozometre var sana çok yardımcı oluyor.haaa ayarları yaptın pozometre tam ortada yani ışık tam ayar.ama denklanşöre yarım bastın bu değer değişti..bu olabiliyor bazen o yüzden çekeceğin yere doğru makineyi çevirip o şekilde S ve F değerlerini ayarlamalısın..

pozometrenin oynaması bence ölçümün genel ya da merkezi değilde spot metring ile yapılmasından kaynaklanır, diğerlerinde aşağı yukarı aynı değerleri vereceği için değişme olmaz diye düşünüyorum

ya zaten değişme dediğimde 1-2 stopluk farktır.pek önemli değil.aslında bunun içinde af-l ae-l gibi hiç alışamadığım bir özellik var zaten ama hiç kullanamadım belki de mantığını tam kavrayamadığımdandır.yeni makinemde şimdi buna biraz bakıcam.nede olsa bu özelliğe bakıyorum da her makinede baş köşeye koyuluyor ve mutlaka koyuluyor.demek ki önemli bir özellik.özellikle de açık havadaki fotoğraflarda kadraja güneş gireceği zamanlarda işe yarıyor..manuel kullanırken enstantene değişikliği yapmayıp yüksek ens hızıyla güneşli havalarda karanlık fotoğraflar çektiğim zamanlar oluyor ve çok hoş oluyor.

•  FUJİ  S200EXR (ana başlık)
    Gökyüzünde leveling, binalarda contrast brightness ayarı yapıldı.
  • Güneşli bir pazar gününden birkaç enstantane..

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 6 Şubat 2012; 1:10:57 >

• Bursa'ya yaptığım ziyaret sırasında araçtan çektiğim bir kare.Balıkesir yakınları olması gerekir.

DSCF4249 by AyhanKorkmaz, on Flickr

Bu da aynı yolda Susurluk'taki bir dinlenme tesisinden...

DSCF4273 by AyhanKorkmaz, on Flickr

• @safa_oyuncu, bu konuyu ilk açıldığı zamanlarda takip etmeye başlamıştım, s200exr almayı düşünüyordum o zamanlar. Sonrasında vazgeçtim falan filan vs alakasız şeyler. Sizin de fotoğraflarınızı görmüştüm ilk zamanlarda. Şimdi bakındım biraz, yine sizin fotoğraflarınız var. Paylaşıma devam ediyor olmanızı çok takdir ettim. Diğer takdir ettiğim nokta ise şahsi fikrime göre fotoğraflarınızı geliştirdiğiniz. Sadece tebrik etmek için yazdım bu mesajı. Bir de dikkatimi çeken şey, lensiniz kirlenmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

@safa_oyuncu, bu konuyu ilk açıldığı zamanlarda takip etmeye başlamıştım, s200exr almayı düşünüyordum o zamanlar. Sonrasında vazgeçtim falan filan vs alakasız şeyler. Sizin de fotoğraflarınızı görmüştüm ilk zamanlarda. Şimdi bakındım biraz, yine sizin fotoğraflarınız var. Paylaşıma devam ediyor olmanızı çok takdir ettim. Diğer takdir ettiğim nokta ise şahsi fikrime göre fotoğraflarınızı geliştirdiğiniz. Sadece tebrik etmek için yazdım bu mesajı. Bir de dikkatimi çeken şey, lensiniz kirlenmiş

Bu işi hiç bırakmaya niyetim yok, teşekkür ederim sağolun evet ne yazıkki sigara içmeden çekim yapamıyorum Akdeniz'in meşhur kış fırtınalarının sayesinde küllerin lense gelmemesi imkansız..

• quote:

Gökyüzünde leveling, binalarda contrast brightness ayarı yapıldı.

Çok güzel bir çalışma..

• @c.james
    Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
  • quote:

@c.james
    Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

Rica ederim..
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

FUJİ  S200EXR (ana başlık)  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

Buda meşhur 52 kat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 16 Şubat 2012; 23:50:31 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 20 Şubat 2012; 20:14:55 >

DSCF4406 by AyhanKorkmaz, on Flickr

DSCF4424 by AyhanKorkmaz, on Flickr

DSCF4395 by AyhanKorkmaz, on Flickr

İzmire yaz geliyor beyler

Bu arada yenirakı iyi iyiHadi bahar geliyor fotolar canlansın artık

• Yaz mı geliyor Buralar donuyor :'( Bugün dolu gibi yere düşünce seken kar yağıyordu burda. Öyle olunca evde birşeyler çekmeye çalışıyorum. Beğendiğine sevindim ama itiraf etmek gerekirse şans ve tesadüfen çektiğim fotoğraflardı. Ben bu ev içi çekimi niye beceremiyorum diye mesaj yazmaya hazırlanırken birden aklıma gelen bir fikirdi. Parlaklık ve kontrast ayarı yaptım. Güzel sonuç çıktı ortaya.
  • Valla şu anda izmirde havalar gayet iyi arada toplam 5-10 gün soğuk olur bundan sonra.Sonra ver elini bahar...Papatyalar çıktığına göre
  • Ayhan_eee aldın mı galaxy s wifi 5.0
  • yok ya vazgeçtim.. Çinden alacam bi tane bakalım
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.