Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende dslr - like bir alet almak istiyorum s200exr ile hs20 arasında kaldım. s200exr in fiyatı ort kaçtır? pek araştırma yapamadım da. hs20 yi evkur da 1250 ye tam takım buldum. birde benzer mudilerinde tavsiyeniz var mı birde fiyatları nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaş03

arkadaslar bende dslr - like bir alet almak istiyorum s200exr ile hs20 arasında kaldım. s200exr in fiyatı ort kaçtır? pek araştırma yapamadım da. hs20 yi evkur da 1250 ye tam takım buldum. birde benzer mudilerinde tavsiyeniz var mı birde fiyatları nedir?

S200exr'ın sıfırı artık yok, 2. eli 700-900 arasında değişiyor. Hs20'nin, S200'e göre fotoğraf kalitesi bakımından biraz daha düşük olduğunu söylüyorlar (sensör boyutuyla alakalı) eğer bunu almak istiyorsan ve internetten alışverişe karşı değilsen ereyon'da 1200TL ve peşin fiyatına taksit seçenekleri var. S200'e bence muadil olabilecek bir tek canon g12 vardır (hatta belki daha iyidir) o da çok pahalıdır SLR al daha iyi :)
  • eğer slr like alınacaksa bu, d-slr arzusu olduğunu gösterir buna mukabil olarak eğer d-slr keyfi yaşanmak isteniyorsa en önemli kriterlerden birisi de manuel zoomdur bence.o yüzden canon g12 eminim güzel kareler çekiyordur ama manuel zoom olmayınca makine bana keyif vermiyor.eğer hs20 veya hs10 ile s200 arasında kalınmışsa s200 alınır..67mm lik lens çapı ile avucunuzun içini doldura doldura fotoğraf çekersiniz..hs 10 ve hs20 gerek küçücük gövdesi gerekse 52mm çapındaki küçük lensi ile oyuncak gibi kalıyor..gövde büyük olduğunda kavrama ve dolayısıyla titreme de daha az olacaktır..şu an nikon d3100 ün küçük gövdesi beni çok rahatsız ediyor mesela..önemli olan boyut mu işlevi mi derseniz bence her ikisi de önemli..ve bu s200 de mevcut..
  • hs20 yi de manuel zoom 30 x oluşu cezbediyor ayrıca ileride dslr ye ayıracak bütçem de olmayacak saddece amatörüm yani. bir de raw çekmesi artı bence. 1200 civarına taksitli alınabilecek bi like arıyorum bilen bulan gören :)
  • Ağaçtaki kuşu gözünden çekmek istemediğin sürece 30 x gereksiz. Amatör olduğunu kabullenmen bile fotoğrafa saygın olduğunu gösterir. Hiç bir prof foto 30x le full zoom çekilmez. ( ben görmedim) Fotoğrafta esas (ornitolar dışında) konuya yaklaşmaktır. Uzaktan dürbünle seyretmek değil.
    G12 ye gelirsek...Ara Güler bir tv programında ağzından kaçırdı bu makineyi ki sanırım kullanıyor. Boyutunu ve taşınabilirliğinden bahsetti. Muhtemelen daha geniş açısı da vardır mercek lens olarak. Bence bu makine Dslr ın yanında ikinci bir alternatif olarak düşünülebilir sadece. Amatör olarak başlamak ve dslr hissini tatmak için tabiki s200.
  • @Savas03 Biraz araştırırsan zoom ve megapikselin amatörleri kandırmak için kullanılan ticari bir aldatmacadan başka birşey olmadığını görebilirsin. Bu işe başlamadan önce ben de çok araştırma yaptım. Forumda fotoğraf konusunda gerçekten bilgili olduğunu belli eden üyelerin yorumlarına güvenip S200EXR aldım ve çok memnunum. Bence bir otomobilde sunroof neyse fotoğraf makinesinde zoom odur. Kimse doğrudüzgün kullanmaz bile... Bir senede stadyumlardan müzelere tarihi mekanlardan doğal ortamlara kadar birçok yerde sayısız fotoğraf çektim ve bir kez bile zoom'u sonuna kadar kullandığımı hatırlamıyorum. Hatta makinemde kaç x zoom var şu an bilmiyorum. 16 civarı birşey olması lazım. Kısacası eğer sadece zoom için Hs20'ye karar verdiysen tekrar düşün derim. S200EXR'ın tek dezavantajı, Sıfırını bulmak çok zor. Eğer bulabilirsen kaçırma derim. Forumdaki Hs20 konusunda baya bir tartışma yaşanmıştı. Orayı da baştan sona okumanı tavsiye ederim. Sadece yazılan cümleler ve içerikleri bile orda kimin bu işe yıllarını verdiğini kimin aldatılan kullanıcı olduğunu belli ediyor.

• Ben HS20 de kullandım bi arkadaşa gösterirken bizim makinanın yanında emin olun çok çok zayıf kalıyor.İlk kareden belli oluyor bu.
  • aslında 30x bana da fazla oturup kuş gözü çekmem de uygun fiyata manuel zoom lu da mak yok sanırım. ayrıca sıfır s200exr de yok sanırım. 2. el e de ne kadar güvenebilirim bilemiyorum. hs20 outlette 895 e kadar var. amatör kullanacagım için de çok para vermek de istemiyorum. makine tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar.
  • birde meraktan ve pek de anlamadığımdan soruyorum. hs20 de 1/2 sensör ama FZ150 de 1/2.30 nasıl oluyorda fz daha iyi ? biliyorum lens ve işlemcide önemli ama fuji de kötü lens üretmiyordur diyorum. neye göre fz150 öne çıkıyor açıklarsanız bende alacağım aletlerde dikkat edeyim. bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden
  • Makinalarda lens büyüklüğüyle beraber mp yoğunluğu da önemlidir.
    FZ150 12,1 MP
    HS20 16MP dolayısıyla sensör büyüklüğünün pek anlamı kalmadı.

Ama s200exr 1/1,6" ve 12 MP...

Bu arada yoğunluğun az olması gerekiyor ve eğer bilmiyorsunuz diye söylüyorum alınmayın 1/1,6">>1/2,3"

Dolayısıyla fark ortada
  • peki şimdi

FZ150 mi? yoksa hs20 mi? dediğinize göre hs 20 ama neden fz daha iyi deniyor
  • Hocam hesaplamak lazım ama aralarında yoğunluk olarak pek fark yok ben hs20 e o kadar para vermem.Panasonic ise pek bilgim yok.

Ama ben şu halimle cevap verirsem uygun olmayabilir sizin için.Amacınızı tam olarak belirlemek önemli.Eğer kendimi geliştireyim sonra DSLR e geçerim dersen bence 2. EL bir s200exr al.

Yok ben sadece iyi çeksin o kadar da önemli değil dersen bence biraz daha düş.Kompak bir makina al.Yoksa yanında taşımayabilirsin...
  • amazonda türkiye göndermeli 350 dolar tam set var hs20. gitti de de 890 civarı sıfırlanmış garantili. fiyat çok da degil gibi
  • Siz bilirsiniz ben olsam o fiyata sıfır hs20 alcağıma temiz bir s200exr bakardım.
  • onu da bulmak zor sanırım çünkü alan satmıyor. sıfır da yok ortalıkta
  • Valla sahibinden de vardır bakabilirseniz.Elimde para olsa DSLR geçmek için ben de çıkarırdım belki ama
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

DSCF3043 by AyhanKorkmaz, on Flickr

Exif:

ISO: 100
    Diyafram: f/3.9
    Enstantane : 1/1000

• quote:

Orijinalden alıntı: savaş03

arkadaslar bende dslr - like bir alet almak istiyorum s200exr ile hs20 arasında kaldım. s200exr in fiyatı ort kaçtır? pek araştırma yapamadım da. hs20 yi evkur da 1250 ye tam takım buldum. birde benzer mudilerinde tavsiyeniz var mı birde fiyatları nedir?

Merhabalar,

FUJI FINEPIX S200 EXR 'yi sıfır olarak Gold bilgisayardan alabilirsin. Ordan almıştım sıfır.

Aşağıdaki linki incele derim.Stok durumunu sorun yazıyor isteğe göre stoğada geliyor.

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=87530&ad=FUJi-FiNEPiX-S200-EXR-Dijital-Fotograf-Makinalari

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

• Hocam daha önce soranlar var stoklarda yok ürün üretinmi durduğu için 1 yıldır bir yerdeok ürün.
  • zaten stoklarda olsa 1000 civarına hemen o aleti alırdım ah ah
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.