Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dslr satış grafiği neden düşüyor iyi like üretilince???
    teknoloji ilerlemiyormu!! dslr ürünler son seviyeye yükselmiş artık daha ilerisi yok,her iyileştirilen like ürün dslr pazarınımı törpülüyor??lokomotif gibi olsa like ilerledikçe dslr de ilerlese ikiside piyasasını kaybetmese bunu ben düşünüyorumda üretici düşünmüyormu yoksa hayretler ettiğimiz teknoloji olduğu yerdemi sayıyor!!!!
    keşke üreticilere bunlarıda sorma imkanım olsaydı

• s200exr
     FUJİ  S200EXR (ana başlık)

1600 ıso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 10 Eylül 2009; 22:49:39 >

• ıso 100

ıso 400

ıso 1600

101,5 mm zoom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 10 Eylül 2009; 22:45:09 >

• Sn netün

Bahsettiginiz olculer 2/3 incten kucuktur. Bahsettiginiz 1/2.3 yada daha kucuk sensordur. 2/3 ile 1/2.3 farklı olculer. Asagıda sensor boyutları tablosu bulunmakta.
    2/3 sensorun en boy oranı 8.8x6.6 mm dir. Bu sensorler canon pro1, nikon 8800, sony f828 gibi makinalarda kullanılıyordu.
    Dmc-fz28 bildigim kadarı ile 1/2.3 sensore sahip yani en boy olculeri (6.13 x 4.60 mm)
    Kucuk sensor ve 10 mp olması 36 MP/cm² pixel yogunlugu zaten anlatıyor durumunu.
    D-SLR dunyasında APS-C ccd sensorde ortalama 26x14mm lik sensorlerde 10 mp gecildiginde kalite dusmeye basladı.
    Pixel yogunlugu kac dersiniz ortalama 3 MP/cm². O yuzden pixelleri daha fazla kucultmediler yapısı farklı olan cmos a gectiler. Pro kesimi kandıramazlar bol pixel yada yuksek isoların onlar icin onemi yoktur onlar fotograf kalitesine bakar. Kompakt lara bakınca 40 MP/cm² lere yaklastı. Cok vahim bir rakam. Boyle bir sensorden kalite beklenirmi d-slr ile kıyaslamak biraz hayalperestlik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Eylül 2009; 23:48:21 >

• Buyuk sensor ve objektif degismenin yanında bir cok ekipman kullanma ozgurlugu ile like lar d-slr nin yerini alamaz merak etmeyin.
    Like dedigimiz sey sonucta kompakt makina. Kompakt larında kapasitesi bir yere kadar. Pro gozuyle bakın studyo ortamlarını dusunun like lar bayagı aciz kalıyor.
    Yani like lar d-slr satısını etkileyemez. Ama olur olmaz herkes d-slr pesine dusunce ve ekipman fiyatları, tasıma ve kullanım zorlugu like makinalara donusu arttırabilir.
    Sonucta sanatsal yada teknik cekim den cok anı fotografı onemli. D-slr hakkını veren parmakla sayılır belki forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Sn netün

Bahsettiginiz olculer 2/3 incten kucuktur. 1/2.5 yada daha kucuk sensordur. Asagıda sensor boyutları tablosu bulunmakta.
    2/3 sensorun en boy oranı 8.8x6.6 mm dir. Bu sensorler canon pro1, nikon 8800, sony f828 gibi makinalarda kullanılıyordu.

ben yeni üretilen like makinarda yukarda verdiğim örneklerden bu makinanın 1.6 sensörünün onlardan
    daha büyük olduğunu demek istemiştim
    2/3 sensörün bu makinalardaki sensörlerden'de büyük olduğunu biliyorum
    (36 x 24 mm) sensoründe onların hepsinden bende bu sensörü isterim likede

• Like ların 1 numarası malum sony R1. D-SLR kalitesi veren tek like makina.
    Aslında like demekte yanlıs. Objektifi sabitlenmis ayna sistemi olmayan bir d-slr denebilir.
    Sanırım onun ustune ureticiler like makina cıkarmaz. Uzerinde cok kaliteli genis acı objektif + aps-c cmos sensor var.
    Hatta o objektif tek basına satılsa R1 fiyatı edecek degerde. Eger bu tarz like makinalar cıkarsa ancak d-slr rakibi olabilir.
    14x zoom+kucuk sensor+zayıf islemci mucize beklememek lazım. Fujifilm FinePix S200EXR inceleme ve ornek fotoları cıksın tam boyutta croplarına bakar detay, renk, keskinlik durumuna bakar degerlendiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Eylül 2009; 23:58:33 >
  • bari numunelik r1 gibi 22.7 15.1 mm sensorlü iyi işlemci orantılı objektif
    like üretsinler ilk ben alırım herhalde.
    yukarda ufaltıp s200 fotoları ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 11 Eylül 2009; 0:14:15 >
  • Bunlar hep ticari dusunce urunleri. Bakın en basit ornek FinePix S200EXR hareketli lcd yok neden bir sonraki satıs icin bir sebep. Bu makinada macro, bel hizası altı yada yuksek seviye cekimlerde egilip bukuleceksiniz. Hareketli lcd nin faydası cok fazla. Onceki modellerden Fuji s9500 de vardı bu modelde niye yok ?
    Hep bir seyleri eksik yapıyorlarki satıs sebebi cıksın. R1 gibi makina islerine gelmez yapmazlar.
    Yukarki fotolardansa studyo ortamında sabit ısıkta kapsamlı dpreview gibi test cıktılarının croplarını diger modellerler kıyaslayıp gormek lazım. Fujinin en buyuk avantajı patentli ccd yapısı.
  • dev kartel..
    ben yine de tz7deki gibi yuksek optik zoomlu leica lens tasiyan bir LX3 cikacagi inanciyla beklemekteyim.. hd+ zoom+iyi iso bir compact, orta halli bir fiyatla satis rekoru kirar ama kartel...
    satis rekoru kirmasi lazim diye duzeltiyim aslinda,. dizayna bakip ixus, markaya bakip sony alacak, sadece kac MP olduguna bakacak tonla compact musteri piyasasi da var tabi..
  • Bulabildiğim tüm fotografları inceledim. Ve bu makinayı en iyisi yine S6000FD ve S9100 ile mukayese etmenin en mantıklı seçenek olduğunu düşünüyorum.
    S6000FD' ye göre üstünlükleri.
    1. IS nin olması
    2. Her ne kadar 10-20-30 sn gibi uzun enstantane değerlerinde çekilmiş fotograf göremediysem (Hot pixel açısından) Sensörü S6000FD' den biraz daha başarılı gibi ve 1/1.6"- 14.3 X zoom ve 12 mpx ile uyumlu denebilir. Geniş açıda oluşan renk sapmaları, mor saçaklanmalar bana makul geldi S6000FD' den fazla değil. S9100' den daha iyi. Geniş açıyı biraz daraltma nedeni bu olsa gerek (28-30 mm.)
    3. Elbette menü daha iyi.
    4. Tepe Flaşının olması(S9100 de var)
    5. EXR Modu kullanıcıya farklı EXR modlarını kullanarak Çözünürlük Öncelikli (İK) ve Yüksek ISO ile düşük gürültü (SN) - Değişik ISO hızlarında veya çözünürlüğü düşürerek 6Mpx gürültüyüde azaltabilme imkanı veren bir imkan) ANCAK ?
    Beğenmediklerim:
    1.ANCAK? çözünürlüğü düşürerek yüksek ISO' daki gürültüyü azaltmaya çalışmak bana biraz şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yutturma olarak geldi. Zaten 1600 ISO' daki fotografları ben 6mpx de de çektiğimde belki ilgili topiğinde onlarca örneği var yeterli ışıkta S6000FD' den de iyi sonuçlar aldım.
    İncelediğim fotograflarda her ne kadar orjinal boyutlarda olmasada 800 ISO' ya kadar EH ! ama 1600 ISO tam anlamıyla bir FELAKET. Daha üst ISO'lar bence Konu Mankeni !. Kısacası CCD sensörle iş buraya kadar.
    2. Fotograflarda ben hangi kip ile çekildiği belli değil ama cansız ve soluk buldum. Kısaca S6000FD' nin o CROMA kipindeki canlı fotoları göremedim. Ama keskinlik ve netlik oldukça yeterli.
    3. Ağırlık: Bir evvelki modele göre hafifletilmiş (133 gr.) ama S6000FD(600gr), S9100 (650 gr.) yanında benim Canon 40D gövdeden bile ağır.
    4.PİL PROBLEMİ? Hangi akıllı NP 140 gibi compact pil bataryasını bu makinede kullanmayı düşünmüş bilinmez ama makinanın değerini düşürdüğü tartışılmaz bir gerçek. Burada 4 adet AA şarjlı pilin ağırlığı (en iyisinin) 132 gr kullanmak yerine NP140 bataryayı kullanarak (48-62 gr) ortalama 78 gr ağırıktan kazanacağım diyerek kullanıcıyı 1150 mA bir pile mahkum etmek aklın alacağı iş değil.
    Tam tersine S100SF den bir şekilde sağladıkları 133 gramlık tasarrufu, AA pil için kullanabilirlerdi. Elbette fotograf çekimine getirdikleri 250 adettlik sınırlamanın altında NP140 bataryanın satışınında arttırılma çabası olduğunu görmemek mümkün değil.
    5.LCD' nin S100SF ye göre hareketliliğinin kaldırılması tam bir AYMAZLIK, altında ticari kaygılar olsa bile. Üstelik sabitlemeye karşılık LCD ölçüsünde bir büyüme olsa ve çözünürlüğü rakiplerinin seviyesine getirilse anlayacağım biraz. Aldım bu özelliği ama şunu, örneğin Kontrastı arttırdım, aydınlatma koydum, çözünürlüğü 400.000 dot yaptım vb. vb. Ama Yok.! Aynı LCD' yi tuttur iki vidayla gövdeye TAMAM !
    6. Sensör yapım tekniği özellikle kırmızı yeşil mavi pixellerin diziliş tekniği değiştiriliyor ama koca makinanın enstantane hızları özellikle düşük enstantane örneğin alt sınırda bir 60 sn. yok. BULB modu yok. Bunlar bana yine de bu sensörde de HOT PIXEL probleminin devam ettiği düşüncesini doğuruyor.
    Biliyorsunuz S9000 ve S9100 (S9500-S9600) serisinde bu seçenekler vardı....
    7. Artık en basit compact makinelerde neredeyse STD. haline gelen HD video çekimi+Streo Ses kaydının bulunmaması (Artık bu konu dSLR' lerde bile STD. olmaya başladı) hala bu konunun S6000FD seviyesinde olması, bir kaç teknik nedenden dolayı düşündürücü.
    ÖZETLERSEK:
    Tüm yenilik olarak sunulanların aslında sadece IS' nin ilavesi ile sınırlı olduğunu, İşlemci ve sensör değişikliklerinin de aslında ISO performansında bir kademe iyileştirme ile sınırlı kalmasının dışında yazılım ve menü değişikliklerin aslında eski modelleri kullananlara aman aman dedirtecek bir şeyler getirmediğini düşünüyorum. Ancak. İlk defa bir dSLR/like sınıfı bir makina alacaklar için F/P konusu hariç yinede bir numaralı seçenektir bu makina. Çünkü hala diğer markalar bu sınıfta, hala S6000FD kalitesine yakın bir makina üretemediler. Kanımca, FUJİ bile imalattan kaldırdığı O ESKİ KENDİ MAKİNASI İLE YARIŞ HALİNDE diyebilirim.

• Ürünün TR fiyatı 800 liraya kadar düştü. Spot tabii..
  • güncel
  • 1800 den 800 e..

umarım dahada düşer...
  • makineyi kullanan arkadaşlar acaba ürünün orjinal parasoleyi varmı? kutusundan çıkmıyor bildiğim kadarıyla. acaba dışardan temin edilebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust

makineyi kullanan arkadaşlar acaba ürünün orjinal parasoleyi varmı? kutusundan çıkmıyor bildiğim kadarıyla. acaba dışardan temin edilebilirmi?

s200 lenshood

http://cgi.ebay.ca/Flower-Lens-Hood-for-Fuji-Finepix-S200EXR-S200_W0QQitemZ360215546015QQcmdZViewItemQQptZLens_Accessories?hash=item53de85089f

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 8 Aralık 2009; 11:52:35 >

• Kullanıcı resimlerini de görsek keşke,karar vereceğiz ama kimsede bu makine yok sanırım
  • Geniş açı bi lense sahip galiba... resimler bayaa iyi... açı açısından
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.