Şimdi Ara

Fuji S200EXR - Pentax K-X ikilemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bölümün deneyimlileri böyle bir başlık açtığım için bana kızabilirler... Malum ikisi de ayrı sınıf makineler ama bu bölümde okuduklarımdan sonra halen net bir karara varamadım o nedenle siz tecrübeli arkadaşların önerilerini duymak istedim...

Bugüne kadar herhangi bir şekilde fotoğrafçılık konusunda eğitim almadım, ama önümüzdeki 1-2 aylık dönemde muhakkak bir eğitim almayı planlıyorum (o konuda da Anadolu yakasında önereceğiniz bir kurs olursa çok memnun olurum)

Ağırlıklı olarak doğa-manzara fotoğrafları ve ev içi çekimler yapacağımı düşünüyorum, çekeceğim fotoğraflar çoğunlukla dijital ortamda saklanacak ama (eğer bir gün sergilemekten gurur duyacağım fotoğraflar çekebilirsem) ileride büyük boyutlu baskı alıp kendi salonuma asabilirim veya hediye edebilirim.

Aklıma ilk gelenler bunlar, fikirlerini paylaşacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

• Tabiki Pentax K-x S200'den çok daha iyi bir makine K-x şöyle canavar gibi bir objektif taktınız mı tadından yenmez ama S200'de öyle bir şansınız yok.
  • eğitim alıcaksanız dslr bir makine almanız daha faydalı olur objektifle haşır neşir olursunuz dslr'nin ve like'in çekebildiği aynı kareyi dslr çok daha net ve keskin gösterir bunlardada harici lens ve sensör farkı ortaya çıkar..
    bende like makine düşünüyordum hatta ilk alışıyım sonra dslr makineye geçerim diyordum sonra düşündüm ayrı ayrı masraf yapıcağıma birkere masraf yapıp ilerde biriken paralarımla objektife harcarım dedim ve dslr makine aldım o açıdan Pentax K-X fiyat performans açısından iyi bir cihaz almanı öneririm.
  • bir çok yer2de belirttiğim gibi bu iki makina ayrı sınıfta makina s200 like dediğimiz sensör dslr ( k-x)göre ufak ama manzara,portre,makro hepsini çekeceğiniz değişmeyen objektife sahip olup dslr kadar foto kalitesi olmayan makinadır dslr objektifi değişen kit lensle ilk başlar'da kullanıcıyı tatmin eden daha sonra yetersiz gelince manzara,portre,makro için ayrı lens alınması gereken makinadır. önce hangi sınıf ona karar verin? ve dslr karar verirseniz k-x yerine k-r inceleyin.
  • dediğiniz gibi ikiside farklı sınıf makinalar ve 2 makinada kendi sınıflarında çok iyi... dslr almakla bitmiyor malesef üzerlerinde gelen kitlens yetersiz çoğunda.. iyi iş çıkarmak istiyorsanız lens takviyesi yapmak lazım bununda maliyetide kxin body fiyatı kadar malesef .. s200 büyük sensörlü 14x manuel zoomlu ve 1cm makro odağı var ama fotoğraf kalitesi hiç bir zaman dslr kadar olamaz burda iş size kalıyor dslr ile uğraşamam derseniz s200 iyi bir tercih olur ayrıca kxin vizöründe af noktaları gözükmüyormuş bence bu büyük bir eksiklik ... s200ün kasası dslr makinalar gibi oldukça sağlam ve dayanıklı .. burada seçim sizin kx iyibir seçim olucak ama dslr cihazlar ile uğraşmam derseniz s200ü alın seçimlerinizde kolay gelsin iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksilicon

dediğiniz gibi ikiside farklı sınıf makinalar ve 2 makinada kendi sınıflarında çok iyi... dslr almakla bitmiyor malesef üzerlerinde gelen kitlens yetersiz çoğunda.. iyi iş çıkarmak istiyorsanız lens takviyesi yapmak lazım bununda maliyetide kxin body fiyatı kadar malesef .. s200 büyük sensörlü 14x manuel zoomlu ve 1cm makro odağı var ama fotoğraf kalitesi hiç bir zaman dslr kadar olamaz burda iş size kalıyor dslr ile uğraşamam derseniz s200 iyi bir tercih olur ayrıca kxin vizöründe af noktaları gözükmüyormuş bence bu büyük bir eksiklik ... s200ün kasası dslr makinalar gibi oldukça sağlam ve dayanıklı .. burada seçim sizin kx iyibir seçim olucak ama dslr cihazlar ile uğraşmam derseniz s200ü alın seçimlerinizde kolay gelsin iyi günler..
    İlerde bu iş için bütçe ayıramam diyorsanız K-x almayınız. Eğer ayırırım diyorsanız kesinlikle K-x almalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

İlerde bu iş için bütçe ayıramam diyorsanız K-x almayınız. Eğer ayırırım diyorsanız kesinlikle K-x almalısınız.

Alıntıları Göster
    Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum... Galiba önce bir kursa yazılıp temel bilgileri edinip bir karara varmak en sağlıklısı olacak...
    Belki de DSLR benim için sırf almış olmak için alacağım bir tercih olacak, ilk önce bu konuda yeteneğim olup olmadığını veya geliştirilebilir bir yeteneğim olup olmadığını görmem gerekir...

İlgi gösterip vakit ayıran arkadaşlara tekrar teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şu mesajınızı ibretle okuyor ve sizi tebrik ediyorum... bu forumda kıyas başlığı açanlar içinde mantıklı bir yol izleyen, verilen cevaplardan bir ders çıkaran nadir kullanıcılardansınız... ciddi anlamda şaşırdım... bravo...
    quote:

Orijinalden alıntı: baristamasri

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum... Galiba önce bir kursa yazılıp temel bilgileri edinip bir karara varmak en sağlıklısı olacak...
    Belki de DSLR benim için sırf almış olmak için alacağım bir tercih olacak, ilk önce bu konuda yeteneğim olup olmadığını veya geliştirilebilir bir yeteneğim olup olmadığını görmem gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

şu mesajınızı ibretle okuyor ve sizi tebrik ediyorum... bu forumda kıyas başlığı açanlar içinde mantıklı bir yol izleyen, verilen cevaplardan bir ders çıkaran nadir kullanıcılardansınız... ciddi anlamda şaşırdım... bravo...
    quote:

Orijinalden alıntı: baristamasri

Alıntıları Göster
    Ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Bana göre kurs son derece gereksiz.İnternette istediğiniz kursu bedava almak varken neden para veresiniz.Bu forumda size yardım amaçlı zaman ayırabilcek bir sürü arkadaşımız var.Forumda bol miktarda zaman geçirirseniz kesinlikle yeterli teknik bilgiyi öğrenirsiniz.Takıldığınız yerlerdede forum üyelerine sorular sorarak aydınlanırsınız.
    Ben ekipman konusunda imkanın zorlanması gerektiğini düşünen biriyim.Yetenek elbette bi faktör ama bence oldukça geri planda.önemli olan pratik ve fotoğrafa ayrılan zaman.Bi dslr alıpta 1 yıl boyunca günde 1 saatini fotoğraf hakkında yazılar okuyan biri ayrıca o yıl 10000 civarında fotoğraf çekerse o kişi %70 oranında bu işi öğrenmiş olur.geriside zamanla gelir yavaş yavaş diye düşünüyorum.
    Önemli olan karakteriniz.Sıkılgan biriyseniz ona göre davranın.Yok ben bu işten zevk alırım ve öyle başladığım işten kolay kolay sıkılmam derseniz en pahalı ekipmanla başlamanızı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

Ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Bana göre kurs son derece gereksiz.İnternette istediğiniz kursu bedava almak varken neden para veresiniz.Bu forumda size yardım amaçlı zaman ayırabilcek bir sürü arkadaşımız var.Forumda bol miktarda zaman geçirirseniz kesinlikle yeterli teknik bilgiyi öğrenirsiniz.Takıldığınız yerlerdede forum üyelerine sorular sorarak aydınlanırsınız.
    Ben ekipman konusunda imkanın zorlanması gerektiğini düşünen biriyim.Yetenek elbette bi faktör ama bence oldukça geri planda.önemli olan pratik ve fotoğrafa ayrılan zaman.Bi dslr alıpta 1 yıl boyunca günde 1 saatini fotoğraf hakkında yazılar okuyan biri ayrıca o yıl 10000 civarında fotoğraf çekerse o kişi %70 oranında bu işi öğrenmiş olur.geriside zamanla gelir yavaş yavaş diye düşünüyorum.
    Önemli olan karakteriniz.Sıkılgan biriyseniz ona göre davranın.Yok ben bu işten zevk alırım ve öyle başladığım işten kolay kolay sıkılmam derseniz en pahalı ekipmanla başlamanızı tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    mekine elinizde olmadan kurstan yarar sağlayamazsınız bence.
    hoca anatacak ama uygulayamayacaksınız, zamanlada unutacaksınız.
    pentax ta k-x yada k-r, nikonda d5000 , canonda 500d alırdım ben.
    hepsinin arasında k-r

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

mekine elinizde olmadan kurstan yarar sağlayamazsınız bence.
    hoca anatacak ama uygulayamayacaksınız, zamanlada unutacaksınız.
    pentax ta k-x yada k-r, nikonda d5000 , canonda 500d alırdım ben.
    hepsinin arasında k-r

Alıntıları Göster
    Kurs asla gereksiz degildir.
    Ciddi katkısı ve faydası vardır. Aklınıza bile gelmeyen bir cok detay ogrenirsiniz. Gitmeden bunu bilemezsiniz.
    Ben 7 ay egitim aldım kendi camera obscuramı yaptım, studyo ortamı aracların kullanımını gordum, Fotografın tarihini ogrendim, foto film teknigi gordum calıstım, karanlık oda calısmaları yaptım, unlu fotografcıların tarzlarını gozlemledim ve fotograf yorumlamayı ogrendim. Isıgı, rengi, renk pigmentlerini tanıdım. Filtreleri, etkilerini, S/B fotograftaki renk filtre etkisini onemini gordum. Dogru fotografın ve kompozisyonun nasıl olacagını gorendim. Yaptıgımız gezilerin sonuclarını yorumladık hataları dogruları ayıkladık. Proje bazlı calısmayı ogrendim. Vs Vs daha aklıma gelmeyen bir cok sey var. Herseyden once guzel sanatlar mezunu hocamız vardı. Yanımıza surekli danısabilecegimiz bize yol gosteren biri vardı. 7 aylık kurs bitiminde fotografcılıgın %10 nunu ancak ogrendigimizi soyledi. Bende surekli kitaplar, dokumanlar, netten bilgiler edindim okudum uyguladım durdum. Ama kurs ile ciddi anlamda pekisti ve eksikler yerine oturdu.

Kurs tan kursa hocadan hocaya fark illaki olacaktır tabi ama ben cok memnun kaldım. ABC sinden basladık cunku.
    Ticari firmalarda var. Ama ticari kaygısı olmayan ISMEK, Halk egitim gibi kuruluslarda cok iyi isler cıkarıyor hemde ucretsiz.
    Kurs a gidecekseniz ve bu isi ogrenecekseniz tam kontrollu makina olsun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Kasım 2010; 16:01:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Ciddi katkısı ve faydası vardır. Aklınıza bile gelmeyen bir cok detay ogrenirsiniz. Gitmeden bunu bilemezsiniz.
    Ben 7 ay egitim aldım kendi camera obscuramı yaptım, studyo ortamı aracların kullanımını gordum, Fotografın tarihini ogrendim, foto film teknigi gordum calıstım, karanlık oda calısmaları yaptım, unlu fotografcıların tarzlarını gozlemledim ve fotograf yorumlamayı ogrendim. Isıgı, rengi, renk pigmentlerini tanıdım. Filtreleri, etkilerini, S/B fotograftaki renk filtre etkisini onemini gordum. Dogru fotografın ve kompozisyonun nasıl olacagını gorendim. Yaptıgımız gezilerin sonuclarını yorumladık hataları dogruları ayıkladık. Proje bazlı calısmayı ogrendim. Vs Vs daha aklıma gelmeyen bir cok sey var. Herseyden once guzel sanatlar mezunu hocamız vardı. Yanımıza surekli danısabilecegimiz bize yol gosteren biri vardı. 7 aylık kurs bitiminde fotografcılıgın %10 nunu ancak ogrendigimizi soyledi. Bende surekli kitaplar, dokumanlar, netten bilgiler edindim okudum uyguladım durdum. Ama kurs ile ciddi anlamda pekisti ve eksikler yerine oturdu.

Kurs tan kursa hocadan hocaya fark illaki olacaktır tabi ama ben cok memnun kaldım. ABC sinden basladık cunku.
    Ticari firmalarda var. Ama ticari kaygısı olmayan ISMEK, Halk egitim gibi kuruluslarda cok iyi isler cıkarıyor hemde ucretsiz.

işte bundan dolayı gereksiz zaten.
    bana ne karanlık odadan,bana ne filmli makinadan,bana ne fotoğrafın tarihinden,bana ne stüdyo ortamı gereçlerinin kullanımından
    bunlara temel diyebilirsiniz ama hayat boyunca gerek duymayacağınız bir sürü nane.
    ha bu 7 aylık kursa ne verdiğinizde önemli
    20-30 saatlik dandirik kurslara 300 lira vermek saçma
    ha çok uygun fiyatlı ticari kaygı gütmeyen kurslara lafım yok zaten.
    gereksiz bir sürü bilgide öğretilse sonuçta bilgi bilgidir

• quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

quote:

işte bundan dolayı gereksiz zaten.
    bana ne karanlık odadan,bana ne filmli makinadan,bana ne fotoğrafın tarihinden,bana ne stüdyo ortamı gereçlerinin kullanımından
    bunlara temel diyebilirsiniz ama hayat boyunca gerek duymayacağınız bir sürü nane.
    ha bu 7 aylık kursa ne verdiğinizde önemli
    20-30 saatlik dandirik kurslara 300 lira vermek saçma
    ha çok uygun fiyatlı ticari kaygı gütmeyen kurslara lafım yok zaten.
    gereksiz bir sürü bilgide öğretilse sonuçta bilgi bilgidir

Alıntıları Göster
    Sn güney tan

Yanlıs dusunuyorsunuz. Gereksiz asla degildir. En basiti hic camera obcuranı yapıp tecrube edindinmi. Cok eglenceli ve cok sey ogretiyor.
    Bu bilgiler size ısıgı, fotografcılıgı her yonuyle ogretir. Fotografa bakıs acınız cok degisir. Bu konulara banane gereksiz derseniz siz fotografa sanat gozuyle degilde deklansore basmak seklinde algılıyorsunuz. Zaten ciddi anlamda fotografa gonul verenler her yonuyle a dan z ye ogrenmeye calısıyor. Diger kesim bunlarla angarya seklinde yaklasıp surekli body objektif pesinde kosuyor. Fotografcılıktan uzaklasıyor.
    Forumdaki kullanıcıların buyuk bolumunun malesef eksiklerle dolu oldugunu cok net goruyorum. O yuzden cölde kaybolmus gibiler surekli daha anlamını bilmedikleri seyler hakkında sorular soruluyor tatmin olunamıyor. Az cok sorulardanda belli zaten.

Bir dil ogrenirken alfabeden baslarsınız neden ?
    Yok ben tatil yorelerindeki garsonlar gibi tarzanca bileyim yeter diyorsanız tercih meselesi.

Haftasonu bir arkadasıma 3 saat kadar temel egitim verdim. Uzun zamandır elinde canon s3 var ve hep P modunda durur sekilde kullanıyor. P nin ne oldugunada cok hakim degil. Hep iyi fotograf cekemedigini soylerdi. Neyse egitimde ciddi sekidle konuyu algıladı. Bir kac saatte eskisinden eser kalmamıstı. Ne kadar hata yaptıgını farketti. Enstantene, diyafram, iso, poz telafisi beyaz ayarı ve kalibrasyonu, odak uzaklıklarında el titreme onlemesi, diyaframın keskinlige etkisi, alan derinligi ve hareket vurgulama calısmaları vs vs bir cok konuyu anlattım. Hatta pixel yogunlugu ve etkisini croplarla gosterdim. Elinde ıxus ta var s3 te. Simdi s3 e bas cek gozuyle bakıyor :) ve pixel yogunlugundan dolayı kalitesinin dusuk oldugunu bile biliyor.
    Kendisine zamanında dokumanlar vermistim ama bir turlu kavrayıp uygulayamadı tıkandı kaldı. Ama simdi bir kac saatte bir cok seyi anladı ve cozdu.

Tek basına bir yere kadar ve surec cok uzun oluyor. Hata yaptıgında hatanı farkedecek sana gosterip anlatacak biri yoksa daha vahim oluyor. Yanlıslar icinde bogulup duruyorsun farkında bile olmadan. O yuzden kursun faydası en azından bu yonde olumlu olacaktır. Birde guzel sanatlar mezunu biri olursa olay cok daha farklı oluyor. Sana ısıgı dogru kullanmayı, fotografcı gozuyle yorumlamayı, basarılı kompozisyonlar cıkarmayı ogretiyor. Her konuda egitim cok ama cok onemlidir. Egitim almıs biri ile alaylı biri arasında ciddi fark olur. Daha once dedigim gibi birazda yetenek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 4 Kasım 2010; 15:42:23 >

• quote:

Sn güney tan

Yanlıs dusunuyorsunuz. Gereksiz asla degildir. En basiti hic camera obcuranı yapıp tecrube edindinmi. Cok eglenceli ve cok sey ogretiyor.
    Bu bilgiler size ısıgı, fotografcılıgı her yonuyle ogretir. Fotografa bakıs acınız cok degisir. Bu konulara banane gereksiz derseniz siz fotografa sanat gozuyle degilde deklansore basmak seklinde algılıyorsunuz. Zaten ciddi anlamda fotografa gonul verenler her yonuyle a dan z ye ogrenmeye calısıyor. Diger kesim bunlarla angarya seklinde yaklasıp surekli body objektif pesinde kosuyor. Fotografcılıktan uzaklasıyor.
    Forumdaki kullanıcıların buyuk bolumunun malesef eksiklerle dolu oldugunu cok net goruyorum. O yuzden cölde kaybolmus gibiler surekli daha anlamını bilmedikleri seyler hakkında sorular soruluyor tatmin olunamıyor. Az cok sorulardanda belli zaten.

Yok ben tatil yorelerindeki garsonlar gibi tarzanca bileyim yeter diyorsanız tercih meselesi.

Haftasonu bir arkadasıma 3 saat kadar temel egitim verdim. Uzun zamandır elinde canon s3 var ve hep P modunda durur sekilde kullanıyor. P nin ne oldugunada cok hakim degil. Hep iyi fotograf cekemedigini soylerdi. Neyse egitimde ciddi sekidle konuyu algıladı. Bir kac saatte eskisinden eser kalmamıstı. Ne kadar hata yaptıgını farketti. Enstantene, diyafram, iso, poz telafisi beyaz ayarı ve kalibrasyonu, odak uzaklıklarında el titreme onlemesi, diyaframın keskinlige etkisi, alan derinligi ve hareket vurgulama calısmaları vs vs bir cok konuyu anlattım. Hatta pixel yogunlugu ve etkisini croplarla gosterdim. Elinde ıxus ta var s3 te. Simdi s3 e bas cek gozuyle bakıyor :) ve pixel yogunlugundan dolayı kalitesinin dusuk oldugunu bile biliyor.
    Kendisine zamanında dokumanlar vermistim ama bir turlu kavrayıp uygulayamadı tıkandı kaldı. Ama simdi bir kac saatte bir cok seyi anladı ve cozdu.

Tek basına bir yere kadar ve surec cok uzun oluyor. Hata yaptıgında hatanı farkedecek sana gosterip anlatacak biri yoksa daha vahim oluyor. Yanlıslar icinde bogulup duruyorsun farkında bile olmadan. O yuzden kursun faydası en azından bu yonde olumlu olacaktır. Birde guzel sanatlar mezunu biri olursa olay cok daha farklı oluyor. Sana ısıgı dogru kullanmayı, fotografcı gozuyle yorumlamayı, basarılı kompozisyonlar cıkarmayı ogretiyor. Her konuda egitim cok ama cok onemlidir. Egitim almıs biri ile alaylı biri arasında ciddi fark olur. Daha once dedigim gibi birazda yetenek lazım.

Sn İkarahal

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum, ben bi süredir fotoğrafla uyuyup fotoğrafla uyanıyorum, internetten edinebildiğim her bilgiyi sömürdüm ve kendimce idare eder diyebileceğim bir noktaya vardım fakat, ışık kullanımı nesneye yaklaşım, doğru pozlama, odak uzaklığı ve daha pek çok teknik "detay" düzgün kullanılmadan çekilen fotoğraf sanat değil tesadüfe giriyor. Ben s200exr kullanıcısıyım, pek çok arkadaşım fotoğraflarımı nasıl çektiğimi soruyor, doğru ışık için uzun süre beklediğim oluyor, bi fotoğraf kötü çıkarsa asla makinemin suçu değildir. Benim suçumdur. Fotoğraf çekmeyi bildikten sonra makinelerin pek önemi kalmıyor diyebilirim. K-x s200exr dan kat kat iyi mi fotoğraf çeker? Ben pek sanmıyorum. Öyle derin bir fark olmaz. Ama bu konuda eğitim almış birisiyle eğitimsiz bir fotoğrafçı arasında kesinlikle fark olacaktır.

Bu fotoğrafı örnek olarak koyuyorum. Bu makro için güneşin tepede olmasını bekledim. (Makro için keskin ışık), odak uzaklığını ve fonu ayarladım (fon için böceğin doğru yere konmasını bekledim)... kısaca teknik bilgi olmadan çekilmesi sadece tesadüf olacak bir kare.

k-x ve iyi bir makro objektifde buna benzer bir sonuç verecektir. ben aştım bana yetmez bunlar derseniz o zaman Canon 7d ve L serisi ya da USM lens kullanmanız lazım yinede tekrar söylüyorum teknik bilgi olmazsa olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macropolo -- 6 Kasım 2010; 10:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Sn güney tan

Sn İkarahal

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum, ben bi süredir fotoğrafla uyuyup fotoğrafla uyanıyorum, internetten edinebildiğim her bilgiyi sömürdüm ve kendimce idare eder diyebileceğim bir noktaya vardım fakat, ışık kullanımı nesneye yaklaşım, doğru pozlama, odak uzaklığı ve daha pek çok teknik "detay" düzgün kullanılmadan çekilen fotoğraf sanat değil tesadüfe giriyor. Ben s200exr kullanıcısıyım, pek çok arkadaşım fotoğraflarımı nasıl çektiğimi soruyor, doğru ışık için uzun süre beklediğim oluyor, bi fotoğraf kötü çıkarsa asla makinemin suçu değildir. Benim suçumdur. Fotoğraf çekmeyi bildikten sonra makinelerin pek önemi kalmıyor diyebilirim. K-x s200exr dan kat kat iyi mi fotoğraf çeker? Ben pek sanmıyorum. Öyle derin bir fark olmaz. Ama bu konuda eğitim almış birisiyle eğitimsiz bir fotoğrafçı arasında kesinlikle fark olacaktır.

Bu fotoğrafı örnek olarak koyuyorum. Bu makro için güneşin tepede olmasını bekledim. (Makro için keskin ışık), odak uzaklığını ve fonu ayarladım (fon için böceğin doğru yere konmasını bekledim)... kısaca teknik bilgi olmadan çekilmesi sadece tesadüf olacak bir kare.

k-x ve iyi bir makro objektifde buna benzer bir sonuç verecektir. ben aştım bana yetmez bunlar derseniz o zaman Canon 7d ve L serisi ya da USM lens kullanmanız lazım yinede tekrar söylüyorum teknik bilgi olmazsa olmaz.

Alıntıları Göster
    Kursun en büyük yararı bilgileri çabuk öğrenmek, onun dışında kitaplarda-internette bulamayıp kursta öğreneceğiniz hemen hiçbirşey yok.
    Tanıdığım iyi fotoğrafçılar arasında kursa giden yok. "Kurs yararsızdır" demiyorum da "mecburi" değil. Eğer 1 ay içinde temel bilgileri öğrenememişseniz sorun konuda değil sizdedir, büyük ihtimal gereken özeni göstermemişsinizdir. Temel fotoğraf bilgisi atla deve değil.

• quote:

fujifilm s200exr ile mi çekilmiş bu fotoğraf?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

quote:

fujifilm s200exr ile mi çekilmiş bu fotoğraf?

Alıntıları Göster
    Bizzat çektim, neden? İnandırıcı gelmedi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macropolo -- 6 Kasım 2010; 16:42:56 >

• quote:

Bizzat çektim, neden? İnandırıcı gelmedi mi?

Alıntıları Göster
    exif bilgileri s200 diyorustanın elinde olunca makinalar neler çıkarıyor dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

Sayın "netün" nazik değerlendirmeniz için teşekkürler. Exif e nasıl baktığınızı sorabilir miyim? (PS ye mi koydunuz fotoğrafı?)
  • ben fotoları açmak için fsviewer kullanıyorum fotoyu açınca kenara gelince exif bilgilerini gösteriyor.
    fsviewer 5mb
    http://www.speedyshare.com/files/25051203/FSViewerSetup35.rar
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: netün

Sayın "netün" nazik değerlendirmeniz için teşekkürler. Exif e nasıl baktığınızı sorabilir miyim? (PS ye mi koydunuz fotoğrafı?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Kasım 2010; 17:47:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.