Şimdi Ara

fujifilm f80exr bulanık foto...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • f80exr ile cektigim fotograflarda istedigim netligi alamiyorum. exr modunda da denesem, diger modlarda da denesem iso degerlerini de degistirsem fotograflar hep bulanik cikiyor. af ayarlarininda hepsini denedim yine olmadi. makro cekimler daha iyi ama yinede ceptelefonu gibi foto cekiyor. yardim lutfen.

• Mümkünse örnek fotoğraflar ekleyin.
  • fotoğraflar düşük ışıkta çekildiği için başarılı bir netleme yapmamış olabilir, düşük ışıkta pozlama süresi uzadığı için makinanın titremesinden olabilir.
  • Kullandığım Fujiler'de şöyle bir rahatsızlık var: Makine ISO'yu düşürüp enstantaneyi arttırmaktansa diyaframı kısıp ISO'yu arttırmayı seçiyor. (Ben buna GA modu diyorum - Gerizekalı Akıllı mod) Böyle olunca makine bir kompaktın asla kullanmaması gereken f9, f13 gibi diyafram değerlerini seçiyor. Bu diyafram değerleri ışık saçılmasına yol açıp fotoğrafı bozuyor. Örneğin direklerin olduğu fotoğraf 1/640 f9 ISO400 yerine 1/320 f6.3 ISO100 olsaydı daha iyi olurmuş. Evde çektiğiniz fotoğrafta ISO'yu 800-1600'e çekmeniz gerekli çünkü ışık yetmemiş ve enstantane 1/4 kalmış, ve doğal olarak eliniz titremiş.
    Size tavsiyem, "Aperture Priority AE" modunda çekip f değerini minimumda tutmanız. Enstantaneye bakıp ISO'yu ona göre ayarlayın. Baştan zor gelse de alışınca rahat oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    Canon G1X Fotoğraf Makinesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.