Şimdi Ara

FujiFilm S1000FD ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk izlenim, kesinlikle ama kesinlikle s6500fd ve f30&f31fd ile kıyaslanamaz.

10MP büyüklüğünde fotoğraflara tam boyutunda bakıldığında inanılmaz saçaklanmalar oluşuyor siyah siyah

otomatik modda flaşsız çekimler gerçekten kötü, A,S,M modlarında denemeye fırsat bulamadım henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 30 Nisan 2008; 1:00:17 >
  • Hocam örnek fotolar koysan flashlı flashsız
    iso100-200-400-800
    bir de bulb denemesi yani 8 sn iso100 gece çekimi orada performansını görelim.
    almayı düşünenler için iyi bir inceleme olur.
    agng kardeş senden de bekliyoruz...
  • fz50 var elimde 11 ay tr garantili düşünen olursa pm atsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

Hocam örnek fotolar koysan flashlı flashsız
    iso100-200-400-800
    bir de bulb denemesi yani 8 sn iso100 gece çekimi orada performansını görelim.
    almayı düşünenler için iyi bir inceleme olur.
    agng kardeş senden de bekliyoruz...

fotoğrafları amatör birinin çektiğini unutmayın lütfen

8" ISO100 (flaşlı)
     FujiFilm  S1000FD  ...

8" ISO100 (flaşlı)
     FujiFilm  S1000FD  ...

flaşsız
     FujiFilm  S1000FD  ...

flaşlı
     FujiFilm  S1000FD  ...

şimdilik bu kadar sen rahatça iste ama ben elimden geldiğince ve vakit buldukça çekmeye ve yüklemeye çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 30 Nisan 2008; 22:42:51 >

• :) Bendende gelıcek arkadaslar merak etmeyın. Ama su ankı bılgımle cekersem sogursunuz makınadan :) bıraz daha zaman var sanırım =)))
  • http://img266.imageshack.us/img266/7315/20080430alialiali0043fg4.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/7178/20080430alialiali0044oj9.jpg

Şimdilik en iyi çektiğim iki tanesi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angn -- 3 Mayıs 2008; 3:01:34 >
  • ISO400 ve ISO800 performanslarını beklemekteyiz
  • @psikopak,
    O mor saçaklanmaları gösteren orjinal boyutta bir fotofrafı rapid veya başka bir yere yükleyip link verebilirmisin bugün. Yarından sonra Çorum' da olacağım 10 gün kadar....
    quote:

Orjinalden alıntı: psikopak

ilk izlenim, kesinlikle ama kesinlikle s6500fd ve f30&f31fd ile kıyaslanamaz.

10MP büyüklüğünde fotoğraflara tam boyutunda bakıldığında inanılmaz saçaklanmalar oluşuyor siyah siyah

otomatik modda flaşsız çekimler gerçekten kötü, A,S,M modlarında denemeye fırsat bulamadım henüz.
  • Fuji S100fd de GERCEK OPTİK IS (IMAGE STABİLİZATION) YOK diye biliyorum adamlar işi "Picture Stabilisation Mode" dedikelri tırışka bir yontemle çözmeye calışmışlar dogrumudur? Yani cihaz verimsiz, iyi çalışmayan bulanık fotolara imza atan yuksek iso ile hesapta işi cozmusler sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 3 Mayıs 2008; 10:56:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@psikopak,
    O mor saçaklanmaları gösteren orjinal boyutta bir fotofrafı rapid veya başka bir yere yükleyip link verebilirmisin bugün. Yarından sonra Çorum' da olacağım 10 gün kadar....
    quote:

şöyle bişey var abi.
    http://rap.id.sha.re.com/files/111345665/DSCF0021.rar.html

ama mor değil de siyah siyah saçaklanmalar, dediğim gibi siyah beyaz karelerde.

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Fuji S100fd de GERCEK OPTİK IS (IMAGE STABİLİZATION) YOK diye biliyorum adamlar işi "Picture Stabilisation Mode" dedikelri tırışka bir yontemle çözmeye calışmışlar dogrumudur? Yani cihaz verimsiz, iyi çalışmayan bulanık fotolara imza atan yuksek iso ile hesapta işi cozmusler sanırım?

evet IS yok, ISO ile dediğin gibi sözde çözmeye çalışmışlar ama ISO performansı yukarda da belirttiğim gibi s6500 ve f30 f31 ile karşılaştırılamayacak düzeyde. şu kadarını söyleyeyim, ben 64 ISO'da kullanıyorum artık
  • Ahlaksız rapid yeni bir b.k icat etmiş bilmece gibi malesef indiremedim.
    www.dosya.cc/ den yükleyebilirmisiniz?
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@psikopak,
    quote:

şöyle bişey var abi.
    http://rap.id.sha.re.com/files/111345665/DSCF0021.rar.html

ama mor değil de siyah siyah saçaklanmalar, dediğim gibi siyah beyaz karelerde.

• ben mesajı görene kadar Hirotaro yüklemiş

çok teşekkürler
  • ee benım resımler kaynadı

buarada yrn dısarıya cekım yapmaya cıkıcam. işallah guzel bıseyler cıkarda ortaya burayada eklerım ...
  • fotolar için teşekkürler
    ama altında exif bilgilerini de eklerseniz iyi olur flashsız fotolar bana iso100 değil gibi geldi de....
    bir de aynı kareyi flashsız 4 ya da 8 sn de iso 100-200-400-800 de çekin sadece bir tane resized edilmiş koyun diğerlerini krop koyun mümkünse o zaman herşey tam ve rahat bir şekilde anlaşılır diye düşünüyorum.
    şimdiden teşekkürler.
  • bu arada hocam siyah beyaz fotoyu inceledim de onların saçaklanma olmadıkları kanısındayım ki bipekkan hocam daha het cevap verecektir.
    çünkü o fotoda zoom var ve saçaklanmalar köşelerde olur ve zoom olmadığı zamanlarda daha belirgindir. çünkü zoom yapıldığında mercek daha sonrunsuz kırılma gerçekleştirebilmektedir diye biliyorum.
    Yani saçaklanma olup olmadığını görebilmek için zoom yapılmamış ve köşelerde çizgili renkli cisimlerin olduğu fotolar yorumlar açsından daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
    o meşhur kiremit fotoları gibi.
    ayrıca o siyah noktacıklar noise reduction dan dolayı oluşan deformasyonlar. normalde mavi-yeşil falan olurlar ama foto siyah beyaz olduğu için kamera full siyah yapmış.
    belirteyim bakmayan arkadaşlar olabilir o siyah beyaz foto iso800 de çekilmiştir.

• içim rahatladı o zaman (!)

en azından makinada bi bozukluk yok, noise performansı ile alakalı, amma rahatladım ha, noise perf. kötü çok kötü bu arada saçak derken o siyah noktaları kastettim ama yanlış tabir kullandım heralde

ayrıca eğer benim fotoğraflardan bahsediyorsan, o flaşsız olan 800 ISO'da. ama tabi resize edildiği için noiselar görünmüyor doğal oalrak, karta bakarım birazdan, silmemişimdir umarım orjinal boyutu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 3 Mayıs 2008; 20:00:12 >
  • bu da crop

flaşsız ISO800
     FujiFilm  S1000FD  ...
  • bence noise değil de noise reduction rahatsız edici derecede
    bana öyle geliyor ki kimse bu fotoları 10mpx de basmaz diye noise reduction ı arttrımışlar ve noise azaltmaya çalışmışlar ve bulduğum bu inceleme beni dğrular nitelikte. iso800 de reduction çok fazla ama 400 kullanılır seviye de. ve gördüğüm kadarıyla lens bayağı iyi mor saçaklanma göremedim fotolarda.
    http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/04/22/Fujifilm-FinePix-S1000fd/p1
    uyarayım site bazen saçmalıyor puanlarına bakmayın başka 10/7 verdiği inceleme gösteririm şaşırır kalırsınız bu en az 10/9 dersiniz siz sadece çekilmiş fotolara bakın.
    iso800 hariç bence overall olarak iyi bir makina gibi geliyor ama kendimi de kandırıyor olabilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.