Şimdi Ara

FujiFilm S1000FD ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar makına hakkında ıyı yorumlar arttıkca bende kendımce sevınıyorum burada yakında bende ogrenıcem bu ısı ve bende övücem makınamı ... az kaldı
  • hocam sizler incelemeye devam edin yeni fotolar çekin bizi aydınlatın özellikle iso400 ve iso800
    bir de o kirtemit fotosu iyi olur değil mi bipekkan hocam (kızma sakın ha seni seviyoruz).
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

bence noise değil de noise reduction rahatsız edici derecede
    bana öyle geliyor ki kimse bu fotoları 10mpx de basmaz diye noise reduction ı arttrımışlar ve noise azaltmaya çalışmışlar ve bulduğum bu inceleme beni dğrular nitelikte. iso800 de reduction çok fazla ama 400 kullanılır seviye de. ve gördüğüm kadarıyla lens bayağı iyi mor saçaklanma göremedim fotolarda.
    http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2008/04/22/Fujifilm-FinePix-S1000fd/p1
    uyarayım site bazen saçmalıyor puanlarına bakmayın başka 10/7 verdiği inceleme gösteririm şaşırır kalırsınız bu en az 10/9 dersiniz siz sadece çekilmiş fotolara bakın.
    iso800 hariç bence overall olarak iyi bir makina gibi geliyor ama kendimi de kandırıyor olabilirim.

bu siteyi makinayı almadan önce bulmuştum ben de, linkini de verdim hatta. image quality 7 overall 6 vermişler 10 üzerinden, ne kadar güvenilir bilmiyorum ama. son olarak da demişler ki, eğer bu tarz bir makina istiyorsanız vitrinlerde daha iyilerini bulabilirsiniz, hatta onların da markası FUJI'dir yani s5700 ve s6500'ü öneriyorlar buna nazaran.

ama s1000fd nin panaroma çekim özelliği, enstantane ve diyaframın her ikisinin birden ayarlanabilmesi özelliği güzel. bir de yeni keşfettim, bu özellik diğer makinalarda da vardır belki bilmiyorum , flaş gücünü ayarlamak çok iyiymiş, adamı dibinden çekicez flaştan bembeyaz hayalet gibi bi surat çıkıyor, ama ayarlayınca flaşı her şey yoluna giriyor

• S5700de bıldıgım kadar enstantane ve dıyaframı aynı anda ayarlıyamıyoruz...

ya bızım makına ıyıdır bee ne kadar daha tam kullanamasakda, kullamayı tam ogrendıkten sonra iyi cekımler yapacagına canı gonulden ınanıyorum
  • inşallah

ama tekrar tekrar belirttiğim gibi gene belirtiyorum, ISO perf. biraz daha iyi olsaydı tadından yenmezdi
  • Ben bu fotografa göre değerlendirme yapmak açıkçası istemiyorum. Bu makinede eğer noise reduction varsa maydonozluk yönünden FZ50' ye şapka çıkartır. Sanki bana birazda bu fotografta netleme prb. lemide oluşmuş hissettim. Birde kesinlikle şu an için anlam veremediğim cilt üzerinde mebzul (sayılamıyacak kadar çok) o siyah noktacıklar. Bunlar noise değil. Bana aynı şartlar altında renkli olarak çekerseniz bazı şeyleri kesinleştirebilirim.
    Mor saçaklanma için ise bir orta plan manzara ama sağ ve sol üst köşere yapraklı ağaç dal vs denk getirirseniz bu tarz fotolarda daha belirgin ortaya çıkyor kele o zeminde bulutlu yada bulutsuz gökyüzü varsa....
    Akşam 5 te Çorum' a geçeceğim. Görüşmek üzere....
  • Yok canım daha neler, @ardicli2000,
    O kiremit fotolarının mor saçaklanmalar için bir anlamı yok. Bunu önemi yatay ve dikeydeki keskinlik açısından önemli. Aşağıda S6500FD/S6000FD' nin Tv test ekranı gibi bir görüntüden %100 croplanmış bölümünü görüyorsunuz. Burada ne kadar çok ayırd edlilebilir çizgiler varsa yatay ve dikeyde o sensör ve objektif o kadar çok keskin ve detaylı görüntü verebilir hatta kusursuz odaklamaya ne kadar çok yaklaşıldığını hatta bu çizgiler alt- üst ve sağ-sol kenarlara yakın olduğu için çizgilerin sıklaştığı yerlerde oluşan renklenmeler objektifin mor saçaklanmalar, renk binmeleri yaratıp yaratmadığı konusunda tam olmasada bir fikir verir.
     FujiFilm  S1000FD  ...

Kısacası neredeyse son 5 yıl hariç TV üzerinde epey onlarca yıl çalıştığım ve pratiğim olduğu için bu skalalara doğru bakıp doğru görüp doğru anlamak lazım.
    Kiremit fotograflarındaki kiremitleri birbirinden ayıran çizgileri baz alıp öyle bakmak lazım Kiremite, objektifin bakış açısı arttıkça kiremitleri ayıran çizgiler sıklaşıyordu ve O meşhur S100FS fotograflarında mukayeseli verdiğim fotolarda detay tamamen kayboluyordu, adeta sulu boya görünümündeydi.
    "dpreview" incelemesinde S100FS' nin bu değerleri çok daha iyi görünüyor ve @pazarbey' in ilk çektiği fotograflarla tamamen çelişki içinde. Ve ben hala çok kararsızım bu makina için.....
    quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

hocam sizler incelemeye devam edin yeni fotolar çekin bizi aydınlatın özellikle iso400 ve iso800
    bir de o kirtemit fotosu iyi olur değil mi bipekkan hocam (kızma sakın ha seni seviyoruz).

• ulem psikopak ve agng koca pazar geçti bir foto yok artık daha ne diyeyim
  • pazar günü istanbuldaki havadan haberin var mıydı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Ahlaksız rapid yeni bir b.k icat etmiş bilmece gibi malesef indiremedim.

Hakkaten ya, onay kutusuna sadece kedi olan harfleri girin diyo! Giriyorsun, biri ters dönmüş, birisi köpeğe benziyor, beriki yarım gözüküyor.. Matematik problemi gibi..
  • ardicli2000

angn (agng diil :))

pazar gunu hava baya kotuydu istanbul'da evet !!!
  • @angn

hocam pardon
    ama sanırım makinanızı sevmiyorsunuz ben sahip olmadığım halde teknosaya gidiyor inceliyor karşılaştırıyorum o kadar ki oradaki adamların hepsi beni tanıyor..

@psikopak senin için de geçerli hocam bizi aydınlatın biraz yaw.
    bu arada pazar beşiktaştaydım yağmur yoktu. ama zeytinburnunda vardı onu da geçtik ne güzel işte loş ortam ev oda çek iso 800 400
    aç camı az günlük ışık çek iso400 le aç camı yap zoom unu bakalım biraz nasıl kapalı havada keskinlik netlik iso performansızoom performansı aaaaa
    değil mi ama...

iste demişsin istedim çok olmamıştır umarım...

• Bakalım bu hafta sonu için ne baahne bulacaksınız merak ediyorum...
    Hocam gece gündüz manzara makro iso miso herşeyi çekin zoom yapın geniş açı çekin bizi aydınlatın gözümüz gönlümüz açılsın çiçek böcek falan yani.
  • ben dışarı çıkamıyorum gene

aslında dün akşam ISO perf. ve perde hızı ile ilgili bi kaç çekim yapıp yüklicektim r.a.p.i.d'e ama malum şampiyonluk maçımız vardı

bu akşam yapmaya çalışcam kardşeim.

ama bak şimdiden diyorum ISO800'ü rüyanda görürsün bu makinada
  • yapcak bir şey yok hocam saklanacak bir şey yok artık a650is yi de gördük istersen o forumda ki gibi bir kare çek de karşılaştıralım rüyamı normal mi anlayalım. NV8 in iso800 daha iyi gibi a650is den???
  • hafıza kartını bi kontrol edeyim dedim de, bi kaç bişi gördüm, koyayım onları da şimdilik, gerisine bakarız sonra

10MP'den %100 crop, tamamını koymuyorum tabi portre olduğu için

ISO800 1/2000 f3,3 (ben böyle noise veya artık bu her neyse görmedim :S)
     FujiFilm  S1000FD  ...

• bu da böyle bişey işte, içimden geldi koyayım dedim

ISO100 8sn F4

FujiFilm  S1000FD  ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 11 Mayıs 2008; 15:10:39 >
  • kota problemi yoksa eğer 5 fotoğraf var burda, çok becerikli değil belki ama bi faydası olursa ne mutlu. dış çekim

http://rap.id.sh.are.com/files/114122430/ssss.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 11 Mayıs 2008; 15:24:10 >
  • o siyah noktalar gerçekte olayı bozuyor harbiden ne onlar öyle yawww
  • evettt :) gece cekımlerı burdaaaaaaa :P Teknık aramayın ... Elden geldıgı kadar :)

FujiFilm  S1000FD  ...

FujiFilm  S1000FD  ...

FujiFilm  S1000FD  ...

FujiFilm  S1000FD  ...

http://ra.pi.dsh.are.com/files/114265599/Yeni_Klasoer__2_.rar.html

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.