Şimdi Ara

Fujifilm Sony Takas Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anda mevcut ekipmanlarım XT-100, XF 18-55 ve Helios 58mm F2'den oluşmakta. XT-100 almamdaki en büyük sebep küçük olmasıydı. Canon kullanan bir arkadaşımın tavsiyesi ile almıştım. Ama şu anda Sony a serisi apsc sensörlü makineler daha çekici geliyor bana. Vizörleri hakkında pek bilgim yok ve açıkçası hoş gözükmüyor. Ama sensörlerinin arka aydınlatmalı olması gece performansını önemli ölçüde arttırıyor. Sizce böyle bir takasa girmeli miyim? Makinem oldukça yeni 5K shutter sayısına ulaşmama 100 çekim falan kaldı. Eğer böyle bir takasa girişecek olursam hangi makine ile denk gelir benim makinem?
    Şimdiden teşekkürler.

• Bende A6000 vardı ve Fujifilm xt-100 ve xt-200 hayali kuruyordum. Sonra Olympus om-d e-m10 mark ii'ye geçtim, çok memnun olduğumu söyleyeyim. Muhtemelen Fujifilm de beni mutlu edecekti.

Sony'nin video avantajı olabilir onun haricinde bir avantajı yoktur sanıyorum. Fuji ve Olympus fotoğrafla uğraşan biri için özellikle tutku tarafında olan birisi için daha mantıklı makineler olarak geliyor. Sony daha ziyade mühendis kafasıyla ürünler üretiyor, ben A6000 ile bağ kuramamıştım mesela. Menülerinde kayboluyordum, tasarımı ilham vermiyordu vs. vs. Benim fikirlerim bu yönde🙂 Hâlâ aklında Sony varsa burdan Sony sahibi bir arkadaş ile buluşun ve karşılıklı makinelerinizi deneyin derim, karşılıklı güzel bir paylaşım olmuş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Video ile genel anlamda pek ilgim yok. Yani 7-8 aydır sahibim XT-100 e ve toplamda 10 adet video çekmemişimdir. Beni düşük ışık performansı cezbediyordu Sony'nin. Bir de Fujifilm gerçekten hiç konforlu bir makine değil. Özellikle XT-100. Tek elle zemine yakın bir çekim yapmak neredeyse imkansız. Hand grip alayım onunla kullanayım dedim 250₺ ye hand grip satıyorlar. Ateş pahası. Bilemedim o yüzden pek. Gönülde A7Riii var ama cepte para yok :D
  • 3d printer ile üretim yapan bir atölyede belki daha uygun bir çözüm üretebilirler. A6000 de öyle çok iyi tutuşa sahip bir makine değildi.A serisinden istediğin bir model varsa üzerinde işlem yapılmamış jpeg ve raw örneklerini incele derim. Sony'in Fujifilm'den takas yapılacak kadar iyi düşük ışık performansı olduğunu düşünmüyorum.

Başına ne geldiğini bilmediğin bir makinedense kendi makinenle devam etmen bana daha mantıklı geliyor. Hobi olarak kullanan biri için fullframe gerçekten gerekli mi ve bir fark yaratır mı ondan emin değilim. Bu konu üzerinde düşünmüştüm ama aradaki maliyet farkına değecek bir neden bulamamıştım. 🙂

Benim tavsiyem Fujifilm gruplarında takılman, onlarla paylaşım ve etkileşim halinde olman hatta geziler başladıysa katılman yönünde. Makineni çok daha seveceğini düşünüyorum.

3d printer ile hot shoe kısmı için Fujifilm'in X logosunu taşıyan bir hot shoe cover yaptırmıştım. Çok da güzel olmuştu sağlamdı da kullanıyorum hala. Ama 3d yazıcıdan çıkmış bir parçaya makineyi emanet etmek ne kadar güvenilir bilemiyorum. Makinemden memnunum aslında. Tek canımı sıkan kısmı sokakta hangi pozisyonu almak gerek belli olmuyor, tek elle tutuşta çok eğreti duruyor elde hemen kayıp düşecek gibi. E benim ellerim de çok terliyor bide üstüne bu olunca makine sanki hiç yerinde durmuyor gibi. Birde continious raw çekimde kayıt süresi çok uzun, o da kullandığım hafıza kartı yüzünden sanıyorum.
  • İkinci elde söz ettiğin aksesuarı bulmayı denesen, sanki daha mantıklı bir çözüm gibi geldi bana.

Sony tampon bellek konusunda iyiydi diye hatırlıyorum, kart yavaş bile olsa hızlı çekime devam ediyordu. Ama hızlı bir kart işini çözecektir, ben de olympus'ta hızlı bir kart ile o sorunu çözmüştüm.

Aksesuarın kendisini bulmak bile oldukça zor. Amaz*n gibi sitelerde zorlukla bulunuyor. Ali***ress de dahil. İkinci eli maalesef yok. Hızlı kart tek çözüm şu anda maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmachingCube

Aksesuarın kendisini bulmak bile oldukça zor. Amaz*n gibi sitelerde zorlukla bulunuyor. Ali***ress de dahil. İkinci eli maalesef yok. Hızlı kart tek çözüm şu anda maalesef.
    Anladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.