Şimdi Ara

Fujifilm X-S1 / D90 / D5100 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
18.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an gerçekten yardımınıza büyük ihtiyacım var.
    Yaklaşık 1 aydır fotoğraf makinesi almak üzerine düşünüyorum.

Electroworld'e baktım. D5100 için girmiştim, 1750 TLye gördüm. Vatanda 1650ye gördüm o ayrı. Belki daha ucuza da bulurum.
    Şimdi size sorunumu tam olarak anlatayım.

Electroworld'deki arkadaşın sözleri :
    "D5100 alacaksan, standart 18 55 lensi ile zaten hiçbişey yapamazsın ki. Yakından çekmek için 20 santim lazım, ondan sonra burnunun ucunu çeker
    zaten bu anca. Bunu böyle kullanacağına hiç gerek yok, git bi kompakt kamera al yeter sana."

Canon 550d gibi fotoğraf makineleri olan arkadaşlarımın, gayet memnun olduğunu söyleyince de :
    "Fujifilm X-s1'in zoomunu gösterdi, gerçekten çok iyi geldi. Sonra masadaki resme sıfır koydu, lensin üstüne yani. Böyle güzel bir çekim yaptı.
    Sonra elini lensin önünde hızlı hızlı sallayıp ani bi fotoğraf çekti. Ama sanıyorum bunu her DSLR kamera yapar. Lensi sabitmiş. Ancak farklı farklı
    birsürü lens alma derdinden kurtarıyormuş. Ayrıca düğün salonunda orda burda d5100 ile çekime kalkışsam, sarı çekermiş. Bunun diyaframına hiçbir
    kamera yetişemezmiş.

D90 ve D7000'i gösterdi, 18 105 lensli halleri bile yetişemez buna dedi."

##################################################################################################

Fotoğrafçı arkadaşımın yorumu :
    "Adam sana satmaya çalışmış sırf, kazık yani. D90 mesela harika çeker. Ortama göre onun ayarı var P M A S . D90 al kafan rahat olsun.

##################################################################################################

İnternette okuduğum yorum :
    "Zoomdan başka bişey aramıyorsanız, fujifilm daha iyi. Başka da bi özelliği yok. Sensörü küçük vs."

D90 vs D5100 vs Fujifilm XS1
    D5100 vs D90 :
    snapsort
    Compare the Nikon D5100 vs the Nikon D90
    http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90

D5100 vs Fujifilm
    snapsort
    Compare the Fujifilm X-S1 vs the Nikon D5100
    http://snapsort.com/compare/Fujifilm-X-S1-vs-Nikon-D5100

D90 vs Fujifilm (Berabere demiş ama zoom?)
    snapsort
    Compare the Fujifilm X-S1 vs the Nikon D90
    http://snapsort.com/compare/Fujifilm-X-S1-vs-Nikon_D90

Merak ettiklerim :
    Bunlardan yola çıkarak bana güzel bi cevap vermenizi bekliyorum, bilene sor demişler, ne derseniz onu yapıcam. Şimdiden teşekkür ederim.
    D5100 veya D90 alsam lens olmadan çöp mü olur? D5100 daha iyi diyorlar, ama D90 mı daha iyi? Yoksa fujifilm mi almalıyım?
    Herhangi bir amacım yok, standart fotoğrafçılık yapıcam, hobi yani. Ama d5100 alıp bide 18-105 / 200 lenslere tonla para veremem :(
    Yardımınızı bekliyorum, uzun yazmanız tercihim ama ne koparsa işte. Teşekkürler..

• Beni forumda tanıyorsanız yada eski mesajlarıma bakarak görüşlerim hakkında fikir edinebilirsiniz.Size bütün samimiyetim ile D90 yada D5100 almanızı tavsiye ediyorum.Fuji XS1'i kafanızdan tamamen silin.Hiç duymamış olun

18-55 ile burnunu ucunu bile çekemezsin diyen adamlarada bu konuyu gösterin yeter ;

donanımhaber forum
    ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar *** » Sayfa 1 - 92
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58072200

• quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

Beni forumda tanıyorsanız yada eski mesajlarıma bakarak görüşlerim hakkında fikir edinebilirsiniz.Size bütün samimiyetim ile D90 yada D5100 almanızı tavsiye ediyorum.Fuji XS1'i kafanızdan tamamen silin.Hiç duymamış olun

18-55 ile burnunu ucunu bile çekemezsin diyen adamlarada bu konuyu gösterin yeter ;

donanımhaber forum
    ***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar *** » Sayfa 1 - 92
    http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58072200
    Hocam d90 ve d5100 arasında ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: eto99

Hocam d90 ve d5100 arasında ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    d90
  • quote:

Orijinalden alıntı: iqra

d90

Alıntıları Göster
    D5100 daha iyi fotoğraf ve video kalitesine sahip ancak D90 ergonomil olarak daha üstün.Bu iki makineyi mutlaka elinize alın.Kararı hemen vereceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

D5100 daha iyi fotoğraf ve video kalitesine sahip ancak D90 ergonomil olarak daha üstün.Bu iki makineyi mutlaka elinize alın.Kararı hemen vereceksiniz

Alıntıları Göster
    2. el düşünürseniz Pentax K-5 - Canon 60D/5D - Nikon D300/D300s bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

2. el düşünürseniz Pentax K-5 - Canon 60D/5D - Nikon D300/D300s bakın.

Alıntıları Göster
    İkinci el düşünmüyorum. D5100e ısınmaya başladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba. biz forumun sensor beyinli fuji dusmanlariyiz

saka tabiki
    fuji xs1 e kac lira fiyat verdiler size bilemiyorum(2500 Diye tahmin ediyorum) ama ben size bir almaniz gereken secenegi soyleyeyim.
    d90 yada d5100(elinize alin hosunuza gideni alin farketmez. d5100 videoda da fotografta da onde, d90 ergonomide, kullanimi bazen pratiklestiren ust ekran ve ikinci tekerlege ve birkac lenste ucuz versiyonlari kullanmada onde. ) den birini alin. 18-55 + (sharks canonun 55-250 IS 2 sine karsilik nikon lensi soyleyiverirsin) zum lensi ve biraz paraniz artarsa 50mm f:1.8 lensi almanizi tavsiye ederim. fujiden kat kat daha iyi kalite alirsiniz.
    bosuna paranizi kaptirmayin.

mişın kompleytıd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

merhaba. biz forumun sensor beyinli fuji dusmanlariyiz

saka tabiki
    fuji xs1 e kac lira fiyat verdiler size bilemiyorum(2500 Diye tahmin ediyorum) ama ben size bir almaniz gereken secenegi soyleyeyim.
    d90 yada d5100(elinize alin hosunuza gideni alin farketmez. d5100 videoda da fotografta da onde, d90 ergonomide, kullanimi bazen pratiklestiren ust ekran ve ikinci tekerlege ve birkac lenste ucuz versiyonlari kullanmada onde. ) den birini alin. 18-55 + (sharks canonun 55-250 IS 2 sine karsilik nikon lensi soyleyiverirsin) zum lensi ve biraz paraniz artarsa 50mm f:1.8 lensi almanizi tavsiye ederim. fujiden kat kat daha iyi kalite alirsiniz.
    bosuna paranizi kaptirmayin.

mişın kompleytıd
    teşekkür ediyorum :) gerçekten sağolun. 18-55'teki şu 55 sınırı ne sağlar bana peki? veya ne kaybettirir?

• quote:

teşekkür ediyorum :) gerçekten sağolun. 18-55'teki şu 55 sınırı ne sağlar bana peki? veya ne kaybettirir?

Alıntıları Göster
    geçen hafta d5100+18-55mm vr siz saturnde 1549tl satılıyordu iyi fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 30 Ağustos 2012; 8:55:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

geçen hafta d5100+18-55mm vr siz saturnde 1549tl satılıyordu iyi fiyat

Alıntıları Göster
    Bencede d5100 mantıklı bir seçim olur .Yeniçarşımdan alırsan Advantage kartın varsa eğer 150 tl nakit puan da yüklenir .Makine sana 1350 ye gelir değerlendir bence.

http://www.yenicarsim.com/nikon-d5100-18-55mm-lens-vr-kit-dslr-fotograf-makinesi/dijital-slr-fotograf-makineleri/id/1190537/

http://www.yenicarsim.com/hsbc-nakit-puan/

• quote:

odak uzaklığı simulatoru

eger calismazsa focal lenght simulator falan yazip googleda aratin benzerlerini bulabilorsiniz diye umuyorum.

bu simulatorde 18in 55in 250nin ne oldugunu kavrayabileceginizi saniyorum. kolay geldin

• quote:

Arkadaşlar şu an gerçekten yardımınıza büyük ihtiyacım var.

Electroworld'e baktım. D5100 için girmiştim, 1750 TLye gördüm. Vatanda 1650ye gördüm o ayrı. Belki daha ucuza da bulurum.

"D5100 alacaksan, standart 18 55 lensi ile zaten hiçbişey yapamazsın ki. Yakından çekmek için 20 santim lazım, ondan sonra burnunun ucunu çeker
    zaten bu anca. Bunu böyle kullanacağına hiç gerek yok, git bi kompakt kamera al yeter sana."

Canon 550d gibi fotoğraf makineleri olan arkadaşlarımın, gayet memnun olduğunu söyleyince de :
    "Fujifilm X-s1'in zoomunu gösterdi, gerçekten çok iyi geldi. Sonra masadaki resme sıfır koydu, lensin üstüne yani. Böyle güzel bir çekim yaptı.
    Sonra elini lensin önünde hızlı hızlı sallayıp ani bi fotoğraf çekti. Ama sanıyorum bunu her DSLR kamera yapar. Lensi sabitmiş. Ancak farklı farklı
    birsürü lens alma derdinden kurtarıyormuş. Ayrıca düğün salonunda orda burda d5100 ile çekime kalkışsam, sarı çekermiş. Bunun diyaframına hiçbir
    kamera yetişemezmiş.

"Adam sana satmaya çalışmış sırf, kazık yani. D90 mesela harika çeker. Ortama göre onun ayarı var P M A S . D90 al kafan rahat olsun.

"Zoomdan başka bişey aramıyorsanız, fujifilm daha iyi. Başka da bi özelliği yok. Sensörü küçük vs."

D5100 vs D90 :
    snapsort

D5100 vs Fujifilm
    snapsort

snapsort

Merak ettiklerim :
    Bunlardan yola çıkarak bana güzel bi cevap vermenizi bekliyorum, bilene sor demişler, ne derseniz onu yapıcam. Şimdiden teşekkür ederim.
    D5100 veya D90 alsam lens olmadan çöp mü olur? D5100 daha iyi diyorlar, ama D90 mı daha iyi? Yoksa fujifilm mi almalıyım?
    Herhangi bir amacım yok, standart fotoğrafçılık yapıcam, hobi yani. Ama d5100 alıp bide 18-105 / 200 lenslere tonla para veremem :(
    Yardımınızı bekliyorum, uzun yazmanız tercihim ama ne koparsa işte. Teşekkürler..

Zoom olayini torium teknosada mi gosterdiler sana :D

• quote:

Orijinalden alıntı: YolunuŞaşıranPusula

quote:

Arkadaşlar şu an gerçekten yardımınıza büyük ihtiyacım var.

kamera yetişemezmiş.

D5100 vs D90 :
    snapsort

D5100 vs Fujifilm
    snapsort

snapsort

Merak ettiklerim :

Zoom olayini torium teknosada mi gosterdiler sana :D
    Gaziosmanpaşa Electroworld'de

• Merhaba. Ben gecen hafta xs1 aldim. Yaklasik 2 aydir ciddi arastirma icindeydim. Ne istedigimi kendi kendime sordum. 1-mutlaka genis aci. 2-mutlaka zoom 3-panoramik cekim. 4-bokeh (flu background) yapabilmek. 4-full hd video kaydi. Ben cok profesyonel deilim ama bu isten anlarim. Oyle zannediyorumki bu istekler genelde iyi fotograf cekmek isteyen herkeste vardir. Simdi su gercegi kabullenelim. Hepsinin 4-4luk birarada oldugu bir makine imkansiz. Ama hepsini en cok kapsayan makine xs1. Super panorama ozelligi harika zoom ve 24mm genis aci mukemmel. Full hd video kayidi harika. sadece Bokehi bir canon veya nikon kadar iyi yapamazsiniz. Oda diger ozelliklerin tadina varinca cok onemli olmuyor. Fiyata gelince. Ben bimekste indirimli 1.990 liraya aldim. 2.500 lirayken baska makine dusunuyordum. Ama bu paraya alinir dedim ve aldim. Bu makineyle cektigim birkac fotografi bir ara paylasirim. Benden yaklasik 500m uzaktan bana kosarak gelen oglumu zoomu 624e dayayarak oldukca net cekmek ve yine ayni zoomla video cekmek buyuk bir zevk. Yine gittigim bir parki hic ugrasmadan panoramik cekebilmek muhtesem. Turkiyede insanlar fazla arastirmayi sevmedigi icin fotografcilarda canon nikon gorup en iyisi budur diyor. Ayni mazda arabanin tutulmamasi gibi. Avrupada insanlar fuji lumix pentax gibi bisuru makine kullaniyorlar. Kisaca. Ben pisman olmadim. Bilakis ailece gittiim yerlede lens cikarip takmayla ugrasacagima tek hamlede butun ihtiyaclarimi bu makineyle goruyorum. Tavsiyem budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinangunes07

Merhaba. Ben gecen hafta xs1 aldim. Yaklasik 2 aydir ciddi arastirma icindeydim. Ne istedigimi kendi kendime sordum. 1-mutlaka genis aci. 2-mutlaka zoom 3-panoramik cekim. 4-bokeh (flu background) yapabilmek. 4-full hd video kaydi. Ben cok profesyonel deilim ama bu isten anlarim. Oyle zannediyorumki bu istekler genelde iyi fotograf cekmek isteyen herkeste vardir. Simdi su gercegi kabullenelim. Hepsinin 4-4luk birarada oldugu bir makine imkansiz. Ama hepsini en cok kapsayan makine xs1. Super panorama ozelligi harika zoom ve 24mm genis aci mukemmel. Full hd video kayidi harika. sadece Bokehi bir canon veya nikon kadar iyi yapamazsiniz. Oda diger ozelliklerin tadina varinca cok onemli olmuyor. Fiyata gelince. Ben bimekste indirimli 1.990 liraya aldim. 2.500 lirayken baska makine dusunuyordum. Ama bu paraya alinir dedim ve aldim. Bu makineyle cektigim birkac fotografi bir ara paylasirim. Benden yaklasik 500m uzaktan bana kosarak gelen oglumu zoomu 624e dayayarak oldukca net cekmek ve yine ayni zoomla video cekmek buyuk bir zevk. Yine gittigim bir parki hic ugrasmadan panoramik cekebilmek muhtesem. Turkiyede insanlar fazla arastirmayi sevmedigi icin fotografcilarda canon nikon gorup en iyisi budur diyor. Ayni mazda arabanin tutulmamasi gibi. Avrupada insanlar fuji lumix pentax gibi bisuru makine kullaniyorlar. Kisaca. Ben pisman olmadim. Bilakis ailece gittiim yerlede lens cikarip takmayla ugrasacagima tek hamlede butun ihtiyaclarimi bu makineyle goruyorum. Tavsiyem budur.
    adam kamera takası yolladı nasıldır bu kamera(fujifilm s5700) nasıldır?

• xs-1 'in 1990 lirasına karşın Canon 600d'yi 18-135 mm ile aynı paraya alırsınız ( ) veya Nikon D5100+18-105 lens'i 1700-1800 TL'ye alırsınız ve fotoğraf kalitesi olarak fersah fersah üstün bir makinanız olur.
    -
    Hatta Nikon d5100+18-55 ( ) 1300-1450 TL gibi bir fiyata alırsınız, ilerleyen zamanda tercihinize göre başka bir lens daha alabilirsiniz. Aynı durum Canon 600D+18-55 alınarak da sağlanabilir ( ).
    -
    Şöyle de karşılaştırmalara bir göz atalım
    DxO Mark karşılaştırması için TIKLAYIN
    -
    400 ISO'dan sonra sx-1 ben yokum diyor. İnsanlar zumu çok şey zannediyor. Siz daha yanıbaşınızdakini güzel fotoğraflayamayacaksanız zumunuz olsa neye yarar ? Gündüz, aydınlık bir günde ISO 100-400 aralığında kullanmakla sınırlı olacaksınız o zaman iyi gibi. Aynı şartlarda yukarıda adı geçenlerin fotoğraf kaliteleri yine çok daha iyi !.. Herşeyi kendinize göre "müthiş, şahane, süper" diyerek geçip gitmek ne kadar objektif bir yaklaşımdır ? Çünki biliyoruz ki Dünya çapında onlarca fotoğraf makinası inceleme sitesi var. Bu sitelerden bakıp bu makinaları karşılaştırabiliriz. Sonra konuşulan şet fotoğraf makinası, hele ki böyle kelimelerle makinayı göklere çıkaran birisinin çektiği fotoğraflarla sözlerini desteklemesi, gerçek kanıtlar ortaya koyması kendisi için iyi olmaz mı ?
    -
    Arkadaşımız demiş ki . . .
    quote:

Merhaba. Ben gecen hafta xs1 aldim. Yaklasik 2 aydir ciddi arastirma icindeydim. Ne istedigimi kendi kendime sordum. 1-mutlaka genis aci. 2-mutlaka zoom 3-panoramik cekim. 4-bokeh (flu background) yapabilmek. 4-full hd video kaydi. Ben cok profesyonel deilim ama bu isten anlarim. Oyle zannediyorumki bu istekler genelde iyi fotograf cekmek isteyen herkeste vardir. Simdi su gercegi kabullenelim. Hepsinin 4-4luk birarada oldugu bir makine imkansiz. Ama hepsini en cok kapsayan makine xs1. Super panorama ozelligi harika zoom ve 24mm genis aci mukemmel. Full hd video kayidi harika. sadece Bokehi bir canon veya nikon kadar iyi yapamazsiniz. Oda diger ozelliklerin tadina varinca cok onemli olmuyor. Fiyata gelince. Ben bimekste indirimli 1.990 liraya aldim. 2.500 lirayken baska makine dusunuyordum. Ama bu paraya alinir dedim ve aldim. Bu makineyle cektigim birkac fotografi bir ara paylasirim. Benden yaklasik 500m uzaktan bana kosarak gelen oglumu zoomu 624e dayayarak oldukca net cekmek ve yine ayni zoomla video cekmek buyuk bir zevk. Yine gittigim bir parki hic ugrasmadan panoramik cekebilmek muhtesem. Turkiyede insanlar fazla arastirmayi sevmedigi icin fotografcilarda canon nikon gorup en iyisi budur diyor. Ayni mazda arabanin tutulmamasi gibi. Avrupada insanlar fuji lumix pentax gibi bisuru makine kullaniyorlar. Kisaca. Ben pisman olmadim. Bilakis ailece gittiim yerlede lens cikarip takmayla ugrasacagima tek hamlede butun ihtiyaclarimi bu makineyle goruyorum. Tavsiyem budur.

Kaynak :
    donanımhaber forum
    Fujifilm X-S1 / D90 / D5100 ? » Sayfa 1 - 3
    http://forum.donanimhaber.com/m_65219152/mpage_1/f_/key_//tm.htm

İşin bir ilginç tarafı da bu kişinin mevcut tek mesajı bu ! Forumda var olma sebebinin ne olduğunu apaçık görebilirsiniz !

Hani kanıt ? Bakalım şöyle bir kanıtlarımıza (Kaynak:
    www.flickr.com
    Flickr: Camera Finder
    http://www.flickr.com/cameras
    )
    of Items: Yüklenen fotoğraf adedi, Avg. Daily Users : Ortalama günlük kullanıcı, Activity factor: Hareketlilik diyelim ve bakalım tablolarımıza.
     Fujifilm X-S1 /  D90  /  D5100  ?
    Tam boy görmek için :http://imageshack.us/f/138/fujifilmhs252830nerede.jpg/
    Kaynak :http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/

Kanıtlar sözde ve objektif olmaktan çok uzak olan bu sözün zerre doğruluk payı içermediğini çok net biçimde ortaya koyuyor. Bir de makinaların çıkış yıllarına göre de dikkate alabilirsiniz. Misal Fujifilm FinePix HS10 sene 2010'da çıkmış bu sebeple piyasada epey satılıp kullanıcı kitlesi elde etmiş ve de epey de fotoğraf paylaşımı yapılmış olmalı. Değerler ne diyor 1.634.000 fotoğraf ve 70 kullanıcı ortalamasına sahip. Canon 600D ise ondan tam 1 yıl sonra çıkmış (Şubat 2011'de - Kaynak:
    en.wikipedia.org
    Canon EOS 600D - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_600D
    ) ve değerlere bakınca 18.675.000 fotoğraf ve 2199 kullanıcı ortalaması ! Avrupalı, Amerikalı, Asyalı yani Dünyalı'ların Fujifilm'i tercih etmediği apaçık ortada ! Buyrun bakın ne kadar çok tutulduğuna. Laf ile gemi yürütmeye çalışın siz, ben de zevk ile kanıtlarım. Yukarıdaki tablolarda bir hata mı var !? Nerede bu Fujifilm HS25, 28, 30 modelleri ? Allah Allaaah ! Demek ki HS10 almış insanlar, ondan sonra bir kısım insan da bir umutla HS20 daha iyidir herhalde umudu ile HS20 almışlar ve görmüşler HS serisinin yaptığı işi ve HS25, 28, 30i X-S1 modelleri tarihte yer alamamışlar, resmen tarihten silinmişler !.. Kaynağa bakacak olursanız tekrar (http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/ ) listeye girebilmiş olan Fujifilm fotoğraf makinası modelleri 162 adet ve bu 162 modelin içerisinde Fujifilm HS25, HS28, HS30, X-S1 modelleri yok !!! Diğer yandan İlk 10'da yer alan en popüler modelleri bile Nikon yada Canon'un herhangi bir modelinin yakınına gelememiş. Bu nedir böyle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Ocak 2013; 14:15:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

xs-1 'in 1990 lirasına karşın Canon 600d'yi 18-135 mm ile aynı paraya alırsınız ( ) veya Nikon D5100+18-105 lens'i 1700-1800 TL'ye alırsınız ve fotoğraf kalitesi olarak fersah fersah üstün bir makinanız olur.
    -
    Hatta Nikon d5100+18-55 ( ) 1300-1450 TL gibi bir fiyata alırsınız, ilerleyen zamanda tercihinize göre başka bir lens daha alabilirsiniz. Aynı durum Canon 600D+18-55 alınarak da sağlanabilir ( ).
    -
    Şöyle de karşılaştırmalara bir göz atalım
    DxO Mark karşılaştırması için TIKLAYIN
    -
    400 ISO'dan sonra sx-1 ben yokum diyor. İnsanlar zumu çok şey zannediyor. Siz daha yanıbaşınızdakini güzel fotoğraflayamayacaksanız zumunuz olsa neye yarar ? Gündüz, aydınlık bir günde ISO 100-400 aralığında kullanmakla sınırlı olacaksınız o zaman iyi gibi. Aynı şartlarda yukarıda adı geçenlerin fotoğraf kaliteleri yine çok daha iyi !.. Herşeyi kendinize göre "müthiş, şahane, süper" diyerek geçip gitmek ne kadar objektif bir yaklaşımdır ? Çünki biliyoruz ki Dünya çapında onlarca fotoğraf makinası inceleme sitesi var. Bu sitelerden bakıp bu makinaları karşılaştırabiliriz. Sonra konuşulan şet fotoğraf makinası, hele ki böyle kelimelerle makinayı göklere çıkaran birisinin çektiği fotoğraflarla sözlerini desteklemesi, gerçek kanıtlar ortaya koyması kendisi için iyi olmaz mı ?
    -
    Arkadaşımız demiş ki . . .
    quote:

Kaynak :
    donanımhaber forum
    Fujifilm X-S1 / D90 / D5100 ? » Sayfa 1 - 3
    http://forum.donanimhaber.com/m_65219152/mpage_1/f_/key_//tm.htm

İşin bir ilginç tarafı da bu kişinin mevcut tek mesajı bu ! Forumda var olma sebebinin ne olduğunu apaçık görebilirsiniz !

Hani kanıt ? Bakalım şöyle bir kanıtlarımıza (Kaynak:
    www.flickr.com
    Flickr: Camera Finder
    http://www.flickr.com/cameras
    )
    of Items: Yüklenen fotoğraf adedi, Avg. Daily Users : Ortalama günlük kullanıcı, Activity factor: Hareketlilik diyelim ve bakalım tablolarımıza.
    Tam boy görmek için :http://imageshack.us/f/138/fujifilmhs252830nerede.jpg/
    Kaynak :http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/

Kanıtlar sözde ve objektif olmaktan çok uzak olan bu sözün zerre doğruluk payı içermediğini çok net biçimde ortaya koyuyor. Bir de makinaların çıkış yıllarına göre de dikkate alabilirsiniz. Misal Fujifilm FinePix HS10 sene 2010'da çıkmış bu sebeple piyasada epey satılıp kullanıcı kitlesi elde etmiş ve de epey de fotoğraf paylaşımı yapılmış olmalı. Değerler ne diyor 1.634.000 fotoğraf ve 70 kullanıcı ortalamasına sahip. Canon 600D ise ondan tam 1 yıl sonra çıkmış (Şubat 2011'de - Kaynak:
    en.wikipedia.org
    Canon EOS 600D - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_600D
    ) ve değerlere bakınca 18.675.000 fotoğraf ve 2199 kullanıcı ortalaması ! Avrupalı, Amerikalı, Asyalı yani Dünyalı'ların Fujifilm'i tercih etmediği apaçık ortada ! Buyrun bakın ne kadar çok tutulduğuna. Laf ile gemi yürütmeye çalışın siz, ben de zevk ile kanıtlarım. Yukarıdaki tablolarda bir hata mı var !? Nerede bu Fujifilm HS25, 28, 30 modelleri ? Allah Allaaah ! Demek ki HS10 almış insanlar, ondan sonra bir kısım insan da bir umutla HS20 daha iyidir herhalde umudu ile HS20 almışlar ve görmüşler HS serisinin yaptığı işi ve HS25, 28, 30i X-S1 modelleri tarihte yer alamamışlar, resmen tarihten silinmişler !.. Kaynağa bakacak olursanız tekrar (http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/ ) listeye girebilmiş olan Fujifilm fotoğraf makinası modelleri 162 adet ve bu 162 modelin içerisinde Fujifilm HS25, HS28, HS30, X-S1 modelleri yok !!! Diğer yandan İlk 10'da yer alan en popüler modelleri bile Nikon yada Canon'un herhangi bir modelinin yakınına gelememiş. Bu nedir böyle ?

Alıntıları Göster
    konu geçmiş olsada bu konudan bende yararlandım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: JackieChun

Ne şekilde faydalandınız peki ? Size sonuç olarak kararınızda nasıl bir etki etti ?
    -
    Bu arada yukarıda paylaştığım zamandan bu yana X-S1 flickr'da sıralamaya girmeyi başarmış !.. 5 ay gibi bir süreçte, markaya ait 165 ürünlük flickr listesinde 13'üncü sırada varlık gösteriyor bugün itibarı ile... Tabi Nikon D5100 ise 4'üncü sırada ve diğer verilere bakacak olursak listedeki 100 katından fazla fotoğraf paylaşımına sahip ve 66 katı ortalama kullanıcı sayısına sahip !..

http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/
    www.flickr.com
    Flickr: Camera Finder: Nikon
    http://www.flickr.com/cameras/nikon

Listeleri dikkatli incelerseniz çok daha ilginç veriler de elde edebilirsiniz. Misal Nikon listesindeki ilk 5 modelin verilerine yaklaşabilen diğer markanın hiçbir modeli yok. Nikon D90 da efsane olduğunu burada da göstermiş , 104 milyon adet fotoğrafı varmış flickr'da !!! Diğer markaya ait listede görebildiğim en yüksek adetli fotoğraf FinePix S5700 (FinePix S700) : 7,624,739 adet.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: JackieChun

Ne şekilde faydalandınız peki ? Size sonuç olarak kararınızda nasıl bir etki etti ?
    -
    Bu arada yukarıda paylaştığım zamandan bu yana X-S1 flickr'da sıralamaya girmeyi başarmış !.. 5 ay gibi bir süreçte, markaya ait 165 ürünlük flickr listesinde 13'üncü sırada varlık gösteriyor bugün itibarı ile... Tabi Nikon D5100 ise 4'üncü sırada ve diğer verilere bakacak olursak listedeki 100 katından fazla fotoğraf paylaşımına sahip ve 66 katı ortalama kullanıcı sayısına sahip !..

http://www.flickr.com/cameras/fujifilm/
    www.flickr.com
    Flickr: Camera Finder: Nikon
    http://www.flickr.com/cameras/nikon

Listeleri dikkatli incelerseniz çok daha ilginç veriler de elde edebilirsiniz. Misal Nikon listesindeki ilk 5 modelin verilerine yaklaşabilen diğer markanın hiçbir modeli yok. Nikon D90 da efsane olduğunu burada da göstermiş , 104 milyon adet fotoğrafı varmış flickr'da !!! Diğer markaya ait listede görebildiğim en yüksek adetli fotoğraf FinePix S5700 (FinePix S700) : 7,624,739 adet.

Alıntıları Göster
    Ben x-s1 almaya nıyetlıydım acıkcası zoom u benı ılgılendırıyorducunku suan kullandıgım makına Canon PowerShot SX150 bu makına nın 12xzoom uvar bu sekılde bıle cok fotograf cekıp zoomun keyfını cıkartıyordum o yuzden x-s1 bana zoom uyla kral gelıyordu. Bende çoğu teknolojı fırmalarında duydugum sozler sunlar: 18-55 lens le bısey yapamazsın daha sonra lens alman lazım onun ıcınde para vereceksın x-s1 daha ıyı zoom u guzelgıbı laflar tabıkı satıs elemanların bu laflarına olumlu bakıyordum.

Ama bugun arama motorundan bu konuyu buldum ve usenmeden yazılanları okudum.
    yorumlarda 18-55 le cekılmıs fotolar dıye ayrı bır konuya gırdım ve orada @Sh@rKs-PoWeR cekılen fotograflarını gordum ve daha ıyı bakmak ıcınde konularına baktım ve dedım ben 18-55 lı bır makına almayım bu d90 , 650d, 600d, de olabılır onu suan bılmıyorum ama x-s1 almayacagımdan emınım artık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.