Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ICARUS

ARkadaşlar benim laptop fişten çekili iken köşesideki 3 tane ışık çok hafif derecede yanıp sönüyor sürekli.sizce neden oluyo bu.aynı sorunla karşılaşan var mı.Pil 100 de 100 dolu.pili çıkartınca sönüyolar.fakat tekrar takınca yanmaya başlıyolar.Anlamadım neden böyle oluyo.Bilen var mı.KHARON sende öle bişe oldumu

Selamlar

Aynı sorun bendede var, aslında sorun değil buda biz bilmiyoruz :)

Sağdaki 3 tane ışık hafif yanıp sönüyor, ben daha çözemedim, çözen mesaj atsın...
  • arkadaşlar bende notebook alıcam ancak bu sonama işlemci olayı kafamı karıştırdı devamlı acer veya siemens den bahsediyorsunuz hp hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim mesela hp HP NC6120 PG823EA Sonoma 1.6GHz 512MB 60GB 15 XPP sizce nasıl bir makinedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

quote:

Orjinalden alıntı: valhalax

Touchpad kullanımında sıkıntı çekiyorum.
    çoğu durumda mouse imleci normal kullanılıyor. Fakat mouse imleci bazen gecikmeli takip ediyor veya bazen bi yerde takılıyor aynı işlemi tekrar yapmam gerekebiliyor.

bu sorunu vatanbilgisayarda incelemiştim ve fs-1424lerin tamamında görmüştüm, hatta işlemcisinin ya da raminin yetersiz kaldığını düşündüm o an ve oyunları denemek istedim... oyunu açma hızı süperken, diğer oyunlarda bütün kastırmalarıma rağmen hiçbir takılma olmadığı halde, counter gibi bi oyunda ani hareketlerde fare hareketten yarım saniye sonra hareket ediyordu.. bunun işlemciyle bi alakası olmadığına eminim ama sorunun neyden kaynaklandığını da bilmiyorum.

ben de touchpadin hastasıyım.
    hicbir yamugunu gormediğim gibi
    bir ton ince ayar ile nette dolaşırken müthis keyif veriyor...

synaptics pointing device dan tüm ayarları dikkatlice okuyup yapın. insallah düzelir...

windows masaüstüne gel, mousepad'i hızlı bi şekilde sağdan sola it ya da soldan sağa.. takılarak gidecek, görceksin

• Arkadaşlar bide size soruyum MSI cılar pek cevap vermek için tenezzül etmedi.

Bu aralar bende bir notebook almayı düşünüyorum.Benim için en önemli etken ekran.Benim merak ettiğim Fujitsu 1424 hangi çözünürlükte kaç Hz tazeleme oranı destekliyor.

Örneğin 1024x768 de 85Hz lik bir performans veriyor mu.Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...
  • ARkadaşım kriterin yanlış.Tazeleme hızı sadece CRT monitörlerde bir kıyas noktasıdır.TFT LCD ekranlarda ms cinsinden cevap verme süreleri önemlidir.Yani bu ekranları tazeleme hızı ile ölçemessin.Ancak parlaklık flm soruyosan o ayrı.Dikkat et!
    Bu milisaniye cinsinden değerlere göre -ekranın saniyede kaç kare çizebildiğini öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICARUS -- 5 Ağustos 2005, 8:28:08 >
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim.

O zaman soruyu şöyle değiştiriyim.Benim şu an kullandığın notebook bir süre kullandıktan (bir süre dediğime bakmayın 10-15dk kullanmam yeterli) sonra başımı ve gözlerimi oldukça ağrıtıyor.Fujitsu siemens 1424 ekranı için çok iyi denmiş.Ben bilgisayar başında uzun süre çalışan bi insanım, o yüzden kullanan arkadaşlar beni bu konu hakkında bilgilendirirse sevinirim.

Saygılar...

quote:

ARkadaşım kriterin yanlış.Tazeleme hızı sadece CRT monitörlerde bir kıyas noktasıdır.TFT LCD ekranlarda ms cinsinden cevap verme süreleri önemlidir.Yani bu ekranları tazeleme hızı ile ölçemessin.Ancak parlaklık flm soruyosan o ayrı.Dikkat et!
    Bu milisaniye cinsinden değerlere göre -ekranın saniyede kaç kare çizebildiğini öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voyager -- 5 Ağustos 2005, 9:37:18 >

• Bende 1424 war.Çok memnunum aletten.Ancak ekranın cevap verme süresini bilmiyorum.Ekran parlaklığı güsel ve zaten çoğundaki gibi ayarı da war.REkler de canlı.Benim Gözümü yormuyor açıkçası.

ARKADAŞLAR BEN BİŞE SORUCAM BİDE...

MAkine kapalıyken sol alt taraftaki 3 ışığın gece klübü lambası gibi hızlıca yanıp sönmesi canımı sıkıyor.Anlamadım nie böle bie yapıo alet.FS aldım da kötü mü ettim acaba die düşünmeye başladım.Birisi bi cevap versin.Dün servisi de aradım.Adam 15 gün geçmediyse mağazaya git böle yapıo makine de dedi.Servise bu kadar erken gider mi bi alet ya.Daha 1. ayını bile çıkartmadı.Bi arkadaşın daha sorunu vardı böle.YArın birgün diğerlerinde de çıkmasın sakın.Bi el atın şu olaya çözelim...

• quote:

ARKADAŞLAR BEN BİŞE SORUCAM BİDE...

MAkine kapalıyken sol alt taraftaki 3 ışığın gece klübü lambası gibi hızlıca yanıp sönmesi canımı sıkıyor.Anlamadım nie böle bie yapıo alet.FS aldım da kötü mü ettim acaba die düşünmeye başladım.Birisi bi cevap versin.Dün servisi de aradım.Adam 15 gün geçmediyse mağazaya git böle yapıo makine de dedi.Servise bu kadar erken gider mi bi alet ya.Daha 1. ayını bile çıkartmadı.Bi arkadaşın daha sorunu vardı böle.YArın birgün diğerlerinde de çıkmasın sakın.Bi el atın şu olaya çözelim...

yok bana göre bu bir sorun değil teknik servise ulaşamadım ben ama sen ulaşmışsında cevap garip geldi bana,

hiç yardımcı olmamışlar anladığım kadarıyla biz bozuk makinemi almışınız demek istiyor adam....

Bence bir ayarı var bunun ama biz bilmiyoruz, ordan kapanıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AriStiD -- 5 Ağustos 2005, 13:46:07 >

• Yani bilmiorum başlarda yapmıodu böle bişi.benim dikkatimi yoksa mutlaka çekerdi.GEce karanlıkta flm kapalı duruyodu baya uzun süredir o zamanlar hiç göremedim öle ışığının yandığını.Dün oldu sanırım benimki.Bi sorun var gibime geliyo.Senin yaptığın biras polyannacılık gibime geliyo.Bi sorun var bu işte .YAni alet kapalıyken ışığın böle histerik bi biçimde yanması garip bi durum.Adamda bana aynen öle dedi.YAni git götr flm dedi.Bugün bi de teknik servisi aradım adam getirin donanımsal bişeler war heralde flm dedi.Bilmiorum yani önemli bişe olupta sonradan başımızı başka şekilde ağrıtmasın sakın
  • hocam bu akşam ben de bir bakim bu akşam..

saçmalamaz inşallah aletler...

yok yok servis eninde sonunda halleder..yani inşallah
  • hocam bu akşam ben de bir bakim bu akşam..

saçmalamaz inşallah aletler...

yok yok servis eninde sonunda halleder..yani inşallah

off topic-

ben dün akşam wireless bağlattım adsl..
    canını sevdigim şeker gibi oldu yattığım yerden internet. :)
    şiddetle tavsiye ederim. notebukun ancak bu şekilde hakkı verilir.
  • @voyager

sorun sadece ekransa kesinlikle alınabilecek en iyi ürünlerden.

seni de yazdım bile.
  • quote:

Yani bilmiorum başlarda yapmıodu böle bişi.benim dikkatimi yoksa mutlaka çekerdi.GEce karanlıkta flm kapalı duruyodu baya uzun süredir o zamanlar hiç göremedim öle ışığının yandığını.Dün oldu sanırım benimki.Bi sorun var gibime geliyo.Senin yaptığın biras polyannacılık gibime geliyo.Bi sorun var bu işte .YAni alet kapalıyken ışığın böle histerik bi biçimde yanması garip bi durum.Adamda bana aynen öle dedi.YAni git götr flm dedi.Bugün bi de teknik servisi aradım adam getirin donanımsal bişeler war heralde flm dedi.Bilmiorum yani önemli bişe olupta sonradan başımızı başka şekilde ağrıtmasın sakın

ya ağlarım valla ;

ben istanbuldan getirttirdim makineyi, oraya göndermem bidaha , kendim gitmem lazım....

Ya bu pille alakalı bir şeyde olabilir, mesela tam dolu iken yapmıyordur belki böle bişey, yada kaçak var diycem ama imkannsız bize dekgelmesi böle
    çünkü bir arkadaş daha var senden hariç onda da aynı sorun var yani toplam 3 kişide bu sorun var şimdilik....

Notebook kapalı olunca görünmüyor dışardan ama ekranı yukarı kaldırdığınız zaman görünüyor....

Benim içimede şüphe düşürdün şimdi :(

Demin şunu farkettim açma düğmesi hariç bütün tuşlara bastım makine kapalıyken ve birtek fan devir tuşuna basınca ışık yanıyor bir dene bakalım sendede aynı mı olacak hiç bir tuş etki etmiyor ama fan devir tuşuna basınca ışık daha fazla yanıyor;

Tahminim fan la ilgili bir şey yani ya makine açıkken biz fan devir tuşu ile oynadık ve devir ayarını değiştirdik ama off yapmadığıma eminim ben çünkü aydede yanmıyor makine açılınca :D

Başka bir ayara getirdik heralde onu deniycem şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AriStiD -- 5 Ağustos 2005, 19:40:09 >

• Bende de ışıklar aynı şekilde. Aldığımda dikkatimi çekmişti ama o zaman suspend modda duruyordu ve yandaki ışıklardan biri yanıyor zannetmiştim.

AriStiD belittiği gibi Num,Scroll, Caps Lock indicator ışıklarının üçü çok soluk bir şekilde yanıp sönüyor. Bilgisayar kapatılmış durumdayken pil dolu ise bu denilen oluyor. Karanlık bir yerde kapağı biraz kaldırıp bakarsanız, hatta kapak kapalıyken aralıktan o bölgeye bakarsanız görmeniz gerek.

Dediğim gibi pil takılıyken bu ışıklar yanıp sönüyor, pili çıkarttığımızda alette enerji olmadığı doğal olarak sönük durumda, ilginç olan bataryayı çıkartıp adaptör ile AC akım verdiğimde yanıp sönme durumu yok. Gerçi ben şu ana kadar okuduklarımda böyle bir sorun veya duruma ilişkin döküman bulamadım ama diğer 1424 kullananlar bu şekilde birşey olup olmadığına bakabilirler mi? Bence bu tüm 1424 lerde olan, pilin takılı olduğunu gösteren birşeydir.

• aleti şarja takınca ışıklar sönüyor şimdide onu farkettim....
  • Benim eski Dell şarj adaptöründe şarj edildiğini gösteren bir led vardı. 1424 ü şarja koyduğumda bir süre böyle bir led aradım ama yoktu daha sonra şarj sırasında makinanın kendisinde bulunan ledin yanıp söndüğünü gördüm. Şimdi de senin bahsettiğin ışıkların yanıp sönmesini görünce, bu ledlerin sarj ve enerji durumu ile ilgili bilgi vermek içinde kullanıldığını zannediyorum.

Dediğim gibi sadece alet kapalıyken ve bataryadan enerji almaya devam ettiğinde bu ışıklar yanıp sönüyor. Adaptör devreye girince, bataryanın kullanılmadığı durumlarda, bende ışık gözükmüyor.

Sen teknik destek ile bu konuyu daha ayrıntılı konuştun mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: valhalax

Benim eski Dell şarj adaptöründe şarj edildiğini gösteren bir led vardı. 1424 ü şarja koyduğumda bir süre böyle bir led aradım ama yoktu daha sonra şarj sırasında makinanın kendisinde bulunan ledin yanıp söndüğünü gördüm. Şimdi de senin bahsettiğin ışıkların yanıp sönmesini görünce, bu ledlerin sarj ve enerji durumu ile ilgili bilgi vermek içinde kullanıldığını zannediyorum.

Dediğim gibi sadece alet kapalıyken ve bataryadan enerji almaya devam ettiğinde bu ışıklar yanıp sönüyor. Adaptör devreye girince, bataryanın kullanılmadığı durumlarda, bende ışık gözükmüyor.

Sen teknik destek ile bu konuyu daha ayrıntılı konuştun mu?

işte bendede aynı olay var, sadece fişten çekik ve pil takılı iken oluyor bu olay, fişe taktığım zaman olmuyor....

Eğer herkesde oluyorsa bu olay normal....
    Teknik servis ile konuşmadım, çünkü bana göre normal bir olayda, benim içimi şey ettiler bişeyler yazıp böle :)

Pil ile ilgili bişey olabilir, yalnız şu var makine kapalı iken ışık yanıp sönüyorsa az da olsa enerji tüketimi sağlar neden böyle bişey yapsınlar...

• Bence önemli birşey yok. Diğer arkadaşlar dikkat edip aynı şeyin onlarda da oluşup oluşmadığını söylerlerse bu modelin bir özelliği olup olmadığını anlayabiliriz.

Diğer yandan benim bildiğim şarjlı pillerde batarya takılıyken notebook kapalı olsa bile çok küçük bir oranda olsa bile enerji harcanmaya devam eder. Zaten bunun için easy guide gibi dokumanlarda özellikle uzun süre kullanılmadığında bataryayı çıkartılması tavsiye edilir. Yine %100 doldurulan pilin notebook kapalıyken sabaha kadar beklediğinde %98-99 oranına düşmesi bunu gösteriyor.

1424 modelinin en yetersiz olduğu bölüm pil ömrü sanırım. Daha yeterince inceleme şansım olmadı ama 2 saati anca bulabiliyor ki öyle zorlayıcı uygulamalar falanda kullanmadım. Hatta ilk kullanımda masüstünün yanında açık tuttum ne kadar açık duracak diye 2 saatin çok az üzerinde bir süre sonra kapandı. Tamam fişe takılı kullanıyoruz çoğu zaman ama mobil bilgisayarın özellikle centrino platformunda bir sistemin bu kadar düşük pil perfonması vermesi açıkçası şaşırttı beni.

• Bende fan devir tuşuna bastım.Ne zaman bassam 3 üde aynı sönük şekilde yandı.YAni fan devir tuşuna basınca da yanıyo.Şarja takınca da sönüyo ışıklar.Arkadaşlar bu normal bişe deil bence.YAni teknik servis bi fikrim yok dio.Normal olsa bilirlerdi.Kendimizi avutmayalım şimdi.İleride önemli bişeler çıkmasın sakın.
  • quote:

Bende fan devir tuşuna bastım.Ne zaman bassam 3 üde aynı sönük şekilde yandı.YAni fan devir tuşuna basınca da yanıyo.Şarja takınca da sönüyo ışıklar.Arkadaşlar bu normal bişe deil bence.YAni teknik servis bi fikrim yok dio.Normal olsa bilirlerdi.Kendimizi avutmayalım şimdi.İleride önemli bişeler çıkmasın sakın.

Şimdi şu var yalnız, bu kadar fazla kişide sorunun çıkması tek nedeni olabilir, pil

Şimdi ben notebook geldiğinde ilk kontrol ettiğim şey pildi g1s1 miydi neydi o olmasın dedim ne olursa olsun, bizim aldığımız modellerdede bu sorun var sanırım...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.