Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NB kurdugum oyunları oynamaktan buraya pek vakit ayıramıyom ama gonlum sizlerlee.... :P

• herkese merhaba
    30 07 2005 itibarıyla bir 1424 de ben satin aldım.
    1- ekranın sağ alt köşesinde bir çizik var, dikkatli bakınca görülüyor. şans. belki de değiştiririm yenisiyle.
    2- yaklaşık bir saattir kullanıyorum ama pil seviyesi % 53 'e düştü. alır almaz yaklaşık 5-6 saat sarjda bıraktıktan sonra kullandım. cep telefonlarında olduğu gibi bunlarda da birkaç kullanımdan sonra mı kendine gelecek yoksa benim pilde mi bir problem var.
    3- bunlardan başka bir problem yok makine hoşuma gitti.

selamlar,
  • Çok fazla zorlamışsındır bence pili o yüzden 1 saatte o kadar seviye ye düşmüştür bence. Ama şarj ettikçe de cep telefonu gibi pilin dayanıklık süresi artuyor merak etme. Pilin seri numarasını fujitsu-siemesn sitesinden kontrol et belki şu değiştirme süresinde olna pillerden olabilir.

Ben centrino hardware caontol kullanıyorum ve bu programda pildeyken max battery performabce ayarını seçöiyorum. Bu ayarad ğil 3 saatten fazla gidiyor. (Bu arada benim makinede undervolting de var tabii oda pil ömrünü etkiliyor. Undervolting in ne olduğunu daha öncesinde yazmıştım )

Bu arada makine hayırlı olsun aramıza hoşgeldin
  • discrepancy hocam selamlar..

dün çok canımı sıkan bi hadise gerçekleşti.

alet 30-40 cm den düştü. o ara sert bir cisme sürttü ve kapak kısmında fujitsu siemens yazan yerin tam sol tarafı 4 cm uzunluğunda geniş bir çizik oldu.
    boyanmış gibi sanki. ben de giriştim kolonya ile (büyük hata) gecenin bir yarısı gözüm dondu napayım.. daha kotu oldu..

yani kasa çok da sağlam degil biraz dikkatli kullanın arkadaşlar..
    erte hocam kasa konusunda haklısın galiba..

neyse boyle de güzel arkadaşlar ..:)
    dikkatli olmak lazım..aman ha aman
  • kasayı ben de hiç beğenmiyorum ne kadar karizmatik olsa da.. biraz daha sağlam yapılması gerekiyor. pil için birşeyler yapmamız lazım. pil ömrü çok kısa.. bu arada bu undervolting i ben işletim sisteminden değil de biostan filan yapmak istiyorum mümkün mü? çünkü linux için daha undervolting ile ilgili program bulamadım
  • Ne yazıkki biostan imkansız bu undervolting olayı çünkü biosta hiç sçenek yok desem iyidir. Linuz için gerçekten program bilmiyorum. Neden lisanslı xp kullanmıyorsun da linuz kullanıyorsun merak ettim

Kharon arkadasşım çok üzüldümbu duruma. Evet ksasa dayanaıksız ve gerçekten dikkat etmek lazım.Nazar değdi galiba ne dersin . Allah nazardan saklasın diyelim.
  • discreapancy : sen linux kullandın mı hayatında? windows niye kullanıyorsun diye sana sorsam daha mantıklı olacak. gerekli ayarları yaparsan pil ömrü daha fazla gidiyor. hem de ben gelişen ve ideal sistemleri severim. gentoo cuyuz biz. ama linux un oyunlarda eksiği var. ama sabah akşam enemyterritory oynuyoruz . yüklemesi dert değil. tek komut: emerge enemy-territory ...

siz de merak etmeyin yakıında hepiniz linux a geçeceksiniz. findowstan hayır gelmez :D

ama benim de hala laptopumda var xp. o da oyunlar için. ama linux ta da isterseniz oyun emulatoru cedega var
  • Yaw tamam işte bende bunu sordum. Niye xp kullanmıyorsun derken xp daha gelişmiş bir sistemken niye linux u tercih ettin demek istemedim. Ben linuz kullandım ve açıkçası bana xp ye alıştığım için biraz karmaşık geldi.Yinede benle linuz deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler
  • selam arkadaşlar düğümüz olduğu için 3 gündür takip edemiyordum forumu. pek gelen giden olmamış yinede. :) yaa şu makinanın ısınma olayı sanırım makinadan makinaya değişiyor. 72 saatten fazla acık kaldı vede usb lerin hepsinde bişiler takılı. (modem, mouse) benimki hiç ısınmıyor.
    birde fan devir tuşunu kullanmayın kesinlikle.

yaa bu arada benim harddisk doldu. :) ama downloadlarım tam bitmedi ( emule kullanıyorum) 8 gb lik boş yer kaldı. ama bana lazım olan 9 gb lık boş alan. (22 tane film cekmeye çalışıyorum aynı anda) olmazsa tek tek sileceğiz programları.

birde herkes gördüğü eksileri artıları yazarsa iyi olur. herkese iyi çalışmalar
  • Aldığım 1424 'ün hdd si 2 partition halindeydi.(C ve D). Sizlerinki de bu şekilde mi ? Yoksa benim lap-top kullanılmış ve (herhangi bir nedenden dolayı-mesela ekrandaki çok ince bir çizik - var gerçekten) geri iade edilmiş olmasın.
    Pili de az gidiyor (1,5 saat). Pil simgesini tıklayınca çıkan ayarlarda maksimum pil tasarrfu seçilmemiş halde ve makineyi fazla zorlamadan (internet etc.) yaptığım ölçümdür.
    (siemens'in verdiği 2,5 saat yaklaşık değeri belki de maksimum tasarruf modundaki ölçümdür.)
    Sessiz moda alıp fanı kapatmak pil kullanımını etkiler mi acaba? Fanın ısınınca devreye girmesi gibi birşey olabilir mi yoksa hep çalışır mı ?
    Bir de makineyi alırken sistemi tekrar kurdular(bir yazılım arızası varmış.) içime sinmedi açıkçası.
    Herkese teşekkürler :-)
  • xp mi gelişmiş sistem :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D sen iyi misin
  • northernlight
    Bizim bilgisayarlarda hdd ikiye ayrılmış halde değildi ve normalde hiçbir yeni laptopta hdd bu halde olamaz.Ama belki laptapa sitemi yeniden kurarken hdd yi ikiye bölmüş olanilirler. Pil konusunda da şaştım kaldım açıkçası ama ne biliiiiim o kadar az gitmemesi lazım internet kullanarak makineyi fazla kasmadan. Birde centrino kontrol manager yükle bilgisayara ve orsam saçeneklerde maksimum batttery life ı seç ve dene. Bu ayarlarda 3 saate yaklaşması lazım
    eduedix
    Yaklısın xp daha gelişmiş bir sistem olmayabilir fakat sürücüsü daha çabuk bulunan, daha çok kullanılan ve konuşulan sistem olduğunu belirtmek istedim. Linux dediğim gibi profesyonel işi ben fazla alakadar olamadım. Benim yapacağım tek şey senin gibi ustalara saygı duymak olur o kadar.

• Ne oldu yaw. Yine kimsenin soru sorduğu yada cevapladığı yok. kharon hocamda laptopu çizildiğinnden beri girmiyor. Herkesin ilk günkü telaş kayboldu galiba.
  • Discrepancy ; Cevaplar için teşekkürler öncelikle.
    1- güç korumasında pili denedim, sanırım biraz daha fazla gidiyor, yarım pille bir saat kullandım, yakında % 100'ü ne kadar gider onu da deneyeceğim. (Bu arada usb mause 'u da takılı iken denemiştim çıkarttım onu da. Belki de bu yüzden biraz daha az gitmiştir.)
    2- şimdi de fanla ilgili bir prob var sanırım, fan çalışmıyor gibi, hiç ses yok. gece moduna alıyorum yine birşey değişmiyor. ama bir kere fanın çalıştığını görmüştüm. hafiften ses yapıyor - duyulacak kadar.
    herkese selamlar,
  • @discrepancy

sazı eline aldın biz dinlemedeyiz..

çizdirdik aleti canımız sıkkın hakkaten biraz..
    bu hardware kontrolü ben de kurayım
    bir link verirmisin ?
    benim pil de az gidiyor gibi.

bi gün aletleri alıp bir yerlerde buluşalım forumdaşlarımızla..vosvos şenlikleri gibi. :)
    wireless olan bir yere gideriz...ne dersiniz??
  • bu arada çizik için 4440372 yi aradım..

adamlar derdimi güzelce dinledi.
    birşey gerekiyorsa yapalım denildi güzelce.

hocam kullanıcı hatası hadi eywallah da denilebilirdi direkt...

suç bariz bende olsa bile yaklaşım o kadar güzel ki...
    arayın siz de bu numarayı.. masal hattı gibi walla. bravo FSye.
    bir de ilk telefonu açan telesekreterdeki kız "füjitju" demese..
  • Herkese slm. seçmiş oldugunuz notebook gerçekten fiyat performans olarak çok üstün bir notebook alanlara hayırlı olsun. Alamak istyenler ise piyasada ürünü bulamıyorlar. Üründen alamak isteyenler bize ulşasın belki getirtirebiliriz.

DİKKAT :

Pil modelinin son harfleri G1L1

olan f-s 1424 ve diğer f-s notebook modelinden alan arkadaşlar. Bataryaların ısınmasından dolayı şikayetler gelmektedir. F-S 250.000 adet bu kodu taşıyan bataryalı üründen satmış bulunmaktadır. Yanlızca 2 tanesinde teknik servis raporu ile ısınma problemi oldugu tespit edilmiştir. F-S firması bundan dolayı 250.000 bataryayı değiştirme kararı almıştır. Eğer pilinizde yukarıda yazan kod mevcutsa lütfen F-S irtibaata geçin ve yeni pillerle değiştirin.

Detaylı Bilgi:

http://www.fujitsu-siemens.com.tr / haberler bölümünden "PİL DEĞİŞİMİ" linkinden aşağıda yazıyı okuyabilirsiniz. Pilleriniz değiştirin.

Fujitsu Siemens Computers, bazı notebook pilleri için proaktif değiştirme programı başlattı
    İstanbul/Türkiye, 15 Haziran, 2005
    Fujitsu Siemens Computers, belirli AMILO Notebook ürünlerinde kullanılan pillerin proaktif bir önlem olarak değiştirileceğini duyurdu. Şirket, pillerdeki arızaya ilişkin sınırlı sayıda müşteri şikayeti aldıktan sonra, gönüllü bir değişim programı başlatma kararı aldı. Konuyla ilgili modellerde, bazı tip pillerin aşırı ısındıkları gözlenebildiğinden cihaza zarar verebilme ihtimali bulunuyor. Kullanıcıların bu durum kapsamındaki pilleri kullanmayı derhal bırakarak notebook’ları sadece şebeke elektriği ile kullanmaları öneriliyor.

Fujitsu Siemens Computers, müşterilerine yeni pilleri ücretsiz olarak sağlayacak. Değişim programı çerçevesinde (0212) 444 0372 numaralı destek merkezi telefonundan vehttp://www.fujitsu-siemens.com.tr adresinden müşterilere yardımcı olunuyor.

Fujitsu Siemens Computers Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü Tunç Erkan “Ana hedefimiz, müşteri memnuniyeti ve güvenliğidir. Bu değişim programı Fujitsu Siemens Computers açısından önemlidir ve mümkün olduğunca çok müşteriye erişmek istiyoruz. Ürünümüzün kalitesinin arkasında duruyoruz ve önceliğimiz müşterilerimizin beklentilerini karşılamaktır” dedi.

Değişim programı Ekim 2004’ten sonrasında satın alınmış, aşağıdaki modellerde kullanılan doldurulabilir Lityum-Ion pillerin belli bir bölümü için geçerli:

Notebook modeli

AMILO A7640

AMILO A1640

AMILO M1405

AMILO M1424

AMILO M1425

AMILO M7405

AMILO M7424

AMILO M7425

AMILO Pro V2020

Diğer AMILO, AMILO Pro veya LIFEBOOK pillerinde değişim gerekmediği için program kapsamı dışında tutuluyor.

Aşağıda değişim programının detaylarını bulacaksınız:

Destek Merkezi: Pilinizin seri numarasını kontrol etmek ve pil değiştirme programına dahil olmak için, 24 saat boyunca hizmet veren (0212) 444 0 372 numaralı destek merkezi telefonunu arayabilir.

Internet:www.fujitsu-siemens.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

Ürünler: Ekim 2004’ten sonrasında satın alınmış , sadece aşağıdaki ürünlerde kullanılan doldurulabilir lityum ion piller:

Notebook modeli

AMILO A7640

AMILO A1640

AMILO M1405

AMILO M1424

AMILO M1425

AMILO M7405

AMILO M7424

AMILO M7425

AMILO Pro V2020

Risk: Konuyla ilgili modellerde, bazı tip pillerin aşırı ısındıkları gözlenebildiğinden cihaza zarar verebilme ihtimali bulunuyor..

Rastlanmış Olaylar: Bugüne kadar Fujitsu Siemens Computers, muhtemel 250.000 bilgisayardan sadece dördünde pilin aşırı ısındığı raporunu aldı. Şu ana kadar bir hasar bildirilmedi.

Satıldığı Yerler: 2004 Ekim’inden şu anda kadar dağıtıcılar, bayiler, katalog satışları ve perakende mağazalarda satılan belli AMILO modelleri üzerinde veya ikinci bir pil kaynağı olarak satışı yapılmıştır..

Çözüm: Kullanıcıların bu durum kapsamındaki pilleri kullanmayı derhal bırakarak notebook’ları sadece şebeke elektriği ile kullanmaları öneriliyor. Pil değiştirmek için (0212) 444 0 372 numaralı telefonla Fujitsu Siemens Computers destek merkezine başvurulması yeterli. Pil servis merkezine ulaştırılıp yenisi ile değiştirilene kadar, sözkonusu AMILO veya AMILO Pro’dan pil çıkartılarak bilgisayar şebeke elektriğine bağlı olarak kullanılmalı.

Notebook pilinizi nasıl kontrol edebilirsiniz: Bir pilin değiştirilmesinin gerekip gerekmediğini belirlemek için, pillerin bilgisayardan çıkarılıp etiketine bakılmalıdır ( Şekil 1). Eğer pilin numarası G1L1 ile sonlanıyorsa, pilin değiştirilmesi gerekiyor. Eğer pilin etiketindeki numara bu harflerle sonlanmıyorsa pilin bu program kapsamında değiştirilmesi gerekmiyor. Diğer AMILO, AMILO Pro veya LIFEBOOK notebook pilleri bu değiştirme programı kapsamında değildir.

RESİM 1

Eğer Pil Seri Numarası G1L1 harfleri ile son buluyorsa (kırmızı ile çizilmiş daireye bakın), pilin değiştirilmesi gerekir. Pil seri numarası bu harflerle son bulmuyorsa değiştirmeye gerek yoktur.

Notebook model numarasını nasıl belirleyebilirsiniz: Notebook’un model numarasını gösteren etiketi bulmak için sistemin altına bakın. Model numarasını etiketin ortasında göreceksiniz.

RESİM 2

Sonraki Adımlar: Eğer notebook model numarası, bu durumdan etkilenen modellerden birine uyuyorsa, pili çıkarıp kontrol etmek ve numarasının son harflerine bakmak gerekiyor :

Notebook’u kapatın ve ana enerji kablosunu çıkarın.
    LCD ekranı kapayıp yerine yerleştirin.
    Notebook’a bağlı bütün kabloları çıkarın.
    Notebook’u sağlam ve düz bir yere ters bir şekilde yatırın.
    Pil kilidini ok yönünde itin (ok, pili kilidinde gösterilmiştir.)
    Pili yuvasından çıkarın.
    Ek bilgiler, notebook Kullanım Kılavuzu’nun “Notebook görüntüleri” Sayı 30 ve 31 numaralı parçalar bölümünde bulunabilir.

RESİM 3

Güvenlik ve çevresel nedenlerle müşterilerin potansiyel olarak riskli olan pilleri geri göndermeleri gerekmekte. Bu program ücretsiz olup ve müşterilere, yeni pilleri teslim edileceği zamam yeniden bilgi de verilecektir

• teknobay arkadaşım güzel bir reklam ve pazarlama yolu seçmişsiniz

çizilen kasa için de bir yöntem belirtebilirseniz sevinirim.

bunun yokmu boyle bir spreyi aynı renk kapatıcı boyası vs

aman dikkat arkadaşlar anında çiziliyor alet.
  • Reklammı. böyle bir amacım yok. Piyasada olmayan bir ürünün pazarlamasımı olur arkadaşlar. Ben ürünü şu anda kendime bile bulamıyorum. bulsam alacam zaten. Buraya yazma amacım size yardımcı olabilmek.

Ben kendime notebook almak istiyorum. ve sabahtan beri araştırıyorum. kafam patladı nerdeyse. Bu model notebook sattıgım için böyle bir bilgi edindim forumda gezmek adetim degildir. böyle bir konu görünce insanları bilgilendirmek istedim.

SADECE BU. Hata mı yaptım sizce?

bu arada F-S ile görüş. onların ürünü en iyi çözümü onlar bilirler.
  • Dostum öncelikle geçmiş olsun duurma üüzldüm. Ama 30 40 cm den düştükten sonra bence çizikle atlattığına da dua et çünkü noteebok lar bu tür mekanik çarpmalar sarsıntılara karşı çok duyarlı ben daha önec sırf bu yzden hdd cd writer gibi bi sürü masraf yapmıştım tekrar geçmiş olsun..

quote:

Orjinalden alıntı: kharon

teknobay arkadaşım güzel bir reklam ve pazarlama yolu seçmişsiniz

çizilen kasa için de bir yöntem belirtebilirseniz sevinirim.

bunun yokmu boyle bir spreyi aynı renk kapatıcı boyası vs

aman dikkat arkadaşlar anında çiziliyor alet.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.