Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben pdf yi okudum bizm laptoplarla ilgili olan.Pil için ortalama 500 dolma ve boşalma döngüsü ömrü vardır diyor.Bence bu yüzden aletin pilini 2 güne bir doldurup boşaltmayın.Pdf de yazana göre ömründen gidiyor pilin.Ben sürekli takılı tutuyorum.Ve elektrikle çalıştırıyorumMakine kapandığında d aadaptörü çekiyorum.bence siz de böle kullanın.Pilin çıkartılıp bi kenara konması lazım die bişi demiyo aksine evdeyken fişe takın öle kullanın diyo.Yani pili çok defa doldurup boşaltmayın mümkün olduğunca kaçıının.AMAN DİKKAT!!!!
  • Arkadaşlar fan tuşu ile ilgili siemensden aldığım bilgiyi aktarıyorum.

Fan tuşunun asıl amacının max. pil süresine ulaşmak olduğunu işlemci hızında bir yavaşlatma yapmadığını sadece ve sadece fanın devrini düşürdüğünü ve bu devir birden düştüğü için ekranda kararma türü işlemin normal olduğunu ama bunun kullanılmasını kendileri tarafından tavsiye edilmediğini sebebinin ise fanın sadece devrini düşürdüğü için işlemcide ısınmaların artacağı ve dolayısıyla yavaşlamanın sözkonusu olacağını ilgili tüm arkadaşlara bildirmek isterim. Ayrıca benzer kasadaki 7405 modelinde ekranın bu şekilde olmamasıda sanırım o madolde bu işlemi yapmamasından kaynaklanıyormuş. yani o medelde sadece tuş var işlev yok.
  • Pil kullanımı konusunda ICARUS'a katılıyorum. Pilsiz bir şekilde kullanılırsa herhangi bir elektrik kesilmesinde sistemede zarar verebilir. enerji dalagalanmalarına karşıda eğer yüksek değilse zatan adaptör dc'ye çevirirken regüle ediyor.
  • hocam pil konusunda sizlere katılıyorum..

asla direkt elektrikten çalıştırmayın pilsiz!! UPS e bağladım ben...

ama bu pil olayını bir araştıralım..
    500 doldurup boşaltma çok canımı sıktı şimdi...
    bilmiyorum ne yapalım...ooof of notbukun mu var derdin var

bu arada partition yaptınız mı???
    diski c 10 gb
    ve d 30 gb olarak böleceğim bu akşam...siz ne yaptınız?
  • Ben bölmedim hdd yi. Aslında hdd nin alanı daha fazla olsa bölerdim ama 40gb olduğu için bölmeye gerek duymadım. windows xp yi verilen cd den format atıp yeniden kurdum o kadar.
  • arkadaslar merhaba.

yaklasik 1 aylik arastirmalarim sonucu fiyat ve performans yonunden en ii notebook' u aradim ve 2 saat once fs 1424 siparis ettim. yaninda birde 512 mb DDR rami unutmadim tabi :)

artik sık sık donerim size sorularim mutlaka olacaktır :)

not: vatan bilgisayardan 12 ay taksitle aldim. 1.900 ytl ye geldi...

umarim huzur içinde gönül rahatligiyla kullanirim....
  • walla ben öle okudum pdf de kharon.benimce canım sıkıldı am yapacak pek de bişe yok.500 döngü ortalama ömür dio
  • arkadaşlar merhaba
    bende 10 gün önce satın aldım ve gayet memnunum

öncelikle fan sesi duyulmayacak kadar az ayrıca alet çok ısınmamışsa kapatabiliyorsunuz. ısınmışsada 2 kademeden yavaş olana düşmesine izin veriyor.
    ekranda fanı kapatınca kararma bendede var.

12 kişi oldukda sanırım bir tek benim hoparlörlerde problem var.
    şarkı ve bazı filmlerde yüksek ve güçlü seslerde cızırdama parazit yapıyor
    sizde bir denermisiniz arkadaşlar.

özellikle tarkanın ayrılık zor -avea sound trackında hoparlör cozutuyor. rica etsem herkes bu şarkıyı download edip deneyebilirmi??

ayrıca daha enteresan olan aleti aldım ilk gece hoparlör arızasını saptadım hemen sabah götürdüm baktılar evet bozuk dediler aldılar onu hemen yenisini 1 gün sonra verdiler yenisini açtık tekrar kurduk sesi test ettik problem yok 1 gün sonra başladı yine

ARKADAŞLAR BİR EL ATALIM BU OLAYA ŞU TARKANI AVEA ZIMBITISINI İNDİRİP BİR DİNLEYİN SONRA SONUÇLARINIZI ALALIM...

• yaw bugün gittim Gold bilgisayara Double layer dvd sordum .Sizlere ve Kendi sorduğum soruya cevap olsun diye alıp yazacaktım bi dobule layer ama yaklaşık 14 milyon .bende gittim 5li paket 4.5 gb aldım bi deneyen olursa şunu yazsın pls .
  • arkadaşlar pilleriniz nasıl kaç saat gidiyor. benimki2 saat 10 dakikada hazırda bekleme modunda kendisini kapatıyor. sizlerinki ne kadar merak ettim.
  • Bendeki pil 3 saate yakın gidiyor. Bu 500 döngi hakkında bende birşey belirtemk istiyorum. Ortalama her 5 günde bir şarj ettiğimizi düşünürsek pil süresi 2500 gün yaparki bu 6,8 sene yapar. Dışarda falan kullandığımızı düşünürsek yaklaşık 5-6 sene arası rahat gider.(Ben genelde ev içinde şajda kulanıyorum ve dışarda da priz bulursam adaptörle kullancağımı hesaba katıyorum ) Bu zaten laptop pili için normal bir zaman bence. Bu hesabakatılıyormusunuz acaba ?
    Bende müzik dinlerken herhangi bir cızırtı yok.Bana tavisye ettiğin şarkıylada test ettim ama hiç dikkatimi cızırtı çekmedi. Belki equlazier ayarlarından da kaynaklanıyordur cızırtı bence bir kontrol et.
  • quote:

diski c 10 gb

kharon ben yaptım ama 20Gb 20Gb olarak böldüm. sistemi yeniden yüklemedim. sistem ilk kurulduğu gibi. Partition Magic programını kullanarak istediğin boyutta bölebilirsin.
  • arkadaşlar bu arada 1GB lık ramimde geldi makinem canvar gibi oldu. 3dmark skoru 2238. (Şu anda makine tek 1Gb lık ram ile çalışıyor. üzerinde çıkan 256MB lık ram satmayı düşündüğüm diğer fs1424 e takıldı. ama laf aramızda sanırım onuda satmaktan vazgeçeceğim. Şu para işine bi çare bulursak.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: selende

quote:

diski c 10 gb

kharon ben yaptım ama 20Gb 20Gb olarak böldüm. sistemi yeniden yüklemedim. sistem ilk kurulduğu gibi. Partition Magic programını kullanarak istediğin boyutta bölebilirsin.

bende partition magic ile 10GB windowsa ayırdım yedeğimi 30GB yaptım güzel oldu...
    bu arada teşekkürler aydınlatman için discrepancy...
    akşama bakacağım ses işine deli ediyor beni...
  • Yaw arkadaşlar benim çok merak ettiğim bişey var acaba bizin 1424 lerin içini yada parçalarını gösteren bi foto jpg falan varmı acaba .bulab bilen varsa bi haber sallasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: selende

quote:

diski c 10 gb

selende hocam selamlar
    ben de boldum 10-30 olarak
    ama ikinci kısım e: olarak göründü.
    ben de format atmadan kurdum..

selende hocam için para mı toplasak

bu arada easyguide pdf dosyası içinde detaylar varmış .
    bu hardcopy olarak çıktı mı kutudan? bende oyle bişey çıkmadı

sanki biraz daha hızlandı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kharon -- 19 Temmuz 2005, 13:39:28 >

• Arkadaslar
    ben de insaallah 2-3 güne kadar bu notebook u alirim!
    fs1424@gmail.com
    adresine discrepancy kardesin tavsiye ettigi 5 driverdan 3 ünü yükledim...
    Gerisini de en kisa zamanda yüklemeye calisirim...
    Alan arkadaslara hayırlı olsun dilegiyle...
  • quote:

selende hocam selamlar
    ben de boldum 10-30 olarak
    ama ikinci kısım e: olarak göründü.
    ben de format atmadan kurdum..

selende hocam için para mı toplasak

bu arada easyguide pdf dosyası içinde detaylar varmış .
    bu hardcopy olarak çıktı mı kutudan? bende oyle bişey çıkmadı

sanki biraz daha hızlandı gibi.

Benim bilgisayar ile birlikte geldi bu easyguide.pdf dosyası. Bilgisayarda C: nin içinde Addon denen bir klasör vardı ve onun içinde bu dosaylarla birlikte bilgisayar cdleriyle verilen Nero, windvd, works falanda vardı.
  • yaw arkadaşlar bunun cpu sıcaklığını görebileceğim bir program falan varmı everest haric o sadece hdd ısısını gösteriyo o.
  • Ben almanca amilo.de forumlarındada baktım ne yazıkki işlemcinin sıcaklığını göremiyoruz hiçbir programla.
    Eğer görmeye çalışırsak bile speedfan yada centrino hardware control gibi programlarla ne yazıkki hep yanlış bilgi olarak 75 derec gösteriliyo sıcaklık
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.