bende bazı sharkılarda bir cızırtı oluyor. ve gerçektende rahatsız ediyor ara ara. ama bir hoparlor yada kulaklık kullanarak bu sorunun üstesinden geliyorum. onun haricinde sesle ilgili bir sorunum yok.
arkadaşlar forumumuz biraz yavaşlamış. herkes sanırım durumundan memnun
Bizim alet notebookforums ta yok ama onun yerine FS1425 review ine bakabilirsiniz çünkü ikisi aynı kasayı kullanıyo
bu cızırtı her ikisinde de var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: suicider
bende bazı sharkılarda bir cızırtı oluyor. ve gerçektende rahatsız ediyor ara ara. ama bir hoparlor yada kulaklık kullanarak bu sorunun üstesinden geliyorum. onun haricinde sesle ilgili bir sorunum yok.
her ikisindede derken olayı tam anlıyamadım ama notebook un üzerindeki hoparlorden müzik dinlerken bazı sharkılarda cızırtı yapıyor. metal titreşimine daha çok benziyor bu ses. ama sağ taraftaki kulaklık çıkıshını kullanıyorum ben uzun süredir. daha dolgun ve tatmin edici ses alıyorum kullandığım hoparlorlerden cunku.
touchpad i iptal edebileceğim bir program yada bir ayar varmı acaba? klavyeyi kullanırken genelde elim değiyor vede yanlısh yerlere yazı yazmama neden oluyor.
sağ alt köşeden synaptics pointing device dan sanırım ayarlayabilirsin
bu arada bu hoparlör cızırtısının çözümü yok anladığım kadarı ile en azından bende çünkü aleti değiştirdim yeni ambalaj açtılar yine var cızırtı
arkadaşlar ekran tozlanıyor nasıl sileceğiz ve aslında silecekmiyiz ??? çünkü küçük bir alanı sildim iz kalıyor. varmı tekniği ?
Evet bir arkadaş şu temizleme olayında aydınlatırsa baya sevinirim
subwoofer sadece 1425 te var diyor pdf dosyasında.. acaba bu da aynı kasa diye bunda da var mı?? bence var zira sesler diger notebooklara gore tok..
çanta konusunda idris haklı bende snoopy diye bişi var deri 39 ytl fena degil tavsiye ederim.
ekranın silinmesi için philips in spreyleri var. girin bi bilgisayarcıya sorun ..3-4 rengi (çeşidi) var bunlardan kahverengi olanını kullandım ben şirketteki LCD ekranıma.. gayet başarılı.. yine de başka bilgisi olan paylaşsın lütfen.
fs1424 alan arkadaşlar laptoplarınız hayırlı uğurlu olsun. bu yazdıklarım sonraki alacaklar için referans olsun diye...
1424ü görmek için dün vatana gittim . biraz inceledim . ama ne yazıkki kasası tamamen plastik. ve ısınma problemi olacağı kesin. kalite olarak msi m510 nun -MG/AL alaşımlı kasası var- yakınından bile geçmiyo. tek artısı 15,4" büyük ekran diyorduk ama görülebilir alan mside (1400*1050) daha fazla. yani normal kullanımda msi fakat film izlemede fs daha iyi. fsde çözünürlüğü artımak için görüntü özelliklerine girdim ama en son çözünürlük 1280 yani daha fazla artırılamıyor.
vatanda laptoplardan çok iyi anlayan biri var, onunla biraz muhabbet ettik ve bu konuyu açtım. msi mi fsmi diye sordum.aynen aktarıyorum. fs1424 fiyat/performans olarak daha iyi.şuanda bu fiyatlara alınabilecek en iyi laptop fs1424. msi m510 biraz pahalı. ne kadar diye sordum? şuanda yok ama fiyatı 1300 civarında dedi.
msi m510 nun fiyatının 980 $ olduğunu söyleyince. inanamadı. daha 3 ay önce 1350$ dan satmışlar bunları.
ve bu fiyata (980$) hiç kaçırılmaz dedi. 1300 $ olsa bile alınabilecek bi laptop olduğunu söyledi.
Erte arkadaşım yorumların için sağol. Ama iki konu hakkında bende kendi görüşlerimi sunmak istedim. İlk olarak ekranla ilgili olarak MSI nın ekranında görülebilir alan çözünürlük daha fazla olduğundan daha iyi bu yüzden film izlemede MSI daha iyi demişsinki bu konuya kesinlilkle katılmıyorum. DVD yada Divx fil izlerken ekranı 16:9 oranına getir hangi ekranda film izelmek daha zevkli o zaman anlarsın. Ayrıca bu gorumda MSI ile ilgili konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_3356765/mpage_3/tm.htm link verilmiş ve toshiba ile MSI nın ekran kalitesi karşılaştırılmış. Buraya bakarsan MSI nın görüntü kalitesinin o kadar iyi olmadığı aşikar. Keşke bizim laptoplarla karşılaştırılmış olan bir yer olsaydı da o zaman bu konuyu konuşabilseydik İkinci olarak unuttuğun DVD writer meselesine gelelim.Dvd-writer gibi fiyatta büyük bir fark yapan meseleyi atlamışsın. Bunun yanında klavyeye gibi yükselen bu yüzden gayet ergonomik olan FS1424 ün kasaından da bahsetmemişsin. Ben eğer MSI 15.4 ekrana ve dvd writer a sahip olsa 1300 dolar verir ve alırdım ama şuan MSI ların Türkiye ye gelip mi gelmiyeceği bile tartışmalı. Gigatek baya uğraşıyo bu konuda ama sonrası da belli değil teknik servis bakımından. Bimeks i baya överek bahsetmişsin ama kharon arkadaşımın dediği gibi sonraki senelerde belli olur bu servis meselesi Bu konularıda laptop alacak arkadaşların göz önünde bulundurmasını isterim
film izlemede değil normal kullanımlarda msi daha iyi dedim. film izlemede fs daha iyi. kasasından da bahsetmiştim. tamamen plastik bir kasası var. msinin kalitesinin yanından bile geçemiyo. yukarıdaki yazdıklarımı tekrar bak.
90+40 = 130 ytl ye harici bi dvdrw sahibi olabilirsin. üstelik her zaman yanında da taşıma derdin olmaz.
bundan sonra laptop alacaklar için referans olsun diye bunları yazıyoruz. herkesin tercih kriterleri farklıdır. ama +-leriyle bütün yönlerini konuşmak gerekiyo ki insanlar yanılmasın .
quote:
Orjinalden alıntı: discrepancy
Erte arkadaşım yorumların için sağol. Ama iki konu hakkında bende kendi görüşlerimi sunmak istedim. İlk olarak ekranla ilgili olarak MSI nın ekranında görülebilir alan çözünürlük daha fazla olduğundan daha iyi bu yüzden film izlemede MSI daha iyi demişsinki bu konuya kesinlilkle katılmıyorum. DVD yada Divx fil izlerken ekranı 16:9 oranına getir hangi ekranda film izelmek daha zevkli o zaman anlarsın. Ayrıca bu gorumda MSI ile ilgili konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_3356765/mpage_3/tm.htm link verilmiş ve toshiba ile MSI nın ekran kalitesi karşılaştırılmış. Buraya bakarsan MSI nın görüntü kalitesinin o kadar iyi olmadığı aşikar. Keşke bizim laptoplarla karşılaştırılmış olan bir yer olsaydı da o zaman bu konuyu konuşabilseydik İkinci olarak unuttuğun DVD writer meselesine gelelim.Dvd-writer gibi fiyatta büyük bir fark yapan meseleyi atlamışsın. Bunun yanında klavyeye gibi yükselen bu yüzden gayet ergonomik olan FS1424 ün kasaından da bahsetmemişsin. Ben eğer MSI 15.4 ekrana ve dvd writer a sahip olsa 1300 dolar verir ve alırdım ama şuan MSI ların Türkiye ye gelip mi gelmiyeceği bile tartışmalı. Gigatek baya uğraşıyo bu konuda ama sonrası da belli değil teknik servis bakımından. Bimeks i baya överek bahsetmişsin ama kharon arkadaşımın dediği gibi sonraki senelerde belli olur bu servis meselesi Bu konularıda laptop alacak arkadaşların göz önünde bulundurmasını isterim
Yanımda dvd writer taşımak istemem ben dediğim gibi. Yani laptop yanında dvd-witer ı taşıyacaksam laptop niye aldım ki? Bende MSI nın satış sonrasından ve hatta Türkiye ye gelip gelmemesinin kesin olmadığından bahsettim . Haklsıın kasa plastik ve belki bu yüzden belki fazla ısınıyo ama zaten FS alacak kişiler laptopu almadan önce kontrol etmişlerdir Haklısın normal kullanımda MSI ekran bakımından daha iyi demişsin ben burayı hzılı okumaktan yanlış anlamışım. Ama iki laptopu yanyana koymadan ben tam karar veremem görüntü bakımından hangisi daha iyi diye. Çünkü verilen linkteki fotolarda Toshiba ile karşılaştırılmış ve toshib ya kıyasla ekran kalitesi o kadar iyi değil. (Yine bu şahsi fikir)
quote:
selende hocam selamlar ben de boldum 10-30 olarak ama ikinci kısım e: olarak göründü. ben de format atmadan kurdum..
kharon ikinci sürücü e: oldu demişsin bunu disk yönetimi kısmından sürücü harfini değiştir diyerek değiştirebilirsin yani once cd yi F: yap dolayısıyla d: boşalacak sonra ikinci diskini D: yap daha sonra istersen cd yi E: yaparsın .
Ayrıca parra toplama işini sevdim teşekkürler.:))))) Zaten önümüzdeki hafta içindede iyi bi fiyat veren olmazsa satmaktan vazgeçip bi şekilde halletmeye çalışacağım. Şu anda kullandığım fs 1424 e o kadar alışıyorumki işyerinde desktop'u kullanmak işkence geliyor. ve gözüm içeride yatan fs1424 e bakıyor bugun yarın açıp kuracam tüm sistemimi
erte hocam ben tahmin ediyorum MSİ biraz daha kaliteli işciliğe ve görünüme sahiptir.
ama dediğim gibi datrondu msi dı bu uzakdoğu üretimi notebooklarla japon teknolojini katarak almanyada üretilen notebooku da ufalamamak lazım.
kasa plastik ama ekran 15,4 ( geniş ekran bana o kadar güzel geliyor ki artık başka notebooklar anormalmiş gibi) film izlemek (özellikle bu kalitede bir ekranda) çok çok güzel. forumda bile topiclerin satırları sığmayınca 2. satıra geçiyor ya bizde mesela olmuyor o.. cunku daha geniş bu kucuk ayrıntılar insanı mutlu ediyor..
kasa plastik ama dizaynı çok çok hoş (öne doğru incelmesi yok mu hastayım )
444 0 372 yi derdiniz olmasa bile bir arayın ..öyle bir güven veriyor ki...
biraz ısınıyor ısınacak tabi hakkıdır aletin
ya ne diyim abi belki ilk notebukum diye soyluyorum ama akşam eve gidip görücem diye akşamı zor ediyorum..
kim ne derse desin FS1424 un hastasıyım.. alman tankı mübarek ( agır da biraz :)) )
hepimize tekrar hayırlı olsun. erte kardeşim sana da msi hayırlı olsun. zaman kimin haklı olduğunu gösterir ancak
selende hocam tamam harfleri deiştiririm ama ben partition magicte bir halt ettim herhalde.
partitionu 10-30 olarak "physical" yaptım yani "logical" degil..
yani bir daha asla 20-20 ayıramicam anlamına mı gelir.
var mıdır bir sakıncası..
Arkadaşlar ankaradakiler için bir yardımım olsun. Ankara FSS yetkili servisi DATAPRO. Oldukça iyi bir servis. Bende Amilo A7620 var. Parça bazlı problemlerde direk parçayı değiştiriyorlar. Aynı zamanda avrupadan alınmış FS'lerde garanti kapsamında. Bu arada servise gidicek arkadaşların mutlaka önce FS web sitesinden chat'le yardım masasına bağlanıp ticket numarası alması gerekiyor. Bu arada yardım masasında 24 saat sizinle chat yapıp probleminizi çözmeye çalışan birileri oluyor. Her ne kadar ısınma ve dvd yazma da takılma gibi problem yaşamış olsam da FS'in teknik servisine ve hizmetlerine hastayım. Bu arada bir başka ilginç nokta. Notebook'un birbirinden farklı 4 parçasının arıza yapıp değiştirilmesi durumunda size yeni bir notebook veriyorlar.
Yine de umarım teknik servislik bir işiniz olmaz. Bu arada DATAPRO haftaiçi 5'den sonra ve haftasonları çalışmıyor. Buna da dikkat.