Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknosada sordum ellerinde vardı 1425 dolar falan kdv dahil hala düşünmedeyim bu Fs 1424 için bütçem 2500 YTL ' e kadar o kadar vermeye gerek varmı yoksa bu Fs1424 yetermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byesiler -- 22 Temmuz 2005, 17:56:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: byesiler

teknosada sordum ellerinde vardı 1425 dolar falan kdv dahil hala düşünmedeyim bu Fs 1424 için bütçem 2500 YTL ' e kadar o kadar vermeye gerek varmı yoksa bu Fs1424 yetermi

HOCAM seni etki altında bırakmayalım.

ama ben bugun olsam yine bu aleti alırdım..

partitiondaki phsical için ne diyorsunuz arkadaşlar harddisk artık başka türlü bolunemez mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

quote:

Orjinalden alıntı: byesiler

teknosada sordum ellerinde vardı 1425 dolar falan kdv dahil hala düşünmedeyim bu Fs 1424 için bütçem 2500 YTL ' e kadar o kadar vermeye gerek varmı yoksa bu Fs1424 yetermi

HOCAM seni etki altında bırakmayalım.

ama ben bugun olsam yine bu aleti alırdım..

partitiondaki phsical için ne diyorsunuz arkadaşlar harddisk artık başka türlü bolunemez mı?

teşekkürler 2500 bayılmaya gerek yok dimi peki buna 1 gb ram takdırabilirmiyiz fiyatları ne kadardır hangi marka daha verimli çalışır :D

• Bende daha ram alamadım hatta çantayı adah bugün aldım am ram bakımından bulabilirsin makinanın üzerinde bulunan samsung al yada Kingston. Bu forumda ram ekletenler genelde kingston ekletmişler
  • hocam ben 512 ram kingston taktım
    sorunsuz çok sukur

1 gb rami napacaksın
    al 55 dolara 512 ram mis gibi.. teknoloji delisi olmayın
  • Arkadaşlar hiç DDR400 deneyen oldumu bizim laptop ile
    Hoş 768 MB DDR333 sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar ama.
  • bende alırken bi 512 daha eklettim kingstone hiç bir sorun oomadı hatta süper oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

selende hocam tamam harfleri deiştiririm ama ben partition magicte bir halt ettim herhalde.

partitionu 10-30 olarak "physical" yaptım
    yani "logical" degil..

yani bir daha asla 20-20 ayıramicam anlamına mı gelir.

var mıdır bir sakıncası..

kharon bende physical olarak kullanıyorum. daha sonra eğer istersen 10 - 30 olan diskini 20 - 20 yapmak istersen diskinde bos alan oldukca resize yaparak 30 u 20 ye sonra da 10 u 20 ye yukseltebilirsin
  • durulduk mu nedir??

ilk heves geçti mi?

arkadaşlar herkes notebook hakkında yorumlar yapsın birşeyler okuyalım belki bir ayrıntı yakalarız..
    yeni bir detay yakalarsanız paylaşşın.

topiimiz şenlensin , hadi canlar.
  • selam kharon

ben de m1425 ciyim. çok memnunum. ama pil konusunda yetersiz buluyorum. normal ayarlarda san andreas oynayabilir mi msi cılar acaba kaç saat dayanıyor pilleri.?? benimki tam 1 saat 15 dakika dayandı. ayrıca ben bişeyin üstüne bişey katmayı seviyorum. onun için ses kartı ve ram almayı düşünüyorum 1gb ve 512kb lik ramler ne kadar acep?
  • sanki pil konusunda biraz yetersiz gibi bana da oyle geliyor...bir test felan mı yapsak?
    sizde sonuçlar ne durumda?
  • Arkadaşlar sizen "UNDERVOLTING" olayını tavsiye ediyorum pil konusunda. Şimdi undertvolting ne diye soracak olursanızhttp://www.notebookforums.com/showthread.php?t=70943&page=1&pp=15
    bakmanızı ve burdaki guide i okumunazı tavsiye ederim.Ben bu guide ı okudum ama farklı bir yol izledim. Ben bu işi Centrino Hardware Control ile yaptım.
    Bu programıhttp://www.computerbase.de/downloads/software/systemprogramme/centrino_hardware_control/ indirebilirsiniz.Programı indirtikten sonra ve kurduktan sonra (Ben bata sürümünü değil 1.8.2 yi kullanıyorum )Menüden "Cpu Voltage Control" bölümüne girin ve burdan çeşitliçarpanlar için çeşitli voltage ayarkarını "Set" tuşuna bsarak seçin. Burada siz gerekli volategları seçtikten sonra program kısa bir test yapıyor. Uzun bir test içiin ben Prime 95 programını kurdum ve 15 dakika test ettim Bu süre yeterli değil diyorsanız siz daha uzun süre test edin
    Evet benim volateg değerlerine gelince
    600MHz (6x) için default volatge ı 0.700V a
    1600Mhz (16x) için default voltage ı 1.068V a düşürdüm ve sorunsuz Prime 95 testini geçtim .
    Diğer çarpanlar içinde volatge değereini her 2x çarpan için 6x den başlayarak ortalama 0,05 volt artırarak blirledim ve bu çarpanlarda kısa testleri yapabildim.
    Sonuç olarak şuan laptop daha az elektrik çekiyor, daha az ısınıyor ve daha fazla pil ömrü vaat ediyor. Bununyanında bu programla ilk sayfada ediğim gibi Ati ekran kartını overclock adebiliyoruz. Overcşok değerlerini bu konununilk sayfasında vermmiştim isterseniz sizde bir deneyin
    Bu programdan hoşnut kalacaksınız eminim .

• @kharon : walla bu işin çaresine bakılması lazım. yeni bir pil çıkacaktı. ama noldu bilmiyorum. servisle konuşan biri var mı sormuşken pil olayını da sorsun...
  • Arkadaşlar oYun oynarken sağlam bi ısınıdığını hissediyorum .cpu ısısını gösterebilcek bir program da yok .Çoğu zman yarım saati geçirmiyorum oyunlarda .sizler ne yapıyosunuz oyun oynarken ??
  • valla odada hep klima açık olduğu için pek dert etmiyorum. ama 2 saatlik oyun seansının sonunda pek bir fark yoktu 20 dakikalık oyun seansıyla sıcaklık bazında.
  • wallahi 2. kez oyun oynarken makine birden gitti. ama reset değil umarım oyundandır.
  • selam ya millet bu makina patlamaz dimi. neden noldu diyeceksiniz şimdi :) ya bu kasanın altında win xp logosu ve serialı olan yer varya. tam güvenlik şeridi oradan erimiş bende. leblebi tanesi kadar. sizdede böyle bişi varmı. yoksa hakikaten erimiş mi? bana erime gibi geldi.
  • sen bi doktora götür onu.:D
  • Khraon kardeş demiş ki bildiğiniz bir ayrıntı varsa paylaşın diye...
    ben bir tane buldum daha doğrusu duydum hatta ikisi birden :)...
    neyse ayrıntı şu.... dvd-rw sürücünüzün daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız film izleyeceğiniz zaman mümkün olduğunca hafızaya atıp izleyin(tabi bu vcd filmlerde mümkün fakat dvd de bayağı uzun süreli olur..) ..
    bunun sebebi de optik sensör de kayma ya da başka bir şey meydana gelebiliyor ve başınızı ağrıtabilir!!! özellikle bu lg marka larda hatta tüm markalarda oluyor...
    özellikle çok çizik cd ya da dvd yle pek de uğraşmayın!! zaten notebook ların dvd-rw daha hassas!!!
    bu yazdıklarım sizlere saçma gelmiş olabilir.. fakat ben bunu duydum ve benim başıma da bunun gibi bir şey gelmişti..
    yine de dediğim gibi duydum ve sizlerle paylaşmak istedim...
    Herkse kolay gesin...
    Forever 1424..
    Ayrıca fujitsu siemens 1424 alacaklar (vatan) dan alacaklar kesinlikle internet üzerinden almasın!!! daha önce de bahsedildiği gibi ölü pixel olayı var ve bu garanti kapsamına girmiyor.. ben vatanda bizzat gittim aldım... fakat ilk çıkardığı notebook un fanı bozuk çıktı bilgisayar kapandığı halde çalışıyordu!!! neyse onu değiştirdiler.. sonraki notebook da ölü pixel vardı... (tanıdık olduğu için onu da değiştirdiler normal de böyle bi prosedur yok!!!) neyse sonra dedim ki bunların sonu g1l1 bitme mıhabbeti var ordaki satış müdürü bize gelenler de 15 haziran da sonra öyle bir şekilde bitmiyor dedi!! fakat maalesef çoğu öle bitiyor gibi... zira s1s1 ile biten pili zor bulduk!(yine tanıdık dan dolayı yoksa adamlar onla ilgilenmiyorlar bile yani al sonra müşteri hizmetleri felan ugraş!!)
    bunları bir firmayı kötülemek için anlatmıyorum fakat amilo 1424 fujitsu nun çoğu fabrika çıkışı ya sorunlu ya hatalı!!!! o yüzden kiminiz dvd-rw da ya da ses çıkışında cızırtı ya da farklı bir sorun ya da farklı bir baş ağrısı yaşıyor.. şunu belirtmeliyim ki fiyatına göre bence fujitsu siemens 1424 1 numara!! buna diyecek hiç bir şeyim yok!!!! fakat alacak arkadaşlara tavsiye olsun diye bunları yazdım!!! eğer paranız çoksa toshiba dan vazgeçmeyin!!!! belki buraya yazdıklarımdan ötürü bazı arkadaşlar çok sinirlenecek olsun yine de ben bildiklerimi paylaştım...
    ayrıca kharon ve discrepancy kardeşlere çok ama çok teşekkürler onların değerli bilgileri ve tavsiyeleri sayesinde fujitsu siemen 1424 alırken elimden geldiğince belirtilen hususlara dikkat ettim...
    Alanlara hayırlı olsun...

• teşekkür ederim ben de katkılarından dolayı..

benim amacım sadece bilgimi tecrubemi paylaşmak bu alet hakkında.

önerirmiyim? hala oneririm..

bakın ne güzel sayımız 15-20 yi buldu. artık bir sorun olduğunda birlikte düsünüp birlikte hareket edebileceğiz...

katılım gösteren herkese teşekkürler..
    + hadi arkadaşlar kullananlar fikirlerini yazmaya devam etsinler lutfen.

pil konusunda biraz sıkıntı var sanırım ya. 2.30 saat felan..S1S1 ile bitiyor benim pil değiştirme kapsamında değil.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.