Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de 2006 Mart ayından beri v2045 i kullanıyorum.Önceleri bilgisayarımın kendi kendini kapama gibi bir sorunu vardı, şimdilerde bu olmuyor fakat bilgisayarım ms-dos modundayken; yani format atmaya çalışırken 1 dk bile dayanamayıp kapanıyor.Hatta bir keresinde kış günü balkonda makinama format atmıştım.Bilgilsayar ms-dos modundayken sıcak olduğu zaman kapanıyor.Bu durum başına gelen veya bu sorunu çözen kimse var mı?
  • fan sorunu genel ama bazı çözümler vardı forumda..

quote:

Orjinalden alıntı: digimurattt

Arkadaşlar herkese merhaba,

Ben de 2006 Mart ayından beri v2045 i kullanıyorum.Önceleri bilgisayarımın kendi kendini kapama gibi bir sorunu vardı, şimdilerde bu olmuyor fakat bilgisayarım ms-dos modundayken; yani format atmaya çalışırken 1 dk bile dayanamayıp kapanıyor.Hatta bir keresinde kış günü balkonda makinama format atmıştım.Bilgilsayar ms-dos modundayken sıcak olduğu zaman kapanıyor.Bu durum başına gelen veya bu sorunu çözen kimse var mı?
  • merhaba YUSUFM,
    Ben de V2045 maduruyum ve senin mahkeme kararını kullanmak benim için çok büyük fayda sağlayabilirmiş. Hatta Yargıtaydan çıkan kararı yerel mahkmeler hiç düşünmeden onaylıyorlarmış. Senin kararların birer örneğini tarayarak bana aşağıdaki mailden yollayabilirsen çok sevinirim. Hatta onu burada paylaşırsak madurların tamamı bundan faydalanıp verdikleri paraları faiziyle alma hakkına sahip olurlar.

Şimdiden teşekkürler.

Mailim: ayberkilhan@gmail.com
  • karar henüz elime ulaşmadı ulaşınca paylaşacağım..

quote:

Orjinalden alıntı: Pragnet

merhaba YUSUFM,
    Ben de V2045 maduruyum ve senin mahkeme kararını kullanmak benim için çok büyük fayda sağlayabilirmiş. Hatta Yargıtaydan çıkan kararı yerel mahkmeler hiç düşünmeden onaylıyorlarmış. Senin kararların birer örneğini tarayarak bana aşağıdaki mailden yollayabilirsen çok sevinirim. Hatta onu burada paylaşırsak madurların tamamı bundan faydalanıp verdikleri paraları faiziyle alma hakkına sahip olurlar.

Şimdiden teşekkürler.

Mailim: ayberkilhan@gmail.com

• Selam arkadaşlar benimde v2045 laptopum var benim sorunum online oyun(ör:Pes6) oynarken büyük ihtimalle güç sorunundan kaynaklanan bir interneti devre dışı bırakıyor.interneti bağlı gösteriyor fakat hiç bir siteye girlmiyor yani net yok . sorunumu çözerseniz çok sevinirim teşekürler.
  • wireless ve mmc sorunu olan laptopumu garantiye verdim datapro 30 gün sonunda anakartımı değiştirerek laptopumu BOZDU!!! evet bunu gayet açık söylerim ben bu laptopu 2 senedir günde en az 7-8 saat kullandım (5 saati counter strike) ve hiç bir sorun yaşamamıştım anakart olsun ekran kartı olsun hiç bir zaman tıkanmadı kitlenmedi mavi ekran çıkmadı(xpde mavi ekran evet)

bu dataproya verdikten sonra anakartım değişmiş makine 5 dakikada bir kitlendi sürekli registry hataları çıktı ekran kartı hata verdi mavi ekran çıktı bilgisayar mühendisi 3 arkadaşımla bütün haftasonu format attık herşeyi denedik düzelmedi şimdi dataproya verdim bekliyorum yurtdışından parça gelcekmiş tüketici mahkemesine versem bu siteden yusufmyi takip ediyorum ne zamandır eyvah çekiyordum başıma geldi galiba

OFFFF OFFFF OFFFFF
  • Arkadaslar laptobumu ben almadım hediye geldi bir sorunum yok sadece merak ettım ve forumumuzu okudum.
    Sayenızde bircok seyi okudum klavye vs sorunlarım hic olmadı aldıgımdan beri (klavye sorunu eger harflerın basmaması ıse evet var :D )
    onun dısında benım ekran kartım 256 :) ben anlamadım :) yoksa benımkı fujitsi siemens v 2045 degil mi ? ama öle olmaması imkansiz orjinal sitesinden driverlerini indirdim ve oldu :)
    http://img229.imageshack.us/img229/7814/adszza7.jpg buda ss üstadlarım bir bakarsaniz sevinirim.
    saygılarımla.

Birde ekran kartının parlasıma verılıp verılmedıgını yada nasıl verılecegını nasıl ogrene biliirm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takuma| -- 23 Kasım 2007; 6:17:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Takuma|

Arkadaslar laptobumu ben almadım hediye geldi bir sorunum yok sadece merak ettım ve forumumuzu okudum.
    Sayenızde bircok seyi okudum klavye vs sorunlarım hic olmadı aldıgımdan beri (klavye sorunu eger harflerın basmaması ıse evet var :D )
    onun dısında benım ekran kartım 256 :) ben anlamadım :) yoksa benımkı fujitsi siemens v 2045 degil mi ? ama öle olmaması imkansiz orjinal sitesinden driverlerini indirdim ve oldu :)
    http://img229.imageshack.us/img229/7814/adszza7.jpg buda ss üstadlarım bir bakarsaniz sevinirim.
    saygılarımla.

Birde ekran kartının parlasıma verılıp verılmedıgını yada nasıl verılecegını nasıl ogrene biliirm?

fsc 2045 i 1.5 yıl kadar önce almıstım hala kullanıyorum.başlığın çoğunu okudum bi çok sorundan sözedilmiş herkese verdiği bilgiler için teşekkürler.

ilk aldığım gün klavye problemi bende de olmuştu ve aynı gün bios update ile halletmiştim.
    fan calısma süresindeki dengesizlik ne yazıkki bende de var ama sesi bakımından bana pek rahatsız edici gelmiyor.
    Donanım açısından aldığım günden beri sorun yaşamadım ama bunu bu model gercekden iyi diye söylemiyorum .Şanslı kullanıcılardan biri oldugumu düşünüyorum sadece. :) çünkü başlığa mesaj atan diğer arkadaşlar ve yakın tanıdıklarımın karşılaştıkları sorunlar gerçekden saymakla bitmiyor.

burdaki mesajları okurken bu modelin fsc driver update bölümünü kontrol ettim x300 için bir güncelleme yükledim ve hala 64+64 mü yoksa 128 mi anlayamadığımız soruna Takuma| nın dediği gibi 256 mb sorunu eklendi daha önce 128 mb olan kartım güncellemeden sonra 256 mb a cıktı. bu bilgisayar tam olarak ne yapıyor gercekden anlamıs değilim.

garantisi bittiği için 1 gb +1 gb dual ddr yaparak ram yükseltmeyi düşünüyorum.1. ram cpu vga çiplerinin olduğu bölmede datapro telefonda ikincisininde klavyenin altında olduğunu söylemişti.

Sorum dual ddr olarak ram yükselten varmı tek değişime göre nasıl bi katkı sağlıyor yada ikincisini de değişmek için klavye -kasa hede-hödö sökmeye değermi

• ya siz de haklisiniz fakat teknosa ya da benzeri yerlerde kaynalanan hatalar yuzunden fsc'ye bu kadar kızmak sacma bence!
    ben de v2045 kullanıcısıyım, bu dediginiz sorunların(!) ki sorun demek ne kadar dogru bilemiyorum... mesela ısınma! ısınmasından daha dogal birsey yok! sanki $3000'a almıssınız gibi konusuyorsunuz. fan sesi olur tabi $1100'lık notebookta, pasif sogutma icin daha az ısınan islemci takarlarsa ve bunun icin daha degisik bir tasarım yaptıklarında (ki boyle modeller de fsc'de var) maliyet artar! siz uygun fiyatlı bir notebook alırsanız eger yok fan sesi, yok ısınma gibi bir seylere takmanız sacma olur.

benim notebook un komple uzerine sekerli cay dokuldu, bırakın klavyenin yapıs yapıs olmasını ve sistemin icinin komple ıslanmasını ya da touchpad'in uzerinin cay birikintisi haline gelmesini, lcd ekran bile tamamen cay icindeydi... ve 2yıllık notebook heralde bir daha calısmaz derken su anda onun sayesine burada yazı yazıyorum... (simdi cay dokuldu diye ovmeli miyim?!?! ne alaka, tabi ki hayır cunku icindeki parcaların herbiri farklı marka zaten! onları ovmek lazım: NEC DVDRW, SYNAPTICS TOUCHPAD, SAMSUNG SATAHDD ... )

sadece kasa-tasarım ve bu markaları secmek ve biraraya getirmek fsc'nin(ve bu markalar kıytırık markalar degil arkadaslar(orn:nec dvdrw, samsung hdd, intel wlan, realtek ethernet, texas inst. 4in1 card reader, motorola modem, intel cpu, ati vga, synaptics tp... hepsi bu konuda en az bilgi sahibi olan insanların bile duydugu markalar)! eger siz notebookunuzu bir yerden dusururseniz ve kosesi bir yeri hemen kırılırsa, cizilirse vs. ve benzer bir dususle benzer fiyatlarda X marka bir notebook ta bunlar yasanmıyorsa o zaman fsc diger markadan kotu olmus olur!

sonra servis olayı: evet fsc nin servisinin iyi olmaması yorumlarınızı haklı bulabilirim cunku bu konuda gercekten basarısız olabilir fsc fakat size 128mb ekran kartı demisler yok 120gb hdd si var diye aldım, yok rami 1gb dediler ama degilmis gibi sorunlarınızın (fsc bayisinden almadıysanız eger) muhattabı fsc degildir!!!!!

simdi gelelim asıl konuya ve benim hayatımda ilk kez bir foruma yazı yazmama sebep olan nedene:

bu forum sans eseri google'da ati x300 ekran kartıma guncel vista surucusu ararken karsıma cıktı ve sabahın 5.30'unda bu yazıları yazıyorum su anda!
    windows ta yazan, yok 128mb memory, 64mb memory, yok 64mb-64mb memory, yok 256mb vs. vs.

orada yazan sadece yuklediginiz surucunun oradaki degerleri, eger .inf uzantılı ekran kartı suruculeri ile ugrasırsanız oraya 1024mb bile yazabilirsiniz... ne yazdıgına takılmayın yani...

ms vista ati radeon x300 suruculerini kendi buluyor ve microsoft sertifikalı suruculeri kuruyor(WDDM), bu kuruluyken "memory:" kısmında bende de 64mb yazıyor(bu surucu microsoft onaylı oldugu için "vista aero" arabirimi mukemmel calısıyor) eger fsc notebookunuzu aldıgınızda dvd de verilen surucuyu yuklerseniz 128mb oluyor(yani orada oyle yazıyor) ama micosoft onaylı olmadıgı icin directx9 destekli olmasına ragmen "vista aero" arayuzu kullanılamıyor... yani orada yazan memory degeri genelde surucunun eskiligine veya yeniligine gore degisiyor...

siz ne diye aldınız bimiyorum ama bendeki fsc v2045'in konfigurasyonu soyle(pro. bir kullanıcıyım notebookumun komple icini de actım, herseyden de 100% eminim:

CPU : intel pentium M 1,73gHz - m740 sonoma
    VGA: ati radeon x300 128mb bilgi icin: http://ati.amd.com/products/radeonx300/radeonx300series/index.html
    RAM : 512mb ddr2 533mhz (256mb x 2)
    MODEM: MOTOROLA
    DVDRW : NEC ND6650A
    LAN : REALTEK 8169 PCI GB ETHERNET
    HDD : SAMSUNG 80GB HM080JI
    CARD READER, FW, PCMCIA : TEXAS INST.
    WIFI: INTEL PRO WIRELESS 2200BG
    CHIPSET : INTEL 915GM-PM
    TOUCHPAD:SYNAPTICS 2but.
    ONBOARD SOUND : SOUNDMAX HD AUDIO

YANINDA GELENLER : WIN XP PRO SP2 (6xCD) - NERO 6 (1xCD) - FSC DRIVER (1xDVD)
    HDD nin icinde de kurulu NORTON INTERNET SEC. vs vardı.

fujitsu-siemens yetkili bayisinden aldim, ve bana yalan bilgi verilmedi ekran kartı konusunda ya da baska bir konuda.
    o donem(2yıl once) teknosa karıstırmıstı bu olayı, benim de teknosa da calısan arkadasım demisti, ozellikler bunlar ama bazıları 128mb bazıları 64mb ekran kartlı, fiyatı şu, bi de yanında bt, mouse, canta ve webcam hediye diye... ama ben teknosaya(ve arkadasıma) guvenmedigim icin gidip asıl yerinden (FSC bayisinden) aldım ve hicbir problem yasamadım!!! (hatta alırken de sordum teknosa da 64mb - 128mb lı iki farklı turde v2045 varmıs diye! ve fsc deki adam olur mu oyle sacma sey dedi, biz burada neciyiz dedi, sinirlendi ve hemen bi tane v2045 acıp butun ozelliklerini kontrol etti! ve bak oyle sacma bir sey olamaz diye bana da gosterdi notebooku ve ben de daha uygun bir fiyata ama hediyesiz bir sekilde notebooku hemen aldım)

ve o gunden beri de acayip hor kullanmama ragmen(benim v2045 in basına cay dokulmesinden cok daha fazla kaza geldi) notebookum problemsiz calısıyor!!! (tabi siz arkadasların(!) fan sesi gibi ilginc seyleri problemden saymanızı kabul etmiyorum)

AMD hariç hiçbir marka ve kurulusa sempatim yoktur! yani fsc'yi ya da baska bir kurulusu savunmak icin yazılmıs bir yazı degildir!!!

gercek anlamda bir sorunu olup da fsc teknik servisiyle problem yasayan arkadaslar sikayetlerinde tabii ki haklı olabilirler saygı duyarım, onlara yonelik tek bir kelimem yoktur.

• FS V2045 ile şimdiye kadar birkaç sorunum oldu biri klavye sorunuydu ve halledildi. diğeri ise fazla ısınma ve fanın fazla çalışması ki yetkili servise bunları söylememe rağmen yine de halledilmedi. Benim laptop'um o kadar yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ki arkadaşlarım kullanmak için aldıklarında ilk olarak DİZÜSTÜNE koyuyorlar ve maalesef tutamıyorlar. Neyse benim anlatacağım bu fan sorunu ise gece ders çalışan ya da sessizlikte bilgisayarı kullanan birisi için kesinlikle rahatsız edici ve birkaç saatte ağrı kesicilere kadar iş uzayabiliyor. Bu benim ilk dizüstü bilgisayarım ve alırken fanın nerde olduğu ya da ekran kartı boşluğunun ne olduğu gibi bir duruma dikkat edemezdim ki bunu bu şekilde tasarlamaları benim değil onların suçudur. 1100$bir laptop için orta düzey bir fiyat ve aynı fiyata aynı tarihte aynı özelliklerde alınan laptoplar çok çok daha az sorunla çalışıyorlar.

quote:

ya siz de haklisiniz fakat teknosa ya da benzeri yerlerde kaynalanan hatalar yuzunden fsc'ye bu kadar kızmak sacma bence!
    ben de v2045 kullanıcısıyım, bu dediginiz sorunların(!) ki sorun demek ne kadar dogru bilemiyorum... mesela ısınma! ısınmasından daha dogal birsey yok! sanki $3000'a almıssınız gibi konusuyorsunuz. fan sesi olur tabi $1100'lık notebookta, pasif sogutma icin daha az ısınan islemci takarlarsa ve bunun icin daha degisik bir tasarım yaptıklarında (ki boyle modeller de fsc'de var) maliyet artar! siz uygun fiyatlı bir notebook alırsanız eger yok fan sesi, yok ısınma gibi bir seylere takmanız sacma olur.

benim notebook un komple uzerine sekerli cay dokuldu, bırakın klavyenin yapıs yapıs olmasını ve sistemin icinin komple ıslanmasını ya da touchpad'in uzerinin cay birikintisi haline gelmesini, lcd ekran bile tamamen cay icindeydi... ve 2yıllık notebook heralde bir daha calısmaz derken su anda onun sayesine burada yazı yazıyorum... (simdi cay dokuldu diye ovmeli miyim?!?! ne alaka, tabi ki hayır cunku icindeki parcaların herbiri farklı marka zaten! onları ovmek lazım: NEC DVDRW, SYNAPTICS TOUCHPAD, SAMSUNG SATAHDD ... )

sadece kasa-tasarım ve bu markaları secmek ve biraraya getirmek fsc'nin(ve bu markalar kıytırık markalar degil arkadaslar(orn:nec dvdrw, samsung hdd, intel wlan, realtek ethernet, texas inst. 4in1 card reader, motorola modem, intel cpu, ati vga, synaptics tp... hepsi bu konuda en az bilgi sahibi olan insanların bile duydugu markalar)! eger siz notebookunuzu bir yerden dusururseniz ve kosesi bir yeri hemen kırılırsa, cizilirse vs. ve benzer bir dususle benzer fiyatlarda X marka bir notebook ta bunlar yasanmıyorsa o zaman fsc diger markadan kotu olmus olur!

sonra servis olayı: evet fsc nin servisinin iyi olmaması yorumlarınızı haklı bulabilirim cunku bu konuda gercekten basarısız olabilir fsc fakat size 128mb ekran kartı demisler yok 120gb hdd si var diye aldım, yok rami 1gb dediler ama degilmis gibi sorunlarınızın (fsc bayisinden almadıysanız eger) muhattabı fsc degildir!!!!!

simdi gelelim asıl konuya ve benim hayatımda ilk kez bir foruma yazı yazmama sebep olan nedene:

bu forum sans eseri google'da ati x300 ekran kartıma guncel vista surucusu ararken karsıma cıktı ve sabahın 5.30'unda bu yazıları yazıyorum su anda!
    windows ta yazan, yok 128mb memory, 64mb memory, yok 64mb-64mb memory, yok 256mb vs. vs.

orada yazan sadece yuklediginiz surucunun oradaki degerleri, eger .inf uzantılı ekran kartı suruculeri ile ugrasırsanız oraya 1024mb bile yazabilirsiniz... ne yazdıgına takılmayın yani...

ms vista ati radeon x300 suruculerini kendi buluyor ve microsoft sertifikalı suruculeri kuruyor(WDDM), bu kuruluyken "memory:" kısmında bende de 64mb yazıyor(bu surucu microsoft onaylı oldugu için "vista aero" arabirimi mukemmel calısıyor) eger fsc notebookunuzu aldıgınızda dvd de verilen surucuyu yuklerseniz 128mb oluyor(yani orada oyle yazıyor) ama micosoft onaylı olmadıgı icin directx9 destekli olmasına ragmen "vista aero" arayuzu kullanılamıyor... yani orada yazan memory degeri genelde surucunun eskiligine veya yeniligine gore degisiyor...

siz ne diye aldınız bimiyorum ama bendeki fsc v2045'in konfigurasyonu soyle(pro. bir kullanıcıyım notebookumun komple icini de actım, herseyden de 100% eminim:

CPU : intel pentium M 1,73gHz - m740 sonoma
    VGA: ati radeon x300 128mb bilgi icin:http://ati.amd.com/products/radeonx300/radeonx300series/index.html
    RAM : 512mb ddr2 533mhz (256mb x 2)
    MODEM: MOTOROLA
    DVDRW : NEC ND6650A
    LAN : REALTEK 8169 PCI GB ETHERNET
    HDD : SAMSUNG 80GB HM080JI
    CARD READER, FW, PCMCIA : TEXAS INST.
    WIFI: INTEL PRO WIRELESS 2200BG
    CHIPSET : INTEL 915GM-PM
    TOUCHPAD:SYNAPTICS 2but.
    ONBOARD SOUND : SOUNDMAX HD AUDIO

YANINDA GELENLER : WIN XP PRO SP2 (6xCD) - NERO 6 (1xCD) - FSC DRIVER (1xDVD)
    HDD nin icinde de kurulu NORTON INTERNET SEC. vs vardı.

fujitsu-siemens yetkili bayisinden aldim, ve bana yalan bilgi verilmedi ekran kartı konusunda ya da baska bir konuda.
    o donem(2yıl once) teknosa karıstırmıstı bu olayı, benim de teknosa da calısan arkadasım demisti, ozellikler bunlar ama bazıları 128mb bazıları 64mb ekran kartlı, fiyatı şu, bi de yanında bt, mouse, canta ve webcam hediye diye... ama ben teknosaya(ve arkadasıma) guvenmedigim icin gidip asıl yerinden (FSC bayisinden) aldım ve hicbir problem yasamadım!!! (hatta alırken de sordum teknosa da 64mb - 128mb lı iki farklı turde v2045 varmıs diye! ve fsc deki adam olur mu oyle sacma sey dedi, biz burada neciyiz dedi, sinirlendi ve hemen bi tane v2045 acıp butun ozelliklerini kontrol etti! ve bak oyle sacma bir sey olamaz diye bana da gosterdi notebooku ve ben de daha uygun bir fiyata ama hediyesiz bir sekilde notebooku hemen aldım)

ve o gunden beri de acayip hor kullanmama ragmen(benim v2045 in basına cay dokulmesinden cok daha fazla kaza geldi) notebookum problemsiz calısıyor!!! (tabi siz arkadasların(!) fan sesi gibi ilginc seyleri problemden saymanızı kabul etmiyorum)

AMD hariç hiçbir marka ve kurulusa sempatim yoktur! yani fsc'yi ya da baska bir kurulusu savunmak icin yazılmıs bir yazı degildir!!!

gercek anlamda bir sorunu olup da fsc teknik servisiyle problem yasayan arkadaslar sikayetlerinde tabii ki haklı olabilirler saygı duyarım, onlara yonelik tek bir kelimem yoktur.

• Arkadaşlar Hepimize geçmiş olsun. Bu bilgisayar Tamamen hatalı üretim 2 kez soğutucu modülüm değişti Ekran kartım değişti ve şimdi yine gitti . Garantim bittti . sadece ekran kartı 320 YTL yani ben artık pes ettim
    kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum ama bu bilgisayarıda aldığım Teknosanın önünde kıracağım. Tavsiyem garantisi dolmadan iade edin bence.
  • Ya arkadaşalar bu lanet olası aletten bi tane de benim elime düştü. Kuzenim format at diye verdi bana ama tık yok. Nette anlatılan herşeyi denedim (AHCI disable, BIOS güncelleme, SP2 siz xp kurmak falan) ama bi türlü bu makinaya xp kurulmuyor. Dosyalar kopyalanıyor dediği anda pc kapanıyor.

Orijinal Xp cdsi kayıp bende farklı bi cdden kendi serialiyle kurulum yapmak istiyorum ama nafile. Bunlar daha önce de bir teknik servise vermişler orda format atılabilmiş. Şimdi neden olmuyor acaba?
  • Ben de nemesis ile aynı sorunla uğraşıyorum. Makine windows dosyaları kopyalanrken kapanıyor. Çözümü bulan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: adurgun

Ben de nemesis ile aynı sorunla uğraşıyorum. Makine windows dosyaları kopyalanrken kapanıyor. Çözümü bulan var mı?

Kardeş ben vista kurdum ve sorun halloldu :) . Xp kurulmayan makina vistayı kaldırdı :D ANlamadım gitti valla. Vistadan sonra bazı sürücüleri tanımıyor ama karşılıklarını forumlardan araştırarak buldum.

Kart okuyucu için Acer c200 modeline ait Vista kart okuyucu sürücüsü (elle(manual) yükleme yapmanız gerekiyor).
    Ses için HP marka dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan 'softpaq' isimli sürücü paketlerinden 'SP34591' kodlu olanı ile, paketin tümünü yükle.
  • Herkese merhaba.

Tam 2 yıldır kullandığım v2045'in görüntüsü bugün aniden gitti. Bilgisayar açılırken görüntü çok bozuk geliyor. Cihazı sarstıkça görüntü de değişiyor. Windows'a gelince ise mavi ekrana düşüyor. Sorunun LCD'ye giden soketlerde bir temassızlık olduğundan kaynaklandığını düşündüm ve cihazın içini açarak bağlantıları sağlamlaştırdım ama çözüm olmadı. Notebook'un VGA çıkışına monitör bağladım bir anlık monitöre görüntü gitti ve yine görüntü bozuktu. İnternette biraz araştırdım sorunun inverter adı verilen bir devrede olduğunu düşünüyorum. Bu sorun ile daha önce karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor? Ya da tavsiye edebileceğiniz bir tamir servisi var mı?

Teşekkürler.
  • Oda sıcaklığını 17 dereceye düşürüp klimanın tam karşısına koydum böylece kurabildim. Kurulumu normal oda sıcaklığında yapmaya çalıştığımda garip bir şekilde aniden kapanıyordu. Kurdum kurtuldum derken, şimdi de normal çalışırken aniden kapanıyor(günde 10-15 defa olmaya başladı). CPUCool ile baktığımda işlemcide 60 derece civarları sıcaklık görüyorum. Bir soğutucu mu alsam acaba, başına böyle bir şey gelmiş arkadaş varsa nasıl bir çözüm buldu yazabilir mi?
  • quote:

Oda sıcaklığını 17 dereceye düşürüp klimanın tam karşısına koydum böylece kurabildim. Kurulumu normal oda sıcaklığında yapmaya çalıştığımda garip bir şekilde aniden kapanıyordu. Kurdum kurtuldum derken, şimdi de normal çalışırken aniden kapanıyor(günde 10-15 defa olmaya başladı). CPUCool ile baktığımda işlemcide 60 derece civarları sıcaklık görüyorum. Bir soğutucu mu alsam acaba, başına böyle bir şey gelmiş arkadaş varsa nasıl bir çözüm buldu yazabilir mi?

Sen yine iyi şartlarda kurulum yapmışsın. Ben buzdolabının içerisinde kurulum yapmıştım. Bence cihazın fazla ısınmasının sebebi soğutma sisteminin dadikliğinden kaynaklanıyor. Dikkatli ol ekran kartın yanablir. Benimö kart yandıktan sonra cihazın arka kapağını açtım, işlemci ve ekran kartı soğutucusunu söktüm ve fanı büyük bir toz kitlesinin tıkadığını gördüm. Keşke bunu ekran kartım yanmadan önce görseymişim.

• quote:

Orjinalden alıntı: digimurattt

quote:

Oda sıcaklığını 17 dereceye düşürüp klimanın tam karşısına koydum böylece kurabildim. Kurulumu normal oda sıcaklığında yapmaya çalıştığımda garip bir şekilde aniden kapanıyordu. Kurdum kurtuldum derken, şimdi de normal çalışırken aniden kapanıyor(günde 10-15 defa olmaya başladı). CPUCool ile baktığımda işlemcide 60 derece civarları sıcaklık görüyorum. Bir soğutucu mu alsam acaba, başına böyle bir şey gelmiş arkadaş varsa nasıl bir çözüm buldu yazabilir mi?

Sen yine iyi şartlarda kurulum yapmışsın. Ben buzdolabının içerisinde kurulum yapmıştım. Bence cihazın fazla ısınmasının sebebi soğutma sisteminin dadikliğinden kaynaklanıyor. Dikkatli ol ekran kartın yanablir. Benimö kart yandıktan sonra cihazın arka kapağını açtım, işlemci ve ekran kartı soğutucusunu söktüm ve fanı büyük bir toz kitlesinin tıkadığını gördüm. Keşke bunu ekran kartım yanmadan önce görseymişim.

Buzdolabı aslında fena fikir değilmiş. Derin dondurucuya koysam acaba daha iyi sonuç alabilir miyim
    Kurulumda açıp içini temizlemiştim, öyle bir toz kitlesi ben de temizledim. Dün gittim bir soğutucu aldım, bayağı faydalı bir alet, hem de çok sessiz. Notebook'u ilk defa ısınmadan kullandım.

• Selam arkadaşlar.
    Acil amilo pro v2045 klayve bios update lazım sitedeki bütün linklere baktım ama çalışmıyor yardımcı olursanız sevinirim.
    mail adresime yollayabilirseniz çok sevinirim. tre-x85@hotmail.com
  • Klavye update sorunumu hallettim....
    update yollayan mert arkadaşıma tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.