Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar! Geçen ay boyunca İzlanda ve Norveç'i otostop ve kampla gezdiğimden internet sıkıntısı yaşadım, zaten bu konu hakkında da pek güncel bir durum yoktu. Şimdi döndüm ve vize sürecime başladım. Randevu tarihi bekliyorum. Bunun yanında, AirBnB üzerinden en azından Kasım ayına kadar Brooklyn Bay Ridge tarafında bir oda buldum, okula 30-50 dakika arasında metro yolculuğuyla gitmem gerekecek. 4 kişi olacağız toplam, ev oldukça güzel, oda büyük, 2 Fransız 1 İsveçli kız öğrenciyle kalacağım. 10 Ağustos'ta University of Delaware'e gideceğim ve oryantasyonum başlayacak, oradan da 14 Ağustos'ta New York'a geçeceğim.

Uçak biletlerim ise şu şekilde:

Ankara İstanbul THY
    İstanbul Chicago THY
    Chicago Philadelphia United
    Philadelphia New York Delta

Yani oryantasyon okuluma iki aktarmayla gideceğim. Ancak bu sene ilk defa THY biletleri alıyorlar. Bunun yanında, gitmeden yerleşme masraflarına yardımcı olması için, ve kitap ücretlerini karşılamak için toplam 850 dolar yatırıyorlar. Aylık bursum gelene kadar iyi bir miktar bence :) Dolayısıyla şu an önümde sadece vizemin çıkması kaldı. Yerleştiğimde SSler gelecek.

@ıstaka

Hocam yazdığını ilk mesaja ekledim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 30 Temmuz 2015; 16:32:41 >

• takip
  • İsveçliye grup atarsınız artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam başvuru yapmak için bitirdiğimiz bölümün ingilizce olması şart mı, bölüm ingilizce değil ama benim akademik düzeyde ingilizcem var toefl ile bunu kanıtlarsam başvurabilir miyim?
    @Max_Kolesne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustache

hocam başvuru yapmak için bitirdiğimiz bölümün ingilizce olması şart mı, bölüm ingilizce değil ama benim akademik düzeyde ingilizcem var toefl ile bunu kanıtlarsam başvurabilir miyim?
    @Max_Kolesne

Hocam öyle bir gereklilik yok. Okuduğunuz okulun eğitim dili önemli değil.

Vize başvurum falan tamamlandı arkadaşlar, pazartesiye kadar pasaportum gelirse yolculuk başlıyor. Bu ara herkesle görüşmeye çalışıp valize nasıl sığdıracağımızı ayarlamayı çalışıyoruz :) oryantasyona gittiğim şehirde vergi sıfır, gittiğim gibi de ucuz bilgisayardan faydalanacağım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Takipteyim hocam.Bol fotograf bekliyorum

• Gerçekten helal olsun sonuna kadar. Sen ve senin gibiler gibi olamadıktan sonra gerçekten boşuna okuyoruz. Umarım hedeflediğin yerlere gelirsin. Bu azimle hedefleri bile aşarsın maşallah Yolun açık olsun.
  • Tam da üniversiteye başlamadan okumam çok iyi oldu muhtemelen unutacağım ama en azından hayallerim konusunda yalnız değilmişim kaldı ki sen bunu gerçekleştireceksin inşallah . Bol şans fotoğrafları ve editleri bekliyoruz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisans icin oraya gidebiliyormuyuz ing kotu birde burda nasil gelistirebilirim toefl vs icin kurs vs olmadan

• Hayırlı olsun. Umarım ben de böyle bir konu açabilirim.
  • Herkese selamlar ve tekrardan teşekkürler! Bugün vizem de geldi, artık pazartesi yolculuk öncesi hiçbir engel kalmadı :) Oryantasyon zamanı ne kadar yoğun olurum bilemiyorum ama en kısa zamanda güncellemeler yapmaya çalışacağım.

@adrasa

Hocam çok teşekkür ederim, bence okunulan bölüm sevildikten sonra yapılmayacak şey yok. Gerisi bir şekilde geliyor :)

@Rinoritze

Çok teşekkür ederim, üniversite hayatınızda da başarılar dilerim :)

@whiteenergy1

Benim bursun lisans versiyonu yok hocam maalesef. İngilizce için pratik şart, büyük şehirlerdeyseniz Couchsurfing'e üye olun, yabancılarla tanışma fırsatı elde edersiniz.

@Hümiyettin

Umarım sizin konunuzu da görebilirim hocam, çok teşekkürler :)

• Boşuna dememişler senin hayallerin başkalarının gerçekleridir diye.Ny'de ki maceralarını bekliyorum hocam
  • Hocam benim merak ettiğim yüksek lisansı bitirir doktora başvurunuz kabul olmazsa bundan sonra ne yapacağınız,nerede çalışacağınız ?
  • Selam hocam, odtü uluslararası ilişkiler düşünüyorum. Aynı şekilde ben de yüksek lisans için oraya gidebilir miyim acaba? Nasıl olur?

Ayrıca siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü de önerir misiniz odtü'nün? Hukuk öneriyor herkes ama ben hukuk yazmak istemiyorum pek, avukat-hakim olmak hiç cazip gelmiyor ayrıca odtü hukuk da yok.
  • bronx a gittin mi hacı ?
  • sen bu dh deki 1.90 boyundaki kaslı mavi gözlü adamların yanında harcanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoekseLLo

Boşuna dememişler senin hayallerin başkalarının gerçekleridir diye.Ny'de ki maceralarını bekliyorum hocam

En kısa zamanda paylaşmaya çalışacağım, teşekkürler :)

@G. House

Hocam işin açığı NYU gibi bir kurumda Fulbright ile master sonrası bir yerden bir şekilde kabul alacağımı düşünüyorum. En en kötü ihtimal Türkiye'de bir yerden doktora kabulü alırım diye düşünüyorum yani, yurt dışında hiçbir şey bulamazsam. Ancak, diyelim Türkiye'de de doktora kabulü alamadım, bu süreçte Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ya da Uluslararası Af Örgütü gibi kurumlara başvurmayı düşünüyorum. Zaten master programının bu tarz kurumlara adam yetiştirme amacı da var, yani sadece akademiye yönelik bir program değil. Profesyonel yaşam yönü de oldukça güçlü.

@Affection and Hatred

Hocam uluslararsı ilişkilerden de bu bursu alabilirsiniz. Yüksek lisansa da gidebilirsiniz. Yani bursta ya da okullarda bölüm kısıtlaması yok elbette. Ortalamanızı yüksek tutup İngilizceyi ciddiye alırsanız olmayacak bir şey yok. Bir de güzel bir konu belirleme lazım.

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü ise beklentilere bağlı. Mezuniyet sonrası ne tarz bir gelecek istediğinizi söyleyebilirseniz ben de daha net açıklamalarla gelebilirim. Ama bir özet olarak, yapması gereken şeyleri yapan tüm arkadaşlarım istedikleri yerlerde istedikleri yerlere geliyorlar bu ara :)

@sistemli adam

Hocam daha gitmedim. Ancak Bronx bana oldukça uzak. Okulumla da bir bağlantısı yok.

• tebrik ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Boşuna dememişler senin hayallerin başkalarının gerçekleridir diye.Ny'de ki maceralarını bekliyorum hocam

@G. House

Hocam işin açığı NYU gibi bir kurumda Fulbright ile master sonrası bir yerden bir şekilde kabul alacağımı düşünüyorum. En en kötü ihtimal Türkiye'de bir yerden doktora kabulü alırım diye düşünüyorum yani, yurt dışında hiçbir şey bulamazsam. Ancak, diyelim Türkiye'de de doktora kabulü alamadım, bu süreçte Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ya da Uluslararası Af Örgütü gibi kurumlara başvurmayı düşünüyorum. Zaten master programının bu tarz kurumlara adam yetiştirme amacı da var, yani sadece akademiye yönelik bir program değil. Profesyonel yaşam yönü de oldukça güçlü.

@Affection and Hatred

Hocam uluslararsı ilişkilerden de bu bursu alabilirsiniz. Yüksek lisansa da gidebilirsiniz. Yani bursta ya da okullarda bölüm kısıtlaması yok elbette. Ortalamanızı yüksek tutup İngilizceyi ciddiye alırsanız olmayacak bir şey yok. Bir de güzel bir konu belirleme lazım.

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü ise beklentilere bağlı. Mezuniyet sonrası ne tarz bir gelecek istediğinizi söyleyebilirseniz ben de daha net açıklamalarla gelebilirim. Ama bir özet olarak, yapması gereken şeyleri yapan tüm arkadaşlarım istedikleri yerlerde istedikleri yerlere geliyorlar bu ara :)

@sistemli adam

Hocam daha gitmedim. Ancak Bronx bana oldukça uzak. Okulumla da bir bağlantısı yok.

Cevabınız için teşekkürler hocam. Siyaset ve kamu yönetimi okuyunca iş imkanları nelerdir? Nasıl maaşlarla, nerelerde çalışabiliyoruz? Merak ettiğim şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

@G. House

@Affection and Hatred

@sistemli adam

Benim hayalim hocam gidince bi tepe bul seni yenicem new york ! diye bağır

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.