Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: JC

Başarılarınızın devamını dilerim

Teşekkürler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: Fishermanx

Arada bu konuyu gördükçe içim gider bir sigara yakarım genelde konu çok sağlıksız :D:P Şaka bir yana cidden adınıza seviniyorum tekrar tebrikler. Şu ortalamamı en başında düzgün tutmadığıma yanıyorum yaklaşık 1 sene var bitirmeme Üniversiteyi küçüklükten beri hayalim amerkada yaşamak. Şuan için Kanada Usa ve Avusturalya var aklımda yüksek lisans için ama tabi işin maddi boyutu çok önemli. Aklım allak bullak bir kaç ihtimal var gerçekten alanımda başarılı bir şeyler yapıcam sağlam bir github portfolyam olucak ve bu rezalet ortalamamla burs şansımı deniyicem ama olmadığı takdirde iş, fiyatı uçuk olmayan iyi bir eğitimi ve adı olan bir okul bulmaya kalıcak. Bu ara sınavlarım var o yüzden konuyu tam okuyamadım ama gözüme çarpan birşey var daha önce ortalama çok önemli değil demiştiniz bana ama şimdi birine cevap olarak en az 3.0 gerektiğinden bahsetmişsiniz bursuz dahi olsa bu okulların ne kadarında böyle bir bilginiz var mı ? Başka sorularımda var aslında ama önce yazdıklarınızı okuyup ona göre sormak istiyorum zamanım olduğunda.

Hocam merhaba, yazdığınızı görmemişim; kusura bakmayın. Öncelikle tekrardan teşekkür ederim :) Yardımcı olabilirsem ne mutlu!

Maalesef en azından benim alanda okulların pek çoğu başvuru yapabilmek için en az 3 ortalama istiyor, burs olsun ya da olmasın. Bazı okullar istisna olarak son iki yılın ortalamasına bakıyor, ya da alanla ilgisi olmayan derslerden alınan notlara bakmıyor ama genel olarak bir 3 limiti var. Ortalama çok önemli dediğim maalesef ki 3ü geçtikten sonra. Yani 3.15 ile 3.85 arasında o kadar da önemli bir faktör yok. Ancak başvuru için yine de en net bilgiyi okulların websitelerinden alabilirsiniz.

Yanlışım varsa düzeltin üst düzey üniversiteler 3.0 ortalama istiyor. Sizin bölümünüzü bilmediğim için yorumda yapamiyorum ama 2.5 üstüde ortalama bi üniversitede yüksek lisans yapabilir abd de. Tabi burssuz olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Homer Jay Simpson

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fishermanx

Arada bu konuyu gördükçe içim gider bir sigara yakarım genelde konu çok sağlıksız :D:P Şaka bir yana cidden adınıza seviniyorum tekrar tebrikler. Şu ortalamamı en başında düzgün tutmadığıma yanıyorum yaklaşık 1 sene var bitirmeme Üniversiteyi küçüklükten beri hayalim amerkada yaşamak. Şuan için Kanada Usa ve Avusturalya var aklımda yüksek lisans için ama tabi işin maddi boyutu çok önemli. Aklım allak bullak bir kaç ihtimal var gerçekten alanımda başarılı bir şeyler yapıcam sağlam bir github portfolyam olucak ve bu rezalet ortalamamla burs şansımı deniyicem ama olmadığı takdirde iş, fiyatı uçuk olmayan iyi bir eğitimi ve adı olan bir okul bulmaya kalıcak. Bu ara sınavlarım var o yüzden konuyu tam okuyamadım ama gözüme çarpan birşey var daha önce ortalama çok önemli değil demiştiniz bana ama şimdi birine cevap olarak en az 3.0 gerektiğinden bahsetmişsiniz bursuz dahi olsa bu okulların ne kadarında böyle bir bilginiz var mı ? Başka sorularımda var aslında ama önce yazdıklarınızı okuyup ona göre sormak istiyorum zamanım olduğunda.

Hocam merhaba, yazdığınızı görmemişim; kusura bakmayın. Öncelikle tekrardan teşekkür ederim :) Yardımcı olabilirsem ne mutlu!

Maalesef en azından benim alanda okulların pek çoğu başvuru yapabilmek için en az 3 ortalama istiyor, burs olsun ya da olmasın. Bazı okullar istisna olarak son iki yılın ortalamasına bakıyor, ya da alanla ilgisi olmayan derslerden alınan notlara bakmıyor ama genel olarak bir 3 limiti var. Ortalama çok önemli dediğim maalesef ki 3ü geçtikten sonra. Yani 3.15 ile 3.85 arasında o kadar da önemli bir faktör yok. Ancak başvuru için yine de en net bilgiyi okulların websitelerinden alabilirsiniz.

Yanlışım varsa düzeltin üst düzey üniversiteler 3.0 ortalama istiyor. Sizin bölümünüzü bilmediğim için yorumda yapamiyorum ama 2.5 üstüde ortalama bi üniversitede yüksek lisans yapabilir abd de. Tabi burssuz olarak.

Hocam merhaba. Bu yaz baya bir okul araştırmıştım ve hepsinde ortalama olarak en az 3 istediklerini belirtmişlerdi. Hatta bazı okullar üstüne basa basa 2.99u bile değerlendirmeyeceklerinden bahsetmişlerdi. Ama bazı okulların son 2 seneki ortalamaya baktığını, ya da 1. sınıftaki derslere çok bakmadığını biliyorum.

• Sayfa sürükleyici bir kitap gibi olmuş heyecanla okutturuyor kendini :) Mülakat aşaması ile ilgili daha detaylı sorularım olacaktı. Acaba size sorulan sorular nelerdi, mülakatı kaç dakika sürdü, kıyafet konusunda cevabımı önceki mesajlar arasında buldum. Mülakat esnasında yapmamız gerekenlere dair (en azından sizin yaptığınız) bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.
  • Öncelikle tebrik ederim. Yüksek lisans ve doktora bittikten sonraki kariyer planınız nedir? ODTÜ iktisat hakkında bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FırtınalıDenizinYolcusu -- 5 Haziran 2015; 20:58:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıstaka

Sayfa sürükleyici bir kitap gibi olmuş heyecanla okutturuyor kendini :) Mülakat aşaması ile ilgili daha detaylı sorularım olacaktı. Acaba size sorulan sorular nelerdi, mülakatı kaç dakika sürdü, kıyafet konusunda cevabımı önceki mesajlar arasında buldum. Mülakat esnasında yapmamız gerekenlere dair (en azından sizin yaptığınız) bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.

Öncelikle mülakata çağrılmanız konusunda tebrik ederim :)

Mülakatta başta kendimi tanıtmam istendi, sonra yaklaşık 20 dakika falan alanım üzerinden beni sıkıştıran sorular soruldu. Yani o alanla ilgili benim fikirlerime karşı çıkan argümanlar sundular sürekli. Mülakatın sonuna doğru ise başvuru listesindeki okulları neden oraya yazdığımı sordular (hiçbirisine başvurmadım sonra :)) ben de orada birkaç hoca ismi verdim, ve o hocaların belli makalelerinden bahsettim o kısmı baya beğendiler. Benden önce giren ise 5 dakikada çıkmıştı, ve bursu alamadı diye düşünüyorum zira hiçbir etkinlikte göremedim (oryantasyon toplantısı falan).

Ancak bu bölümden bölüme de değişiyor. Mühendisliklerde 5 dakika süren mülakatlarla bursa kabul alanların olduğunu duydum. Bazılarına Fulbright tarihi sormuşlar mesela, Fulbright kimdir nedir gibisinden. Kimisine ise "bir yabancı Türkiye'ye gelse nerelere götürürdün neler yedirirdin" gibi garip sorular sormuşlar, zira kültürel değişim ve kültür etkileşimine de önem veriyor gibi gözüküyorlar. Dolayısıyla bence alana, Türk kültürüyle ilgili belli konulara hakim olup bir de resmi bir giyim tarzıyla şansı artırabilirsiniz :)

@FırtınalıDenizinYolcusu

Teşekkür ediyorum hocam. Akademide devam etmeyi düşünüyorum yüksek ihtimalle; ama nerede olacağına dair kafamda bir şey oluşturmadım. Doktoramı yaptığım ülkede kalırım diye düşünüyorum ama. ODTÜ İktisat da gayet iyidir, biraz daha pozitivist bakıyorlar yani sosyal yanından çok matematik yönü ağır basan bir bölüm; ancak akademik bağlamda iyi bir bölüm olduğunu biliyorum.

• 6 Haziran Edit

Arkadaşlar sanırım bu senenin mülakata çağrılma sonuçları açıklanmış. Umarım buradan da pek çok kişi mülakata çağrılmıştır :) Mülakat ile ilgili sorunuz olursa çekinmeyin.
  • Belki şuan sormam erken olacak ama merak kemiriyor insanı GRE hakkında ne önerirsiniz? Şimdiden ihtimali göz önüne alıp çalışmak lazım. TOEFL için bir derece insan kurtarabilir de GRE biraz kasıyor (çok önceden cahil cesareti ile girmişliğim vardı). Aldığınız puanları da görünce şimdiden sormak istedim.
    Bu konuda da tavsiyenize çok ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıstaka -- 6 Haziran 2015; 21:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıstaka

Belki şuan sormam erken olacak ama merak kemiriyor insanı GRE hakkında ne önerirsiniz? Şimdiden ihtimali göz önüne alıp çalışmak lazım. TOEFL için bir derece insan kurtarabilir de GRE biraz kasıyor (çok önceden cahil cesareti ile girmişliğim vardı). Aldığınız puanları da görünce şimdiden sormak istedim.
    Bu konuda da tavsiyenize çok ihtiyacım var.

Hocam siz hangi alandan başvurdunuz? Sayısaldaki alanlarda GRE'nin Verbal kısmı pek de önemli değil ve quantitative zaten oldukça kolay, yani ben senelerdir matematik yapmayan insan olarak oldukça yüksek not alabildim. Verbal kısmı ise tam bir kabus. Yani verbal için şimdiden her gün kelime antrenmanı yapmak yararlı olabilir. Telefona indirilen uygulamalar sayesinde de bunu otobüste dolmuşta halledebilirsin. Sınavdan önce de torrentten GRE official guide indirdim, ondaki denemeleri çözmek de oldukça yararlı oluyor :) sınav öncesi denemeleri kolay-orta-zor olarak çözmek lazım. Zaten sınavda da size gösterilmese de böyle bir sınıflandırma var, soruları yanlış yaparsanız kolaylaşıyor doğru yaparsanız zorlaşıyor falan.

• Siyaset ve kamu yönetimi , uluslararası ilişkiler ve siyaset yönetimi gibi bölümlerde okumak istiyorum.Şu anki bölümünüze girerken türkiye geneli dereceniz kaçtı , bu bölümden mezun olunca yapılabilecek işler , bölümün zorluğu gereksinimleri karakter olarak istedikleri neler bi bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: marqnued

Siyaset ve kamu yönetimi , uluslararası ilişkiler ve siyaset yönetimi gibi bölümlerde okumak istiyorum.Şu anki bölümünüze girerken türkiye geneli dereceniz kaçtı , bu bölümden mezun olunca yapılabilecek işler , bölümün zorluğu gereksinimleri karakter olarak istedikleri neler bi bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim

Hocam selamlar. Özel mesaj ile bölümle ilgili pek çok soru alıyorum. Sanırım ÖSS döneminin de yakınlaşmasıyla birlikte kafalardaki sorular da arttı :)

Ben girerken Türkiye'de 7.000 küsür ile girmiştim; ama şu an puanlar baya düştü diye biliyorum.

Bölümün büyük kısmı KPSS'ye hazırlanıyor şu anda, devlet deneyecekler. 1. sınıftan beri özel sektörde staj yapan, kendisine tecrübe katan bir arkadaşım ise özel sektörde yüklü bir ücretle iş teklifi aldı, yani özel sektör olanağı da her zaman açık; ama o sizin kendinizi üniversite hayatında ne kadar geliştirdiğinize ve de ne kadar tecrübe edindiğinize çok bağlı. Akademi seçeneği için ise siyaset bilimi mükemmel bir bölüm bence :)

Bölümü sevmen baya önemli, zira sürekli bir şeyler okunuyor. Her dersin en az 500 sayfalık falan okunacak materyali oluyor ki çok daha fazlası da olabiliyor. Sevmediğin bir şeyi okumak da tam bir işkence olacaktır sonunda. Sevmek önemli. İngilizce de önemli, ancak o bölümde kendiliğinden zamanla gelişiyor.

Bölümle ilgili başka sorularınız varsa buradan yanıtlamaya çalışayım arkadaşlar, özel mesajla yetişmekte zorlanıyorum :)

• Hocam suan ne durumdasin hemen alistinmi orada ortam falan nasil?
    Bide masterle doktorayi yani 2sini birden yapmak zorundamisin yoksa tercihemi bagli

• quote:

Orijinalden alıntı: PHOBOS19

Hocam suan ne durumdasin hemen alistinmi orada ortam falan nasil?
    Bide masterle doktorayi yani 2sini birden yapmak zorundamisin yoksa tercihemi bagli

Hocam Ağustos'ta gidiyorum, daha geçen gün yeni mezun oldum :)

Master programım bağımsız, yani zorunda değilim. Ancak bazı programlar var ki master-doktora bütünleşik ve birbirini ayrı yapamıyorsunuz.
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Kendi isteginlemi sectim hocam new york u merakin falan vardi yoksa sadece egitim icinmi

BU ARADA BAŞARILAR

• quote:

Kendi isteginlemi sectim hocam new york u merakin falan vardi yoksa sadece egitim icinmi

BU ARADA BAŞARILAR

Hocam okul çok çok iyi bir okul, yani en önemli faktör oydu seçimde. Şehir ise kaymaklı ekmek kadayıfı gibi oldu :) başvuru süreciyle ilgili de öbür okul tercihlerim de başlık içinde bulunmalı, ikinci tercihim seattledaydı mesela.

teşekkür ederim. :)

• Hocam peki universite zamaninda erasmustada burs veriyorlarmi nette arastirdimda pek bilgi sahibi olamadim kafam karisti bide burs veriyorlarsa nr kadar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marqnued

Siyaset ve kamu yönetimi , uluslararası ilişkiler ve siyaset yönetimi gibi bölümlerde okumak istiyorum.Şu anki bölümünüze girerken türkiye geneli dereceniz kaçtı , bu bölümden mezun olunca yapılabilecek işler , bölümün zorluğu gereksinimleri karakter olarak istedikleri neler bi bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim

Hocam selamlar. Özel mesaj ile bölümle ilgili pek çok soru alıyorum. Sanırım ÖSS döneminin de yakınlaşmasıyla birlikte kafalardaki sorular da arttı :)

Ben girerken Türkiye'de 7.000 küsür ile girmiştim; ama şu an puanlar baya düştü diye biliyorum.

Bölümün büyük kısmı KPSS'ye hazırlanıyor şu anda, devlet deneyecekler. 1. sınıftan beri özel sektörde staj yapan, kendisine tecrübe katan bir arkadaşım ise özel sektörde yüklü bir ücretle iş teklifi aldı, yani özel sektör olanağı da her zaman açık; ama o sizin kendinizi üniversite hayatında ne kadar geliştirdiğinize ve de ne kadar tecrübe edindiğinize çok bağlı. Akademi seçeneği için ise siyaset bilimi mükemmel bir bölüm bence :)

Bölümü sevmen baya önemli, zira sürekli bir şeyler okunuyor. Her dersin en az 500 sayfalık falan okunacak materyali oluyor ki çok daha fazlası da olabiliyor. Sevmediğin bir şeyi okumak da tam bir işkence olacaktır sonunda. Sevmek önemli. İngilizce de önemli, ancak o bölümde kendiliğinden zamanla gelişiyor.

Bölümle ilgili başka sorularınız varsa buradan yanıtlamaya çalışayım arkadaşlar, özel mesajla yetişmekte zorlanıyorum :)

New yorktan döndükten sonra ne iş yapmayı planlıyosun başkan

• quote:

Hocam peki universite zamaninda erasmustada burs veriyorlarmi nette arastirdimda pek bilgi sahibi olamadim kafam karisti bide burs veriyorlarsa nr kadar

Erasmus burslu olabilir burssuz olabilir bunlar hep okula ve not ortalamasına bağlı şeyler.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.