Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R4SH1D

Önce teşekkür ederim bilgilendirici yazılar gördümmü heyecanlanıyorum. Şu an hepsini okumadım bile fakat Master hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum.

ABD benim yaşamak istediğim yer. Endüstri mühendisliği gibi çok da sayısal olmayan bölümlerde okuyanlar benimki işletme mühendisliği ama pek bilinmediği için endüstrinin aynısı diyorum ki çok da farklı değil :) Master için 3. sınıfta mı başvurdunuz? Bursa master başlamadan ne kadar önce başvurmak lazım. İstediğim okullar çok para istiyor çok :D Amerika'da yüksek lisans için 1. sınıfta dikkat edilmesi gerekenleri yazın hocam

Hocam öncelikle tekrardan belirtmek isterim ki bu bursu aldıktan sonra Amerika'da yaşamak istiyorsanız iki sene Türkiye'de geçirmeniz gerekiyor. Öyle bir kısıtlaması var. Bu iki seneyi başka bir yerde doldururken yaz tatillerinde falan gelerek uzun vadede de doldurabilirsiniz, orası size kalmış; ancak oturma izni tekrar alabilmeniz için iki sene geçirme gerekliliği koyuyor.

Bursa mezuniyetten hemen sonra gidilmek isteniyorsa 3. sınıfta başvurulması gerekiyor. Yani bu sene alınan başvurular 2016-2017 akademik yılı için alındı. Her sene mart ayında alınan başvurular bir sonraki akademik yıl için değerlendiriliyor. Bursu alırsanız burs komitesi ek burs talep ediyor, dolayısıyla en çok para isteyen okul bile dize gelebiliyor :) Bazı okullar ise Fulbright gibi belli başlı bursları almış öğrencilere ayrıca ek burslar verebiliyor.

Türkiye'deki 1. sınıftan bahsediyorsanız, şimdilik ortalamayı yüksek tutun yeter :) Bir de çalışmak istediğiniz bir alan belirlemeye çalışın kendinize yavaş yavaş.

• Hayırlı olsun hocam. New York City hoştur, güzeldir. Yurtdışına çıktığımda gitmek istediğim ilk şehir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: R4SH1D

Önce teşekkür ederim bilgilendirici yazılar gördümmü heyecanlanıyorum. Şu an hepsini okumadım bile fakat Master hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum.

ABD benim yaşamak istediğim yer. Endüstri mühendisliği gibi çok da sayısal olmayan bölümlerde okuyanlar benimki işletme mühendisliği ama pek bilinmediği için endüstrinin aynısı diyorum ki çok da farklı değil :) Master için 3. sınıfta mı başvurdunuz? Bursa master başlamadan ne kadar önce başvurmak lazım. İstediğim okullar çok para istiyor çok :D Amerika'da yüksek lisans için 1. sınıfta dikkat edilmesi gerekenleri yazın hocam

Hocam öncelikle tekrardan belirtmek isterim ki bu bursu aldıktan sonra Amerika'da yaşamak istiyorsanız iki sene Türkiye'de geçirmeniz gerekiyor. Öyle bir kısıtlaması var. Bu iki seneyi başka bir yerde doldururken yaz tatillerinde falan gelerek uzun vadede de doldurabilirsiniz, orası size kalmış; ancak oturma izni tekrar alabilmeniz için iki sene geçirme gerekliliği koyuyor.

Bursa mezuniyetten hemen sonra gidilmek isteniyorsa 3. sınıfta başvurulması gerekiyor. Yani bu sene alınan başvurular 2016-2017 akademik yılı için alındı. Her sene mart ayında alınan başvurular bir sonraki akademik yıl için değerlendiriliyor. Bursu alırsanız burs komitesi ek burs talep ediyor, dolayısıyla en çok para isteyen okul bile dize gelebiliyor :) Bazı okullar ise Fulbright gibi belli başlı bursları almış öğrencilere ayrıca ek burslar verebiliyor.

Türkiye'deki 1. sınıftan bahsediyorsanız, şimdilik ortalamayı yüksek tutun yeter :) Bir de çalışmak istediğiniz bir alan belirlemeye çalışın kendinize yavaş yavaş.

Teşekkür ederim hocam. Toefl olayı için kursa gittiniz mi merak ediyorum?

• Tebrik ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar :)

@Scarlett Johansson @atkosturanadam

Hayır hocam, herhangi bir kursa gitmedim. İngilizcenize güvendiğiniz sürece TOEFL için bir kursa gidilmesi gerektiğine inanmıyorum. Notefull adlı bir site size 2-3 saat içinde TOEFL kursunun verebileceği her şeyi veriyor zaten :) @R4SH1D
  • quote:

Teşekkür ederim arkadaşlar :)

Hayır hocam, herhangi bir kursa gitmedim. İngilizcenize güvendiğiniz sürece TOEFL için bir kursa gidilmesi gerektiğine inanmıyorum. Notefull adlı bir site size 2-3 saat içinde TOEFL kursunun verebileceği her şeyi veriyor zaten :) @R4SH1D

Kac gayme vereceler onu de bakim

• Helal olsun kardeş,nasıl bu derslere böyle azimle uğraştıysan helal olsun
    Biz 2 cümle okuyup sıkılıyoruz sense odtü den nyu lara geçmişsin helal :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuteRobot

quote:

Hocam senelik 67.000 dolar masrafın (okul parası, yaşam masrafları, sigorta, kitaplar...) 40.000i okul tarafından, 27.000i burs tarafından karşılanacak. Ancak okulun 40.000i verme koşulu da Fulbright gibi dışarıdan bir burs olması. Bunların haricinde uçak biletleri ödenecek. Şimdiye kadar da TOEFL ve GRE sınavlarına bedava sokup okul başvurularıma ücret ödemememi sağladılar.

• Hocam öncelikle hayırlı olsun.

Ben de ABD'de üniversite için TOEFL sınavına gireceğim, 109 puan almak için ne kadar zaman çalıştınız ve nasıl çalıştınız? Bunları buradan ya da PM'den yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
  • hayırlı olsun
  • @Rift

Hocam teşekkürler :) Lisede aslında oldukça vasat bir öğrenciydim, ODTÜ SBKY'ye de son sıradan falan girdim. Ama üniversitedeki bölümü sevdikten sonra olaylar bir miktar değişebiliyor :)

@Andres Escobar

Teşekkürler hocam

@multiTYRT

Hocam TOEFL için özel bir çalışma yapmadım. Sadece Notefull adlı sitede toplamda 1-2 saat alacak videoları dikkatlice izledim sınavdan bir gün önce. Onun dışında uzun vadede bolca İngilizce pratiği yapma şansım olmuştu, Erasmus'ta oda arkadaşım Amerikan, aktif bir Couchsurfing üyesiyim, bölümde de sürekli bir şeyler okuyup yazıyoruz İngilizce. Bir de küçüklükten gelen abla faktörü var İngilizce konusunda :)
  • quote:

@Rift

Hocam teşekkürler :) Lisede aslında oldukça vasat bir öğrenciydim, ODTÜ SBKY'ye de son sıradan falan girdim. Ama üniversitedeki bölümü sevdikten sonra olaylar bir miktar değişebiliyor :)

@Andres Escobar

Teşekkürler hocam

@multiTYRT

Hocam TOEFL için özel bir çalışma yapmadım. Sadece Notefull adlı sitede toplamda 1-2 saat alacak videoları dikkatlice izledim sınavdan bir gün önce. Onun dışında uzun vadede bolca İngilizce pratiği yapma şansım olmuştu, Erasmus'ta oda arkadaşım Amerikan, aktif bir Couchsurfing üyesiyim, bölümde de sürekli bir şeyler okuyup yazıyoruz İngilizce. Bir de küçüklükten gelen abla faktörü var İngilizce konusunda :)

Vasattan kastın buysa,çoğu insan ucundan bile geçemiyor sen kötüde olsa girmişsin :)

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.

• Tebrik ederim.
  • @Rift

Hocam yani Lise 2de falan iki tane 2 vardı notlarımda ki birisi sırf alan değiştireceğim diye 2ye yükselmişti, dershane sınavlarında matematik - geometriden 4-5 doğru anca çıkarabiliyordum falan. ÖSS'ye doğru bir gelişme olmadı değil :)

@Dustywaffe

Hocam teşekkür ederim
  • quote:

@Rift

Hocam yani Lise 2de falan iki tane 2 vardı notlarımda ki birisi sırf alan değiştireceğim diye 2ye yükselmişti, dershane sınavlarında matematik - geometriden 4-5 doğru anca çıkarabiliyordum falan. ÖSS'ye doğru bir gelişme olmadı değil :)

@Dustywaffe

Hocam teşekkür ederim

Nerden nereye desene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rift

quote:

@Rift

@Dustywaffe

Hocam teşekkür ederim

Nerden nereye desene

Öyle oldu biraz hocam :)
  • quote:

quote:

quote:

Hocam senelik 67.000 dolar masrafın (okul parası, yaşam masrafları, sigorta, kitaplar...) 40.000i okul tarafından, 27.000i burs tarafından karşılanacak. Ancak okulun 40.000i verme koşulu da Fulbright gibi dışarıdan bir burs olması. Bunların haricinde uçak biletleri ödenecek. Şimdiye kadar da TOEFL ve GRE sınavlarına bedava sokup okul başvurularıma ücret ödemememi sağladılar.

Peki sen bu bursu nasıl kazandın ?
    Universiteyi amerikada okumak istesem ve bu deduin yerden burs almak istesem olur mu ?
    ve senelik 60.000 dolari babasinin hayrina mi veriyor yoksa geri odeyecek misin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sen bu bursu nasıl kazandın ?
    Universiteyi amerikada okumak istesem ve bu deduin yerden burs almak istesem olur mu ?
    ve senelik 60.000 dolari babasinin hayrina mi veriyor yoksa geri odeyecek misin ?

Hocam ilk sayfada açıklamalar yapmıştım; ancak tekrar yazayım.

Bursa uzun bir başvuru süreci var ve başvurabilmek için de belli kriterler var. Bu kriterleri sağladıktan sonra başvurabiliyorsunuz ve sonrasında bu bursun mezunu akademisyenler falan mülakat yapıyor. Onun sonrasında burs verilip verilmediği belli oluyor. Başvuru aşamasında yapılması gereken pek çko şey var, iki tane essay yazılıyor mesela en basitinden.

Lisans düzeyinde okumak isterseniz olmuyor maalesef. Burs sadece yüksek lisans, doktora, ve doktora araştırma seviyeleri için var.

Babasının hayrına diyebiliriz, herhangi bir geri ödeme yok. 67.000 doların tamamını burs karşılamıyor, belli bir miktarını okuyacağım okul belli bir miktarını ise buradaki komite karşılıyor. Yani masraf paylaşılıyor. Burs Amerikan Senatosu tarafından veriliyor ve tüm dünyada verilen bir burs. Bir bakıma başarılı öğrencilere kendi üniversitelerinde eğitim vererek değerlerinin de yayılmalarını sağlıyorlar işte. Bursun tek kısıtlaması eğitim bittikten sonra tekrar Amerika'da oturma izni ya da çalışma izni almak isteyenlere Türkiye'de iki sene geçirmeleri gerektiğini söylüyor. Bu nedenle ben doktora için Kanada, İngiltere, Avustralya gibi ülkelere bakmayı düşünüyorum.

• Konu çok faydalı yukarı

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.