Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
233
Favori
48.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamanmekan.

2 yılınızı doldurduktan sonra temelli amerikaya mı yerleşeceksiniz?türkiyeye geri dönermisiniz?

Hocam kalınmadığını birkaç kere söyledim :) Ingiltere, Fransa, Belçika ya da Kanada'da doktorama devam etmek istiyorum yüksek lisans sonrasında.

Eğer Türkiye'dek iiki seneyi doldurduktan sonra diyorsanız, eğer yukarıda dediğim ülkelerden birisine yerleşirsem ben o iki seneyi 15-16 senede anca doldururum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Ağustos 2014; 13:36:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35bin dolar bi halta yetmiyor hevesini kirmis gibi olmayim da. Fullbrighta basvurmaya tenezzul etmiyor bizim bolum. Odtu ee bu arada. Phd burslari 70bin civarinda, minimum bir yasama yetiyor o da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamin yazdigi seyleri okumayip sorular soran yahut acikca anlattigi, cok basit seyleri bile anlayamayip, yorumlayamayan adamlar mezun olduktan sonra KPSS'ye girip memur olsunlar. Cok kasmasinlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Protex11

35bin dolar bi halta yetmiyor hevesini kirmis gibi olmayim da. Fullbrighta basvurmaya tenezzul etmiyor bizim bolum. Odtu ee bu arada. Phd burslari 70bin civarinda, minimum bir yasama yetiyor o da.

Merhabalar, komisyon bursun yetmediği okullar için gerek asistanlık olsun gerekse finansal yardım başvurularını yapıyor. MA programları senelik ortalama olarak 20.000 dolar civarı benim alanımda. Kalan 15.000 dolar da yeterli gözükmezse yine de ek burs başvurus yapılıyor.

Öbür yandan PhDler genelde çok masraflı gibi gözükse de PhD kabulü veren iyi okullar aldıkları öğrencilere direkt asistanlık veriyor. Çoğunluğu PhD kabulü durumda tam finansman verdiklerini söylüyorlar. Yani hadi MA neyse de, PhD'de zaten iyi bir okula gidiliyosra finansal bir sıkıntı olacğaını sanmıyorum. Yoksa 5 senelik PhD programlarına giden adaylara sadece iki sene finansal destek verip sonrasında kendiniz ödeyin diyecek halleri yok. :)

Yani komisyon gönderdiği öğrencilerin maddi olarak sıkıntı yaşamaması konusunda emin oluyor en baştan.

Bunun yanında tenezzül etmiyor demişsiniz; ancak kabul alanlar arasında ODTÜ mühendisliklerinden pek çok öğrenci vardı, EE de dahil olmak üzere.

@Harley-Davidson

Hocam yine de yardım etmek iyidir, sıkıntı değil aynı şeyleri cevaplamak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Ağustos 2014; 13:35:17 >

• Çok çok teşekkürler.Yolunuz açık olsun.Aklıma geldikçe soracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamanmekan.

Çok çok teşekkürler.Yolunuz açık olsun.Aklıma geldikçe soracağım

Teşekkür ederim hocam :)

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Aynı okul aynı bölümüz hayırlı olsun aklında yüksek lisans konusunu belirledin mi ?

edit: okudum ortadoğu sosyal hareketler vs yazmışsın kesin değil sanırım. başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 9 Ağustos 2014; 23:41:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Aynı okul aynı bölümüz hayırlı olsun aklında yüksek lisans konusunu belirledin mi ?

edit: okudum ortadoğu sosyal hareketler vs yazmışsın kesin değil sanırım. başarılar.

Kesin hocam, siyaset bilimi bölümlerine başvuracağım yine, çalışma alanım da "Orta Doğu'daki Sosyal Hareketler ve Uluslararası Etkileri"

Oradaki okullardan birkaç hocayla iletişime geçtim, tesadüf şudur ki bazıları bu hafta ODTÜ'de WOCMES adlı Orta Doğu kongresine geliyorlarmış :) birkaçı gel yüz yüze görüşelim demiş, onlardan da okul konusunda fikir alacağım bu hafta.

- hocalarla iletişim nedenim de direkt kendilerinden fikir almaya çalışıyorum o okullar benim çalışma alanıma uygun mi değil mi diye. Bu kadar beklemiyordum ama neredeyse hepsi çok olumlu ve açıklayıcı cevaplar atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 10 Ağustos 2014; 10:58:58 >

• Takipçiler için: Arkadaşlar okullara kabul için girilmesi gereken GRE sınavına çalışıyorum da, quantitative kısmını bizim ilkokul lise eğitim eğitiminden geçmiş herkes fulle yakın yapabilir. Verbal kısım ise oldukça zorlayıcı zira kelimeler genelde bilinmedik, aslında pek de kullanılmayan kelimeler. Sayısal bir alandaysanız işinize baya yarayacak GRE skorları alabilirsiniz bu nedenle :)
  • Arkadaşlar selam, konuyu son güncellediğimde ek bir soru gelmemişti; ancak ben yine de son gelişmeleri de paylaşmak istedim eğer takip eden varsa diye :)

14 Aralık Edit: Doktora Başvuruları

Arkadaşlar okul başvurularımı tamamladım, yukarıda bahsettiğim 5 okulun yanında başka master başvurusu yapmadım, ancak iki tane PhD (doktora) programı başvurusu yaptım. Bu doktora programları Columbia ve Duke'a. Bu iki okuldan birisi olursa 5 sene boyunca doktoramı yapacağım, bu 5 sene 2+3 gibi olacak yani 2 sene master, 3 sene doktora gibi; ancak başvurusu ve kayıt işlemleri direkt doktora programına başvuru şeklinde. Yani ayrıca master yapmak gerekmiyor. Bu iki programdan birisi olursa burstan vazgeçeceğim zira bu okulların ikisi de 5 sene boyunca "full funding" veriyorlar, yani okul parası ödenmiyor, üstüne aylık 2.000 ile 2.400 dolar arasında bir ücret ödemesi yapıyorlar. Maaşlı çalışan gibi oluyorsunuz kısacası. Bu ikisi olmazsa yukarıda bahsedilen master programlarından gelecek sonuçlara bakacağım.

• 27 Şubat

Arkadaşlar merhaba. Cevaplar yavaş yavaş gelmeye başladı. Columbia'daki doktora programına reddedildim, boyumu aştı biraz hem Columbia hem doktora olması :) Bunun yanında University of Illinois at Urbana Champaign ve University of Washington'dan iki tane kabul aldım. Dolayısıyla şu an iş biraz NYU'dan gelecek cevaba kaldı, NYU kabul ederse oraya gideceğim, etmezse University of Washington'a gideceğim :)
  • Tebrik ederim kardesim.İnsallah gittigin yerde basarili olursun. Bu islerle ugrastigin icin belki bilirsin. Herhangi bir burs beklentisi olmadan not ortalamasi 2.6,2.7 civari olan bir öğrenci, 3.0 sarti olan universitelere girilebiliyormu? Cevrende boyle olaylar duyuyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: alfatymej

Tebrik ederim kardesim.İnsallah gittigin yerde basarili olursun. Bu islerle ugrastigin icin belki bilirsin. Herhangi bir burs beklentisi olmadan not ortalamasi 2.6,2.7 civari olan bir öğrenci, 3.0 sarti olan universitelere girilebiliyormu? Cevrende boyle olaylar duyuyor musun?

Hocam teşekkür ediyorum. Amerikan üniversiteleri 3.0 şartı konusunda baya katı diye biliyorum. Sınırların altındaki başvurular incelenmeden direkt redde gönderiliyor diye açıklayan başvuru değerlendirme komitesi üyeleri vardı. Ancak Avrupa üniversiteleri biraz daha rahatlar diye duymuştum, zaten Jean Monnet bursu da 2.5 şartı koşuyor. Avrupa bakabilirsin yani :)
  • Umarım gönlüne göre bir yerden kabul alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

Umarım gönlüne göre bir yerden kabul alırsın.

Çok teşekkürler hocam :)

• Arkadaşlar nereye gideceğim de kesinleşti, dün gelen emaile göre alanımdaki en iyi okullardan, ve de master programları arasında ilk tercihim olan New York University beni kabul etti. Üstelik 40.000 dolarlık okul parasını da almayacaklarını belirttiler. Burs komisyonu ise bir senelik (10 aylık) masrafın 27.000 dolar olacacağını hesaplamış, dolayısıyla bir sene için 27.000 dolar ödeyecekler. Yani toplam senelik 67.000 dolarlık masraf okul + Fulbright tarafından karşılanacak. Şu an süreçte sadece okula kayıt, vize alma gibi teknik detaylar kaldı :)
  • Tebrikler..

• quote:

Orijinalden alıntı: djodesa

Tebrikler..

Çok teşekkür ederim hocam :)

• Önce teşekkür ederim bilgilendirici yazılar gördümmü heyecanlanıyorum. Şu an hepsini okumadım bile fakat Master hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum.

ABD benim yaşamak istediğim yer. Endüstri mühendisliği gibi çok da sayısal olmayan bölümlerde okuyanlar benimki işletme mühendisliği ama pek bilinmediği için endüstrinin aynısı diyorum ki çok da farklı değil :) Master için 3. sınıfta mı başvurdunuz? Bursa master başlamadan ne kadar önce başvurmak lazım. İstediğim okullar çok para istiyor çok :D Amerika'da yüksek lisans için 1. sınıfta dikkat edilmesi gerekenleri yazın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R4SH1D -- 24 Mart 2015; 19:22:59 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.