Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Arkadaşlar öncelikle bu bursa 3. sınıfta başvurmak gerekiyor, yani ben 2015-2016 öğretim yılından itibaren burs kazandım.

Fulbright Türkiye komisyonunun websitesinden başvuru tarihlerini takip etmeniz gerekiyor. Önce internet üzerinden başvuru yapacaksınız ancak bu başucu aşaması baya uzun, iki tane niyet mektubu yazmanız gerekiyor falan. Çalışacağınız alana çok iyi karar vermeniz ve o konudaki bilginizi göstermenizi bekliyorlar. Online başvuru sonrasında da mülakat var. Mülakat İngilizce

Burs hükümet bursu arkadaşlar. Dolayısıyla okul şu an belli değil. Komisyon bir okul önerecek ben iki tane okul seçeceğim üç okula başvuracağım. Birisi University of Wisconsin olacak ama.

Bursu aldıktan sonra ABD'ye iki sene oturma izni ya da çalışma izni alamıyorsunuz. Yani yüksek lisans sonrası ABD'den ayrılmanızı bekliyorlar. Yazdığımız mektuplarda da gelecek planlarından bahsederken buna değinmek gerekiyor.

Siyaset Sosyolojisi altında sosyal hareketler çalışacağım. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisiyim.

Not ortalamam 3.85 idi arkadaşlar ama mülakata kaldıktan sonra buna çok baktıklarını sanmıyorum. Bana alanımla ilgili çok soru sordular, yani alana hakimiyet aradılar kesinlikle. Bunun yanında Türkiye'yi nasıl temsil edebileceğinizi de gözlemliyorlar.

böyle gençleri gördükçe gurur duyuyorum. Allah yardımcınız olsun hayırlısı olsun. Umarım en iyi şekilde bizi temsil edip ileride iyi bi siyaset adamı olursunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

quote:

quote:

Bir kere uplayacağım arkadaşlar, sorusu olabilecek ama konuyu görmemiş birileri olma riskini azaltmak için :)

Hocam amerikada burslu bir şekilde yüksek lisans yapmanın tek alternatifi bu mu acaba? Geniş ölçekte başka bu tarz burs veren Yerler var mı? Bir de abd ye yerleşmek için ylisans sonrası ne gibi prosedürler var?

Bu burs dışında okullara bireysel başvurabilirsiniz burs için ancak bu pek kişiye sağlanan bir burs çeşidi değil. Onun dışında özellikle iyi referanslar bularak okullara asistan olarak başvurabilirsiniz. Asistan olabilirseniz harç ödemeyip üstüne bir de maaş alıyorsunuz. Bunun teaching, research Assistant gibi çeşitleri var. Bunun yanında TÜBİTAK, MEB bursları var sanırım ama hiç bilmiyorum onları.

Oraya tamamen yerleşmek fulbrightta yüksek lisans bittikten sonra ABD'den ayrılıp iki sene dolduğunda tekrar orada iş bularak olur anca. Bunun yanında Amerika'da burslu yapacağınız bir yüksek lisans sonrasında Avrupa'daki okullardan da asistanlık kabulü almanızın kolaylaştığına dair bilgim var. Yani master sonrası doktora için Avrupa'ya da gidebilirsiniz, Türkiye'ye döneceksiniz diye bir şart yok.

Hocam akademik bir amacın yok benim ben sadece abd ye yerleşmek ve orada bölümümle ilgili iş olanaklarını değerlendirmek istiyorum.

O zaman okullara kendiniz yüksek lisans başvurusu yapıp sonrasında da yüksek lisans esnasında iş arayabilirsiniz. Bu tabii hangi bölümde olduğunuza göre de değişkenlik gösterir diye düşünüyorum.

hocam tebrik ederim bi sorum olacak.u tür bilgileri nasıl buluyorsunuz?Ben üniversiteye yeni geçtim çok bi bilgim yok yani bu tür bursların verildiğini hangi kurumlardan verildiğini okul mu sizlerle paylaşıyor yoksa kendi çabalarımızla mı bulmak zorundayız?Anlatırsanız çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir kere uplayacağım arkadaşlar, sorusu olabilecek ama konuyu görmemiş birileri olma riskini azaltmak için :)

Hocam amerikada burslu bir şekilde yüksek lisans yapmanın tek alternatifi bu mu acaba? Geniş ölçekte başka bu tarz burs veren Yerler var mı? Bir de abd ye yerleşmek için ylisans sonrası ne gibi prosedürler var?

Bu burs dışında okullara bireysel başvurabilirsiniz burs için ancak bu pek kişiye sağlanan bir burs çeşidi değil. Onun dışında özellikle iyi referanslar bularak okullara asistan olarak başvurabilirsiniz. Asistan olabilirseniz harç ödemeyip üstüne bir de maaş alıyorsunuz. Bunun teaching, research Assistant gibi çeşitleri var. Bunun yanında TÜBİTAK, MEB bursları var sanırım ama hiç bilmiyorum onları.

Oraya tamamen yerleşmek fulbrightta yüksek lisans bittikten sonra ABD'den ayrılıp iki sene dolduğunda tekrar orada iş bularak olur anca. Bunun yanında Amerika'da burslu yapacağınız bir yüksek lisans sonrasında Avrupa'daki okullardan da asistanlık kabulü almanızın kolaylaştığına dair bilgim var. Yani master sonrası doktora için Avrupa'ya da gidebilirsiniz, Türkiye'ye döneceksiniz diye bir şart yok.

Hocam akademik bir amacın yok benim ben sadece abd ye yerleşmek ve orada bölümümle ilgili iş olanaklarını değerlendirmek istiyorum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91888115

hocam bana skype veya ulaşacabileceğim bir adres atar mısnız pm?

• @hikmet548

Teşekkür ederim :)
    Hocam açıkçası lisans bursu konusunda pek bir bilgim yok, Fulbright'ın sadece yüksek lisans ve doktora için olduğunu biliyorum.

Üniversite seçimi ile ilgili komisyon ve ABD'deki uluslararası öğrencilerle ilgilenen bir kurumla koordine bir şekilde çalışılıyor, yani onlar da okul öneriyor, ben de okul araştırıyorum. Okullara başvuru sürecini onlar hallediyor, okullarla benim direkt bağlantı kurmama gerek kalmıyor. Burs sanırım 3 ya da 5 tane okula başvuru yapmamızı sağlıyor ki normalde bu yaklaşık 1000 dolar gibi bir ücrete denk geliyor diye biliyorum. Başvuru ücretleri konusunda emin değilim ama.

@Spielberg

Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için :)

@sfk.

Hocam bizim okulda Fulbright seminerleri oluyor her sene, ama pek de duyurulmuyor işin açığı. Ben de geçen sene başvuran ve kabul edilmeyen iki arkadaşım sayesinde adını duyup araştırmaya başlamıştım. Bunun dışında Jean Monnet gibi, Fulbright gibi hükümet ya da AB tarafından karşılanan burslar genelde meşhur burslar olduğundan bir yerden illa ki duyuluyor. Onun dışında okulunuzdaki duyuru panolarını iyi bir şekilde takip etmenizde fayda var. Son olarak üniversite hocalarınızla konuşabilirsiniz, onlar da bana bu süreçte çok yardımcı oldu ve hala da olmaya devam ediyorlar :) Genelde üniversite hocaları yurt dışında eğitim gördüğünden hepsi nasıl finanse edileceği konusunda fikirlere sahip.

• Odtu gibi bir unide 3.85 ortalama bile basli basina buyuk basari tebrikler. Amerikadada simdiden basarilar iyi eglenceler :) Ben aslinda biraz alakasiz bir sey sorucam bir ihtimal biliyorsundur diye :) Benimde herzaman icin hayalimdi yurtdisinda ki ozellikle amerika veya kanadada yuksek lisans yapmak ama insan isi sadece hayal etmeye biraktiginda kotu bir ortalamayla yuzlesiyor :) Iki senem daha var bilgisayar muhendisligi ogrencisiyim , yurt disi yuksek lisans icin icinde ortalama unsurunun olmadigi yada onemsiz oldu farkli kriterlere bakan alternatifler var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenciler, bursa başvurdukları yıldan bir sonraki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimlerine başlamak durumundadırlar. Burs, öğrencinin seçildiği akademik yıl için geçerli olup başka akademik yıla ertelenmesi ya da öğrencilerin programlarına erken başlamaları mümkün değildir.

Böyle bir madde var ve 3.sınıfta başvurdum yazmışsınız. 4.sınıfta olamayacağına göre yüksek lisans bir karmaşıklık var bu işte. Hangi eğitim ve öğretim yılında başvurdunuz? Ne zaman mülakatlara alındınız? Ne zaman kazandığınız açıklandı ve ne zaman gideceksiniz? Sayılarla biraz detaylandırabilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UltraFast

:) Geçmiş olsun. Sefillik içerisinde geçireceğin yıllar seni bekliyor. Köle gibi çalışacaksın. Senelik iznin 2 hafta.

Eve gidince cevaplayacağım arkadaşlar da, sizin dediğiniz anlamsız geldi. Çalışmayacağım, burs karşılıyor her şeyi :)

Calismadan master bitirmeyi hayal ediyorsan hayal kirikligina ugrayacaksin. Tamam belki asistanlik yapmicaksin ancak Ders ve arastirma yapma konusunda cok rekabetci bir ulkeye gidiyorsun. Dedigim gibi oraya gezmeye degil akademik calisnalar yapmaya gidiyorsun.

Basarilar dilerim simdiden. Burs da hayirli olsun. Bu arada cok iyi okullardan Kabul alma sansin var, burslu oldugun icin. Top okullara basvur. Insanlar amerikada okumanin harika oldugunu dusunuolar. Ama cok yipratici ve yorucu bir Olay. Gittiginde goruceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltraFast -- 21 Temmuz 2014; 11:55:10 >

• @Fishermanx

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ben açıkçası ortalamanın çok büyük bir faktör olduğunu düşünmüyorum. En başta başvuru yaparken göze çarpıyordur en fazla, ama özellikle Amerikan üniversiteleri not ortalaman dışında senin CV'ne, araştırma geçmişine, katıldığın topluluklara, çalıştığın yerlere, yaptığın aktivitelere (spor, müzik falan), TOEFL ve GRE/GMAT skorlarına, ve "neden orası?" sorusunu nasıl cevaplayıp oraya göç etmeni meşru bir zemine nasıl yerleştirdiğine bakıyorlar. Yani not ortalaması dışında çok çok fazla şey var bence :) Benim aklıma gelmeyen, bilmediğim başka kriterler de vardır kesin.

@Nieuprzejmy

Hocam ben 2013/2014 öğretim yılında üçüncü sınıfken 21 Mart 2014'te başvurumu yaptım. Başvuru sonuçları 3 Haziran'da açıklandı ve mülakata çağrıldım. Mülakat alan alan farklı günlerde oluyor, benimki 23 Haziran'da oldu. 11 Temmuz'da da mülakat sonuçlarını açıkladılar. 24 Temmuz'da oryantasyonu var. Bu sene ODTÜ'de bir sene daha okuyup mezun olacağım, 2014-2015'te de buradayım yani. Gelecek sene Ağustos/Eylül ayı gibi (2015) kabul edildiğim okula gideceğim. Süreç böyle işliyor yani. Mart 2014'te başvuran Eylül 2015 gibi gidiyor. Sizin yazdığınız maddede de büyük ihtimal benim bu bursu 2015-2016'dan sonraya erteleme şansımın olmadığı belirtilmiş.

@UltraFast

Merhabalar, tabii ki öyle bir düşüncem yok, sonuçta master yapmaya gidiyorum ki lisanstan daha zorlu bir süreç olduğuna dair duyumlarım var :) Zaten bir yandan da bursu sadece gezmeye, çalışmadan okumaya gitmeyi düşünen birisine kolay kolay vereceklerini de düşünmüyorum. Yani tabii ABD'ye gitmek güzel; ancak ilk amaç gezmek, eğlenmek değil; okumak. Erasmus programı değil yani, onun farkındayım, yorulacağımın da farkındayım :)

İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim.

• Sağolasın usta, ayrıca TOEFL sınavı falan da yapıyorlarmış diye biliyordum. Yabancı dil için sınav oluyor mu mülakattan sonra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nieuprzejmy

Sağolasın usta, ayrıca TOEFL sınavı falan da yapıyorlarmış diye biliyordum. Yabancı dil için sınav oluyor mu mülakattan sonra?

Hocam bursu almak için TOEFL gerekmiyor; ancak bursu aldıktan spnra TOEFL ve gre sınavlarına girmeniz bekleniyor, zaten okul başvuruları için bu ikisi gerekli. Bu sınavların ücretleri de ödeniyor komisyon tarafından

Zaten mülakat, başvuru aşaması, ve pek çok başka şey ingilizce olduğundan ingilizce bilginiz aslında test ediliyor süreçte. Dil konusunda yetersiz görülür ama komisyonu etkilerseniz size Ingilizce dersleri de ayarlıyorlar sanırım.

• @Max_Kolesne

Sizin gibi insanlar gelekte muhtemelen TR'de parti başkanlığı yada başbakan danışmanlığı gibi görevler için hazırlanabilir.

Geçmişte Ecevit, Baykal gibi parti başkanları ve bakanlarda abd bursuyla bir yerlerde eğitim alıp gelmişlerdir.

abd boşuna burs vermiyor aslında yani..
  • dil sınavlarından kaç aldınız acaba ?
  • Yeterli bilgiyi aldım. Teşekkür ederim. Son olarak, mesela bölümün ne olduğunu önemsiz olsun.. ne gibi noktalar ile etkileyebiliriz? Tam olarak istedikleri profil nedir? Mesela burs bittikten sonra ülkeye dönmemizi ve kurallar gereği en az 2 sene abd'ye gidememe kuralı var ya oradan yürüsek mi? Hani ben sadece eğitim için buradayım hayatımı kendi ülkemde geçireceğim gibisinden..
  • Sorulara bak, hizaya gel. Amerika'da yüksek öğrenim için gidecek kişiler Fullbright nedir, nasıl başvurulur öğrenmek için foruma mesaj atıyor. Google'a girmekten aciz bir toplum... Facebook'da hoşlandığı kızın profilini aramaktan öte bir research aktivitesi yok. Yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Sorulara bak, hizaya gel. Amerika'da yüksek öğrenim için gidecek kişiler Fullbright nedir, nasıl başvurulur öğrenmek için foruma mesaj atıyor. Google'a girmekten aciz bir toplum... Facebook'da hoşlandığı kızın profilini aramaktan öte bir research aktivitesi yok. Yazık.

Burda o tecrübeyi yaşamış biri var,ondan faydalanmak istiyorlar.Sende millete gereksiz gereksiz genellemeler yapmaktan aciz olsan çok güzel olucak.
  • @440cdx

Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için :)

@Edward Blackbeard Teach

Daha TOEFL ve GRE sınavlarına girmedim, Eylül ayında gireceğim sanırım. Ancak taa 2010 yılında, hazırlıkken ve yurt dışı yaşam tecrübem yokken TOEFL'a girmiştim ve ondan 87 almıştım.

@Nieuprzejmy

Hocam Türkiye'yi nasıl temsil edeceğinize de bakıyorlar. Mesela benim bir arkadaşıma "yabancı bir arkadaşınız gelse Türkiye'de nereleri gezdirirdiniz?" diye sormuşlar. Yani kültür elçisi olmanı bekliyorlar orada. Onun dışında niyet mektubunda ve başvuru formunda gelecekte ne yapmak istediğinizi soruyorlar, oralarda "Türkiye'ye dönmek istiyorum" tarzı bir şeyler yazmazsanız zaten çok büyük ihtimal mülakata bile çağrılmıyorsunuz. Bunun dışında mülakata olabildiğince resmi ve ciddi gitmek önemli, ben takım elbise giymiştim ve kol düğmesine kadar tüm aksesuarlarla tamamlamıştım, sizin ciddiyetinizi gösterir iyi olur. Son olarak, tercih edeceğiniz okuldaki akademisyenlerin çalışmalarını incelerseniz iyi olur, zira "neden University of x" diye sorduklarında "Y'nin çalışması var çok güzel bana çok şey katabilir" dediğinizde etkileniyorlar.

@faruk

Hocam özellikle mülakat konusunda internette pek bir bilgi yok, yani ne tarz sorular sorulduğuna dair çok tecrübe anlatan olmamış gibi gördüm ben. Dolayısıyla birinci elden alınabilecek bilgilerin değerli olduğunu düşünüyorum

@4EverDobra

Hocam maalesef burs sonrası ABD'de kalmak imkansız gibi, zaten ben kalmak istiyorum derseniz direkt elenirsiniz. Bu engelin kalkma şansı teoride var; ancak bunu pratiğe geçirmek için evlenmek bile yetmiyor mesela, yani çok çok çok ekstrem bir durumda kalmanıza izin verirler. Onun dışında akademik düşünüyorsanız Fulbright aldıktan sonra doktoranız için pek çok başka ülkeye gidebilirsiniz, Fulbright prestijli bir burs olduğundan doktora için yurt dışında pek çok ülkeden kabul almak daha kolay olacaktır. En azından direkt Türkiye'den başvurmaktan çok çok daha büyük bir şansınız olacaktır. Bunun dışında yine yurt dışında dilini konuştuğunuz ülkelerde de işlere başvurabilirsiniz eğer Türkiye'ye dönmek istemezseniz.

• Şimdi sen hiçbir şey para harcamayacak mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raiden.

Şimdi sen hiçbir şey para harcamayacak mısın ?

Hayır hocam, hatta eğer okullardan asistanlık alırsam - pahalı bir okula gitmezsem yapmayı düşünmüyorum pek; ama bir seçenek - verdikleri yıllık para direkt cebe kalıyor.
  • Başvuru süreci nasıl oluştu?

Hangi sınavlara girmemiz lazım yani giriş şartları neler biraz bahseder misiniz?
    Birde hangi okulda yükseklisans yapacaksınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamanmekan. -- 22 Temmuz 2014; 19:16:31 >
  • Hocam bir ara konsol bölümünde takılıyor muydun ? Oyun konusunda çok rahat edeceksin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.