Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marqnued

quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: marqnued

Siyaset ve kamu yönetimi , uluslararası ilişkiler ve siyaset yönetimi gibi bölümlerde okumak istiyorum.Şu anki bölümünüze girerken türkiye geneli dereceniz kaçtı , bu bölümden mezun olunca yapılabilecek işler , bölümün zorluğu gereksinimleri karakter olarak istedikleri neler bi bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim

Hocam selamlar. Özel mesaj ile bölümle ilgili pek çok soru alıyorum. Sanırım ÖSS döneminin de yakınlaşmasıyla birlikte kafalardaki sorular da arttı :)

Ben girerken Türkiye'de 7.000 küsür ile girmiştim; ama şu an puanlar baya düştü diye biliyorum.

Bölümün büyük kısmı KPSS'ye hazırlanıyor şu anda, devlet deneyecekler. 1. sınıftan beri özel sektörde staj yapan, kendisine tecrübe katan bir arkadaşım ise özel sektörde yüklü bir ücretle iş teklifi aldı, yani özel sektör olanağı da her zaman açık; ama o sizin kendinizi üniversite hayatında ne kadar geliştirdiğinize ve de ne kadar tecrübe edindiğinize çok bağlı. Akademi seçeneği için ise siyaset bilimi mükemmel bir bölüm bence :)

Bölümü sevmen baya önemli, zira sürekli bir şeyler okunuyor. Her dersin en az 500 sayfalık falan okunacak materyali oluyor ki çok daha fazlası da olabiliyor. Sevmediğin bir şeyi okumak da tam bir işkence olacaktır sonunda. Sevmek önemli. İngilizce de önemli, ancak o bölümde kendiliğinden zamanla gelişiyor.

Bölümle ilgili başka sorularınız varsa buradan yanıtlamaya çalışayım arkadaşlar, özel mesajla yetişmekte zorlanıyorum :)

New yorktan döndükten sonra ne iş yapmayı planlıyosun başkan

Hocam dönmeyi düşünmüyorum :) ABD, Kanada, Avustralya, Ingiltere, Fransa ya da Hollanda'da doktoraya devam edip sonrasında doktora yaptığım ülkede akademisyen olarak devam etmek var aklımda şu an :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Hocam doktoronda KANADA yi oneririm tabi sen daha iyisini bilirsin ilkokul arkadasimla konusuyorum suan KANADA da yasiyor cok memnunum keske burada dogsaymisim diyor aklinizda bulunsun CEVAP İCİNDE SAOLUN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bide oturdugun evi gezdigin yerlerden 5 10 fotograf atsan tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHOBOS19

Hocam bide oturdugun evi gezdigin yerlerden 5 10 fotograf atsan tadından yenmez

Hocam taşınınca inşallah :) Türkiye'deyim Ağustos'a kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam hocam bekleriz isimizin adi ne

• 21 Haziran Edit

Arkadaşlar geçen hafta ODTÜ'den mezun olmuş bulunmaktayım, ve okulla ilişiğimi de kesmiş durumdayım, dolayısıyla artık sadece NYU öğrencisiyim diyebilirim :) 3.88 ortalama ile bölüm ikincisi olarak mezun olabildim. Temmuz ayında buralarda pek olamayacağım zira bir aylık bir Kuzey Avrupa ve İzlanda gezisi ayarladım kendime, çadır-otostop gibi araçlar kullanacağımdan dolayı pek internetim olmayacaktır bu nedenle gelen soruları pek yanıtlayamayabilirim; ancak gördüğüm gibi en kısa zamanda cevapları gönderirim tabii ki :) Amerika'ya yolculuk ise 9 Ağustos'ta olacak, Delaware şehrine oryantasyona gideceğim, 14 Ağustos'ta ise New York'a geçeceğim
    3.88 ortalamayla bitirmissin odtü gibi bir yerde oncelikle tebrik ederim

Foto bekliyoruz...

• Dereceyle üniversiteye girmişsen zaten belli bir kapasiteye sahipsindir. Şanslı kişilerdensin. Millet burada Türkçe makelelerle uğraşırken KPSS vs. sen Gre'den o puanı almışsın.

Ben de fulbright'lıyım. Şimdi özel sektörde çalışıyorum.

Ben geri döndüm sen dönme tek tavsiyem budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

Dereceyle üniversiteye girmişsen zaten belli bir kapasiteye sahipsindir. Şanslı kişilerdensin. Millet burada Türkçe makelelerle uğraşırken KPSS vs. sen Gre'den o puanı almışsın.

Hocam merhabalar. Elimden geldiğince dönmemeye çalışacağım :) size bir sorum olacaktı, sizin dönemden 2 yıl Türkiye'de geçirme olayını kaldırabilen var mıydı? Bazı koşullarda kaldırılabildiğini okudum ama pratikte gerçekleştiren oldu mu merak ettim :)
  • Helal olsun
  • Hocam heyecanlimisin daha once yurt disi deneyimin oldumu gezmek icin falan

• quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

Helal olsun

Teşekkür ederim hocam :)

@PHOBOS19

Heyecan var tabii, daha önce de hem Erasmus için hem de gezme amaçlı pek çok yurt dışı deneyimim oldu. Aktif bir şekilde Couchsurfing de kullanıyorum zaten burada, baya bir bağlantım da oldu. Ama okyanus ötesi bir seyahatte hiç bulunmadım daha önce. Amerika'ya taşınmadan önce de bu yaz Paris'te başlayıp Norveç'te bitireceğim, arasında İzlanda'ya gidip geleceğim bir interrail-otostoplu gezi planım var.
    Bu gezi kafa dagitmak icinmi yoksa yazlari surekli bi yerleri gezermisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

Dereceyle üniversiteye girmişsen zaten belli bir kapasiteye sahipsindir. Şanslı kişilerdensin. Millet burada Türkçe makelelerle uğraşırken KPSS vs. sen Gre'den o puanı almışsın.

Hocam merhabalar. Elimden geldiğince dönmemeye çalışacağım :) size bir sorum olacaktı, sizin dönemden 2 yıl Türkiye'de geçirme olayını kaldırabilen var mıydı? Bazı koşullarda kaldırılabildiğini okudum ama pratikte gerçekleştiren oldu mu merak ettim :)

Bazı arkadaşım evlilik yaptı onu yaptı bunu yaptı ama hepsi geri döndü. H1b ile geri gidebiliyorsun diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHOBOS19

Bu gezi kafa dagitmak icinmi yoksa yazlari surekli bi yerleri gezermisin

Ucuza ayarlayabildiğim sürece bir yerlere gitmeye çalışıyorum. Bu seyahatim için de uçak biletlerimi baya ucuza aldım, konaklamayı bedavaya getireceğim falan derken dedim mezuniyet yazında neden olmasın :)

@samsungr522tr

Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. Ancak sanırım H1b için de Türkiye'de iki sene geçirmek gerekiyor. Neyse, doktorada ne olacağı belli olsun da bunu sonrasında düşünürüm artık :)
  • Tebrikler hocam New York da okumak çok güzel bir şans bence de kal orda buralar tat vermez ordan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGreenArrow

Tebrikler hocam New York da okumak çok güzel bir şans bence de kal orda buralar tat vermez ordan sonra

Hocam teşekkürler, ben de elimden geldiğince kalmaya çalışacağım ama koşullara göre başka ülkelere de doktora başvuruları yapacağım gibi duruyor :) artık hangisi kabul ederse
  • Bu arada, yeni bir bilgi: eğer ki bursu aldıktan sonra İngilizceniz yeterli görülmezse (yani TOEFL'dan belli bir notun altında aldıysanız) okul açılmadan önceki yaz sizi Amerika'da dil eğitimine gönderiyorlar iki ay, ve bu iki ay boyuncaki her şey de karşılanıyor. Ve TOEFL'dan 120 üzerinden 70 civarı alan arkadaşlarım da oldukça iyi yerlere kabul almayı başardılar, tabii sözel ağırlığı çok daha az olan bölümlerden. Ancak, İngilizce konusunda şüpheleriniz varsa, siz bursu alabilirseniz o konuyu da hallediyorlar :)
  • 2015'de bir Fulbright furyasının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz :) Aramızda kazanan arkadaşlar var ise onları bu vesileyle tebrik ediyorum. Bana gelicek olursak mülakat aşamasını geçemedim. Az çok internette ilk aşama ile ilgili ipuçları, materyal vb. şeyler kolayca bulunuyor ancak ben mülakat'a hazırlık aşamasında fazla bilgiye ulaşamadım. BU sebepten ileride başvuracak arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşünerekten sıcağı sıcağına mülakat ile ilgili tecrübe ve gözlemlerimi paylaşayım dedim.

Mülakatlar bu sene sarktı gibi, geç açıklandı 21 temmuz tarihinde öğrendim sonucumu. Malesef olmadı. Sorulara gelecek olursam; Fulbright Nedir, Yüksek Lisans için başvuru yapmıştım ve mülakatta bana evet bu alanda yapmak istiyorsun ancak daha da spesifikleştirebilir misin? ilgilendiğin konuyu diye sormuşlardı (bu nokta önemli kanımca). Bunu cevapladıktan sonra bunun ülkeye nasıl bir faydası olacağını düşünüyorsun sordular ve benden geçmişte bu alanla ilgili araştırma deneyimimin olup olmadığını sordular. Onlara asistanlığını yaptığım projeleri ve kendi yaptığım çalışmaları anlattım. Beni şaşırtan nokta ise hobilerim üzerinde çok durdular yani görüşmenin önemli bir bölümünü bu kısım oluşturdu. Döndükten sonraki planlarımıda sorduktan sonra görüşme tamamlandı. Dört kişi vardı, bir tane konsolosluk görevlisi, 1 tane fulbright komisyon üyesi, alandan 2 uzman, akademisyen olduğunu tahmin ediyorum. Mülakatı bahsettiğim akademisyenler yürüttü, konsolosluk üyesi sürekli bir şeyler yazıyordu sıklıklada gözü üzerimdeydi. Ayrıca çok soğuk bir duruşu vardı. Komisyon üyesi gözlemciydi yanılmıyorsam sadece oturuyordu. Mülakata girmeden önce sizden istenen kağıtları inceleyip tartışıyorlar sonra sizi mülakata alıyorlar ( az çok kulak misafiri olarak ulaştım). Sonuç olarak makul bir mülakat oldu. Hani sonradan belirteceğim faktörleri saymazsak soru cevap kısmı çok sakin bir havada geçiyor. Kabul alamamamın arkasında bir çok neden olabilir. Kendimi iyi ifade edememiş olabilirim. Her ne kadar sorular hakkında cevap tasklakları hazırlamış olsamda olayın heyecanıyla bir birine girdi. İngilizce konuşma konusunda da iyi olmamam işi daha da bozmuş olabilir. Ancak her bölümden ortalama bir kişi alındığını dikkate alırsak sizden iyilerin olabileceği de aşikar.

Mülakatın yapıldığı ortama değinecek olursam, bekleme salonunda sinir bozucu bir sessizlik hakim. Ancak onu geçtim mülakatın yapıldığı ortam başlangıçta beni cidden gerdi. Bir ara kendimi acaba istiklal mahkemesinde mi yargılanıyorum hissine kaptırdı. Sandelye bildiğimiz sanık sandalyesi gibi evet o telaşın içinde gözlemleme fırsatım oldu yapacak bir şey yok tabi konuşma başladığında unutup gidiyorsunuz jestler, mimikler, gülmeler efendim havada uçuşuyor. Mülakatta giyeceğiniz kıyafet konusunda ciddiyeti bozmayacak tarzda olması kafi bence bekleme salonunda gördüğüm diğer adaylara bakarak söylüyorum. Son bir şey söyleyerek mesajımı bitireyim. Benden önceki giren adayların bir tanesi, sonradan mülakatının Türkçe ye döndüğünü söylediğini hatırlıyorum. Hani işin sırrının kendini ne kadar iyi ifade ettiğinin (hangi dilde olduğu farketmiyor) ve istediğin şeye ne derece hakim olduğunda gizli. Söyleyeceğim bu kadar bilinçli olarak hazırlanıldığı sürece bence alınabilecek bir burs, onun dışında birkaç kere şansını en azından deneyin derim ben çünkü sonuç itibari ile hayatınızda dönüm noktası yaratabilir. arz ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıstaka -- 27 Temmuz 2015; 21:08:41 >

• Arkadaşlar selamlar! Geçen ay boyunca İzlanda ve Norveç'i otostop ve kampla gezdiğimden internet sıkıntısı yaşadım, zaten bu konu hakkında da pek güncel bir durum yoktu. Şimdi döndüm ve vize sürecime başladım. Randevu tarihi bekliyorum. Bunun yanında, AirBnB üzerinden en azından Kasım ayına kadar Brooklyn Bay Ridge tarafında bir oda buldum, okula 30-50 dakika arasında metro yolculuğuyla gitmem gerekecek. 4 kişi olacağız toplam, ev oldukça güzel, oda büyük, 2 Fransız 1 İsveçli kız öğrenciyle kalacağım. 10 Ağustos'ta University of Delaware'e gideceğim ve oryantasyonum başlayacak, oradan da 14 Ağustos'ta New York'a geçeceğim.

Uçak biletlerim ise şu şekilde:

Ankara İstanbul THY
    İstanbul Chicago THY
    Chicago Philadelphia United
    Philadelphia New York Delta

Yani oryantasyon okuluma iki aktarmayla gideceğim. Ancak bu sene ilk defa THY biletleri alıyorlar. Bunun yanında, gitmeden yerleşme masraflarına yardımcı olması için, ve kitap ücretlerini karşılamak için toplam 850 dolar yatırıyorlar. Aylık bursum gelene kadar iyi bir miktar bence :) Dolayısıyla şu an önümde sadece vizemin çıkması kaldı. Yerleştiğimde SSler gelecek.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.