Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam üniversiteyi orda okumayı istiyorum bu konu hakkında bilginiz varmi burdan burslu gitmek için neler yapmak gerekir? Nereye basvurmali? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

Merhaba hocam üniversiteyi orda okumayı istiyorum bu konu hakkında bilginiz varmi burdan burslu gitmek için neler yapmak gerekir? Nereye basvurmali? Teşekkürler

Hocam oradaki üniversitelere başvuru için SAT ve TOEFL sınavlarına girmeniz gerekir, sonra okullara tek tek başvuru yapmanız gerekir. Ancak çok sıradışı özellikleriniz yoksa lisans düzeyinde uluslararası öğrencilere burs imkanı oldukça kısıtlı.
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Sıradışı derken?

Bir de NYU kampüsü yok mu hocam bildiğimiz lise gibi mi merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluelytning50

Sıradışı derken?

Bir de NYU kampüsü yok mu hocam bildiğimiz lise gibi mi merak ettim

Hocam spor olur, lisede derslerde inanılmaz başarılı olursunuz, SAT ve TOEFL'da full çekersiniz, lisede bir icat yapmışsınızdır, bilim yarışmaları kazanmışsınızdır gibi gibi gibi şeyler :) Aklıma gelenler bunlar ama yani hani standart bir lise hayatının çok daha ötesinde şeyler yapmış olmanız gerekiyor kısacasıç

NYU şehir içinde belli bir bölgede binaları yoğunlaşmış bir okul ama resmi olarak bir kampüsü yok. Bunun yanında, okul şehrin en güzel noktalarından birisinde, ve ortasındaki park da baya okulun parkı gibi görev görüyor. O nedenle bir ODTÜ gibi kampüsü olmasa da şehrin getirdiği etkiyle üniversite çevresi baya güzel oluyor :) Haritasını okulun aşağı ekledim

Edit: NYU'nun bir de mühendisler için Brooklyn'de bir bölgesi var ama orasıyla hiçbir bağlantım olmadı şimdilik

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Kasım 2015; 20:08:06 >

Şimdi hocam siz yüksek lisansı bitirdikten sonra 2 yıl Türkiye de bulunacaksiniz sanırım.Ondan sonra kaç yıl oturma izni alabiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

Şimdi hocam siz yüksek lisansı bitirdikten sonra 2 yıl Türkiye de bulunacaksiniz sanırım.Ondan sonra kaç yıl oturma izni alabiliyorsunuz

Yüksek lisansı bitirdikten sonra ya burada ya da Kanada'da doktora yapacağım hocam. O da bir 5 sene sürüyor zaten. Sonrasında Türkiye'ye dönüp dönme isteğime bağlı olarak ya Kanada'da iş arayacağım ya da Türkiye'ye döneceğim ve iki seneyi doldurup sonra buraya dönmek istiyorsam buraya bakacağım. Ama sanırım uzun vadede New York City'de yaşamayı isterim gibi.

Burada işiniz olduğu sürece oturma izni alırsınız, belli bir süre sonra da kalıcı oturma izni alırsınız. Sadece buradaki yaşama sebebinizi göstermeniz gerekiyor, ve çalışacaksanız işvereninizin size sponsor olması gerekiyor. Bu sponsorluk olayı akademide biraz daha rahat işliyor ama özel sektörde işe girecekseniz sponsorluk olayı biraz daha zorlu bir süreç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Kasım 2015; 20:28:49 >

Hocam taksit taksit soruyorum kusura bakmayın :)

24 Mart Edit: NYU!

Arkadaşlar nereye gideceğim de kesinleşti, dün gelen emaile göre alanımdaki en iyi okullardan, ve de master programları arasında ilk tercihim olan New York University beni kabul etti. Üstelik 40.000 dolarlık okul parasını da almayacaklarını belirttiler. Burs komisyonu ise bir senelik (10 aylık) masrafın 27.000 dolar olacacağını hesaplamış, dolayısıyla bir sene için 27.000 dolar ödeyecekler. Şu an süreçte sadece okula kayıt, vize alma gibi teknik detaylar kaldı :)

24 Martta şu yazıyı yazdınız. NYU 40.000 dolarlık okul parasını almadı. Bunu Fulbright mı ödedi yoksa başarılı olduğunuz için NYU mu almadı. Fulbright 50.000 dolara kadar para verebiliyo. Size ne kadar verdi?
  • Selamlar hocam. ben ve arkadaslarim washington.dc de hazirlik egitimi göruyoruz bu ayin sonuna new yorka gitmek istiyoruz 10 kisi olarak. ulasimi megabus le hallettik fakat kalacak yer isini nasil yapmaliyiz karar veremedik bize oneriniz var mi 10 kisi icinde 6 tane kız var . normalde sadece erkekler olsak sokakta yatarız:D. durumumuzu kizlarıda dikkate alarak deģerlendirirseniz cok guzel olur .

• quote:

Hocam taksit taksit soruyorum kusura bakmayın :)

24 Mart Edit: NYU!

Arkadaşlar nereye gideceğim de kesinleşti, dün gelen emaile göre alanımdaki en iyi okullardan, ve de master programları arasında ilk tercihim olan New York University beni kabul etti. Üstelik 40.000 dolarlık okul parasını da almayacaklarını belirttiler. Burs komisyonu ise bir senelik (10 aylık) masrafın 27.000 dolar olacacağını hesaplamış, dolayısıyla bir sene için 27.000 dolar ödeyecekler. Şu an süreçte sadece okula kayıt, vize alma gibi teknik detaylar kaldı :)

24 Martta şu yazıyı yazdınız. NYU 40.000 dolarlık okul parasını almadı. Bunu Fulbright mı ödedi yoksa başarılı olduğunuz için NYU mu almadı. Fulbright 50.000 dolara kadar para verebiliyo. Size ne kadar verdi?

Hocam selamlar. NYU normal şartlarda benim programım için herhangi bir şekilde burs vermiyor yani okul parasını istiyor. Ancak hükümet bursu ile gelen - Fulbright gibi - öğrencilerden okul parasını almama durumu olabiliyor niteliğe göre. Dolayısıyla 40.000 dolarlık okul parasını NYU istemedi. Fulbright'a da masrafım toplam 30.000 dolar olacaktı senelik ancak son asistanlık olayından sonra o da 20.000 dolara düştü. Sınırımı pek doldurmuyorum, bu da yazın burada kalmak istersem o aylar için de burs almama yarayacak gibi.

@Seriously Sirius

Hocam Booking.com'dan otellere bakarken grup indirimi falan arayabilirsiniz. Ya da AirBNB'den büyük bir ev bakabilirsiniz. Ancak benim asıl önerim 10 kişi seyahat etmemeniz, iki kişi gezmek bile oldukça zorken farklı farklı ilgisi olan 10 tane insanın birlikte gezmesi baya zor olabilir.

• fullbright la top 20 okullarda yuksek lisan ve master mumkun mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

fullbright la top 20 okullarda yuksek lisan ve master mumkun mu ?

Hocam NYU benim alanımda 12. sırada, yani mümkün diyebilirim :)

http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-humanities-schools/comparative-politics-rankings

Teşekkürler hocam. Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyssium -- 11 Kasım 2015; 12:28:44 >
  • quote:

Teşekkürler hocam. Başarılar

İlginiz için ben teşekkür ederim :)

• hocam takipteyiz
  • 7/24 takipteyiz
  • @wicked sick @hotchner12

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim :) Son dönemde pek bir yenilik yok. Yani Broadway müzikaline gittim bir tane ama hiç fotoğraf çekmeden çıktım o nedenle ondan fotoğraf ekleyemiyorum. Bu hafta burada Şükran Günü olacak, Fulbright da bize aileler ayarlamış, o aileler bize Şükran Günü yemeği verecek. O ilginç bir etkinlik olacağa benziyor. Bunun yanında, Nisan ayında da beni Atlanta'ya göndereceklermiş bir seminer için. Bize iyi bakıyorlar yani :)

Burada yemek olayını soran birkaç arkadaş olmuştu ,son bir haftadan sonra bu konuda bir şeyler söyleyebilirim. Son bir hafta her akşam dışarıda yemek zorunda kaldım. Hepsini rasgele yerler seçmek zorunda kaldım hatta birisi dışında. Ve hepsinde dünyanın farklı yerlerinden farklı yemekler tatma şansına eriştim. Küba, İtalyan, Fransız, Japon, Vietnam yemekleri gibi. Gerçekten aradığınız her şeyi buluyorsunuz yemek anlamında. Her yerde, her tür yemek var. Geçen gün süpermarkette alışveriş yaparken Erzincan böreklik peynir bile gördüm yani. Dolayısıyla buralara gelmeyi düşünen arkadaşların yemek konusunu dert etmesine gerek yok. Yemeklerden birisi de doğum günü yemeğiydi, buradaki arkadaşlarım baya mutlu ettiler beni o akşam!

Done bitecek burada kısa bir süre içinde. Sömestr tatilinde de Türkiye'ye geliyorum. 19 gün kalıp döneceğim.

Birkaç tane daha özel mesaj aldım, hatırlatmak istiyorum ki soruları buradan cevaplamayı tercih ediyorum arkadaşlar. Özel mesajla gelen sorular genelde çok genel şeyler oluyor. Özel bir durum varsa her zaman özel mesaj atabilirsiniz tabii ki .

• Max, oraya gittiğinde havasından suyundan düzelen bi hastalığın vs. oldu mu?
  • HOCAM GENEL OLARAK Bİ GÜNCELLEME İSTERİZ TÜRKİYE'YE DÖNÜCEM FALAN DEMİŞSİNİZ BİZE ORAYI ANLATIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Synyster®

Max, oraya gittiğinde havasından suyundan düzelen bi hastalığın vs. oldu mu?

Yok hocam çok şükür bir hastalığım yoktu zaten :) Baya bir dişçiye geldim ama burada, Türkiye'de şöyle bir bakıp dişlerin sağlam demişti ODTÜ'deki dişçi, burada ise X-ray ile falan bakıp toplam 16 tane çürük buldular Dişlerimin kolay çürüdüğünü biliyordum ama bunu beklemiyordum tabii, Eylül'den beri her hafta dişçiye gitmem gerekti

@PHOBOS19

Hocam tatilim uzun, okul gelecek hafta bitiyor bizim burada. Babam da uçak bileti almaya ikna olunca benim için Türkiye'de dolar olarak gelen parayı harcama fikri çok sıcak geldi diyeyim

İyiymis hocam

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.