Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fırsatını bulmuşken uç bir soru sorayım bende. Şu anki konumuzda Amerikan vatandaşı olmak için neler yapmanız gerekiyor ek olarak?
  • arkadaşlar fotoğrafları yükledim ama ekleme işini beceremedim bu sefer, sonrasında tekrar ilgileneceğim ve mesajlara cevap yazacağım :)

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan.

Bir buz hokeyi maçına gitmiştim bu oradan

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan.

Bu da buradaki Birleşmiş Milletler binasından

Central Park'a buz pisti kuruldu birkaç yerle birlikte.

Bunlar da Halloween gecesinden

Fulbright Şükran Günü için bir aile yanında yemek ayarlardı, evlerinde toplam 15 kadar Fulbrightlıya hazırladıkları yemeklerin bir kısmı da bu :)

Brooklyn'den Manhattan manzarası

Ev arkadaşlarım Noel hediyeleri bırakmış :)

Gece 3-4 gibi eve döndüğüm metro vagonu bomboştu, fotoğrafını çekeyim dedim.

Bir tane çağdaş/minimal sanat müzesine gitmiştim Dia: Beacon adında. Bunlar da oradan.

Burana her şey bulunuyor cidden :)

Noel zamanı şehrin farklı noktaları. Akşama doğru olan Bryant Park, ilki ise Madison Square. Flatiron binasını da görebiliyorsunuz fotoğrafta.

Metropolitan sanat müzesine gitmiştim, bunlar da oradan fotoğraflar. Oldukça büyük ve güzel bir müze. Girişte ücret de gönüllülük üzerine, gönlünüzden ne koparsa onu veriyorsunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 2 Ocak 2016; 3:34:24 >

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    hocam resimler yok
    ne var ne yok
  • merak ettiğim bir olay var. senin cebinden ayda kaç dolar çıkıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

merak ettiğim bir olay var. senin cebinden ayda kaç dolar çıkıyor?

Benim cepten bir şey çıkmıyor hocam :)

@wicked sick

İyidir, keyifler yerinde :) Konuyu güncellemeyi bıraktım bir süredir ama burada her gün yeni bir şeyler olmaya devam ediyor tabii :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

merak ettiğim bir olay var. senin cebinden ayda kaç dolar çıkıyor?

Benim cepten bir şey çıkmıyor hocam :)

@wicked sick

İyidir, keyifler yerinde :) Konuyu güncellemeyi bıraktım bir süredir ama burada her gün yeni bir şeyler olmaya devam ediyor tabii :)

iyi iyi hadi bakalım. burs falan zor da benim de hedefim oraya gelmek hocam umarım başarırım :'^)
    Merhaba dostum. Bende Amerika'da yüksek lisans düşünüyorum. Hatta Amerika'ya bile yerleşmeyi düşünüyorum. Bu işler zor farkındayım ama kendimi geliştirmeye şimdiden başladım. Öncelik ingilizce. Sana sormak istediğim soru şu ki yaşam maaliyetleri ne kadar bir senelik için yada günlük? Birde zengin bir aileden mi geliyorsun yoksa orta seviyeli bir aileden mi geliyorsun onu merak ettim. Burs alıyorsun ama ekstra giderlerinde mutlaka olur. Biraz bunlardan bahsedersen sevinirim.
    PM atıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardman01

Merhaba dostum. Bende Amerika'da yüksek lisans düşünüyorum. Hatta Amerika'ya bile yerleşmeyi düşünüyorum. Bu işler zor farkındayım ama kendimi geliştirmeye şimdiden başladım. Öncelik ingilizce. Sana sormak istediğim soru şu ki yaşam maaliyetleri ne kadar bir senelik için yada günlük? Birde zengin bir aileden mi geliyorsun yoksa orta seviyeli bir aileden mi geliyorsun onu merak ettim. Burs alıyorsun ama ekstra giderlerinde mutlaka olur. Biraz bunlardan bahsedersen sevinirim.

Hocam Fulbright bütçesiyle geçiniyorum ben, aileden ekstra bir para almıyorum. Yani ekstra bir ihtiyacım olduğunda (mesela burs harici Türkiye'ye gidip gelme uçak biletleri) o durumlarda ailem bilet alıyor tabii, ancak onun dışında Fulbright bütçesi harici ailemden bir miktar istemiyorum artık. Ek harcamam olsa bile kendi birikimlerim oluyor genelde ek işlerden gelen, onları kullanıyorum. Fulbright'ın New York için belirlediği aylık miktar 2000 dolar. New York'taki kiraları falan düşününce alsında baya düşük bir miktar ama idare ediyoruz :) Ailem orta-işçi sınıfı bir aile, annem hemşire babam işçi emeklisi :)

@CanERYVZ

Cevaplamış olmam lazım hocam.

• Hocam, öncelikle konu için teşekkürler. İnternette pek kimse bu süreçleri paylaşmıyor, paylaşsa da sonrasını bu kadar takip etmiyor.

Konuyu komple okudum, anladığım kadarıyla başvuru şartlarını sağlayıp da mülakata çağrılırsak oradaki olay kendimizi pazarlamakta bitiyor.

Ancak o aşamaya gelebilmek de ayrı bi' sıkıntı. Personal statement, statement of purpose, letter of recommendation vs. bunlar bizim akedemiye uzak şeyler. Yani elbette yl için letter of recommendation isteyemen enstitü yok ama istemiş olmak için istiyorlar, yazan da öyle yazıyor görebildiğim kadarıyla çevremden.

Webinarları takip ediyorum bi süredir. Bu yakınlarda da bizim okulda konferans var ona da kesin gideceğim. Bu webinarlarda sürekli söyledikleri, sizin de bahsettiğiniz, kimin letter of recommendation yazdığından çok yazan kişinin sizi ne kadar tanıdığı daha önem teşkil ediyor sanırım. Şimdi, ben dersini unutan, random sınav notu veren ya da "Hocam ödevdir sunumdur bi' şey verin" dediğimde anasına bacısına sövmüşüm gibi bakan hocalardan bu kişiselleştirilmiş referans mektubunu nasıl alacağım

Durum böyle olunca da writing sample diye bi' şey olmuyor haliyle. Bunun için bana ne tavsiye edersin?

Hem burs hem de okul kabulü aşamasında kültürel vs. etkinlikler de önemli görebildiğim kadarıyla. Ancak burada gene bi' sıkıntı var. Bi' kaç üniversite dışında bu sosyal etkinlikler çok zor sağlanıyor. Mesela ben uzatmanın uzatmasındayım, bu süreçte aktif toplulukların toplasanız belki de toplulukların %15-20 sine girdim çıktım. Ancak biraz onlardan biraz benden kaynaklı sebeplerle pek bi' esprisi olmadı bu işlerin. Şimdi ben gidip eli yüzü düzgün bi stkda aktif görev kassam, bu saatten sonra bi' faydası olur mu? Bi' diğeri ben bu toplulukları vs. yazarım da bunun bi' sağlaması olmayacak mı? Aldığım bi' iki görevi vs. yazarım da kanıt deseler neyle kanıtlayacağım, fakültede ben kıdemlisi dekan zaten :)

Couchsurfing tavsiye etmişsiniz, bu benim de aklıma gelmişti. Ancak şöyle saçma bi' durum var, belki de benim yaşadığım yere özeldir, Suriyeliden geçilmiyor. Şaka gibi :) Hani durumu bilmesek "Herhalde Suriye vatandaşlarına turizm hibesi veriyor." falan deriz, öyle bi' hâl aldı.

ABD'de sağlık sistemini kimse kimseye beğendiremiyor. Senin kafayı gözü yardığın bi' dönem vardı sanırım ilk başlarda. Bu süreci nasıl atlattın? Gurbette en çok zorlayan konu belki de sağlık olayı. Bi' sıkıntı vs. çektin mi? Obamacare bi' işe yaramış mı bari nedir gözlemin?

Asistanlık işi vardı bi' de o n'oldu?

Avrupa'da Jean Monnet bursiyerlerinden gördüğüm kadarıyla çift yl vs. yapan çok fazla var. ABD ya da NYU da böyle bi' imkan var mı?

Son olarak; ben dediğim gibi uzatmaları okuyorum. Ortalamamı son iki senede falan sırf "Fulbright olsun, namlı üniversiteler olsun hep 3 istiyor. Bari onu sağla." gazıyla ikiye katladım. (3.05 şu an, maksimum 3.4 falan oluyor matematiksel olarak ama yapmam imkansız gibi. Hedefim 3 bandında tutunmak) Ben en başından Fulbright a ütopya olarak bakıyorum da işte motive olmamı falan sağladı. Fulbright olmaz, Jean Monnet olur, olmadı Chevening olur hiç olmadı YLSY olur artık ona da tamamım yeter ki bu saçma akademik ortamdan kurtulayım. Üçüncü sınıfta "Hocam Marx şu saçlı sakallı amcaydı di' mi?" diyen tipler var halen, gülsem gülemiyorum ağlasam ağlayamıyorum.

O kadar yazdım, okuduğum bölümü atlamışım. Uluslararası ilişkiler okuyorum. Alt dallar kafamda halen tam değil ama political theory, comparative politics vs. çok aklıma yatıyor. @Max_Kolesne

Peki burs alabilmek için ne gibi tavsiyelerde bulunursun not ortalamam iyi, ingilizcemde iyi diyelim ki ksin alır mıyım. Sen nasıl kazandın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardman01

Peki burs alabilmek için ne gibi tavsiyelerde bulunursun not ortalamam iyi, ingilizcemde iyi diyelim ki ksin alır mıyım. Sen nasıl kazandın?

Hocam konuyu okumayi da gectim, hemen bir mesaj ustunuzde resmen her seyi ozetleyen bir mesaj var. Eminim ki konuya soyle bir goz gezdirirseniz her turlu cevabi bulabilirsiniz :)

@Khiron

Hocam size gun icinde ya da yarin detayli bir cevap atacagim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Hocam, öncelikle konu için teşekkürler. İnternette pek kimse bu süreçleri paylaşmıyor, paylaşsa da sonrasını bu kadar takip etmiyor.

Konuyu komple okudum, anladığım kadarıyla başvuru şartlarını sağlayıp da mülakata çağrılırsak oradaki olay kendimizi pazarlamakta bitiyor.

Ancak o aşamaya gelebilmek de ayrı bi' sıkıntı. Personal statement, statement of purpose, letter of recommendation vs. bunlar bizim akedemiye uzak şeyler. Yani elbette yl için letter of recommendation isteyemen enstitü yok ama istemiş olmak için istiyorlar, yazan da öyle yazıyor görebildiğim kadarıyla çevremden.

Webinarları takip ediyorum bi süredir. Bu yakınlarda da bizim okulda konferans var ona da kesin gideceğim. Bu webinarlarda sürekli söyledikleri, sizin de bahsettiğiniz, kimin letter of recommendation yazdığından çok yazan kişinin sizi ne kadar tanıdığı daha önem teşkil ediyor sanırım. Şimdi, ben dersini unutan, random sınav notu veren ya da "Hocam ödevdir sunumdur bi' şey verin" dediğimde anasına bacısına sövmüşüm gibi bakan hocalardan bu kişiselleştirilmiş referans mektubunu nasıl alacağım

Durum böyle olunca da writing sample diye bi' şey olmuyor haliyle. Bunun için bana ne tavsiye edersin?

Hem burs hem de okul kabulü aşamasında kültürel vs. etkinlikler de önemli görebildiğim kadarıyla. Ancak burada gene bi' sıkıntı var. Bi' kaç üniversite dışında bu sosyal etkinlikler çok zor sağlanıyor. Mesela ben uzatmanın uzatmasındayım, bu süreçte aktif toplulukların toplasanız belki de toplulukların %15-20 sine girdim çıktım. Ancak biraz onlardan biraz benden kaynaklı sebeplerle pek bi' esprisi olmadı bu işlerin. Şimdi ben gidip eli yüzü düzgün bi stkda aktif görev kassam, bu saatten sonra bi' faydası olur mu? Bi' diğeri ben bu toplulukları vs. yazarım da bunun bi' sağlaması olmayacak mı? Aldığım bi' iki görevi vs. yazarım da kanıt deseler neyle kanıtlayacağım, fakültede ben kıdemlisi dekan zaten :)

Couchsurfing tavsiye etmişsiniz, bu benim de aklıma gelmişti. Ancak şöyle saçma bi' durum var, belki de benim yaşadığım yere özeldir, Suriyeliden geçilmiyor. Şaka gibi :) Hani durumu bilmesek "Herhalde Suriye vatandaşlarına turizm hibesi veriyor." falan deriz, öyle bi' hâl aldı.

ABD'de sağlık sistemini kimse kimseye beğendiremiyor. Senin kafayı gözü yardığın bi' dönem vardı sanırım ilk başlarda. Bu süreci nasıl atlattın? Gurbette en çok zorlayan konu belki de sağlık olayı. Bi' sıkıntı vs. çektin mi? Obamacare bi' işe yaramış mı bari nedir gözlemin?

Asistanlık işi vardı bi' de o n'oldu?

Avrupa'da Jean Monnet bursiyerlerinden gördüğüm kadarıyla çift yl vs. yapan çok fazla var. ABD ya da NYU da böyle bi' imkan var mı?

Son olarak; ben dediğim gibi uzatmaları okuyorum. Ortalamamı son iki senede falan sırf "Fulbright olsun, namlı üniversiteler olsun hep 3 istiyor. Bari onu sağla." gazıyla ikiye katladım. (3.05 şu an, maksimum 3.4 falan oluyor matematiksel olarak ama yapmam imkansız gibi. Hedefim 3 bandında tutunmak) Ben en başından Fulbright a ütopya olarak bakıyorum da işte motive olmamı falan sağladı. Fulbright olmaz, Jean Monnet olur, olmadı Chevening olur hiç olmadı YLSY olur artık ona da tamamım yeter ki bu saçma akademik ortamdan kurtulayım. Üçüncü sınıfta "Hocam Marx şu saçlı sakallı amcaydı di' mi?" diyen tipler var halen, gülsem gülemiyorum ağlasam ağlayamıyorum.

O kadar yazdım, okuduğum bölümü atlamışım. Uluslararası ilişkiler okuyorum. Alt dallar kafamda halen tam değil ama political theory, comparative politics vs. çok aklıma yatıyor. @Max_Kolesne

Hocam selamlar, konuyu yararlı bulmanıza sevindim :)

Öncelikle yazdığınız şeylerin büyük bölümü aslıdna maalesef Türkiye'deki akademinin problemlerini yansıtıyor. yani o kadar problemli konular ki, ne statement of purpose konusunda, ne de referanslar konusunda hiçbir şey diyemedim. Bu konuda bizim bölümde biraz şanslıydık bence, zira hem hocalarımız yardımcıydı, hem de arkadaş canlısıydı. Ama anlattığınız kadar umursamızlığın hüküm sürdüğü durumlarda gerçekten ne yapılabilir bilemedim.

Essayler konusunda, başka okullardan ilginizi çeken konuyu çalışan bir hoca bulursanız onlara email atıp fikir almayı deneyebilirsiniz. Çoğu hoca hiçbir nedeni olmasa bile bir şeylere bakıp yorum yapmaktan çekinmiyorlar. En azından mail atmaktan zarar çıkmaz. Yabancı arkadaşlarınız varsa mektupları onlara da gönderin, onlar böyle şeylerle baya ilgilenmiş olyorlar ve bu sayede daha kapsayıcı yorumlar yapabiliyorlar.

Fulbright başvuru sürecinde writing sample gerekmiyor. Bursu alırsan gerekir ama. O nedenle en azından burs mülakatına çağrılana kadar bunu çok düşünmene gerek yok. Ancak bursu alırsan oturup güzel bir şeyler yazman gerekir kendi başına, güvendiğin bir hocanın rehberliğinde :)

Sosyal etkinlikleri sadece topluluklar olarak düşünme. STK'da aktif görev de işe yarar, yaptığın halı saha maçları da işe yarar :) Onun dışında, herhangi bir kanıt beklemiyorlar, yani görev çok ilgilerini çekerse belki bir şeyler sorarlar ama belge getir demezler.

Couchsurfing'de gelen mesajların hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz hocam, sonuçta evinizde insan ağırlıyorsunuz, seçicilik sizde kalıyor :)

NYU Fulbright'ın bize yaptığı sigortayı kabul etmediğinden bir de NYU'nun kapsayıcı bir sigortasına sahibim şu an. O sigorta sonrasında doktora göründüm, x-ray falan çekildi, raporlar geldi ve sadece 4 dolar ödedim. Sağlık sistemiyle ilgili şimdilik bir sıkıntım yok yani :) Ama Obamacare özellikle düşük gelir seviyesindeki insanlara bir güvenlik ağı sağlıyor, sigorta şirketlerinin insanları sömürmesini az da olsa engelliyor.

Asistanlık devam ediyor hocam, oldukça da seviyorum projeyi. Türkiye ve Irak çalışıyordum, onlar bitti şimdi Asya ülkelerini araştırıyorum. Kitabın çıkması baya bir zaman alacak, ama kodladığımız data set daha yakın zamanda yayınlanabilir. Ders çalışmaktan çok asistanlık işlerine bakıyorum, baya seviyorum zira :)

ABD'de genelde yüksek lisans bile yapmıyor insanlar pek akademik düşünüyorlarsa, direkt doktoraya başuruyorlar. Ancak profesyonel sektör için iki yüksek lisans olabilir, çok yaygın değil ama.

Hocam Fulbright'a ben de hep utopya olarak bakmıştım, sonra da NYU'da ütopya olarak bakmıştım. Ancak ne olacağı belli olmuyor işte. Denemekten zarar gelmiyor. zahmetli bir başvuru süreci de yok çok. Olursa getirisi fazla oluyor işte :) O nedenle kesin deneyin.

Fulbright ve Amerikan üniversitelerinde political theory çok çalışılmıyor, comparative politics ise baya popüler. Aklında bulunsun

• Hocam öncelikle zahmet edip cevap verdiğiniz için teşekkürler. Evet bahsettiğimiz sorun ülke akademisinin bir sorun ancak bunu hocalara söylediğimizde okul uzuyor :)
    Șimdi tekrar üniversite sınavına girecek olsam kesinlikle tıp fakültesi olan bir üniversiteyi tercih etmezdim. tıp fakülteleri üniversitesinin bütün imkanlarını sömürüyor. Ancak bu durumu üniversiteye girdikten ve akademik kariyer yapmaya karar verdikten sonra görebiliyorsunuz. Neyse, konuyu dağıtmayayım.

Bugün seminere gittim açıkçası biraz şaşırdım. Çünkü çok az kişi vardı. Herhalde insanlar şartları görünce gözü korkuyor ya da  bizi almazlar zaten gibi bir düşünceye kapılıyorlar sanırım.

Öğrendim ki doktora sonrası araştırma bursuyla yüksek lisans vs. diğer bursların bütçesi ayrılmış. Sanırım daha fazla kişiye verme niyetindeler bursu. Gayriresmi duyum bu yönde.

Referans mektupları için de artık hocalardan ricacı olacağız, elim kolum bağlı bu konuda. Gerçi o aşamaya çok var daha.

Şimdi öncelikle ingilizce gelişimime ve ortalamayı 3 üstünde tutmayı hedefledim, diğerleri daha sonra da halledilebilir gibi geliyor. Daha doğrusu dediğiniz gibi bunlar mülakata kadar kafama çok takmam gereken şeyler gibi duruyor.

Çalışmak istediğim konuyu az çok netleștirdim, bunu Fulbright olmasa da bi şekilde gerçekleştirmek niyetindeyim. Ancak hangi kategoride onu kestiremedim, comparative politics sanırım ama gene size bi mesaj atıyorum belki fikir verebilirsiniz diye.

Akademisyenlik zaten sevmeden yapılabilcek bi' şey gibi durmuyor. Sizin gibi seven için bulunmaz bi nimet, umarım bu sevgi ve ilginiz devam eder. Yoksa cidden pek yapilacak iş değil, hele sosyal bilimler. Sevmeden yapınca hem size hem karşınızdakilere zulüm olur.

Konu için tekrar tekrar teşekkürler hocam. @Max_Kolesne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khiron -- 10 Mart 2016; 2:54:59 >

------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:9:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Hocam öncelikle zahmet edip cevap verdiğiniz için teşekkürler. Evet bahsettiğimiz sorun ülke akademisinin bir sorun ancak bunu hocalara söylediğimizde okul uzuyor :)
    Șimdi tekrar üniversite sınavına girecek olsam kesinlikle tıp fakültesi olan bir üniversiteyi tercih etmezdim. tıp fakülteleri üniversitesinin bütün imkanlarını sömürüyor. Ancak bu durumu üniversiteye girdikten ve akademik kariyer yapmaya karar verdikten sonra görebiliyorsunuz. Neyse, konuyu dağıtmayayım.

Bugün seminere gittim açıkçası biraz şaşırdım. Çünkü çok az kişi vardı. Herhalde insanlar şartları görünce gözü korkuyor ya da  bizi almazlar zaten gibi bir düşünceye kapılıyorlar sanırım.

Öğrendim ki doktora sonrası araştırma bursuyla yüksek lisans vs. diğer bursların bütçesi ayrılmış. Sanırım daha fazla kişiye verme niyetindeler bursu. Gayriresmi duyum bu yönde.

Referans mektupları için de artık hocalardan ricacı olacağız, elim kolum bağlı bu konuda. Gerçi o aşamaya çok var daha.

Şimdi öncelikle ingilizce gelişimime ve ortalamayı 3 üstünde tutmayı hedefledim, diğerleri daha sonra da halledilebilir gibi geliyor. Daha doğrusu dediğiniz gibi bunlar mülakata kadar kafama çok takmam gereken şeyler gibi duruyor.

Çalışmak istediğim konuyu az çok netleștirdim, bunu Fulbright olmasa da bi şekilde gerçekleştirmek niyetindeyim. Ancak hangi kategoride onu kestiremedim, comparative politics sanırım ama gene size bi mesaj atıyorum belki fikir verebilirsiniz diye.

Akademisyenlik zaten sevmeden yapılabilcek bi' şey gibi durmuyor. Sizin gibi seven için bulunmaz bi nimet, umarım bu sevgi ve ilginiz devam eder. Yoksa cidden pek yapilacak iş değil, hele sosyal bilimler. Sevmeden yapınca hem size hem karşınızdakilere zulüm olur.

Konu için tekrar tekrar teşekkürler hocam. @Max_Kolesne

Hocam geciken cevap için özür dilerim, özel mesaj atınca aklımdan çıkmış buradan da yazmak.

Seminerlerle ilgili durum şu bence, çoğu kişinin burstan haberi bile yok :) Özellikle 1.5 sene süren bir süreci olması bursun bunda baya etkili, çünkü çoğu insan son sınıfta başlıyor böyle şeyleri araştırmaya. Öbür yandan da 'bize vermezler nasılsa' düşüncesi de çoğu insanda var, bende de vardı tüm başvuru süreci boyunca :)

Doktora araştırma ve yüksek lisans olayı ile ilgili bir bilgim yok, ama bursun miktarını artırmışlardı geçen sene. Bir bütçe artışı da var gibi.

Akademisyenlik kesinlikle sevilmeden yapılmayacak bir şey o konuda çok haklısınız. Yani akademisyenlik tek başına öğretmenlik olmamalı, bol bol araştırma ve yayın da içermeli, ve o araştırmayı yapmaya heves etmek için de alanı sevmek, alanda bol bol okuma yapmak gerekiyor.

@dumprep

Hocam mesajı görmemişim, ama teşekkürler mesaj için :) Umarım YGS iyi geçmiştir. Sonrasında da güzel bir akademik hayat başlar.

Hocam bende sizin bölümü arastir,aktayim kararsizliklar bar size zahmet uygun.bi zanda pm atarsaniz konusmk isterim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FRKN9779

Hocam bende sizin bölümü arastir,aktayim kararsizliklar bar size zahmet uygun.bi zanda pm atarsaniz konusmk isterim :)

Hocam yine ÖSS zamanı geliyor, bölümle ilgili sorular artacaktır. Buradan sorabilirseniz aklınıza gelenleri başkaları da görebilecektir, daha fazla yardımcı olur.

Hocam şimdi ben sayisalciyim sadece bu bölüm icin 2.oturuma tm den giricem arastirdim falan odtü olmazsada istanbul olur diye düşünüyorum ama bölüme devlet odakli bakılıyor yani ben mezun unca örneğin akademik kariyer hedefliyorsam tavsiye edermisiniz ? Ve bu alana ilgim var birde zamaninda secmenizde en önemli etkwn ne oldu bahsettiginiz burslari odtü olmazsada alabilirmiyim ?erasmus yapmak istiyorum çünkü bende ve sonrasinda sizin izlediginiz yollari izlemek istiyorum hocam açıkçası maddi acidan balacak olursakta hayatimi ortalama bi sekilde veya ortalama üstü idame ettirrebilirsem benim için ideal dır çünkü bu bölümü seviyorum fikirlerinize ihtiyacim var :)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.