Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba hocam benimde kanada da eğitim alma gibi bi planım var undergraduate yani lisans için, eğer bilginiz varsa burs işlerini nasıl halledeceğimi vb söyleyebilirmisiniz? GPAm kaç olmalı? İngilizcem iyi bu arada Advanced, girsem TOEFL yaparım şuan hatta eski ingilizce öğretmenim ingiliz ona sorular sordum yaparsın sana zor gelmez taqrzında bişeyler söyledi. benim için önemli olan maddi konu, bana ne kadara patlar UBC vb. gibi yerlerde okumam? Burs işleri hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
    Medicine istiyorum ayrıca hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAF -- 7 Aralık 2015; 18:45:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAF

meraba hocam benimde kanada da eğitim alma gibi bi planım var undergraduate yani lisans için, eğer bilginiz varsa burs işlerini nasıl halledeceğimi vb söyleyebilirmisiniz? GPAm kaç olmalı? İngilizcem iyi bu arada Advanced, girsem TOEFL yaparım şuan hatta eski ingilizce öğretmenim ingiliz ona sorular sordum yaparsın sana zor gelmez taqrzında bişeyler söyledi. benim için önemli olan maddi konu, bana ne kadara patlar UBC vb. gibi yerlerde okumam? Burs işleri hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Hocam undergrad için burs olanaklarının çok daha kısıtlı olduğunu biliyorum, ancak Kanada'daki okulların buradaki okullara kıyasla biraz daha cömert olduklarını duymuştum. Undergrad için dışarıdan bir burs bulamazsınız büyük ihtimal, okulların burs programlarına dahil olmak gerekiyor. Dolayısıyla başvuracağınız okulların websitelerini takip etmeniz gerekiyor. Bunun yanında eğer Türkiye'den geliyorsanız tam burslu bir program bulmanız maalesef ki oldukça zor. Çok sıradışı öğrenciler için bile çok zor maalesef.

Okullara kabul alabilmek için burada not ortalaması, SAT, TOEFL ve eğitim dışı yaptığın aktivitelere bakıyorlar. Bunların tek birisinin çok iyi olması yetmiyor tabii.

Medicine için bildiğim kadarıyla önce buradaki genel college eğitimini tamamlamanız, ve sonrasında master-phd gibi bir medicine school'a gitmeniz gerekiyor. Yani en başta bir üniversiteye kabul alıp 4 sene okumak gerekiyor. Ve medicine her ne kadar lisansüstü bir program olsa bile burs olanaklarının çok kısıtlı olduğu bir alan. Dolayısıyla undergrad sonrasında bir 4 sene daha yüksek masraf olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 7 Aralık 2015; 21:49:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: PAF

meraba hocam benimde kanada da eğitim alma gibi bi planım var undergraduate yani lisans için, eğer bilginiz varsa burs işlerini nasıl halledeceğimi vb söyleyebilirmisiniz? GPAm kaç olmalı? İngilizcem iyi bu arada Advanced, girsem TOEFL yaparım şuan hatta eski ingilizce öğretmenim ingiliz ona sorular sordum yaparsın sana zor gelmez taqrzında bişeyler söyledi. benim için önemli olan maddi konu, bana ne kadara patlar UBC vb. gibi yerlerde okumam? Burs işleri hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Hocam undergrad için burs olanaklarının çok daha kısıtlı olduğunu biliyorum, ancak Kanada'daki okulların buradaki okullara kıyasla biraz daha cömert olduklarını duymuştum. Undergrad için dışarıdan bir burs bulamazsınız büyük ihtimal, okulların burs programlarına dahil olmak gerekiyor. Dolayısıyla başvuracağınız okulların websitelerini takip etmeniz gerekiyor. Bunun yanında eğer Türkiye'den geliyorsanız tam burslu bir program bulmanız maalesef ki oldukça zor. Çok sıradışı öğrenciler için bile çok zor maalesef.

Okullara kabul alabilmek için burada not ortalaması, SAT, TOEFL ve eğitim dışı yaptığın aktivitelere bakıyorlar. Bunların tek birisinin çok iyi olması yetmiyor tabii.

Medicine için bildiğim kadarıyla önce buradaki genel college eğitimini tamamlamanız, ve sonrasında master-phd gibi bir medicine school'a gitmeniz gerekiyor. Yani en başta bir üniversiteye kabul alıp 4 sene okumak gerekiyor. Ve medicine her ne kadar lisansüstü bir program olsa bile burs olanaklarının çok kısıtlı olduğu bir alan. Dolayısıyla undergrad sonrasında bir 4 sene daha yüksek masraf olabilir.

teşekkürler hocam biraz daha araştırayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kusura bakmayın fakat Fulbright konusunda çok çekincelerim var. Genel itibari ile yetişen insanlar pek ülkesine değer vermeyen türden. Nitekim bu kanaldan eğitim alan bir çok Türk ülkesi için pozitif şeyler düşünmüyor. Bunun gibi yabancı sermayeli eğitim organları,dernekler,organizasyonlardan yetişen bir çok siyasetçi direk koltuğa oturuyor. Şuan için Abdullah Gül gibi bir çok siyasetçi direkt olarak siyasetten koltuğa oturan kişiler. Benim ön yargılarım bu gibi kurumların seçtikleri vasıflı öğrencilere negatif yönde etki edip ülke içerisine sokuldukları ve kademelerinde bir şeyleri değiştirebilir pozisyonda olduğu. Herkes için söylemiyorum bunu bazı etkenlerde var elbet.
    Siz New York'a gidip Ankarayı eleştirme yetisine sahipsinizdir. Oradaki devlet anlayışı , sosyal hayat ile Türkiye asla kıyaslamaz fakat ben burs alıp Ülkesine yararı olan bir insan görmedim. Belki akademik çapta vardır fakat bunun yeterliliği tartışılır. Pek yorumda yapmam sağlıklı değil ama umarım Ülkemiz için öğrendiklerinizi burada da uygulama şansına erişirsiniz.

• Ilk mesaji okuyup özenen liseli ve üniversitelilere sesleniyorum

TOEFL sonucum 109, GRE matematik 165, GRE sözel 15

Yazmis arkadaş adam bildiginiz ingilizden daha yüksek toefl sonucu almış yapılan bir araştırmada 100 kişilik bir İngiliz grubun sınavdan ortalama 97 almış olduğu gerçeği var bakın anlamayanlar için yazıyorum arkadaş bildiginiz Amerikalı adam 109 diyor 109 üniversite sınavında 40 türkçe sorusunda bile çoğunuz 10 yanlış yapıyorsunuz bu hayallere kapılmayın okulunuza odaklanın bunlar uç hayaller

• quote:

Orijinalden alıntı: semblance

Hocam kusura bakmayın fakat Fulbright konusunda çok çekincelerim var. Genel itibari ile yetişen insanlar pek ülkesine değer vermeyen türden. Nitekim bu kanaldan eğitim alan bir çok Türk ülkesi için pozitif şeyler düşünmüyor. Bunun gibi yabancı sermayeli eğitim organları,dernekler,organizasyonlardan yetişen bir çok siyasetçi direk koltuğa oturuyor. Şuan için Abdullah Gül gibi bir çok siyasetçi direkt olarak siyasetten koltuğa oturan kişiler. Benim ön yargılarım bu gibi kurumların seçtikleri vasıflı öğrencilere negatif yönde etki edip ülke içerisine sokuldukları ve kademelerinde bir şeyleri değiştirebilir pozisyonda olduğu. Herkes için söylemiyorum bunu bazı etkenlerde var elbet.
    Siz New York'a gidip Ankarayı eleştirme yetisine sahipsinizdir. Oradaki devlet anlayışı , sosyal hayat ile Türkiye asla kıyaslamaz fakat ben burs alıp Ülkesine yararı olan bir insan görmedim. Belki akademik çapta vardır fakat bunun yeterliliği tartışılır. Pek yorumda yapmam sağlıklı değil ama umarım Ülkemiz için öğrendiklerinizi burada da uygulama şansına erişirsiniz.

Hocam selamlar. Ne kusura bakmasi, fikirlere her zaman açığız :) Öncelikle Fulbright'ın maddi destek sağlayan, kültürel değişimi destekleyen, ve Türkiye bağlamında akademiye yönelik bir programdan daha fazlası olduğunu pek düşünmüyorum. Yani Fulbright gibi bir programdan çıktıktan sonra kimse gelip de 'hadi seni şu pozisyona yerleştirelim' demiyor. Ve bunun yanında bizzat biliyorum ki akademide devam etmeyi düşünmeyen kişilere pek de sıcak bakılmıyor. Yani burs zaten akademik bir burs. Dolayısıyla Türkiye programından çıkan mezunların da genel olarak akademide önemli çalışmalarda bulunması kaçınılmaz oluyor tabii. Bir yandan da adamlar iki sene için yaklaşık 100.000 dolar masraf yapıyorlar kişi başı. O noktada kafalarında çok katı kriterlerin olmasını normal karşılıyorum. Bu kriterlerden birisi de ülkeye geri dönme olayı. Örneğin mülakatta Türkiye'ye geri dönmeyeceğim, yurt dışında yaşayacağım diyenleri ne olursa olsun hemen eliyorlar diye biliyorum. Kültürel değişim dedikleri noktada da zaten bursiyerlerin kendi ülkelerine fayda sağlamaları da bir amaç olarak ortaya konuluyor.

Hepsi bir yana, bu kadar konuşmanın yanında, program çoğu öğrenci için normalde karşılayamayacakları bir üniversite hayatını karşılamalarını sağlıyor, ve daha ötesine de gitmiyor aslında. Türkiye'deki en iyi üniversiteler bile ilk 100e girmekte zorlanırken bu sıralamaların büyük bölümü buradaki üniversiteler tarafından domine ediliyor. O nedenle çoğu öğrenci bunun sadece finansal yönüne bakıyor. Ülkeye fayda açısından bakarsak da, belli aşamada bir başarı sağlamış öğrencilere bu şekilde destek sağlamak bilimde ilerlemek isteyen kişilerin en azından önünün kapanmasını engelliyor. Türkiye'deki akademinin durumu maalesef ki çok başka bir konu zira.

@zorradam

Hocam TOEFL'da öyle bir ortalama çıkmasının nedeni büyük ihtimal girenlerin sınav yapısını bilmeden girmesinden kaynaklanıyordur, yoksa soru tiplerini ve neler istendiğini bildikten sonra çok zor bir sınav olmaktan çıkıyor. Notefull diye bir site var mesela, adam her bölümdeki soruları tek tek anlatıyor. Hani İngilizce iletişim kurabilen, okuyabilen ve yazabilen birisi o videoları izledikten sonra rahat 80 civarı alır. Kalanı da pratiğe bakıyor sanırım :)

• Hocam sizin bursunuz yüksek lisans bursuydu değil mi ? Amerika'da bütünleşik doktara düşünenler bu burstan faydalanamıyor heralde? Siz doktora başvurularınızı fulbright'dan bağımsız kendiniz mi yaptınız? Doktora'ya kayıt yaptırsaydınız fulbright bursunuz iptal mi olacaktı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotchner12

Hocam sizin bursunuz yüksek lisans bursuydu değil mi ? Amerika'da bütünleşik doktara düşünenler bu burstan faydalanamıyor heralde? Siz doktora başvurularınızı fulbright'dan bağımsız kendiniz mi yaptınız? Doktora'ya kayıt yaptırsaydınız fulbright bursunuz iptal mi olacaktı yani?

hocam doktora düşünenler bursa başvururken doktora olarak başvuruyor. ben master olarak başvurdum ve master için kabul aldım. doktora programına kabul alsaydım burs düşecekti ve doktora başvurularını burstan bağımsız yaptım

• her sey iyi güzelde bu bittikten sonra 2 yıl turkiyede kalma zorunluluğunu asmanin bir yolu olsa :\

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

her sey iyi güzelde bu bittikten sonra 2 yıl turkiyede kalma zorunluluğunu asmanin bir yolu olsa :\

Hocam en kötü ihtimalle burada kalmak istersem doktora sonrasında gidip ODTÜ'de bir yerde iki sene ders veririm seve seve, o şekilde hallederim diye düşünüyorum. ODTÜ'deki yaşama ayrı bir bağım da var sonuçta :)

Bir de bir arkadaşımın dediğine göre aslında çalıştığınıız şirket sizin yeşil kart ya da vatandaşlığınız olmadan çalışmanızı kabul ederse, yani H1 vizesine sponsor olacak bir şirket bulursanız kalabiliyormuşuz. Kendisi de Fulbright ile burada okuyup sonrasında çalışan bir insan olduğundan söylediğinde bir haklılık payı vardır diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi, ODTÜ'de iki sene geiçrmek de benim için sorun olmazdı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 13 Aralık 2015; 21:02:48 >

• Arkadaşlar selam. Pek aktif değilim, zira perşembe gününe kadar 3 tane 25er sayfalık araştırma projesi teslim etmem ve bir de bunları sunmam gerekiyor. Ne durumda olduğumu(zu) az çok hayal edebilirsiniz herhalde :)

Yarından itibaren 5 Ocak'a kadar tamamen boş olacağım. Bu sefer müzelere gideceğim, şehri biraz daha keşfedeceğim. Yılbaşına da Erasmus'taki en yakın arkadaşım gelecek Çek Cumhuriyeti'nden, o konuda baya heyecanlıyım. Kısacası, yakında yeni fotoğraflar ekleyeceğim!

• quote:

Arkadaşlar selam. Pek aktif değilim, zira perşembe gününe kadar 3 tane 25er sayfalık araştırma projesi teslim etmem ve bir de bunları sunmam gerekiyor. Ne durumda olduğumu(zu) az çok hayal edebilirsiniz herhalde :)

Yarından itibaren 5 Ocak'a kadar tamamen boş olacağım. Bu sefer müzelere gideceğim, şehri biraz daha keşfedeceğim. Yılbaşına da Erasmus'taki en yakın arkadaşım gelecek Çek Cumhuriyeti'nden, o konuda baya heyecanlıyım. Kısacası, yakında yeni fotoğraflar ekleyeceğim!

fotoğrafları bekliyoruz hocam. bu arada facebookta bi' gezi sayfasında profilinize denk geldim stalkladım biraz. maşallah iyi gezmişsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Arkadaşlar selam. Pek aktif değilim, zira perşembe gününe kadar 3 tane 25er sayfalık araştırma projesi teslim etmem ve bir de bunları sunmam gerekiyor. Ne durumda olduğumu(zu) az çok hayal edebilirsiniz herhalde :)

fotoğrafları bekliyoruz hocam. bu arada facebookta bi' gezi sayfasında profilinize denk geldim stalkladım biraz. maşallah iyi gezmişsiniz

Elimden geldiğince bir yerlere gitmeye çalıştım hocam Burada duruldum biraz daha, bir yandan uçak biletleri Avrupa'ya kıyasla çok daha pahalı, bir yandan da zamanım olmadı. Ama bir ara Güney Amerika'ya doğru da inmeyi istiyorum :)

• Hocam fotoları bekliyoruz

Yılbaşında neler yaptınız
  • Hayatında başarılar kardeşim biz bakmakla yetiniriz anca
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wicked sick

quote:

Elimden geldiğince bir yerlere gitmeye çalıştım hocam Burada duruldum biraz daha, bir yandan uçak biletleri Avrupa'ya kıyasla çok daha pahalı, bir yandan da zamanım olmadı. Ama bir ara Güney Amerika'ya doğru da inmeyi istiyorum :)

Hocam su ingilizceyi nasil gelistirdin ? Nereden baslayayim,ne yapmaliyim ? Tesekkurler

• senin odtüye giriş puanın kaçtı ?

Senin gibi olmak için milletin baya test çözmesi lazım yinede odtüye zor girerken new yorka gitmek iyimiş
  • Arkadaslar hem konuyu güncelleyeceğim hem de en kısa zamanda herkese cevap vereceğim. Baya bir süredir güncelleyeceğim diyorum ama söz en kısa zamanda yapacağım bu sefer :) Burada yılbaşının inanılmaz kalabalık ve turistik olacağını düşündüğümüzden bir arkadaşımın evinde parti yaptık, arka bahçesi falan da vardı baya güzel bir şey oldu :) Ama maalesef yılbaşından fotoğraf yok elimde hiç. Şükran günü, Noel falan onları ekleyeceğim yakında :) Okul da bitti, asistan olarak çalışıyorum hala ama okula gitmem gerekmiyor. İlk dönem ortalamam da 3.9 geldi :)

• Azmine filan hayret ettim. Bravo hocam

• Tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.