Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRKN9779

Hocam şimdi ben sayisalciyim sadece bu bölüm icin 2.oturuma tm den giricem arastirdim falan odtü olmazsada istanbul olur diye düşünüyorum ama bölüme devlet odakli bakılıyor yani ben mezun unca örneğin akademik kariyer hedefliyorsam tavsiye edermisiniz ? Ve bu alana ilgim var birde zamaninda secmenizde en önemli etkwn ne oldu bahsettiginiz burslari odtü olmazsada alabilirmiyim ?erasmus yapmak istiyorum çünkü bende ve sonrasinda sizin izlediginiz yollari izlemek istiyorum hocam açıkçası maddi acidan balacak olursakta hayatimi ortalama bi sekilde veya ortalama üstü idame ettirrebilirsem benim için ideal dır çünkü bu bölümü seviyorum fikirlerinize ihtiyacim var :)

Hocam bölümü ne kadar sevdiğimi ve bölümü okumaktan zevk aldığımı görmüşsünüzdür :) Ancak güzel bir akademik kariyer için yurtdışı master ya da phd şart (mesela ODTÜ'de hoca olabilmek için yurtdışı eğitim zorunlu). Yurtdışı doktora için de en iyi geçiş noktaları bizim bölümde ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Koç ve Sabancı olacaktır. Bence ODTÜ'nün eğitimi tamamen akademik kariyere yönelik zaten. Ancak, buraları da gördükten sonra önerim şu olur: Alabildiğiniz kadar matematik, istatistik dersi alın lisans düzeyinde. Buradaki siyaset bilimi eğitimi çok daha fazla istatistik, modeller ve matematiğe dayalı. Genel olarak akademik kariyer için bence sosyoloji ile birlikte en güzel bölümlerden birisi :)

Benim seçmemdeki etken sosyal aktivistlik noktalarımdı biraz Ama çok da detaylı bir araştırma yapmamıştım işin açığı. Yani bölümü bu kadar sevmem şansıma oldu biraz.

Onun dışında, bizim bölümden çıkıp özel sektörde iş bulan insan sayısı devlette iş bulan insan sayısından daha fazla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam nasıl gidiyor çalışmalar, hayat vd.? @Max_Kolesne

• Hocam takipteyiz,konuyu güncellerseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam odtü psikoloji nasıldır önerir misiniz ?

Ankara veya Gazi hukuk yerine yazılır mı hukukta yurtdışı imkanı yoka yakın olduğu için kafamı kurcalıyor

• Up diyelim. Son gelişmeler nedir, ne zaman dönüyorsun hocam?

• Selam, bayadır foruma login olmamıştım şimdi gördüm mesajları. Baya değişiklik var hayatımda, okulda 1. sene bitti şimdi yaz için Türkiye'deyim. Yeni bir yere taşındım, şimdi okula çok daha yakınım (Saint Marks Place - East Village). İlk sene notlarım gayet iyi geldi, ortalamam güzel. Bu ara doktora başvuruları için istatiksel verileri kullandığım bir yazı yazmaya çalışıyorum ama STATA programını hala crackli olarak bulamadım . Buradaki siyaset bilimi eğitimi çok matematik ve istatistik ağırlıklı. Hatta NYU doktora programının ilk 2 senesi ileri matematik :)

Bir yandan da tekrar GRE çalışıyorum. Asistanlık yaptığım hocalar yazın Türkiye'ye gelecekti ama terör olayları yüzünden kongreleri iptal oldu onların yerine ben burada röportajlar yapacağım, bu da baya bir siyasi ve akademisyenle haşır neşir olmamı sağlayacak gibi duruyor. Kısaca özet bu arkadaşlar :) Sorunuz varsa lütfen alıntılayıp sorun cevaplayayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 9 Temmuz 2016; 15:53:05 >

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Ooo hocam hoşgeldin ya. Valla ben herhalde bunaldı bizden diye düşünmeye başlamıştım iyice. Dediğin programa bi bakayım bakalım bulabilecek miyim. Senden TOEFL özelinde tavsiye isteyebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Selam, bayadır foruma login olmamıştım şimdi gördüm mesajları. Baya değişiklik var hayatımda, okulda 1. sene bitti şimdi yaz için Türkiye'deyim. Yeni bir yere taşındım, şimdi okula çok daha yakınım (Saint Marks Place - East Village). İlk sene notlarım gayet iyi geldi, ortalamam güzel. Bu ara doktora başvuruları için istatiksel verileri kullandığım bir yazı yazmaya çalışıyorum ama STATA programını hala crackli olarak bulamadım . Buradaki siyaset bilimi eğitimi çok matematik ve istatistik ağırlıklı. Hatta NYU doktora programının ilk 2 senesi ileri matematik :)

Bir yandan da tekrar GRE çalışıyorum. Asistanlık yaptığım hocalar yazın Türkiye'ye gelecekti ama terör olayları yüzünden kongreleri iptal oldu onların yerine ben burada röportajlar yapacağım, bu da baya bir siyasi ve akademisyenle haşır neşir olmamı sağlayacak gibi duruyor. Kısaca özet bu arkadaşlar :) Sorunuz varsa lütfen alıntılayıp sorun cevaplayayım :)

Orada bu bizim çektiğimiz sıkıntıları nasıl değerlendiriyorlar hocam? Mesela geçen havalimanında maalesef bir patlama oldu. Oradaki tepkiler ne yönde? İslamofobi çok var mı?

• Tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Ooo hocam hoşgeldin ya. Valla ben herhalde bunaldı bizden diye düşünmeye başlamıştım iyice. Dediğin programa bi bakayım bakalım bulabilecek miyim. Senden TOEFL özelinde tavsiye isteyebilir miyim?

Hocam notefull diye bir site var, ya da adı o tarz bir şeydi. O sitedeki videoları izleyin kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: boun1631

quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Selam, bayadır foruma login olmamıştım şimdi gördüm mesajları. Baya değişiklik var hayatımda, okulda 1. sene bitti şimdi yaz için Türkiye'deyim. Yeni bir yere taşındım, şimdi okula çok daha yakınım (Saint Marks Place - East Village). İlk sene notlarım gayet iyi geldi, ortalamam güzel. Bu ara doktora başvuruları için istatiksel verileri kullandığım bir yazı yazmaya çalışıyorum ama STATA programını hala crackli olarak bulamadım . Buradaki siyaset bilimi eğitimi çok matematik ve istatistik ağırlıklı. Hatta NYU doktora programının ilk 2 senesi ileri matematik :)

Orada bu bizim çektiğimiz sıkıntıları nasıl değerlendiriyorlar hocam? Mesela geçen havalimanında maalesef bir patlama oldu. Oradaki tepkiler ne yönde? İslamofobi çok var mı?

Valla artık atılan geçmiş olsun mesajlarına taslak cevap hazırlayacak konuma geldim :) New York Amerikanların ağzıyla ekstra liberal - özgürlükçü bir yer. Etnik çeşitliliğin de getirdiği bir fayda, herkes herkese etnik açıdan saygılı. Dolayısıyla bir patlama olduğunda New Yorkta yaşayan ama müslüman olmayanlar ilk İslamofobi karşıtı mesajları atanlar oluyor. Ama tabii Amerika'nın daha muhafazakar kesimlerinde Trump desteği sağlamlaşıyordur.

hocam tüm güncellemeleri 1. mesaja eklemeyi unutmayın aralarda karışmasın
    Merhaba. Özel mesaj göndermiştim bir bakabilir misin ?
  • akademik kariyer için odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi uluslararası ilişkiler mi
    hocam merhabalar ben akademik kariyer istiyorum ve ikilemdeyim. odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi yazmalıyım yoksa uluslararası ilişkiler mi? ben siyasetin felsefesine tarihine özellikle ilgi duyuyorum.
  • beats by dr.oz kullanıcısına yanıt
    Siyaset bilimi daha iyi olur
  • corpus gemitu kullanıcısına yanıt
    hocam kafamdaki ikilemi anlatamam depresyona girdim ben bu ikilemden. hep siyaset bilimiydi odtüde hedefim ama puanım beklediğimden de hedefimden de yüksek gelince uluslararası ilişkilere de kaydım. kafayı yemek üzereyim. akademik kariyer büyük hedefim ama olmazsa da vazgeçersem de cebimde bir şey olsun isterim. memur olup atanma beklemek de istemem. çok karışık hocam kafam. siyaset bilimi de bana mantıklı geliyor sonuçta uluslararası ilişkilerin koptuğu yer orası.
  • beats by dr.oz kullanıcısına yanıt
    Puanın yetiyo diye en iyi yere girilmez. 10k yapıp 30k ile alan yere girmiş biri olarak söylüyorum bunu. Ne istiyosan onu okumalısın ve ortada gerçekten depresyonluk bir durum yok. Bu bir tercih, biri doğru öbürü yanlış tercih değil senin için. Hangisini seçersen seç akıllı bi adamsan ve hedeflerinden vazgeçmezsen başarmamak için hiç bi sebep yok. Umarım en iyisi olur ama dediğim gibi, ikisi de iyi bölümler neyi seçersen seç yanlış tercih olmayacak
  • Hemen hemen bütün yurtdışı burs programları iptal oldu

Bunlar olmayınca okulların kendi sağladıklarına kalıyoruz sanırım. Onlar daha mı zor?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.