Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: corpus gemitu

Puanın yetiyo diye en iyi yere girilmez. 10k yapıp 30k ile alan yere girmiş biri olarak söylüyorum bunu. Ne istiyosan onu okumalısın ve ortada gerçekten depresyonluk bir durum yok. Bu bir tercih, biri doğru öbürü yanlış tercih değil senin için. Hangisini seçersen seç akıllı bi adamsan ve hedeflerinden vazgeçmezsen başarmamak için hiç bi sebep yok. Umarım en iyisi olur ama dediğim gibi, ikisi de iyi bölümler neyi seçersen seç yanlış tercih olmayacak

Kesinlikle katiliyorum, harfi harfine. Puanım rezil olmasın zihniyeti pek çok insanı istemedikleri kariyerlere yönlendirdi.

Amerika için konuşursak, siyaset bilimi daha akademikken uluslararası ilişkiler daha profesyonel hayata yönelik kesinlikle.

@Khiron

Hocam Fulbright'ın Türkiye'den Amerika'ya öğrenci gönderme programında bir sıkıntı yok. Doktora için okul burslarına güvenebilirsiniz ama master için hem okul parasını kapsayan hem de yaşam masraflarını karşılayan bir burs imkansıza yakın ABD'de.

• Merhaba hocam oralarda etkinlik bol

Peki türkiyedeki üniveristelerde ordaki kadar etkinlik mevcutmu ? Sonuçta iki ülkedede okudunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

Merhaba hocam oralarda etkinlik bol

Peki türkiyedeki üniveristelerde ordaki kadar etkinlik mevcutmu ? Sonuçta iki ülkedede okudunuz

Hocam her türlü etkinlik tabii kat kat daha fazla oluyor orada. Ancak şöyle de bir durum var, belli bir süreden sonra ipin ucunu kaçırıyorsunuz ve etkinlikleri takip etmeyi bırakıyorsunuz :) Çoğu e-maili okumadan atlıyorum resmen. Arada baya önemli etkinlikler çıkıyor ama tabii, şimdiye kadar Ban-ki Moon, Henry Kissinger, Michelle Obama, Joe Biden gibi isimleri gördüm. Pek çok akademisyenle tanışma fırsatı yakaladım. Bunlar haricinde bizim okulun pek spor etkinliği yok. ODTÜ'deki bahar şenliği gibi bir şenlik de yoktu, ancak mezuniyet baya şaşalıydı.

Bunları söylemiş olmakla birlikte, iki noktaya vurgu yapmam lazım. Birincisi, ODTÜ de etkinlikler açısından doyurucu bence. İyi takip ettiğinizde çok güzel şeyler yakalayabiliyorsunuz. İkincisiyse NYU'daki etkinlik fazlalığı şehirle de alakalı. Kırsaldaki bir üniversiteye haliyle ünlü isimlerin gelmesi daha ender oluyor.

• hocam hayattamisiniz
  • Ulan ben polis olana kadar g*tum cikti millet odtuyu kazaniyor yetmiyor new yorklara gidiyor helal olsun
  • naptın hocam ?
  • Hocam ben de bu sene başvuru yapıcam. Kocaeli üni otomotiv mühendisli mezunuyum ortalamam 3.20 falan olucak mezun olunca. Fakat CVim bayağı güzel. Acaba seçilme şansım var mı yoksa üniversiteye ve bölüme bakıp direk eleme gibi bir olay oluyor mu?
  • hocam 3 yıl olmuş sana ulaşmam lazım bazı konular için
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Gec olacak ama Istanbul'da fazlasiyla etkinlik bulabilirsin. Ama aramayi bilmen gerekiyor, e postani yazınca 100lerce etkinlik gelen bir sistem yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar! Burayı bayadır güncellemiyordum, ufak bir güncelleme yapmak gerekirse: Seneye University of California, Irvine'da siyaset bilimi doktorasına başlıyorum. Başka yerlerde de bekleme listesindeyim, ancak Irvine şimdilik favorim zira hoca uyumu konusunda en iyi okul benim için. Masterım sıkıntısız bir şekilde bitiyor. Doktorada artık Fulbright bursiyeri olmayacağım, okulda çalışan asistan olacağım. Syaset biliminde daha istatikstik ve matematik ağırlıklı bir alana kaydım.

Bu ara Fulbright başvuru süreci olmalı, sorusu olan varsa sormaktan çekinmesin.
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    hocam konuyu ilk açtığınızdan beri takipteyim zaman nede çabuk geçiyor daha attığınız ilk ss zamanlarını bilirim gerçekten helal olsun.

hocam master doktora falan derken hayatınızı oradamı sürdüreceksiniz türkiyeye dönme gibi bir planınız varmı,bide bu bölümü gerçekten zevklemi okuyorsunuz üniden sonra master doktora bir akademik kariyerinizde oldu.

bide yaş kaç hocam açıkçası bende ilerde düşünüyorum master falanda yaş geçiyor gidiyor okumasına okurum ama sonradan pişman olurmuyum diyede düşünüyorum siz iyiki bu yolda ilerlemişim diyormusunuz

kendimi bir ünlüyle röportaj yapıyor gibi hissettim sorulan sorular beklenen cevaplar falan :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2pac.

hocam konuyu ilk açtığınızdan beri takipteyim zaman nede çabuk geçiyor daha attığınız ilk ss zamanlarını bilirim gerçekten helal olsun.

hocam master doktora falan derken hayatınızı oradamı sürdüreceksiniz türkiyeye dönme gibi bir planınız varmı,bide bu bölümü gerçekten zevklemi okuyorsunuz üniden sonra master doktora bir akademik kariyerinizde oldu.

bide yaş kaç hocam açıkçası bende ilerde düşünüyorum master falanda yaş geçiyor gidiyor okumasına okurum ama sonradan pişman olurmuyum diyede düşünüyorum siz iyiki bu yolda ilerlemişim diyormusunuz

kendimi bir ünlüyle röportaj yapıyor gibi hissettim sorulan sorular beklenen cevaplar falan :))

Selamlar.

Doktora yaklaşık 6-7 sene sürüyor. Dolayısıyla sonrasında burada mı kalmak isterim, dönmek mi isterim, pek belli olmaz. 6 sene içerisinde net bir fikrim olur büyük ihtimal. Zaten 2 sene Türkiye'ye dönmem gerekiyor, sonrasında tekrar buraya gelip gelmeme konusunu da göreceğiz.

Bölüm severek okuyorum, yoksa akademiye hiç bulaşmazdım zaten. Yaşım 25 :)

hadi yolun açık olsun hocam ss falanda yollamayı ihmal etme takipteyim :))
  • Yeni üniversitenizden ve çevresinden fotoğrafları paylaşırsanız güzel olur.
  • Hayallerimi yaşıyorsunuz bile denebilir :))

Yurtdışında yaşamak orada çalışmak istiyorum, severek okuyacagimdan da eminim odtü sosyolojiye gitmemi önerir misiniz?

• Merhaba, yeni universitenin kampusu aslinda baya ODTU'ye benziyor. Universite Los Angeles'in banliyosunde. ODTU ile benzer yillarda kurulmus. University of California'nin kampuslerinden birisi. Su an Turkiye'deyim, Agustos sonunda baslayacagim. Ayni zamanda da teaching assistant olacagimdan birinci yilimdan itibaren derslere de girmeye baslayacagim, ancak hangi dersler oldugu belli degil.

@Thexgallagher

Sosyoloji cok guzel bolumdur akademik arastirma icin. ODTU biraz fazla marksist kaliyor ama, ileride Amerika'ya gitmek istiyorsaniz olabildigince research methods ve istatistik dersleri almaya bakin, isinize yarayacaktir. Benim yaptigim calismalar da sosyolojiye kayiyor zaten. Akademi disinda bir sey istiyorsaniz onu da ayrica konusuruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevapladiginiz için teşekkür ederim, akademi düşünüyorum ama diğer ihtimaller bağlaminda içimin rahat olması adına sorayım, belirli bir alanda yüksek lisans ile uzmanlastim diyelim yurtdışında is bulabilme imkanım var mıdır? Uzmanlastigim alan uluslararası ilişkiler tarzı bir konu olursa?

• Hocam yaşınızı öğrenebilir miyim rica etsem?

Ben 23 yaşındayım böyle konuları gördükçe ve okudukça üniversiteye 0 ' dan başlayıp şansımı bu tarz şeyler için deneyesim geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Elder Scrolls -- 15 Temmuz 2017; 13:23:26 >
  • şöyle konuları görünce üniversiteye yeniden başlaasım geliyor insanın gerçi benim matematigim koca bir sıfır.amerikada üniversite spor bölümleri varmı.
  • hocam ordaki yaşama ve kültüre alıştınız mı ? kız arkadaş yaptınız mı
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.