Şimdi Ara

FULL Pleksi yan kapak: BİTTİ!! RESİM EKLENDİ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
24.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok Güzel Gidiyorsun Sabırsızlıkla resimlerini bekliyorum
  • djemo31 isimli üyede vardır böyle şeyler uv led falan satıyor
  • Kasaya monte etme aşamasından önce kalan tek iş alt destek demirlerinin takılması ve vida deliklerinin açılması. Çok incelikli hesaplamam lazım. Pleksi üzerindeki koruma bantlarını çıkarttım, L demirler takıldı ve pleksinin kenarları 2cm siyaha boyandı. Kasanın son hali ekteki resimde. Bittiğinde böyle görünecek. Alt demirleri yapıştırmak için bali seçeneğini inceliyordum. Test örneği çok iyi yapışmamış bir de japon deneyeceğim şimdi...

FULL Pleksi yan kapak: BİTTİ!! RESİM EKLENDİ!

Koruma filmleri çıkartıldıktan sonra bir iki mikroskopik boya lekesinin dışında akriliğin temizliğinden çok memnunum.

L demirlerin montajında allah yardım etti de şu siyah plastik perçinleri buldum. Mobilyacılarda bulabilirsiniz mobilyaların üzerindeki vida deliklerini kamufle etmek içindir. Bunlar yanılmıyorsam bir sandalyeye aitti. Biraz kalın geldiler ama maket bıçağıyla hafif yonttum cuk oturdu!

Her ne kadar şu an akrilik kasa üzerinde yer çekimi kontenjanından duruyor olsa da vida deliklerini açıp sabitleyince aynen böyle görünecek. Çalışan halini görmek için sabırsızlanıyorum. Arka PCI tutma mandallarını turuncu UV ile boyamayı deneyeceğim. Ama hala UV ışık bulabilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 30 Haziran 2010; 21:18:33 >

• sen hakkaten becerdin bu işi biraz şüphelerim vardı ama :D kasanın içindeki kablolarıda düzeltirsen çok iyi görünüyororjinal gibi
  • Saol Jackal gerçekten tatmin edici bir sonuç oldu. Bitip hizmete girdiğinde daha da sevinicem. Kablolar konusunda da haklısın Jantiyle onu tartışıyorduk az önce. Kablo toplama aparatlarına rağmen biraz kalabalık var ama beyaz katot kabloları, fan kontrolcüye bağlı fan kabloları ve sağdan sola doğru gidip arka panelden çıkan lamba anahtarının kablosu ortadan kalkacak. Kalan kabloları da UV turuncuya boyanmış dekoratif bantla (klima borusu bantı) birbirine bağlayacağım. Kalın kablo demeti turuncu parlayacak UV altında. Egzos fanlar da turuncu olduğundan güzel olur diye düşünüyorum.
  • olabilir ben şahsen sadeliği seviyorum hiç kablo görünmesini istemem .zaten senin kasanın arka tarafında kablolar için boşluk vardır bence bütün kabloları arkadan bi şekilde toplamaya çalış.anakartın arkasında yani.
  • Benim zevkim de aynı şekilde ama PSU gerçekten iyi mücadele ediyor kol kası yaptım Kasa biraz büyük, PSU kabloları da biraz kısa. Elimden geldiğince boşlukları değerlendirmeye çalışıyorum ama çok imkan yok o açıdan. Kesinlikle tak-çıkart kablolu PSU almak lazım... Bu da bana ders oldu.
  • Kasaya ait Xigmatek fan kontrolcünün 3 adet fan girişi mevcut. Kasa 2 fanla geldiğinden 3. yuvaya işlemci fanını bağlamış ve işlemci soğutucunun (zerotherm nirvana NV120) kendi fan kontrolcüsünü devre dışı bırakmıştım. 1 fan daha ekleme ihtimalim gittikçe kuvvetlendiğinden işlemci fanının fan kontrolcüsü siyaha boyandı ve ön panele takıldı. Kasa fanlarının fan kontrolcüsü kasa arkasında, işlemci fanınınki ise kasanın önünde oldu bu durumda. Katot ışıklarının anahtarını takmak için pleksi yan panelde anahtar deliği açmam gerekecek ancak önce yan panelin tamamlanması lazım. Hala yan paneli alüminyuma sağlamca yapıştıracak yapıştırıcı arıyorum. Bu konuda ne kullanmamı önerirsiniz arkadaşlar? En sağlam ne tutar aluminyumla pleksiyi?
  • İşlemci fan kontrolcü siyaha boyanıp ön panele monte edildi, Pleksiyi kesmeye kıyamadığımdan katotların anahtarı kesilen ön panele monte edildi (kart okuyucunun solunda) Bu full siyah tasarım LCD ekranlı fan kontrolcü istemeye başladı... Böyle olmayacak bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2010; 3:29:26 >
  • Çok dikkatli bir şekilde L demirlerden artan parçalar delinerek alt destek haline getirildi ve kasa altında mevcut olan iki vida deliğine (mevcut olmasa kendim delmek zorunda kalacaktım) elle çevrilen kasa vidasıyla sabitlendi. Geriye kalan tek iş yan paneli kasanın arkasına sabitleyecek iki vida deliğinin açılması. Plastik perçinler kasaya değerek biraz ayarsızlık yapıyor. Önce plastik perçinlerin biraz kısaltılması gerekecek. Bu arada gerçekten boya işine vernik atmak lazım çünkü parçalar iyi boya tutsalar da çok kolay çiziliyorlar. Alt desteklerin resimleri aşağıda. 4 adet elle çevrilen vidayla açılacak yan panel. Alt destekleri pleksiye yapıştırıp yapıştırmamak konusunda kararsızım. Gerek var mı emin değilim. Yapıştırmazsam boyada kusurlar oluşturacak sürtünmeler olabilir. Yapıştırmayacaksam boya işine vernik atmam lazım. İhtimaller üzerinde düşünüyorum.

Alt demirler o kadar sağlam tuttu ki neredeyse arka vidalara bile gerek kalmadı. Sadece dingildemesini engellemek için takacağım arka vidaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Temmuz 2010; 23:04:11 >

• Tüm vida delikleri açıldı ve plastik perçinlerin fazlalıkları kesildi. Kasanın son montajına geçmeden önceki tek engel boyalar... Boyadığım L demirler ve alt destek demirleri çok kolay çizilip dökülüyor ve başta da dediğim gibi "idareten" iş yapmak istemiyorum. Evladiyelik olmasa da epeyce gitsin... Demirlerde oluşan çizikler nedeniyle demirler tekrar boyandı. Birazdan gidip mat vernik alıp geleceğim. Plastik perçinlerin fazlalıkları kesildi. Vernik işleminden sonra pleksiyi güzelce silip son montaja geçeceğim. Bir aksilik olmazsa bu gece takdirlerinize sunmayı planlıyorum kasanın son halini.
  • Mat verniği ilk attığımda o güzelim siyah ton griye çaldı korktum. Ama esirgemedim her kuruduğunda tekrar attım toplam 3 kat vernik oldu. Ve şimdi kurudu. Şu kadarını söyleyeyim bu kadar karizma, bu kadar donuk, bu kadar derin bir siyah görmedim... Pleksi üzerine attığım boyaya da vurmayı düşünüyorum. KESİNLİKLE BOYAMALARINIZDA VERNİK KULLANIN!
  • Arkadaşlar full yan kapak yapım projemiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu ilk modifiyemde birkaç acemiliğim olmasına rağmen genel olarak memnun kaldım. Eğitim amaçlı olarak işlediğim ufak kusurları aşağıda listeliyorum. Takdirlerinize sunarım.

Ufak kusurlar:
    1) Pleksi filmi üzerindeki dikkat çekmeyen bazı yırtıklar ve filme güvenip acele boya işi nedeniyle pleksi üzerinde küçük boya izleri oluştu.
    2) Kalitesiz sprey boya nedeniyle lokal boya bozuklukları (damlalar, dalgalanmalar, vs)
    3) Pleksi koruma filmi erken söküldüğü için oluşan ufak çizikler
    4) Pleksi kenarları tam düzgün ayarlanmadığı için vidalar biraz zor sökülüp takılıyor.
    5) Tüm özenli hesaplamalara rağmen 4 vida deliğinden biri hatalı açıldı (Düzeltildi)
    6) Katot ışıkların regülatörü mavi kalmayacak UV boyanacağı için şimdilik mavi bırakıldı ama siyaha da boyanabilirdi.
    7) Pleksi ile kasa arasına çok ince bir lastik şerit çekilmeliydi. Hem hava geçirmezlik hem sağlamlık sağlayabilirdi.

Başarılı özellikler:
    1) Kasaya tek bir vida deliği bile açılmadı. Kasanın orijinalliği hiçbir şekilde bozulmadı
    2) Yan panel orijinal olarak korundu. Kesilmedi. FULL pleksi yan panel sıfırdan imal edildi.
    3) Üretim çok düşük maliyetle yapıldı. Pleksi ve boya hariç tamamen hurda malzemelerle üretildi. Toplam maliyet 37.5TL oldu.
    4) Sonraki projeler için çokça tecrübe edinildi.
    5) Verniğin boya işine katkıları öğrenildi. Vernik ve boya metal görünümü veriyor. Sadece boya plastik görünüm veriyor.
    6) Pleksi kolay işlenen bir madde olduğundan yan panele her türlü ekleme, çıkartma, yapıştırma, delik açma yapılabilir.
    7) Çok sağlam oldu. Kasayı ters çevirip silkelememe rağmen tık etmedi.

İlk projemin sonunda fikirleriyle katkıda bulunan tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim

NOT: Forumda sorun var sanırım resim yükleyemiyorum. Resimleri gün içerisinde yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 2 Temmuz 2010; 21:10:57 >

• Tebrikler arkadaşım, en başından bu yana takip ettim, eline sağlık.

bir basit soru; kullandığın verniği eğer internette varsa veya benzeri linkleyebilir misin? birkaç gün içinde kasamın içini siyaha boyamayı düşünüyorum da :)
  • tebrikler kardeş güzel çalışma...
  • Teşekkürler arkadaşlar çok sağolun. Kullandığım vernik akçalı şeffaf mat vernik. En ucuzu olduğu için hemen hemen bütün hırdavatçılarda bulabilirsiniz. Köşe başındakinde bile vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 3 Temmuz 2010; 6:31:22 >

• o beyaz ışık fena görüntüyü fena bozuyor
  • bende bu sekılde bır calısma yaptım yaklasım 3 ay oldu fakat benım calısmam daha farklı komple flx ama kenar kısımlarını boya ıle degilde bır reklamcıya gıdıp pc de hazırlayıp prınt ettıgım taslagı sıyah bır folya ya kestırdım burdakı amac hem kasanın orjınal kapagını telef etme rıskını ortadan kaldırmak hemde orjınal kapagı bozmamak hatta folya calısması benı kesmedı yan dukkandakı oto aksesurcısına gıdıp hafıf bır tonda ıcten flım tabakası cektırdım bence cokta şık oldu kafamdakı duzenlemeler bittiginde tam yapım asamalarını fotolayamamıs olsamda elımden geldıgınce aldıgım fotoları tam kafamdakı mod cıkınca bende sızlerle paylasmak ve artılar ıle eksileri ogrenmek ve daha neler yapabılecegıme daır fıkırler alabılmek ıcın yayınlıcam calısmanız guzel olmus elinize saglık bu arada unutmadan onuda dıle getırmek ısterım
  • Çok hoş olmuş güle güle kullan
    ama beyaz ışık birazcık görüntüyü bozmuş gibi.
  • Hocam kullandığan boyalar akçalı mat siyah ve akçalı floresan turuncu mu? Ve üzerine mat vernik mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.