Çizimleri yaptım photoshopta ve tek kelimeyle "iğrenç" oldu. Düşündüğüm projeden vazgeçtim. Daha farklı bir yol düşüneceğim.
kes ekle tek olur en ıyı cozum kes ıstedıgın yerden gecır gızle arka kapagın altına uzat falan fılın hehe
quote:
Orijinalden alıntı: kılıçaziz
kes ekle tek olur en ıyı cozum kes ıstedıgın yerden gecır gızle arka kapagın altına uzat falan fılın hehe
Çok iş be... Acaip üşendim şimdi ona da... Eski PSU'nun kablolarını söktüm onları direk molexslere ekleyip arka panelden dolaştırıcam galiba. Hiç uğraşamam kestiydim biçtiydim ohooo... :)
e bıseler olcak tabe cıgnemeden ekmekte yenmıo yaw:)
cok güzel olmus iyi günelerde kullan kafamda böle bisi vardi iyice yatti yarin bende parca aramay basleyem
quote:
Orijinalden alıntı: 16hakan16
cok güzel olmus iyi günelerde kullan kafamda böle bisi vardi iyice yatti yarin bende parca aramay basleyem
Yardıma ihtiyacın olursa buralardayım
plexi alip boya kullancam(tercrübem oldugu icin) bide fanlari yenilicem gerisi zamanla
yanliz bisey sorcam bende senin gibi manuel sistemli fan yapmayi düsünüyorum bilgisayarin güc kaynigini zorlamamak icin yanliz plexiye koyacagimiz fan havayi disarimi verecek yoksa icerimi yardimci olursan cok sevinirim
quote:
yanliz bisey sorcam bende senin gibi manuel sistemli fan yapmayi düsünüyorum bilgisayarin güc kaynigini zorlamamak icin yanliz plexiye koyacagimiz fan havayi disarimi verecek yoksa icerimi yardimci olursan cok sevinirim
Pleksiye fan koymak zorunda değilsin aslında. Hatta koymasan daha bile iyi. Görüntüyü bozar. Önde ve arkada 1'er tane egzos fan herhangi bir bilgisayar için son derece yeterlidir. Çok çok ısınan bir ekran kartı kullanmıyorsan böyle en azından. Ben önde içeri arkada dışarı üfleyen 2 adet beyaz led, turuncu fan yapraklı XIGMATEK 12cm egzos fan kullanıyorum. 40' antalya sıcağında bile bilgisayarda bir mutsuzluk yok. Halinden memnun. İlle koyacağım pleksiye diyorsan mantıklısı dışarı üflemesi.
bilgisayarim azcik eski 2003 basinda aldim suana kadar 1 klavye 1 de mause aldim 3defa falanda format atildi baska hicbir seyine ellemedim ram 256 mb duruo performansi cok yavasladi ondan bi faydasi olurmu diye soruom zaten hayirlisiyla 1 ay sonra laptop aliom ama eski bilgisayarimida stmayi düsünmüom ondan sordum bide öndeki fan yok onuda halletmeye caliscam arkdada tek fan var yardimci oldugun icin saol
quote:
bilgisayarim azcik eski 2003 basinda aldim suana kadar 1 klavye 1 de mause aldim 3defa falanda format atildi baska hicbir seyine ellemedim ram 256 mb duruo performansi cok yavasladi ondan bi faydasi olurmu diye soruom zaten hayirlisiyla 1 ay sonra laptop aliom ama eski bilgisayarimida stmayi düsünmüom ondan sordum bide öndeki fan yok onuda halletmeye caliscam arkdada tek fan var yardimci oldugun icin saol
Fanların o bilgisayara hiçbir performans katkısı olmaz. Satmayı da düşünüyorsan boş yere hiç girişme bence. Belki almak isteyen kişinin hoşuna gitmez. 1 ay daha öyle kullan sonra sat gitsin madem.
yokya satmayi pek düsünmüom bu bilgisayarla oyanayabilgim oyunlari oynicam digeriyle sadece nete gircem yeni bilgisayara virüs falan gelmesin uzun ömürlü kullanem satsamda para etmez zaten öne modem ayarlarsam iyi olucak yardimlarin icin saol
galiba yeri bursai degil ama eski bilgisayarimi cok pahaliya patlamayacak sekilde nasil hizlandiririm
Kompüter! Tanımla: "Çok pahalı" nedir?
Düşündüğün bütçeyi söylersen ona göre tavsiyede bulunabilirim. Bir de şu anki donanımını detaylı olarak... En çok işlemci ve ekran kartı etki eder. Aksi gibi en pahalısı da bunlardır. Yapacak bir şey yok el yanacak biraz
İntel inside bir işlemci modeli değil. Meali: "bu bilgisayarda intel kullanılmaktadır" anlamına geliyor. Ekran kartı beter... Oyun oynamak istiyorsan tüm paranı ekran kartına yatır derim. Dahili bileşenler bölümüne konu açarsan daha detaylı yardım eder(ler)(iz)
tesekkürler zamanla bunuda düzelticez
plexıyı nasıl kasaya tutturdunuz onu merak ettım ben,bende ful plexsı yapıcamda yardımlarınızı beklıyorum..ben cırt dusunuyorum dişi erkek şeklinde,sizinkisi kapak gibi olmus orginal
quote:
Orijinalden alıntı: zagzirus
plexıyı nasıl kasaya tutturdunuz onu merak ettım ben,bende ful plexsı yapıcamda yardımlarınızı beklıyorum..ben cırt dusunuyorum dişi erkek şeklinde,sizinkisi kapak gibi olmus orginal
Kasanın altında, kenardan 1 cm kadar içeride iki adet vida deliği buldum (hazırda olmasaydı matkapla kendim açacaktım). Buna ek olarak arka paneldeki standart kasa vidalarını da kullandım. Böylece iki kenar sabitlenmiş oldu. Diğer iki kenarsa basınç ile sabit duruyor. Pleksiyi kasten kasadan yarım mm daha geniş yaptım. Böylece vidaları deliklerine tam hizalayabilmek için pleksiyi kasaya doğru biraz bastırmak gerekiyor (çok değil). Bu şekilde son derece sağlam oldu. Kasaya bağlı olarak başka yollar da bulunabilir. Birkaç planım daha vardı ama sabrım azaldığı için en kolay yolu seçtim. Kasanız nedir? Nasıl bir kasa kullanıyorsunuz? Yardımcı olmaktan zevk duyarım.