Şimdi Ara

Fulya Yokuşunu 2. viteste çıkabilen var mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
0
Favori
7.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fulya yokuşunda durup el frenini de kullanmadan kalktıysan debriyaj baskısının yarı ömrünü yemişsindir. Mantıklısı hiç durmadan 1. viteste yavaş yavaş çıkmaktır.
    Evim ortaklar caddesinde olduğu için hergün kullandığım bir yoldur. Nice havalı şoförü yemiştir o rampa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noplaceforchance

Fulya yokuşunda durup el frenini de kullanmadan kalktıysan debriyaj baskısının yarı ömrünü yemişsindir. Mantıklısı hiç durmadan 1. viteste yavaş yavaş çıkmaktır.
    Evim ortaklar caddesinde olduğu için hergün kullandığım bir yoldur. Nice havalı şoförü yemiştir o rampa.

daha önce de yazdım, araç debriyajı yemedi, çünkü devir 2500 civarını geçmedi ve yarım debriyaj da yapmadım, zaten hiç bir yanık kokusu falan da gelmedi.aracı düz yolda kaldırır gibi kaldırdım ancak arkaya kaçma oldu ve biraz zor kalktı tabii.
  • ya cok gözde büyütmenin bir alemi yok. cıkmıyorsa ben ne yapabilirim sizin arabayı ya götürmeyi bilmiyosunuz yada araban yokuşu sürmeyi bilmiyor. sanki ilk defamı görüyoruz yokuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARE YOU THERE -- 15 Mart 2007; 14:40:41 >
  • Bu yokuşu çok merak ettim, bu akşam üşenmedim, aradım ve buldum.
    Hiç zorlanmadan 2. vitese attım, önümde yavaş giden bir taksi vardı, onu da geçtim..
    Yol boş olsa idi, çok rahat 3. vitese geçerdim.

Standart bir aracın o yokuşu 2. viteste çıkamayacağı iddiasına katılamayacağım..

Benim aracımın en ufak bir modifikasyonu yok bu arada.
  • 3. te bile çıkarım benim canavarla
  • debriyajı yiye-miye filan çıkamaz. araba gır-gır-gır yapar ve kalır yolda. 4 istiyomuş.... derim başka bişey demem.

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

hayır çünkü fulya'daki yokuşu 3'te çıkman imkansız da o yüzden dedim, tabii eğer debriyajı yiye yiye çıktıysan o ayrı.
  • hg834 dostum merak ettim aracın ne marka ...............bende oyokuşta 5'ledim 6.vitesi isted
  • MADEM ARADIN BULDUN, O KADAR UĞRAŞTIN. Bİ VİDEO ÇEKSEYDİN DE GÖRSEYDİK YOKUŞU. VE VİTESİ....

quote:

Orjinalden alıntı: hg834

Bu yokuşu çok merak ettim, bu akşam üşenmedim, aradım ve buldum.
    Hiç zorlanmadan 2. vitese attım, önümde yavaş giden bir taksi vardı, onu da geçtim..

Standart bir aracın o yokuşu 2. viteste çıkamayacağı iddiasına katılamayacağım..

• aksam üstü gectim daha yokustan

2 vites 3000 dd cıktı bizim mazot düsmani
  • Tekrar merhaba,
    Bu akşam tekrar oradan geçtim.

Bu sefer, hak geçmesin diye yokuşun en altında durdum, ve sıfırdan kalkarak çıktım.
    Yokuşu neredeyse bitirmek üzere olan iki araç vardı. İkinci vitese attığımda epey yaklaşmıştım, ama yine de üçe attım.

Sonra, bir daha denemek için yokuşun sonuna kadar indim (çıkışın hemen başında sola dönen bir yol var, oraya kadar normal, oradan da son 10 metreyi geri geri gittim) ve yine durup bu sefer yokuşun tamamen müsait olmasını bekledim. Yine sıfırdan kalkıp, hiç sorun yaşamadan iki ve üçüncü viteslere geçirdim. Motor devir kaybetmedi.

Bu arada, bir durakta müşteri bekleyen 4 taksi şöförü ile bilimsel olmayan bir anket yaptım. Semt önyargısı olmaması için, bu "anket" Arnavutköy'de bir taksi durağında sohbet şeklinde gerçekleşti. Şoför arkadaşların "sizce İstanbul'un en dik ve aracı en kasan yokuşu hangisidir?" soruma ilk cevapları "Fulya Ortaklar yokuşudur" oldu. Yerini teyit ettim (Shell benzincisinin karşısından, vs..) ve oybirliği ile karar verdiler.
    (Kahya ise Küçükbebek yokuşunda iddialı idi, o ayrı mesele).

Benim aracım çok üstün değil, ama o yokuş da 1. vitese mahkum olunacak yokuş değil.

Haa, inanmayan olursa buraya yazsın, bir akşam - yarın mesela - orada buluşalım, en inanmayan arkadaş yanımda oturup şahitlik yapsın, ve sonra da bu forumda anlatsın..

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

MADEM ARADIN BULDUN, O KADAR UĞRAŞTIN. Bİ VİDEO ÇEKSEYDİN DE GÖRSEYDİK YOKUŞU. VE VİTESİ....

quote:

Bu yokuşu çok merak ettim, bu akşam üşenmedim, aradım ve buldum.

Gece gece ne çıkacak ki videoda?
    İnanmayan "Sen onu düz yolda çektin" demez mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: gt-40

hg834 dostum merak ettim aracın ne marka ...............bende oyokuşta 5'ledim 6.vitesi isted

Selam, aracım ikinci nesil Mazda MX-5 (Miata)
    1.8 lt, 145 Hp. 5 vites, benzinli.
    Modifikasyon yok.
  • quote:

Tekrar merhaba,
    Bu akşam tekrar oradan geçtim.

Bu sefer, hak geçmesin diye yokuşun en altında durdum, ve sıfırdan kalkarak çıktım.
    Yokuşu neredeyse bitirmek üzere olan iki araç vardı. İkinci vitese attığımda epey yaklaşmıştım, ama yine de üçe attım.

Sonra, bir daha denemek için yokuşun sonuna kadar indim (çıkışın hemen başında sola dönen bir yol var, oraya kadar normal, oradan da son 10 metreyi geri geri gittim) ve yine durup bu sefer yokuşun tamamen müsait olmasını bekledim. Yine sıfırdan kalkıp, hiç sorun yaşamadan iki ve üçüncü viteslere geçirdim. Motor devir kaybetmedi.

Bu arada, bir durakta müşteri bekleyen 4 taksi şöförü ile bilimsel olmayan bir anket yaptım. Semt önyargısı olmaması için, bu "anket" Arnavutköy'de bir taksi durağında sohbet şeklinde gerçekleşti. Şoför arkadaşların "sizce İstanbul'un en dik ve aracı en kasan yokuşu hangisidir?" soruma ilk cevapları "Fulya Ortaklar yokuşudur" oldu. Yerini teyit ettim (Shell benzincisinin karşısından, vs..) ve oybirliği ile karar verdiler.

Benim aracım çok üstün değil, ama o yokuş da 1. vitese mahkum olunacak yokuş değil.

Haa, inanmayan olursa buraya yazsın, bir akşam - yarın mesela - orada buluşalım, en inanmayan arkadaş yanımda oturup şahitlik yapsın, ve sonra da bu forumda anlatsın..

way be
    dostum keşke bi resim felan çekseydin, kaç kere gecmişin bak

merak ettim yokuşu ya, bende bi ara gitcem çıkcam şu yokuşu,

o yokuşu çıkmayana usta şöför demiolar artık

• quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

ah ah bizim r12 olcaktı şimdi
    orayı 2. viteste bile cıkarım ben yokuş nasıl bir yokuş bilmiyorum ama kesin çıkardım

R12 O ASFALTI YIRTAR YINE ÇIKAR NE ARABAYDI BE MERSOYA DEGISMEM :
    BİZİM EMEKTAR 1978 İLK SAHIBI VE SON SAHIBI OLARAK BENZERSIZ BI KISI VARSA ODA BABAM
    3ARABAMIZ VARDI O GARAJDA YATARDI AHBE
    AMA YOKUSU YIRTAR BİŞEKILDE ÇIKAR O BEN BILIOM HER HUYUNU

• quote:

Tekrar merhaba,
    ..........

.......

istanbulda yolları tam bilmeyenler için bir çok kişi tarafından kullanılan fulya yokuşu en dik gelir ayrıca tahmin ediyorum beykoz beylerbeyi çamlıca taraflarında bundan çok daha dik yokuşlar vardır. ama esas küçük bebek yokuşu fulya yokuşundan daha diktir bunun dışında leventte beşiktaş belediye binasının arkasında taksi durağının tam karşısında bir yokuş iner arnavut kaldırımları olmasına rağmen bırakın 2. vitesi 1. viteste bile yokuşu çıkmakta güçlük çekersiniz. kar değil yağmur yağdığında kimse o yokuşu kullanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batis -- 17 Mart 2007; 3:12:48 >
  • Sana katılıyorum.
    Boğazın avrupa yakasında sahilden yukarı çıkan inanılmaz yokuşlar var.

Yarın da sırf meraktan Küçükbebek yokuşunu deneyeceğim. (zaten oralarda olmam lazım bütün gün.)
    Laf yokuştan açılmışken, şu Levent'teki yokuşun tam yerini yazar mısın lütfen?
  • tam adres olarak bilmiyorum ama şöyle tarif edeyim. leventten etiler istikametine giderken sağ tarafta pelit pastanesinin (tam karşısında jaguar ve acıbadem hastanesi var) sokağından (peker sokak) gireceksin oradan 30 metre gittikten sonra yol ikiye ayrılıyor soldan aşağıya devam edeceksin yaklaşık 80 metre sonra ilk sağda yokuş seni bekliyor olacak
  • oradaki taksi durağına sor bende biliyorum o yokuşu ama kısa ve dediği gibi 1 le bile çıkamazsın.şimdi buradanda 3 le çıkan bir arkadaş buluruzyokuş zaten arnavut kaldırım taşlı çünkü oraya asfalt dökülemiyor çünkü silindir bile çıkamaz,zaten asfalt olsada hiç bir araç çıkamaz unımog ve benzerleri araç haricinde.
  • evet o yokuşa asfalt bile dökülemiyor debriyajını sevmeyenler 2. viteste çıkmayı deneyebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

"rampada" diye başlayan özlü sözler vardı şimdi htrlayamadım

''RAMPALARIN USTASIYIM GÖZLERİNİN HASTASIYIM''
    benden bir tane
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.