Şimdi Ara

Fulya Yokuşunu 2. viteste çıkabilen var mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
238
Cevap
0
Favori
7.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orjinalden alıntı: vahsikartal

Birinin bu Hummer'a fizik kanunlarını hatırlatması lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: mussa

valla Hummer'lar 60 derecelik yokuşu çıkabiliyormuş

60 derece he

Bizim araba ağaca çıkıo ne dion sen

• quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

quote:

quote:

quote:

60 derece he

Mussa doğru söylemiş ancak ölçüyü hatalı vermiş hummerlar %60 lık yokuşları çıkabilme kapasitesine sahipler. Arazi araçları için 45 derecelik bir açı için %100 yokuş çıkabilme olarak kabul edilir, bu da 100 metre mesafede 100 metre yukarı tırmanmadır, bunun üstündeki açıları derece olarak belirtilir.

/>

Forumlar bilgi paylaşma ve çözüm üretme yerleridir. !

• o zaman 60derece değil yüzde60 oluyo.
  • İSTANBULDAKİ ARKADASLAR PAZARTESİ BESİKTAS BARBAROSTA BULUSUP FULYA YOKUS DRAG SAMPİYONASİ YAPACAZ VARMİSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 10 Mart 2007; 18:37:32 >
  • Dizeller önce mi kalksın? Yoksa benzinliler önce kalksın da onlardan düşenleri, dağılanları dizeller mi toplasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Dizeller önce mi kalksın? Yoksa benzinliler önce kalksın da onlardan düşenleri, dağılanları dizeller mi toplasın?

tabiki dagilanlari dizeller toplayacak yoksa gariban benzinliler astimli dedeler gibi kalırlar yokusta

• quote:

Orjinalden alıntı: Umit

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

quote:

quote:

quote:

60 derece he

Mussa doğru söylemiş ancak ölçüyü hatalı vermiş hummerlar %60 lık yokuşları çıkabilme kapasitesine sahipler. Arazi araçları için 45 derecelik bir açı için %100 yokuş çıkabilme olarak kabul edilir, bu da 100 metre mesafede 100 metre yukarı tırmanmadır, bunun üstündeki açıları derece olarak belirtilir.

/>

Forumlar bilgi paylaşma ve çözüm üretme yerleridir. !

Verilen değer yolun zeminle yaptığı açı değildir.Bu yolun eğimidir.60 derecelik bir yolda aracın ilerlemesi mümkün değil.Çünkü 40 dereceden sonra bildiğim kadarıyla standart bir aracın gitmesi mümkün değil.Ha eğim derseniz iş değişir.Mesela yolun eğimi %10 gibi bir değer kullanırız.Bu yatayda katettiğiniz 100 mt mesafe karşılığında 10 mt dikeyde çıktığınızı gösterir.Sizin söylediğiniz olaya gelince.Yatayda 100mt düşeyde 60 mt giderseniz eğer bu durumda yolun yatayla yaptığı açı 60/100=0,6 arctan0,6=30,96 derece eder.Bu değer arazi aracı için çok büyük bir değer değildir.Ama @mussa bunu kastetmedi büyük ihtimalle.

• ARTIK BU YOKUŞTAKİ EVLERİN FİYATLARI VEDE KİRALARI EL YAKAR SAYEMİZDE.SIRF O YOKUŞU GÖRMEK İÇİN TAŞINANLAR VE EV ALANLARIN SAYISINDA ARTIŞ OLACAK.DEVE BAĞIRTAN YOKUŞU DİYELİM, ESAS BEYLİKDÜZÜ TATİLYANIN ÖNÜNDEKİ UZUN RAMPANIN ADIDIR AMA BURASI DAHADA BAĞIRTACAK CİNSTEN.
  • İşler bu aralar kesat, mazot parasını çıkaralım bari..

Fulya yokuşunda araba çekicem beyler. 20ytl'ye, nasıl?
  • quote:

İşler bu aralar kesat, mazot parasını çıkaralım bari..

coskun kurnaz gördüm seni
  • Esnaf adamız, kafa dolara endeksli çalışıyor

quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

İşler bu aralar kesat, mazot parasını çıkaralım bari..

coskun kurnaz gördüm seni

• Burası zonguldağa göre düz yol sayılır çok ciddiyim
    quote:

Fulya Yokuşunu 2. viteste çıkabilen var mı?

Yokuş bu, eğimi görüldüğü gibi çok da fazla değil, asıl Carfourresa'ya çıkan ve bu yola bağlanan bir sokak daha var onun eğimi sıkı.
  • BU FOTODA YOKUŞUN DİKLİĞİNİ TAM OLARAK ANLAŞILMIYOR. DAHA DOĞRUSU YOKUŞ GÖRÜNMÜYOR BİLE DENİLEBİLİR...
    quote:

Yokuş bu, eğimi görüldüğü gibi çok da fazla değil, asıl Carfourresa'ya çıkan ve bu yola bağlanan bir sokak daha var onun eğimi sıkı.

ÜSTTEKİ FOTO MAVİ NOKTADAN ÇEKİLMİŞ; VE BU FOTODA SARI ÇİZGİYLE İŞARETLEDİĞİM BÖLÜMÜ GÖSTERİYOR...
    YOLUN DEVAMI ASIL DİK OLAN BÖLÜMÜ BURDA DAHA İYİ GÖRÜNÜYOR...
    ASIL YOKUŞ KIRMIZI ÇİZGİNİN PARALELİNDE KALAN YOL...

• quote:

Orjinalden alıntı: gt-40

YAPILIRDA BİRDAHA YARIŞA KATILMA ŞANSINIZ KALMAZNEYAPTIN DOSTUM İYİMİSİNUÇARSIN ALİMALLAH.........

yok ya ben yokuş yukarı kastetmiştim.

bu arada ilk fırsatta o yokuşun resmini ve videosunu çekcem, görsün herkes dikliğini.
    o arkadaşın verdiği resimde anlaşılmıyor ne kadar dik olduğu, yani esas diklik görünmeyen kısımda.

Hummer'ın 60 derecelik yokuşu çıktığı burada yazıyor, aslında bana da pek inandırıcı gelmedi ama belki de kastettiği %60 yokuştur.

http://oto-park.com/viewtopic.php?t=5029&sid=c9229b9789b5c3015b3c939a44008231

http://www.motortrend.com/roadtests/suv/112_0201_2002_hummer_h1/

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gt-40

YAPILIRDA BİRDAHA YARIŞA KATILMA ŞANSINIZ KALMAZNEYAPTIN DOSTUM İYİMİSİNUÇARSIN ALİMALLAH.........

yok ya ben yokuş yukarı kastetmiştim.

bu arada ilk fırsatta o yokuşun resmini ve videosunu çekcem, görsün herkes dikliğini.
    o arkadaşın verdiği resimde anlaşılmıyor ne kadar dik olduğu, yani esas diklik görünmeyen kısımda.

Hummer'ın 60 derecelik yokuşu çıktığı burada yazıyor, aslında bana da pek inandırıcı gelmedi ama belki de kastettiği %60 yokuştur.

http://oto-park.com/viewtopic.php?t=5029&sid=c9229b9789b5c3015b3c939a44008231

http://www.motortrend.com/roadtests/suv/112_0201_2002_hummer_h1/

Mustafa doğru yazmışsın ama sende takdir edersinki 60 derece çok büyük bir eğim.Gitmesi bence mümkün değil.Belki standart bir hummer değil ama ben şahsen inanmıyorum.

• bi açı ölçerle 60 derece'lik yol çizdim de bence de imkansız, hatta devrilebilir bile. ama o yokuş bence rahat 25 derece var.
  • Zonguldakta yokuş çok.
    Bu yokuş fazla dik değil ama kar yağdığında çıkabilen göremedim (zincirle dahi).

İzmir Leventte de güzel yokuşlar vardı hatırladığım, inmesi bile dertti.

• ben taksiciyim..her zaman o yolu kullanıyorum..çünkü direk ortaklar caddesine çıkıyor..müşteri bulma şansım daha fazla oluyor...
    gerçekten dik bi yokuş..arabam şahin olduğu için fazla kasmıyorum..atıyorum 1.vitese yakıyorum bi sigara aheste aheste çıkıyorum..hergün enaz 2-3 defa çıkıyorum o yolu..bazen arabada müşteri oluyor..3-4 kişiyle falan rahat çıkıyorum zorlamıyor arabayı ama tabii 1.viteste..bi de öyle dendiği gibi baskı falan yemez bu yokuş..sadece durmadan çıkacaksın..durursan yandın demektir..
  • ben o yokuşu cıktım hatta 3. vitesdeydi 4 vitesi istiyordum atmadım çünkü yol bitti . arabam reno 97 model brodway.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmemoş

ben o yokuşu cıktım hatta 3. vitesdeydi 4 vitesi istiyordum atmadım çünkü yol bitti . arabam reno 97 model brodway.

herkes 2. vitesle bile çıkamazken siz 3 ile çıktınız hee!! yanlış bayır olmasın sizin çıktığınız..yada ortalığı karıştırmak içinmi mesaj attınız??
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.