Denizlili İşadamı Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, Fabrikasındaki Makam Odasında Başına Dayadığı Tabancayla İntihar Etti.
Denizlili işadamı Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, fabrikasındaki makam odasında başına dayadığı tabancayla intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Funika Tekstil'de Saat 17.00 sıralarında silah sesi gelmesi üzerine sekreteri odaya girerek Sözkesen'in kendini vurduğunu gördü. Olay yerine gelen 112 acil servis yetkilileri Sözkesen'in öldüğünü tespit edildi.
Sözkesen, borçları sebebiyle holding bünyesindeki 4 şirketi için iflas erteleme kararı almış, bir süre önce sahibi olduğu Deha Televizyonu ile Deha TV ve gazeteleri ve UFO Müzesi'ni satmıştı. Bir basın toplantısında Hibrit Isı Maddesi (HIM) adını verdikleri bir buluş sayesinde termodinamik yasalarında çığır açacağını ileri süren Sözkesen, HIM sayesinde konut ve ofis sektöründe kullanılmasında yapılacak yıllık tasarrufun Türkiye için 1 milyar TL, dünya için ise 100 milyar dolar olduğunu ileri sürmüş, Nobel Fizik Ödülü'nü almayı umut ettiklerini açıklamıştı.
Denizlinin en iyi işadamlarında biriydi , ekonomik kriz yok diyenler nerde ?
Deba , Denizlinin en sağlam tekstil firmasıda battı geçen hafta :(
Bizde tekstilciyiz, gercekten turkiyedeki tekstil fabrikalarinin durumu suanda hiç iç parlak degil..
Çok değerli bir işadamı, iyi bir mühendis ve mükemmel bir insandı. Kamuoyu onu ufolara olan ilgisi ile tanıyordu. Evet ilgisi vardı ama bu onu bile girişimci düşüncesi ile sanayiye yansıtmayı bildi. Uzay pijaması vs vs. Odtü mezunu idi. İngilizce, Japonca gibi dilleri mükemmel konuşurdu. İnsana ve çevre duyarlı onurlu bir insandı. Bundan yaklaış 15 yıl kadar önce 3 yıl süresince bir iştirakinde çalışarak onunla tanışma imkanı bulmuş, bu güne dek de yaptıklarını takip etmekteydim. Bir kaç günlük gazetede popüler tarafı ön plana konarak yapılan haberlere üzüldüm. Günümüzde artık bu kalitede mühendis, yönetici, girişimci, sanayici yetişmiyor. Çok üzücü bir son oldu. Onuruyla yaşadı ve öldü. Allah rahmet eylesin. Ben de kendisine olan vefa borcumu iki satır da olsa yazarak ödemeye çalıştım. Mekanı cennet olsun, Allah ailesine, sevenlerine sabır versin :(