Şimdi Ara

Fury (2014) | Brad Pitt (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
3
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

O zaman sana göre Almanlar neden kaybetti? Şunu unutmayın müttefikler Normandiya'dan girdikten sonra Almanlar için sonun başlangıcı oldu. Bir kaç ciddi savunma dışında Müttefikleri durduramadılar. 1. yıl içinde savaş sona erdi. Onlarca belgesel var açın izleyin. Bu film zamanında Almanlar'ın artık deneyimli uzman askerleri çok azalmıştı. Müttefikler sayı üstünlüğüyle galip geldiler. Bu filmde de sondaki sahne dışında (ki bir kaç ufak stratejik değişikle mükemmel olurdu) benim okuduğum izlediğim belgesellere göre bir abartı gelmedi.
    Ne yani Tiger bütün Shermanları öldürseydi de film orda bitsemiydi? 1e3 kill oranıyla oynadı adam :D
    Ayrıca bu sherman dandiklerden değil uzun 76mmlik topu olan ve önden panterleri bile indirebilen Shermanlardan onu da bilin. Normal Shermanlarla bile hızlı yandan saldırılar ile Panter'leri avlamışlar. Filmde Tiger'i fazla iyi bile göstermişler normalde Tiger hareket halinde ateş edemez. Bence kahramanlık dozu yerindeydi. Amerikan propogandasını sevmem ama kim başka kıtaya ölmeye gider ki? Yüzbinlerce kişi gitmiş üstelik. Ben buna saygı duyarım.

O zaman sana şunu sorayım, 88'lik PaK nasıl olur da 40mm bile olmayan bir zırhı delemez?

Çünkü o içinde başrol oyuncularının olduğu bir tank.

3-5 kütüğün zırhı 60mm den 400 mmye çıkardığını bilmiyordum. O yakın mesafeden ateş edilecek 88'lik Sherman'ın bir tarafından girer öbür tarafından çıkar, kütükler durduruyor.

Ayrıca o dağa taşa ateş eden PAK ekiplerini de atlamamak lazım. Hele o şehrin içindeki olay tam komediydi. Sen o kadar zahmet et o PAK'ı o dükkana gizle, 20 metre öteden gelen Sherman'ı vurama.

• Filmin ana fikri: Bin Amerikalı On Bin Almanı Yok Eder!
  • Ne 8 alacak kadar iyi ne de acımasızca eleştirilecek kadar kötü gördüm filmi. Birkaç mantık hatası yüzünden filmi komple çöpe atmak haksızlık bana göre. Hangi filmde mantık hatası yok ki ? Hatta bunda , çoğuna göre oldukça az. Bir savaş filmi olarak elbette "Saving Private Ryan" ile yarışamaz ama izlenir seviyede. 6.5/10 benim puanlamam.

Notlarım ;

Logan Lerman iyi gidiyor. İleride de güzel yapımlarda izleriz sanırım. Fakat her rolün altından kalkabileceğini sanmıyorum.
    "Shia bıyık bırakmasın" kampanyası açılmalı
    Michael Pena bence rol aldığı yapımlara çok şey katıyor.
    Brad her zamanki Brad. Bu adamın aksan yapmasına hastayım (Genelde dublaj takıldığımdan epeydir duymamıştım) .
    Emma ........ tüh !

• Birazdan izliyeceğim editlerim.

Edit:7/10.Filmin senaryosu sade oyunculuklar güzel.Ve gerçekten savaş hissini veriyor bence izlenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 26 Ocak 2015; 0:33:45 >
  • Tankin içine 2 bomba atiyor ,bir gram kopuk yok yüz ayni duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #mosoko -- 26 Ocak 2015; 18:26:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik bir savaş hikayesi kalan bir kaç asker diğerlerine karşı savunuyor. Ama farklı olan şu bu hikayeler anca mücadeleleri önemli, çok duyulmuş ülkeler arasında etkileyici olur. Misal Çanakkale, İngiltere - Fransa...

Almanya ile Amerika arasındaki bir savaş için bu klasik hikaye çok da etkileyici olmuyor. Bir de kalan bir kaç asker ülkesini savunmuyor, saldırıya gittiği yerde kahraman olmaya çalışıyor. O yüzden savaş filmleri arasında gayet güzel bir film ama genel olarak sıradan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'nın 2. dünya savaşı pr malzemesi olmaktan öteye geçemeyecek bir film, zaman kaybı.
  • Hayatımda izlediğim en berbat ikinci dünya savaşı filmiydi sanırım.
  • zaman kaybı idi benim için .
  • arkadaşlar biraz abartıyorsunuz bence. film efsane değil , olmayan yanları var ben de eleştiriyorum ancak,
    zaman kaybı, izlediğim en berbat film vs. hemen her filme bunu yazan bir grup var. ve ben çok kötü olacağını
    düşünüp sinemaya gitmedim. izleyince keşke gitseymişim dedim. yapmayın allaşkına. her film baş yapıt olacak
    diye bir şey yok.
  • Benim puanım 7.1

Filmi bir oturuşta izledim, sonlarına doğru yok artık dedim, oradan biraz üzdü.

eksiler

almanlar çok ıskaladı öyle böyle değil.
    çavuş don collier'in en iyi topçusu öldükten sonra gidip çaylağın allahını getiriyorlar, yok böyle birşey.
    savaşa giriyorlar çaylakın bir boktan haberi yok, bari biraz öğretin adam daha şarjörü zar zor değiştiriyor arkada hepsi cool amerikan geyikler çeviriyor...
    amerikan milliyetçiliği ve hristiyanlık bir araya gelince bir 9 felan alması lazımda ama neyse....

shia labeouf oyunculuk için birşey diyemem o adamların arasında sırıtıyordu. Hatta şu ispanyol felan da çok egzotik bir takım olmuş. Tamamen finansal bence.
    emma'nın öldüğü sahne biraz zorlama olmuş, gayipten gelen iki üç roket mi diyim, havan topu mu diyim, çok tuhaf bir ölüme sebep oldu. Emma da büst gibi moluzun arasında
    angelic bir pozda felan öldü... Bari anca moloz altında kolu felan görünseydi...

final sahnesini çok kötülemek istemiyorum, zaten orada milliyetçiliği kökleyeceğiz diye almanları mal yerine koymaya çalışmışlar.
    bu kadar adam nasıl ölür arkadaş.... En başında gelirken dürbünleriniz vardı insan demez mi durun şunu bir inceleyelim diye.... Tüm tabur
    marş marş ölüme gitti.

En sondaki askeri ispiyonlamama olayını benim aklım almıyor, senin ülkenin onlarca askeri öldü ve sen tankın içindeki o düşman hergelesini yakalatmıyorsun ha??

artılar

brad pitt oyunculuk harikaydı. Diğerleri de iyiydi ama brad başka bir seviyede gerçekten. Sırf brad pitt olduğu için söylemiyorum bunu.
    makyajlar 10 üzerinden 11.
    film savaş dönemi atmosferini iyi yansıtmış.
    cephane de oldukça iyi seçilmiş. set/dekor 10/10
    final dışında çatışma koreografileri çok başarılı.
    kendini final sahnesine kadar soluksuz izletiyor.
    yemek masasındaki tartışmalar çok başarılıydı.
    Emma kalplerimizi dağladı. Romantizmde filme apayrı bir renk katmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Ocak 2015; 23:24:48 >

• Sondaki tank sahnesi hariç gayet iyi buldum. Tank sahnesi ise çok saçma geldi.
  • Efsane olacak bir durum falan yok.Evet berbat değildi ama klasik "Dünyayı kurtaran ,savaşı bitiren süper Amerikan Askerlerini "izledik.Sonu cidden klasikten öte bayım bayım baydı.Pit abi harici çok bir şey yoktu.
  • Filmde o son sahnede tank içinde sıkışıp kaldıkları yerde o kadar alman askerinin bir türlü akıl edipte roketleri kullanmaması ve tanka tüfeklerle ateş etmeleri biraz garip olmuş ama efektler ve oyunculuklar açısından film güzeldi.Puanım 7/10
  • 9GAG
    Germans in Fury
    http://9gag.com/gag/aZxqLq9
  • GERİLİM ÜST SEVİYEDE

Filmde Almanların evinde yenilen yemek sahnesi çok önemli bir şey anlatıyor aslında. Oldukça gerilimli iki üç sahneden biri. İki Alman kadının kendilerine yemek pişirmesini isteyen Collier ve Norman’ın, arkadaşları da işin içine girdiklerinde olay savaş psikolojisinden çıkıp ‘askerlik psikolojisine dönüşüyor. Çünkü askerlikte gerilim yaratan tek unsur düşman değil hatta çoğu durumda silah arkadaşlarınızdır. Kendinden onca farklı insanla kurduğun ilişkiler şüphesiz bir empatiyi içermek zorunda ve bu bazen de kötüye olan empatiyi zorunlu kılıyor. Bununla -normal olarak- mücadele etmek kaçınılmaz olarak gerilim olarak dönüyor. Fury bu gerilimi çok iyi yansıtan bir film. Senaryo olarak belki David Ayer’in en iyi işi değil (Denzel Washington’a Oscar getiren Training Day’in senaryosunda imzası vardır) ama hem anlatım hem de görsellik açısından yönetmen olarak en iyi ve en görkemli işi olduğunu söyleyebiliriz. II. Dünya Savaşı filmlerinden bir koleksiyon yapıyor olsam (ki yapıyorum) Fury’yi kesinlikle aralarına katardım. Gerilimli ve akıcı bir film.

• gayet güzel filmdi bencede efsanelik bi durum yok ama izlememek olmaz.
  • Zevk aldınmı desen sonuna kadar aldım soluksuz izledim.Ayrıntılara takılırsan film zevki kalmaz.Sonuçta burda bilim kurgu seyretmiyorsun.Oyunculuklar mükemmeldi bir tane kötü oyunculuk görmedim.Makyajlar,kostümler çok iyidi.Kurgu iyidi.Savaş başarılı bir şekilde anlatıldı.Mutlaka İzlenmesi gerekiyor.

Bide bazı arkadaşlar almanlar falan çok ıskaladı demiş.Cod 2 oynamıyoruz o silahları kontrol etmek inanılmaz zor almanlar kadar amerikalılarda çok kaçırdı.Zaten burda bir grup silah arkadaşının savaş psikolojisini anlatıyor.Filmin ortalarında çıkan tiger o 3 tankıda çok rahat alırdı zaten 2sini aldılar,malum başrol ölmedi olayı oldu.Zaten Hitlerinde bu başarısının arkasında askeri sanayisinin gelişimi yer alıyor en az 10 yıl ilerdeydi nazi teknolojisi.Bu arada son çatışma sahneleri son 2 dklık bölüm biraz gereksiz olmuş söylemeden edemiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 1 Mart 2015; 20:32:48 >

• Sonu daha güzel bitebilirdi Titanic tarzı misal çocuk yaşlanmış bunları hikaye olarak savaş anısı olarak anlatıyormuş gibi yada savaş kahramanı olup ülkeye dönebilirdi vs
  • Son zamanlarda izlediğim en iyi savaş filmi mantık hatası boldu, ama oyunculuklar gayet sağlamdı

Keşke sonu bu kadar klişe bitmeseydi, kaçın gidin işte niye savaşıyorsunuz? ayrıca bu kadar zormu dökük bir m4 tankını patlatmak? hiç rpg yokmuydu bunların elinde. Birde o ev sahnesi kız 5dk önce altına yaparken oğlan piyano çalıyor ve kız 5dk sonra oğlana veriyor saçma olmuş. Geri kalan her yeri güzeldi filmin savaş sahnesi oyunculuklar müzik tank sesleri ve Tiger Brad Pitt'de iyi olunca baya baya keyifli sağlam film çıkmış ortaya.

Mantık hataları olmasa daha iyi bir film olabilirdi

10/8

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.