Şimdi Ara

Fury (2014) | Brad Pitt (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
3
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Mükemmel...

Oyuncu kadrosu çok iyi Shane,Jerome :)

Bunların yanına Logan Lerman'ı eklemek lazım çocuk çok çok iyi dahada iyi olacaktır.

İzlerken kim lan diyorum bu çocuk meğersem dün izlediğim 3:10 Yuma Trenindede oynamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo DiCaprio. -- 14 Ocak 2015; 3:59:26 >
  • spoiler----

bence filmin en saçma sahnesi sonunda amerikan askerini tankın altında gören alman askerinin görmezden gelmesiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

spoiler----

bence filmin en saçma sahnesi sonunda amerikan askerini tankın altında gören alman askerinin görmezden gelmesiydi

Görmezden gelen asker onun gibi yeni bir askerdi.Logan Lerman`da adam öldüremiyordu ve merhametliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İndirip bazı sahneleri tekrar izlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

spoiler----

Görmezden gelen asker onun gibi yeni bir askerdi.Logan Lerman`da adam öldüremiyordu ve merhametliydi.

yeni bi asker bile olsa adamlar orda 100 lerce almanı öldürdü her türlü yapmaması gerekirdi bence
  • Sondaki sahne biraz sacmaydi onun disinda oldukca iyiydi uroerdigim sahneler oldu onun disinda oyunculuklar o kadar kaliteliydiki ah bras pitt ahh..

Sondaki sahne daha iyi olabilirmiydi bilmiyorum ama 8 puan verecekken 7.5 veriyorum..

Amerikan propogandasida yok filmde ama sirf o gozle izleyenler gene baltalayacaklardir

• Film düşmüş yeni izledim onca takıldığım sahne içinden şunu söylemek istiyorum tankın içinde brad pittin hemen önünde 2 tane el bombası patlıyor adam hala yakışıklı anasını satim
  • top mermisinin tanka çarpıp gittme sahnesi,mükemmel bir ses efekti vardı..
    kely heroes diye bir film var buna on basar.
  • Sırf Tiger görmek için filmi izledim 1 tane gordum anasını satim Dünyanın en güzel savaş aracı şu Tiger lar...

Ne demiş amerikalı komutanlar "Bir Tiger gördüyseniz ve sizi o önce gördüyse emin olun gördüğünüz en son şey o olacaktır"

Fury (2014) | Brad Pitt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 15 Ocak 2015; 13:19:26 >
  • Sonunda izleyebildim. Uzun zamandır böyle etkileyici bir film izlememiştim. Keşke daha uzun olsaydı dedim kendi kendime. İnsan savaşın zorluklarını çok iyi anlıyor. Birkaç saçma şey olsa da genel olarak ben çok beğendim. Sonuçta hiçbir film kusursuz değil. Sonu bayağı üzücüydü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 15 Ocak 2015; 23:51:25 >
  • Birkaç dandik abd yankisi 2. dünya savaşının en profesyonel birlikleri olan Waffen SS leri duman ediyor olaya bak .Şu abd lilerin dünyayı aptal yerine koyma merakı iyice sinir bozucu .

Filmde hoşuma giden 2 şey vardı ; biri alman kız (bacaklar şahaneydi ) diğeri ise ses efektleri.

Yani wehrmacht hem karada hem de havada en iyi pilotları,askerleri barındıran orduydu.Savaşı nicelik olarak zayıf sürdürmelerine rağmen nitelik olarak rakibi yoktu.Bu gerçeğin bilinmesine rağmen hangi akla hizmet şu abd askerlerinin keklik gibi almanları indirmesini izletiyorlar bize ?

Brad Pitt e de ayrı bi parantez açmak lazım .Nerede almanları karalayan yapım varsa orada adam . Yahudilerle bi alakası mı var anlamadım

Edit:Filmin sonunda bi SS in abd askerine merhamette bulunması en büyük saçmalık olsa gerek.Bu sahne ancak çocuk hikayelerinde gerçekleşebilir belki .Yılların fanatik NSDAP askeri , siyasi öğretiyle yoğrulmuş ss can bağışlayacak öyle mi ? Bu adamlar 5 yaşındaki rus çocuklara ,bebelere acımadan kurşun sıktılar .Günümüzde el kaide militanları nasıl ise SS ler de o kadar psikopat ve beyni yıkanmış askerlerdi .Üstten emir gelse kendini canlı bomba yapabilecek adamlardı bunlar fakat filmde abd askerine merhamet ediyor üstelik almanyada , kendi topraklarına girmiş bir işgalci abd askerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 16 Ocak 2015; 0:17:24 >

• O zaman sana göre Almanlar neden kaybetti? Şunu unutmayın müttefikler Normandiya'dan girdikten sonra Almanlar için sonun başlangıcı oldu. Bir kaç ciddi savunma dışında Müttefikleri durduramadılar. 1. yıl içinde savaş sona erdi. Onlarca belgesel var açın izleyin. Bu film zamanında Almanlar'ın artık deneyimli uzman askerleri çok azalmıştı. Müttefikler sayı üstünlüğüyle galip geldiler. Bu filmde de sondaki sahne dışında (ki bir kaç ufak stratejik değişikle mükemmel olurdu) benim okuduğum izlediğim belgesellere göre bir abartı gelmedi.
    Ne yani Tiger bütün Shermanları öldürseydi de film orda bitsemiydi? 1e3 kill oranıyla oynadı adam :D
    Ayrıca bu sherman dandiklerden değil uzun 76mmlik topu olan ve önden panterleri bile indirebilen Shermanlardan onu da bilin. Normal Shermanlarla bile hızlı yandan saldırılar ile Panter'leri avlamışlar. Filmde Tiger'i fazla iyi bile göstermişler normalde Tiger hareket halinde ateş edemez. Bence kahramanlık dozu yerindeydi. Amerikan propogandasını sevmem ama kim başka kıtaya ölmeye gider ki? Yüzbinlerce kişi gitmiş üstelik. Ben buna saygı duyarım.

• Onder1911 kullanıcısına yanıt

Savaş ile giysilerin ne ilgisi var çözemedim. O sahne bence hiç de gereksiz değildi, aksine gayet anlamlıydı. Sevdiğimiz insanları savaşta birkaç dakikada kolayca kaybedebileceğimizi gösteriyor. Sonuçta o bombalar askerler için atılmıştılar ama suçsuz insanlar zarar gördü. Eğer Emma ölmeseydi belki de Norman ile hayatlarının geri kalanını beraber geçirecektiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 16 Ocak 2015; 15:05:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

O zaman sana göre Almanlar neden kaybetti? Şunu unutmayın müttefikler Normandiya'dan girdikten sonra Almanlar için sonun başlangıcı oldu. Bir kaç ciddi savunma dışında Müttefikleri durduramadılar. 1. yıl içinde savaş sona erdi. Onlarca belgesel var açın izleyin. Bu film zamanında Almanlar'ın artık deneyimli uzman askerleri çok azalmıştı. Müttefikler sayı üstünlüğüyle galip geldiler. Bu filmde de sondaki sahne dışında (ki bir kaç ufak stratejik değişikle mükemmel olurdu) benim okuduğum izlediğim belgesellere göre bir abartı gelmedi.
    Ne yani Tiger bütün Shermanları öldürseydi de film orda bitsemiydi? 1e3 kill oranıyla oynadı adam :D
    Ayrıca bu sherman dandiklerden değil uzun 76mmlik topu olan ve önden panterleri bile indirebilen Shermanlardan onu da bilin. Normal Shermanlarla bile hızlı yandan saldırılar ile Panter'leri avlamışlar. Filmde Tiger'i fazla iyi bile göstermişler normalde Tiger hareket halinde ateş edemez. Bence kahramanlık dozu yerindeydi. Amerikan propogandasını sevmem ama kim başka kıtaya ölmeye gider ki? Yüzbinlerce kişi gitmiş üstelik. Ben buna saygı duyarım.

Niye kaybettiklerini söyledim. 2 dünya savaşında hangi ordunun ne kadar zayiat verdiğine bakarsan bir Alman askerinin 7 müttefik askerine denk geldiğini görebilirsin.Savaşı kaybetme nedeni de doğal kaynak eksikliği ve ittifaklarının güçsüz oluşu .Nitelik olarak alman askerleri en üst noktaydı .Savaşın 1943 değil de 1945 e kadar sürmesinin nedenlerinden biri de budur çoğu tarihçi böyle söyler.

Filmin geçtiği yılda Tiger 1 değil Tiger 2 vardı .King Tiger üretilmiş en iyi tank ve sherman firefly tanklarının önden zarar veremeyeceği türdendi filmde abartı yok tam tersine pusuya yatmış bi Tiger 4-5 tankı alamıyor .Bu gerçekte olsaydı emin ol savaş 1944 yılından 2 yıl daha uzayıp 1946 yılında sonlanaırdı .Normandiya çıkarmasından sonra guderian yine bunları durdurdu fakat devamı gelmedi malzeme eksikliğinden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 18 Ocak 2015; 7:32:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5/10 zaman kaybı..tank savaşı izlemeyi beklerken ssnin abd askerini affetmesini izledik
  • Sanırım izlediğim en kötü 2. Dünya Savaşı temalı film. Band of Brothers'ın en kötü bölümü bundan kat be kat iyidir.

Yukarıda muhabbeti dönmüş, Almanların savaşı kaybetme nedeni Kızıl Ordu'dur. Hatta ABD'nin Normandiya ile devam eden tüm operasyonları Sovyetlerin Avrupa işgalini önlemek içindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

5/10 zaman kaybı..tank savaşı izlemeyi beklerken ssnin abd askerini affetmesini izledik

Beğenmeyebilirsiniz ama bu film için 5/10 demek büyük haksızlıktır bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

O zaman sana göre Almanlar neden kaybetti? Şunu unutmayın müttefikler Normandiya'dan girdikten sonra Almanlar için sonun başlangıcı oldu. Bir kaç ciddi savunma dışında Müttefikleri durduramadılar. 1. yıl içinde savaş sona erdi. Onlarca belgesel var açın izleyin. Bu film zamanında Almanlar'ın artık deneyimli uzman askerleri çok azalmıştı. Müttefikler sayı üstünlüğüyle galip geldiler. Bu filmde de sondaki sahne dışında (ki bir kaç ufak stratejik değişikle mükemmel olurdu) benim okuduğum izlediğim belgesellere göre bir abartı gelmedi.

En son o şekilde bir pusu kuran Tiger 62 tane Müttefik aracını(27'si tank olmak üzere) harcamış, koca kasabayı 3 tank geri almıştı. Micheal Wittmann.

Ya da savaşın sonlarında bir King Tiger ikmal yapan 150 Rus tankına saldırmış, 39'sini imha etmiş(11'i ağır Josef Stalin-2 tankları) Ruslar köyden kaçmışlar. (Karl Korner)

Bu tank dolayısı ile "Tiger Ace" denilen kavram ortaya çıkmıştır. Bu tankları kullanan ünlü tankçıların skorları 150 ve üzeri tank imhasıdır zaten.

Tiger hareket halinde ateş edemez ise çok komik bir yorum. Micheal Wittmann Tiger'ın tareti döndürmez yavaşlığı nedeniyle tankın paletleri üzerinde dönerdi. Ayrıca Wittmann'ın topçusu 4.000 metreden hareket halindeki hedefleri bile vurabiliyordu.

Ayrıca o belgelsellerin çoğunda o saçmalıklar yer alır.

Ancak Almanya 1944'de falan bitmedi, bitseydi Haziran 1944'de Rusların taarruzu sonrası 850 bin asker kaybettiklerinde biterdi.(Koca ordu grubu haritadan silindi)

O deneyimli askerleri azdı dediğin zamandan 15 gün önce Almanlar 2 adet Rus ordusunu yok etti Macaristan'da(Operation Spring Awakening) Bunu yapan SS ordusuydu mesela.

Savaşın sonlarında Almanların halen 3 milyon askeri vardı, 2 milyon 200 bin Rus cephesi 800 bin civarı Batı cephesinde olmak üzere.

O gençler ve yaşlılar olayı ise hikaye. Batı cephesinde bir kaç savaş harici genç asker yoktu, yaşlı askerlere ise Volkssturm deniyordu ve çoğunlukla doğu cephesindeydiler.

Bunları öğrenmek isteyen PM atabilir bana.

• Beyler EVO nun mu yoksa MAJESTİC in mi görüntü kalitesi daha iyi?
  • tiger için filmi indirdim

Fury (2014) | Brad Pitt

Fury (2014) | Brad Pitt

fury'i de harcardı da malum içinde brad pitt var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzgun091 -- 18 Ocak 2015; 3:25:47 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.